Ako to funguje po pôrode so sprchou?

30. sep 2024

Prosím vás , ako to funguje po pôrode zo sprchou a wc keď nás bude na izbe 3-4 žien ? Neviem presne koľko nás bude keď to na mna príde ale viem že izba ma kapacitu 4 ženy … proste otázka znie ako a kedy môžem ísť na wc a do sprchy keď mame spoločnú kupelnu ? To musíme mat rozvrh hodín ktorá kedy pôjde ?😂 toto ma trosku desí že pri všetkých starosti ktoré budem mat musím myslieť ešte aj nato že sa musím ponáhľať lebo chcú ísť určite aj ďalšie ženy , proste myslieť na wc nato že rýchlo kakat lebo čakajú aj iné , a v sprche sa tiež ponáhľať sup sup všetko rýchlo lebo mame jednu kupelnu 4 ženy , neviem si to predstaviť prosím vás viete mi vysvetlit ako to funguje ? Koľko môžem byt v kúpeľni keď si aj vlasy umyjem a budem chcieť fenovat atd. proste trosku sa upraviť … a hlavne hovoria že najlepšie po pôrode je cikat do sprchy, ako budeme 4 ženy stále chodiť do sprchy cikat? Budem veľmi vďačná za vysvetlenie lebo tejto situácie sa obávam viac ako pôrodu😂😂😂

jamacka
3. okt 2024

@doriiis Tak ono je to na zasmiatie,ale zas to treba brať tak,že autorka je zrejmé prvorodicka,nevie čo ju čaká a ma zo všetkého veľké obavy.
Každá prežívame tehotenstvo inak.Niekere sa bojíme pôrodu, niektoré zas čo bude po pôrode a iné zas ako autorka,čo sa týka hygieny a vzhľadu. Ja ju chápem, nám sa to zdá divné, ale neodsudzujme ju.Spomenme si Každá na prvé tehotenstvo,veľa žien sa bojí veľa vecí.

toscania
3. okt 2024

Rodila som 4krat na Antolskej, obycajna izba....pri prvom a druhom synovi, sme boli na jednu kúpeľňu až 6 bab a na wc som čakala až raz, samozrejme zrovna keď som si dala cipok a nevedela vydržať 🤦 a sprchu tu chvíľočku ak som aj čakala, tak to nebol žiaden ...neviem, stres? Proste chvíľku počkas, nič sa nedeje...apropo je nás doma 7, máme len jednu kúpeľňu a jedno wc ...

zushorvath
3. okt 2024

Ahoj, zalezi od nemocnice a konkretnej izby. Ja som rodila dvakrat a raz som bola v izbe sama a mala som tam aj wc, ale sprcha bola na chodbe v jednej spolocnej miestnosti pre vsetky rodicky.
Druhykrat v inej nemocnici som bola na dvojpostelovej izbe a na chodbe boli 3 kupelne a v kazdej bola sorcha aj wc. Takze naozaj zalezi od nemocnice. V tej prvej som sa parkrat otocila a vratila na izbu ked bola sprcha obsadena. Ale kazda sa sprchuje raz-dva takze zoadne dlhe cakanie. Ak si s niekym na izbe tak ti vie postrazit babo alebo ho mozes na tu chvilu odniest na novorodenecke kde nemaju problem postrazit. Kazde babo ma svoju postielku-vozicek takze premiestnujes ho lahko. Ja som si umyvala vlasy za moj 5 dnovy pobyt 3x a fenovala som si vlasy bud priamo v kupelni alebo ked som bola sama tak v izbe.
Tie dni v porodnici su uplne v pohode, co sa tyka narocnosti babatka. Este vela spinka takze stihas toho dost 🙂.. Inak, odporucam slivkovu stavu z dm na prvu toaletu - super pomoc.. to len pomimo 🙂. Drz sa a vela zdravicka zelam tebe aj babatku.

silvia2013
3. okt 2024

@doriiis ja som po cisarskom mala aj masku na vlasoch a makeup🙂 uz je tomu 21rokov

detickyy
3. okt 2024

@cookie29 Tak to býva. Chápem. Vychutnaj si materstvo 🥰. Okrem dvojičiek máme ešte staršie deti - 18 r. a 16 r. Syn bol pohoďák, u dcérky to bolo podobne, ako pri vašom staršom. Prajem všetko dobré, najmä veľa zdravia.

letfenixa
3. okt 2024

@luccija tiež si vôbec nepamätám, či som si vlasy umyla a to som tam bola 10 dní.

anny1984
3. okt 2024

Veď ako doma. Je to na dohode. Toto by som neriešila. 😃

kristinka92
3. okt 2024

@cookie29 milujem matky čo všetko vidia iba ružovo a človek nemôže nič zle povedať lebo🙈🤦🏽‍♀️…. tiež prvé dieta náročne neskutocne, presne ako píšeš, úplne viem čo píšeš že ta vycicalo z energie. poznam ten pocit, keď po 5hodinach počúvania revu dieťaťa z kolík, deň čo deň už plačeš od únavy a zúfalstva aj ty… prosím netvarte sa poniektore, že žena-matka sa musí iba usmievať a nedajbože povedať niečo zle na materstvo, takéto “hrdinstvo” nikomu, kto ledva prežíva na svojom dne, naozaj nepomôže pocut…

pe_mi
3. okt 2024

@toscania ahoj,aj ďalšie dieťa na ceste,to už Vás bude teda 8?znova meno na M?

toscania
3. okt 2024

@pe_mi áno, cca. týždeň ❤️ nás vytuzeny Milko❤️❤️❤️❤️❤️

pe_mi
3. okt 2024

@toscania ja odpadnem a znova chlapec.nech to prejde podľa tvojich predstáv.klobuk dole 🙆❣️ veľa zdravia všetkým doma

toscania
3. okt 2024

@pe_mi ďakujem, presne to si aj ja želám🙏🙏🙏🙏🙏 najkrajší a najúžasnejší a najmä rýchlo a ticho, ale hlavne rýchlo 🤣🤣🙈🙈🙈🙏🙏🙏💪💪💪🤞🤞🤞✌️✌️✌️

pe_mi
3. okt 2024

@toscania a nezabudni dať echo,či si vlasy stihla umyť ☺️

detickyy
3. okt 2024

@kristinka92 nikto sa tak netvári. To je postoj srdca. Kolikam sa dá pomôcť. Na to je rektálna rúrka v lekárňach. Syn mal takmer do 7 mesiacov problém s bruškom, takže tiež sme si to prežili, ale isto som nebola vycicaná. Keď som potrebovala, tak som si oddýchla. Na to má žena manžela, aby sa prestriedali, ak niektorý z nich už melie z posledného. Stačí odpočinok a príde nový nádych. Veď to je život. A ak nie je manžel ochotný, tak sa dá zvoliť aj iná možnosť - pomoc. napr. niekto z rodiny al. nejaká študentka, nejaká známa, kamarátka...
Držte sa! Rodičovstvo a materstvo nie je tragédia, ale radosť 😊, aj keď prichádzajú ťažkosti.

annamivo
3. okt 2024

Neviem kde ideš rodiť, ale ak máš taky strach vypytaj si vip izbu kde budeš sama. Rodila som 3x v Trstenej. A dalo sa to úplne v pohode. Pred rekonštrukciou sme boli na izbe 4, neskôr už len dve. A vždy sme to v pohode zvládli. Vlasy si zmyjes poobede alebo proste, keď už budú ostatné umyté. No problém.

cookie29
4. okt 2024

@kristinka92 presne toto, ked places spolu s dietatom...

@detickyy prepac ale niekedy si to predstavujes ako Hurvinek valku. Keby to bolo vsetko take jednoduche. Rektalna rurka na koliky? Skoda ze tolko mamiciek ma s tym problemy, ked staci jedna rurka.... kto nezazil nepochopi. A hlavne to, ze dieta je DAR neznamena, ze sa nemozeme citit unaveno, vypluto a podobne... mozno to zle nemyslis, ale toto je jedna z tych hnusnosti, ktore si matky medzi sebou robia. Proste tej druhej davaju pocit, ze nie je normalna, ze to co citi nie je normalne ... ze si to nevie zorganizovat a podobne...

vela veci sa lahsie povie ako urobi. Ber to tak, ze si mala stastie. Su zeny, ktore maju manzela na sluzobkach, alebo pracuje mimo a nechodi kazdy den domov. Su zeny, ktore uz rodinu nemaju, alebo je daleko. Proste nikdy nevidis co je za tym... a aj keby bolo vsetko idealne, tak ta zena matka ma pravo sa citit ako sa citi, to neznamena ze nemoze subezne milovat dieta a nezvladat to.

orangiiina
4. okt 2024

@cookie29 amen 🙏
Tieto mudre 🙄 ona si prežila bolest bruska a už je hrdinka. Len bolest bruška, gratulujem. To si z tých šťastnejších, my sme mali problem u syna so všetkým, bolest brucha bolo nič. Bola som zmierena, že mu dajú diagnózu, ale zatiaľ to uzatvárajú s tým, že taký je, náročnejší a snáď vyrastie z toho . Muž dve práce, rodina 600 km od nás, študentka a kamarátka by ušli od neho po 10 minútach. O tom, že by s snimi syn nebol, ani nehovorím. Má 4,5 roka a doteraz mi ho nik nepostrážil ani hodinu. Rodičia už majú 10 vnúčat a teda, to moje je u ich na 1. mieste, čo sa týka komplikovanej povahy. Sestra má 3 deti a povedala, ze keby mala môjho, ostane pri jednom dietatu. A teda som vycicaná 🥴 Človek to povie a už dostane lynč od druhej matky, že ako si to môžem dovoliť a povedať to. Empatia a tolerantnosť ide do kytek.

cookie29
4. okt 2024

@orangiiina presne... ja casto spominam, ze jedna znama mala 4 deti a vzdy sa tvarila, ze co su to za mamicky, co nevedia stihat zvladat jedno dieta. A potom mala piate, narocne. A uprimne povedala, ze tie 4 spolu nie su nic proti tomu jednemu. A casto pocuvam tiez nazor mamiciek, ktore maju narocne druhe alebo tretie dieta, ze keby take bolo prve, tak zostane jedinacik. ale clovek nemusi mat ani narocne dieta, aby mohol byt vycicany a vystaveny, proste empatia...

kristinka92
4. okt 2024

@cookie29 tiež som sa akurát tak zasmiala na tej rúrke…tie sme mávali po vackoch neustale a aj tak ti to na koliku je prd platne. koliky nie sú zastavené vetry ale dieta čo začne revat a place v jednom kuse večer niekoľko hodín. koľko noci som mala takých že od 19tej začala plakat a prestala okolo 1-2hej v noci. ja som si už len lahla a chcela spat ale z tej únavy a nervov sa nedalo ani zaspat, tak som išla revat na záchod ja….a niekto ti tu napíše o rúrke a ake to je fasa… prestaňte sa tvarit niektoré jak ružové hrdinky…aj takto vyzerá materstvo

cookie29
4. okt 2024

@kristinka92 najhorsie na tom ani nie je to, ze to je obcas nesmierne tazke, ale to ze sa ostatni okolo Teba tvaria, ze si neschopna Ty, ze zvladli to ine zeny tak to zvladnes Ty a mas pocit, ze nie si normalna... a do toho este mozno niekto iniciativne zatne, ze co by ine zeny za to dali... :(

bodzlomu
4. okt 2024

@detickyy presne ako ti písali aj iné dievčatá! Nie každá máme to šťastie, že je manžel non stop doma a tiež rodiny sú ďaleko, aby pomohli. A kľudne ti dám postrážiť môjho 7 mesačného, DOJČENÉHO syna so separačnou úzkosťou na 1hod.a uvidíš 😂 A tie noci, keď som aj každú hodinu hore, lebo mu idú 4 zuby naraz...

bodzlomu
4. okt 2024

@cookie29,
@kristinka92 veru baby. Mám tretieho syna a musím napísať, že neviem ako som tých dvoch starších vypiplala 😁😄 aj oni mali svoje "dni", keď to bolo ozaj hrozne náročné. Tento tretí sa dojčí, stále ho mám na prsníku, separačná úzkosť v plnom prúde, priateľ na týždňovkách od pondelka do soboty poobedia... Syna milujem, som šťastná, že som mama troch nádherných, šikovných chlapcov. No nehanbím sa priznať, že to občas nezvládam, som unavená, nervózna, musím sa niekedy vyplakať. Ako píšete, aj o tom je materstvo 🙏♥️

nika_16
4. okt 2024

Pre autorku: Skús si zistiť, ako je to v pôrodnici, kam plánuješ ísť rodiť, lebo všade je to fakt ináč. Ale neboj, nech je to hocijaké, dá sa to, určite to zvládneš.
A pre niektoré z vás: Nechcem kritizovať, ale autorka sa normálne pýta. Ja som si tiež pár rokov dozadu nevedela predstaviť nebyť sama na WC a teraz sa radšej ani nezatváram, lebo deti vždy niečo vyviedli, keď som sa zavrela ...