Ferticent v Bratislave a vaše skúsenosti

kristina81
3. jún 2012

Ahojte.Chcela by som ziskat viac informacii o uspesnosti tochto centra.Zienky ktore ste chodili do fc,na kolky pokus vam vyslo ivf ?

dia6
14. jún 2012

@kristina81 to nikto nechodí do Ferticent? Mňa by to tiež zaujímalo, lebo sme tam zatiaľ boli len na prvej konzultácii.
Pozerala som si aj knihy čo tam mali (teda skôr taký fotoalbum) s narodenými detičkami s ich pomocou a bolo to naozaj milé, ako tam ľudia ďakovali. 🙂
Takže zatiaľ som spokojná, no sme iba na začiatku.

7bambulik9
16. jún 2012

Ja som tam bola 2x a nic. Robia malu stimulku takze mas menej oocytov ako inde. A vkladaju aj menej kvalitne ak iine nemas 😒 .
Co je podla mna zbytocne ked stoho nic nie je.
Ale pristup je skvely nato nemozem povedat nic zle.

kristina81
autor
17. jún 2012

@7bambulik9 Ja som bola 1x a nic a pritom sme na sto percent ok.No to neviem ci stimulka je mala lebo som si pichala 12 dni a mala som 11 oocytov.Co ma trosku zaskocilo ked som citala po Et ze nam robili icsi.Ja som ho nechcela lebo mame normospermiogram a nech si ta kvalitna spermijka najde cestu sama.Takto mi z 9 oplodninych ostali 2 co mi aj vlozili.Mozno nevybrali tie najrychlejsie.Ale bohuzial nezostava nam nic ine len v nich doverovatS tym suhlasim,ze pristup je super ale asi to je malo.Ja som bola v marci na ivf a sledujem uspesnost ale ale su tu na MK asi 2-3 tehulky a to asi nie je bohvie co.Objednala som sa do druheho centra a uvidim co nam tam povedia ponuknu.

7bambulik9
17. jún 2012

No robia malu stimulku ja som bola v gynfive a tam som mala veľku. Vo Ferti som chcela po 2x veľkú a nedali mi ju, že kvôli váhe. A v Gynfive to problém nebol. Tam som mala 11 o a tu len 4 a potom 7.
Tieš mi robili ICSI pri normospermiograme čo sa mi tiež nepáčilo. V Gynfive mi oplodnili aj normalne a 1x som bola tehu aj keď sa to neudržalo ale predsa. Pri ICSI sa to nechytilo vôbec.

7bambulik9
17. jún 2012

@kristina81 Teraz idem skusiť liečbu pijavicami a keĎ tak Brno to istí.

kristina81
autor
17. jún 2012

@7bambulik9 Ja este mam 2 hradene cykli ale pocula som dobre spravy o brne.Ja sa chystam do iscare.Aj na prvy pokus mi tam radil ist moj gyn. ale ja som si vybrala fc.O pijavicovej liecbe som este nepocula.Ako pomaha k otehotneniu?

7bambulik9
18. jún 2012

@kristina81 no vraj hej. Vela o tom nieje pisane na temu tehotenstvo, ale vraj uz Kleopatra vdaka nej otehotnela. Nasla som iba veci co vyplul google.
Pijavice sa prilozia na vajecniky cca na 30 min. Procedura sa opakuje 9-12x. Pomaha aj na vsetky zapaly v tele, ekzemy, menstruacne problemy, atd.
Vraj to neboli nieco ako od komara.

kristina81
autor
18. jún 2012

@7bambulik9 noooo,musim povedat ze si odvazna. 😉 Ja som uz tiez vsetko mozne a nic.Nedavno som prestala chodit na reflexnu masaz,kamoskam to pomohlo a mne ani to. 🙂 Pritom mi vraj nic nieje a som zdrava.Tak potom nechapem.

7bambulik9
18. jún 2012

@kristina81 no u mna je to to iste. Zdrava a nic. No odvazna tiez mam troska strach ale co mi ostava? Radsej takto ako zasa IVF. Ved ublizit to neublizi. A viem aj o dalsej kocke co na to ide tak uvidim ci nam to pomoze.
Zajtra idem prvy krat, tak ti napisem ake to bolo 😀

kristina81
autor
18. jún 2012

@7bambulik9 Drzim palce. 🙂 Mna bvoli uz aj to ze na to myslim. 😀 A to ze nieco zive by sa na mna prisava,Juuuuj. 🙂

7bambulik9
20. jún 2012

@kristina81 No čau pijavičky som prežila a vážne to nebolelo. Len tej krvy po oddeleni to bol masaker hh ale dnes uz sa ranka ucelila a v pohodičke.

kristina81
autor
20. jún 2012

@7bambulik9 a kolko za ten masaker platis? 😀 Ani si nemala blby pocit z toho,ze nieco zive je na tebe?Co oni ti sali krv?

7bambulik9
21. jún 2012

@kristina81 poslem ti IP

lucitas
11. júl 2012

@kristina81 Ahoj, ja som bola tiež v FC, mala som len 3 oocyty a teraz rozmýšľam tiež nad Iscare. Bola si už v Iscare na konzultácií? Ak áno, u koho? Ako na Teba zapôsobilo toto centrum?

andante
12. júl 2012

vyslo to na 1. pokus, teraz som v 11tt a cakam dvojicky

kristina81
autor
12. júl 2012

@lucitas Ahoj.Ano bola som uz mame podanu ziadost.Bola som u dr.Petrovej.Mala som znej dobry pocit lebo mi dokladne prezrela vsetky vysledky vysetreni co som jej zobrala.Pobrala mi este neake stery a neaku krv.Ona mi inak povedala a to iste mi hovoril aj moj gyn,ze najviac v celom zavisi od embryologa.Tak neviem.ja uz vlastne ani neviem ci mam nieku verit pri tomto celom.Iscare ma urcite vacsiu uspesnost ale chodi tam aj viac parov.Lieky ti predpisu take ake tvoje telo potrebuje.V FC tam vsetky dostanu tu istu len mnozstvo sa meni.Jedna nevyhoda je moznost parkovania .strasne malo miesta.

kristina81
autor
12. júl 2012

@andante Gratulujem ti a dufam,ze nam to vyjde na druhy krat. 🙂 V FC si bola?

andante
12. júl 2012

@kristina81 dakujem, ano v FC

lucitas
12. júl 2012

@kristina81 Ahoj, mne sa FC páčilo, lebo je to maličké centrum a zobrali ma vždy na tú hodinu, na ktorú som bola objednaná. Ako je to v Iscare? Zoberú Ťa vždy načas? A prečo to celé závisí od embryologa?

kristina81
autor
13. júl 2012

@lucitas S centrom samotnym som nemala problem len vobec sa nesnazili najst dovod neuspechu a vraj sme zdravy par.V iscare sa mozno dostali na rad pol hodinku po termine ale presne to nevedia nacasovat lebo dr. sa nam dost dlho venovala a snazila hladat dovod preco sa nam nedari.Tak to presne neviem preco zavisi od embryologa ale pravdepodobne preto,ze on ma na starosti cele oplodnenie a on musi urcit kvalitu embrya.Dr. hovorila ze este vzdy je otazka aj to,ze ci robit transfer na treti den alebo na piaty.Asi koli dalsiemu vyvoju.V maternici to je predsa len prirodzenejsie.No keby vedeli priciny na sto percent tak asi by boli uspechy na prvy krat.

geisha9988
16. júl 2012

Ahojte,nedá mi nezareagovať, ja si myslím,že Dr. v tomto centre vie čo robí a to je podstatné... Nám sa podarilo otehotnieť hneď na prvý pokus. Každá z nás reaguje na stimuláciu inak, píšete,že tam robia len malú- no tak ja som po nej mala 30 vajíčok, oplodnených bolo 12, 2 mi vkladali a výsledok? Prijali sa obe,ale v 12tt jedno odišlo-a teraz sa doma tešíme nášmu najdrahšiemu pokladíku na svete! Preto vás chcem povzbudiť, nevzdávajte to,ale verte,že to výjde! 🙂

adkabebe
30. júl 2012

@andante ahoj chtela jsem se zeptat jak to probihalo ve ferticentu taky tam chodim dekuji

pupendo5
6. aug 2012

Ahojte, prave zaciname vo FC prvu IVF, pre istotu som si uz od tejto chvile zakazala citat vsetko napr o OHSS a dnazim sa mysliet uz iba poztivne...velmi rada sa podelim s priebehom a este radej pokecam s niekym kto prave prechadza niecim podobnym, uprimne, verejne sa o takychto veciach ludom nechce rozpravat.. Zatial sa mi pristup aj personal minmoriadne paci. A k veci teda, od vcera sme zacali "stimulovat"..

mirko73
15. sep 2012

Ahojte, mi sme práve po IVF, chodili sme do Ferticentu, vložili mi dve embryá a žial sa nechytilo ani jedno. A to som tak tomu verila a myslela pozitívne, dali sme si aj nadštandard embryo glue a nepomohlo. Takže som trochu sklamaná, ale o 3 mesiace môžme isť znovu, tak vyskúšame, dúfam že sa podarí. Prvý krát sme išli na konzultáciu do Iscare, ale po tej skúsenosti s lekárom, ktorý mal s nami prvý pohovor, som bola znechutená ich prístup bol úplne odmeraný, brali nás v Iscare len ako číslo. Vo FC boli milí a ochotní zavolať som mohla kedykoľvek som niečo nevedela ohľadom injekcií. manžel má pritom spermie dobré a veľmi pohyblivé a už jedno dieťa máme, tak som bola veľmi sklamaná, že sa nám nepodarilo hneď na prvý krát. Vraj aj Martin má dobré výsledky, tak rozmýšľam že skúsime Martin. Aj máte niektorá skúsenosť s Martinom? So Sanatóriom Helios alebo aj tam je pobočka Iscare?

baura1
19. nov 2012

Ahojte. Ja som bola v Martine Heliose. Mne sa to tam pacilo aj doktor Krajkovic a doktorka Culbova boli podla mna super specialisti hlavne doktor ale zas mal toho tak vela ze co mne chybalo nemal cas mi vsetko co ma zaujimalo vysvetlovat. Prvykrat co som tam bola som dostala lieky ale ani som ich nezacala uzivat a otehotnela som prirodzene ale v 9tt som potratila ☹ potom sme boli na IVF v Heliose a nechytilo sa to mala som len 1 embryo ☹ tak moj muz vymyslel ze podme do BA do Ferticent tak sme sa tam objednali a uplna katastrofa!!! doteraz mam depresie z toho lekara! bolo to vpondelok doktor vyzeral jak po celovikendovej najebavke a bol podrazdeny a odporny ani ma nevysetril len pozrel nejake stare vysledky ktore sa ani len neopytal v akej faze cyklu mi brali krv a rovno ma odpisal ze ja deti nikdy nebudem mat ze mam zabudnut alebo si kupit vajicka od darkyne. este som ani dvere neotvorila a uz som plakala a mesiac som mala taku depku!!!
potom som isla do Iscare a tam uz vpohode doktorka Petrova ma vysetrila pozrela si vysledky urabila mi dalsie testy a nakoniec sme sa dohodli na liecbe a vypisali ziadost na IVF. Povedala mi ze nie je to ruzove ale da sa to. Chodi aj do USA na kongresy a ze tam to vpohode riesia liecbou ktoru mi nasadila a maju s tym uspechy takze teraz beriem lieky bola som akurat na kontrole na krv a uvidme
Kazdopadne Ferticent by som nikomu nedoporucila!!!!
Treba mat hlavne dobru naladu a pozitivne myslenie a tam mi presne toto doktor tak zrusil ze teraz neviem co so sebou a stale mam toho chrobaka od neho v hlave a som z toho smutna☹
Keby ten doktor bol onkolog tak asi pacientov miesto liecby posiela kupit si truhlu lebo ved rakovina je smrtelna!
Idiot ine slovo na toho doktora nemozem povedat!

kristina81
autor
20. nov 2012

@baura1 Ahoj.Neber si to az tak k srdcu.Petrova je vraj velky odbornik na IVF a ja k nej chodim.Uvidime ci nam bude vediet pomoct.Ani ona nie je kuzelnik ale je ludska a uprimna.Aspn mne sa tak zdala.Hore hlavu a nemysli na lekara z ferticentu. 🙂 Vela stastia! 🙂

naranca
20. nov 2012

Mne osobne sa pristup doktora v FC aj celeho personalu velmi pacil. Su to vsetci profesionali, svoju robotu robia s vysokou odbornostou. Mozno je to trochu viac nemecky, taky akuratny pristup, ale me vyhovoval. Nemotaju med okolo fuzov, ale su jasni a presni. Ti co z Vas potrebuju okolo seba bavlnku, balast a pocuvat vsetko pozlatko a pekne recicky, ktore bohuzial babatko nespravia, ti sa tu toho az tak nedockaju. Dockate sa tu vsak vysledkov v podobe narodenych deti . Mne sa to podarilo prave v tomto centre vdaka vysokoprofesionalnemu doktorovi, vybornemu timu sestier a v neposlednom rade spickovych embriologov. Absolvovala som IVF aj v inych bratislavskych centrach, zial neuspesne. FC je "rodinna" firma so zainteresovanymi ludmi a realtivne prijemnym prostredim (nikde to nebude ako doma)
Takze FC odporucam vsetkym tym, co si skutocne zelaju babatko.

kristina81
autor
22. nov 2012

@naranca len ptreto takto pises o nich lebo si dopadla uspesne.:D

naranca
27. nov 2012

Vysledok naozaj pozitivne ovplyvnuje aj hodnotenie FC, ale keby to tam nevyslo na prvykrat, tak by som to tam skusila aj druhy aj tretikrat. mne naozaj ich pristup vyhovoval velmi.
Iscare je z mojho pohladu masovka, kde snaha je zamerana hlavne na financnu stranku. GF mi tiez nebol sympaticky uz len tym, ze po schodoch sa miesaju ludia z inych firiem a ono ide o dost intimnu vec, ktoru nemusi vediet nikto okrem zucastnenych. Nuz a nesedel mi v IC a v GF ani pristup, kde ma vysetrovali pomaly na chodbe a paravn nosili pre istotu so sebou, ked bolo treba zasiahnut.Neverim ani postupom ani materialu , ktory pouzivali.
V FC som mala pocit , ze sa personal vzdelava a pouziva najnovsie a kvalitne materialy.
Janse , ze je to len moj pocit, ale zatial ma nikdy neklamal.

ferticent
1. dec 2012

ahojte, mne sa zo zaciatku ferticent velmi pacil, ale nemilo ma prekvapili. lekar si nepozna ani po roku svoje pacientky, kazdy krat, co som tam bola som musela vsetko o sebe povedat, v inych centrach to ma lekar prestudovane. umele oplodnenie bolo rok natahovane, t.j. september som mala konzultaciu, november schvalene poistovnou, az februar som zacala s injekciami, pretoze boli vianoce za dverami a on ide na lyzovacku a v januari som nedostala menstruaciu. pichala som 150 jednotiek goralu 6 dni, pribrala som 5 kg. mala som 19 oocytov, 16 odumrelo, transfer mi odlozili na maj, pretoze mam syndrom policystickych vajecnikov. v maji sa to zase odlozilo na august, lebo nemam pravidelny cyklus menstruacie a dali mi antikoncepciu. v auguste som sa uz dockala, ale nepodarilo sa, druhy pokus mi dali na november. prisiel november, objednala som sa, zase som musela cely pribeh o sebe porozpravat do telefonu. zacala som uzivat estrofen prvych 5dni dve tabletky, dalsie dni 3, desiaty den som mala lekarovi zavolat vysku endometria na jeho mobil. cislo som mala ale iba do centra, tak som volala tam a pytala si to cislo od sestricky a ona sa ma zvysenym hlasom vypytovala naco mi je to cislo, co vlastne chcem a ona mi ho neda a zavola mi lekara k telefonu. lekarovi som povedala vysku endometria, mala som 6,6 ; on ze to je malo, co to ma znamenat, kolko vazim, mam pribrat este atd. a ze mu to mam zase zavolat v pondelok, kad bude 8, urobime transfer. teraz je sobota, cakam na pondelok a pisem prispevok.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre