Prosím vás , ako to funguje po pôrode zo sprchou a wc keď nás bude na izbe 3-4 žien ? Neviem presne koľko nás bude keď to na mna príde ale viem že izba ma kapacitu 4 ženy … proste otázka znie ako a kedy môžem ísť na wc a do sprchy keď mame spoločnú kupelnu ? To musíme mat rozvrh hodín ktorá kedy pôjde ?😂 toto ma trosku desí že pri všetkých starosti ktoré budem mat musím myslieť ešte aj nato že sa musím ponáhľať lebo chcú ísť určite aj ďalšie ženy , proste myslieť na wc nato že rýchlo kakat lebo čakajú aj iné , a v sprche sa tiež ponáhľať sup sup všetko rýchlo lebo mame jednu kupelnu 4 ženy , neviem si to predstaviť prosím vás viete mi vysvetlit ako to funguje ? Koľko môžem byt v kúpeľni keď si aj vlasy umyjem a budem chcieť fenovat atd. proste trosku sa upraviť … a hlavne hovoria že najlepšie po pôrode je cikat do sprchy, ako budeme 4 ženy stále chodiť do sprchy cikat? Budem veľmi vďačná za vysvetlenie lebo tejto situácie sa obávam viac ako pôrodu😂😂😂
Autorka ty si ale optimista.Vlasy umývať a fenovať.😊Aj masku a zábal by si chcela stihnúť?
No pôjdeš na záchod,keď bude voľné a to isté aj so sprchou.
Ale zeriem tvoj optimizmus z toho,čo všetko chces hneď po pôrode zvládnuť a stihnúť.
Och, keď si spomeniem na to, že my sme mali dve sprchy na celé oddelenie, z ktorých jedna nefungovala už dobré dva roky a dve wecka. Všetky sme sa vystriedali.
My sme boli 4 na izbe a wc+sprcha boli na chodbe spolocne pre cele oddelenie. Ani raz som tam nikoho nestretla a to nas bolo tusim 12. Co potrebujes robit hodinu v sprche alebo na wc? Na malu sme chodili normalne na wc, ziadne do sprchy - jednak mi to pride trochu nechutne voci ostatnym a potom nechcelo by sa mi vyzliekat / obliekat kvoli tomu. Na velku neviem ci niektora hned po porode chodi pravidelne, pamatam si, ze to bola podmienka k prepusteniu, ze az ked bude stolica.
Inak 4 ludia bezne byvaju v jednej domacnosti a zvladnu to bez rozpisu…
S umyvanim a fenovanim vlasov po porode drzim palce, aby sa ti chcelo 😃
@doriiis ktorá žena si 5 dní neumyje vlasy ? Prepáč ale ja si minimálne raz určite plánujem umyť hlavu preboha …
@sissy27 a keď idete do tej sprchy tak bábätko je kde ?
No napríklad ja si umývam vlasy raz za týždeň.🤷🏻♀️
Ale ja ti želám autorka,aby si stihla a vládala všetko,čo si si naplánovala.
Bábätko ti zatiaľ postrážia spolubyvajuce
😁 radšej si zober suchý sampon so sebou. Ak si raz umyjes vlasy môžeš oslavovať 😁...s kakanim sa nestresuj, to možno pôjdes až doma, nebolo by to nič nezvyčajné.
Cikanie do sprchy sa odporúča, ale môžeš si pribaliť malú intimnu spršku - super vec aj potom na doma.
Tam kde ho nechas 🤷♀️ tak ako doma. Idealne v postielke. Je to novorodenec, nikam neutecie kym budes v sprche.
V porodnici sa bezne nebyva 5 dni. Po prvom porode som sa 2 dni nepostavila na nohy. Vlasy boli moj najmensi problem. Zober suchy sampon ako poistku.
@doriiis ale tak zas este to nezazila, nevie co cakat, tak sa pyta 🤷♀️ pre nas hluposti, lebo to mame za sebou… ja som tiez netusila co a ako ale vlastne ma to ani extra nezaujimalo, zistila som na mieste 😃 a kazda to preziva a zvlada inak, ja som po dvoch hodinach normalne chodila, sedela, nebola problem sprcha ani wc, a su baby co sa z porodu nevedia 2 tyzdne spamatat 🤷♀️
A keď budeš rodiť cisárskym tak aj po narkoze alebo spinalke ti ani nedovolia pekných pár hodín ani vstať.Aj cikať budeš po leziacky.To si nezabudni prirátat do toho svojho action plánu😉
5 dní si vlasy neumyje taka ktorá je rozparana z jedneho konca na druhý , ci uz dole alebo aj po cs a nevie co so sebou....ja som bola po pôrode tak ze akonáhle som sa ohla k malému (prebaľovala som ho na posteli takze celkom nizko som sa musela ohnut kedze ziadna ina moznost nebola) tak som myslela ze uz ma ani panbozko nedá späť do normálnej polohy, napíš prosím ta po pôrode ....držím palce nech si z tých co dokážu skákať ako srnky 2 minúty po vytlačení placenty 😉
Mat tvoje problemy a prezidentov plat… 4 clenna domacnost to musi mat veru kua tazke😅😅
@doriiis 🤣🤣
Daj si nadstandard a 4 na izbe nebudete/
Mne to ani nedalo byť v tej sprche dlho a nechať bábo bezo mňa. Rýchlo zmyla hlavu telo, a išla nazad. Veď fenovat sa ten jeden raz nemusíš. Vlasy ti toľko uschnu
@biglovemom ....dcéru som rodila 24 hodín.Asi viac ani netreba povedať.🤷🏻♀️
A pri 4 roch novorodencoch budes rada ked nachvilu pospis😄
My sme boli 3na izbe a potom 2.
Jedine moje babo len mrnkalo ,ostatne doslova revali. To sa „dobre „ spalo😂
@doriiis oouu🫣🫣🫣
Akoze mne nejde ani o sprchu, ale mam rada sukromie a 4 na izbe mi prislo dost otravne kvoli inym veciam - nedalo sa oddychnut ci vyspat, vzdy plakalo nejake dieta, ci jedna matka otrasne kaslala, dalsia chrapala a vsetky vkuse telefonovali aj pol hodinu. Spanok nula. Sprcha bol najmensi problem
Hned ako sa uvolnil nadstandard, sla som odtial prec.
Mila autorka, predstav si, ze ja som v porodnici bola na izbe, kde bola spolocna kupelna pre 3 zeny na jednej, 5 zien na druhej izbe a vsetky sme sa stihali vystriedat a nasa hygiena neutrpela. Kazda bola natolko ohladuplna, ze neokupovala kupelnu hodinu. Ked uz ide o susenie vlasov, tie si mozes vyfenovat aj na izbe, nemusis blokovat kupelnu. A ano, po porode som nemala vlasy umyte 5 dni, nevypadali ani nezhnila som. Cez 24 hodin som bola na vzdychacke, potom akutna sekcia, 48 hodin na JISke a ked som sa konecne dostala na sestonedelie mala som ine starosti ako frizura. Bola som rada, ze som a ako-tak fungujem.
@mircalla pre mna je tiež oveľa viac súkromie ako klebetiť s niekym 🙂 aj chcem nadštandard ak bude voľný tak okamžite idem tam , ale môže sa stat že voľný nebude v tom prípade viem že sú na izbe 4 😊
No ja neviem ,ja som o 2:30 porodila a okolo 10tej som bola v sprche a umyvala si aj vlasy ( sampon a kondicioner) a to potom kazdy den.zas pred tymi sprchami ani na wc rad nebol.a potom sa uvolnila vip izba kde sommala sprchu a wc sama tak som do sprchy isla aj viac krat za den
Chapem ta, ze ked nemas predstavu, co ta caka, riesis take veci, ako umytie vlasov. Tiez sa len usmievam. Ale neboj, my sme to zvladli s dvoma sprchami a dvoma WC pre cele oddelenie, takze urcite to 4 na jednu sprchu zvladnete. A 5 dni v porodnici sa uz dnes ozaj ostava len malokedy. Vlasy zopnes do copu a neriesis, budes mat kopu inych problemov a ako vyzeras, ta bude trapit najmenej.
Ja neviem ako je to v inych nemocniciach no v tej co som rodila ja som musela do sprchy so sestrickou. Teda ja som sa sprchovala a ina pozerala po strope a kachlickach- je to tak aj niekde inde? ?? Ze vraj toto musia vsetky 1.sprcha aby neodpadli. Tak to fakt trvalo len 3 sekundy.
Styri zeny na jednu sprchu a wc nie je nejako vela. Ved bezne stvorclenna rodina byva v byte/dome s jednym wc a kupelkou. Nie je ziadny rozvrh a nie je tam nejaky permanentny rad a netrpezlive cakanie na kupelku, ako si to mozno predstavujes. Vacsinou je tam volno.