Hellp syndróm verzus problém so žlčníkom v 25. týždni

klaudia12345
10. nov 2014

Baby som v 25tt a boli ma asi zlcnik. Aby to bolo zaujimavejsie,tak som sa docitala o hellp syndrome. Myslite,ze hellp syndrom moze byt aj bez vysokeho tlaku a opuchov iba s bolestou v pravom boku? Ani ma nic nesvrbi. Ale bolest citim aj pod pravou lopatku,takze asi zlcnik. Bolel ma v sobotu v noci a znova dnes rano,ale to uz len sem-tam zaboli. Co myslite,nemoze to byt hellp syndrom? Ktore ste hellp syndrom prekonali,ako to prebiehalo? A bolest v pravom boku bola stale,ci obcasna?

niki101988
10. nov 2014

@klaudia12345 Hellp syndrom má jasné príznaky takže žlčník je žlčník a hellp je hellp

choka
10. nov 2014

ja som mala Help syndróm v poslednom trimestri, ale žlčník a ani bolesti v pravom boku som nemala.

suge
10. nov 2014

@klaudia12345 Odporúčam ti tvoje príznaky nepodceňovať, ani nedramatizovať 🙂 . Samotné pobolievanie na miestach, ktoré udávaš, je v prvom rade dôvodom na návštevu tvojho gynekológa, čiže zastav sa uňho čím skôr. Zrejeme sa ťa bude pýtať aj na súvislosti - napr. čo si pred začiatkom týchto bolestí jedla - či to mohlo spôsobiť podráždenie žlčníka a pod. Následne ak uzná (gynekológ) za potrebné, tak ti dá zrejme odobrať krv (hladina pečeňových enzýmov a krvných doštičiek v krvi je pri stanovení diagnózy HELLP syndróm kľúčová). V prípade, že budú tieto výsledky v poriadku a budeš mať dobrý tlak krvi, HELLP syndróm by ti v tej chvíli hroziť nemal. Na druhej strane, medicína nikdy nie je čiernobiela a jedna bolesť môže mať sto príčin. A u tehotnej aj viac 😉 . Tá bolesť ktorú opisuješ môže mať napríklad súvis so žlčníkovými kameňmi, s chrbticou atď, atď. Prajem veľa šťastia, nech všetko dopadne dobre 🙂 .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre