Ako liečiť zápal močového mechúra v 9tt?

22beba
5. dec 2011

ahojte 🙂 som v 9 týždni tehotenstva a zistila som že mam zápal močového mechura a doktorka mi nemoze dat ziadne lieky pretože by to mohlo ublížit malemu, ale čítala som že teraz v týchto prvých týzdnoch je to najkritickejšie že by žena nemala mat ziasny zapal že sa to može odraziť na zdravi dietata tak sa bojim .... tak co mam robit ? aj tak aj tak je to zle...

latvia
5. dec 2011

@22beba zapal mocoveho mechura sa da poliecit aj bez atb (vyrok urologa, nie moj 😉 ) v lekarni si kup nejake podporne lieky na baze brusnic ktore pomahaju na zapaly mocovych ciest a denne musis do seba natlacit strasne vela tekutin - je jedno ci caje, ci dzusy alebo vodu, princip spociva v tom ze mocovy mechur musis stale preplachovat, neustale mocit, chodit na wc a tak vyplachovat tu infekciu. takze pit pit pit pit a stale len pit a cikat 😉

22beba
autor
5. dec 2011

@latvia dakujem 🙂 ale nemože sa ten zápal preniest na bábattko ? 🙂

latvia
5. dec 2011

@22beba na 100 percent ti to nepovie nikto. mas konkretne vysledky? kultivacia z moca? vysla ti nejaka konkretna bakteria? mas aj teploty?

skeptik
5. dec 2011

@22beba Zmenit doktorku - pokial mas zapal mocoveho mechura, tak potrebujes antibiotika - je kopa antibiotik, ktore sa v tehotenstve uzivaju. Zapal sa moze preniest v prvom rade do tvojich obliciek a odtial dalej.

anjelicek26
5. dec 2011

@22beba - antibiotika v tehu ano, ale tie sackove, rozpustne, 4x do dna. Urcite je to lepsie, ako mat zapalove markery v krvi, kedy prebera funkcu placenta a dietatko sa zacina pripajat na krvny obeh matky.

Inak domaci recept - urologicky caj, teplo, repikove kupele, brusnicovy dzus a caj. Vela vela pit a na bolest mozes paracetamol, ale lepsie, ak si das len pol tabletky.

22beba
autor
5. dec 2011

dakujem vam 🙂

22beba
autor
5. dec 2011

@latvia nie nic mi este nikto nerobil len doktorka mi povedala že mi na to nemože nic dat a že nemam ani urologicke caje pit ze to tehu dievčata nemozu ... tak neviem skusim nejake domace liecenie ak nie tak budem musiet ist ku doktorke znova

sarafortuna
5. dec 2011

@22beba , hlavne pozor na sladké - aj džúsy riediť... cukry prispievajú k množeniu baktérii, takže sa im poriadne vyhýbaj a zvýš príjem tekutín (pi aj nasilu) , urologický čaj a prípadne iné - čím skôr tie potvorky musíš "vyplaviť" z tela 😉 . Antibiotika nemusíš, kým nemáš masívny zápal a kým necikáš krv - to by už boli napadnuté obličky.
Môže a nemusí to mať vplyv na bábo. 😒

sarafortuna
5. dec 2011

@22beba , ale niektoré urologické by si mohla... nepýtala si sa v lekárni? nesmie sa hlavne alchemilka... 🙄 ale aj iné, to je pravda - ale čaje sú miešané "rôzne"...

kiwi82
5. dec 2011

ahoj, v prvom rade si daj urobit kultivaciu moču. z výsledku budeš vedieť, či teda ide ozaj o zápal močnového mechúra. aké maš príznaky? páli ťa pri močení? máš nutkanie na močenie?.... Nemusí isť hneď o zápal. ja som celé tehu mala také divné bolesti mechúra. aj som chodila ku urologovi, aj mi gynekolog vzal cievkovaný moč, aj som brala tie sáčky rozpustné ATB a nič. ani z kulivacie moču nič nevyšlo, proste bábo bola asi tak uložené, že ma tlačilo na mechúr a ja som to pociťovala ako bolesť mechúra. musela som vydržať. Počuj, určite si daj urobiť tú kultiváciu moču ale nie len ten papierik čo ocikáš na poradni ale riadne, do skumavky a do labaku. ak je zapal, tak radšej ATB ako to zanedbať a aby z toho bolo niečo horišie. ja som aj pila jedne krát denne riadny urologický čaj. ale kúp si radšej čaj Urosept majú ho v lekárni je to brusnicový čaj ten môžu aj tehotné a ako baby radia veľa tekutín aby sa tie hnusoby baktérie dostali pišaním z tela von.

nikinka1111
5. dec 2011

@22beba odporúčam žihlavový čaj. veľa veľa. a s brusnicami tiež radšej opatrne.

zeta
5. dec 2011

@22beba tiez som mala na zaciatku tehotenstva takyto zapal (len to bolo o trochu skor, cca 5-6 tyzden), povedala som doktorovi ze som tehotna, tak mi dal podla toho antibiotika.. mala ma uz 7 mesiacov, vsetko je ok 😉

latvia
5. dec 2011

@22beba jaj, tak chod pekne za doktorkou, nech ti urobi pekne vysetrenie - moc na kultivaciu a citlivost na antibiotika, mocovy sediment, a odoberie krv - krvny obraz, CRP. ak tam bakterialny zapal je, bude to vidiet na vysledkoch a potom moze kecat o tom ci nieco mozes alebo nemozes dostat. ak tam zapal nie je, a mas len prechladnuty mocovy mechur tak sa preliecis hore uvedenymi radami. inac bakterialny zapal mocaku je strasna bolest, to by asi doktorka len tak nenechala. tak skus ist za nou este raz, a zatial sa liec pitim , urologicky caj pit vobec nemusis, ma len mocopudnu funkciu, vycikas sa aj bez neho ;)

zeta
5. dec 2011

@22beba urologicke caje a vobec bylinkove caje radsej nie. skus urinal akut (brusnice), v pribalovom letaku sa pise ze mozu aj tehotne a dojciace maminy..

22beba
autor
5. dec 2011

@kiwi82 dakujem moc 🙂

evka4
5. dec 2011

@22beba neviem, ci je dobry napad domaca liecba v tvojom pripade. urcite sa porad s dalsim lekarom, ak mas zapal mocoveho mechura, bez antibiotik to podla mna nevyliecis. zbytocne to budes natahovat a nakoniec aj tak skoncis na atb...prajem skore uzdravenie.

22beba
autor
5. dec 2011

@evka4 no ved v piatok si skočim ku doktorke lebo teraz nemožem som na VŠ v ostrave a mam to daleko od domu . viem treba to naporiadok poliečit inak sa mi to bude stale vraciať :/ a s takýmito vecami nie je vobec sranda :/ a dakujem za radu 🙂

evka4
5. dec 2011

@22beba a nemozes ist na pohotovost? tam ta musia vysetrit. do piatku sa ti to moze dost zhorsit. ja ti len pisem z vlastnej skusenosti, tiez som sa liecila doma a iba som zbytocne trpela, pretoze nakoniec som aj tak skoncila na atb.

greeny
5. dec 2011

ahojky, aj ja som mala tiez na zaciatku tehu akutny zapal mocaku, bola som aj u urologa a povedal, ze liecit len "po domacky" a ak by nepreslo tak za 2 tyzdne by mi nasadil ATB. nastastie preslo 🙂 urologicky caj som pila len raz denne, lebo vraj sa velmi v tehotesntve nemoze a pila som uroval manosa taky drink dva krat denne a ten mi velmi pomohol.. ten sa moze aj v tehotenstve. tak skus.

22beba
autor
5. dec 2011

@evka4 nemožem nemam česku poistovnu a za ošetrenie by som si musela platit ... a ako študent so sebou tolko penazi nemam ... zatial to nie je hrozne neboli to nic len to sem tam pichne tak uvidim ak to bude zajtra horsie tak si zajtem na slovensko :/

22beba
autor
5. dec 2011

@greeny dakujem moc skusim ten drink 🙂 a dá sa kupit aj bez predpisu od lekára?

evka4
5. dec 2011

@22beba drzim ti palce, nech sa das co najskor doporiadku 🙂

greeny
6. dec 2011

@22beba jj v kazdej vacsej lekarni by ho mali mat, urcite je bez receptu

kostickabonnie
6. dec 2011

babenky, mne sa opakovali take priznaky 2 dni po ovu - palenie pri moceni a svrbenie az bolest tesne na vstupe a niekedy som to citila az v konecniku - chodila som s tym k urologicke, gynekologovi a takmer nikdy nic nezistili 😒 Tak som sa napchavala len brusnicami a pila urologicky caj, ale dva dni som si vzdy odtrpela v bolestiach, nepomahal ani teply kupel. No a teraz sa mi to zopakovalo, problem je, ze som po IUI a bojim sa, ze to ovplyvni priebeh oplodnenia a uhniezdenia vajicka 😒 co mam robit?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre