HPV-pozitivne, skúsenosti?

katka3588
17. jan 2019

Ahojte, chcela by som sa popýtať ohladne HPV vírusu,máte s tým niektorá skúsennosti? Ak áno kedy sa u vas objavil HPV-pozitivny a ako dlho ste ho mali? Poprípade ako ste to liečili,kedže to závisí na imunitnom systéme ako ho podporiť 🙂. Môj prípad je taký,že mi zistili HPV pozitivitu na začiatku tehotenstva + HSil po pôrode sa mi to zlepšilo na Lsil ale ten hnusný vírus mám už 2 rok pozitivny, bola som aj na biopsii krčka a výsledky noli negatívne že lem zápalové bunky. Teraz idem znova no uz mam strach co zasa bude nakolko mam stale rovnake výsledky . Ďakujem za každú vašu radu a info ako ďalej 🙂

nikattm
17. jan 2019

Skus poberať indonal, ja som bola aj na konizacii nedala som sa očkovať a výsledky sú teraz super

katka3588
autor
17. jan 2019

@nikattm ja som zacala nedavno uzivat 100% bio olej z rakytnika 3x denne tak uvidim, aj som uvazovala o tom indonale 🙂 a konizacia ako prebiehala ak mozem vediet,len kolko si tam bola dni,alebo ti to urobili namieste, ako dlho to trvalo? A po konizacii hojenie?

evitka83
17. jan 2019

@katka3588 hpv ma 80% populacie. Len su rozne typy. Je to ako heŕpes virus. Prejavi sa pri nejakej vacsinou imunologickej nerovnovahe. Ked ho raz clovek dostane, zije s tym cely zivot. Ja som to dostala v 17tich, brala som nejake lieky, urobili ciastocnu konizaciu krcka a odvtedy mam pokoj. Je to skoro 20 rokov. Ale ja som mala horsie vysledky. Poznam baby , u ktorych zakrok nebol nutny.

katka3588
autor
17. jan 2019

@evitka83 to ma teší,že už máte pokoj. No ja mám HpV 16,18 takže sa snažím nejako naštartovať imunitu no výsledky z histologie našťastie boli negatívne tak som zvedavá ako sa teraz lekár rozhodne čo ďalej.

evitka83
17. jan 2019

@katka3588 no lekar nema co robit, ked mate histologiu ok. Strazte si imunitu a budete ok 😊

katka3588
autor
17. jan 2019

@evitka83 takže pravdepodobne to nebude riešiť? No minulý rok mi robil biopsiu a výsledok bol že nešpecifikované zápalové bunky. On sice povedal,že to budeme sledovať,ale myslela som si že aj v prípade že histo je negatívna tak odstraňujú. No budem múdrejšia 1.februára idem na vyšetrenie. Prepáčte že to tak opisujem len nikdy som nemala žiadny gyn.problém až keď som otehotnela 🙂 a mám 30 rokov tak snaď tu imunitu naštartujem doktor povedal že niekedy to trvá dlhše kým sa s tým imunita popasuje tak dúfam 🙂

katka3588
autor
31. jan 2019

@nikattm ak môžem vedieť kedy ste boli na konizácii a ten indonal ste zacali uzivat az po konizacii? Dakujem za odpoved

nikattm
31. jan 2019

@katka3588 ahoj 😊 bola som v auguste a hneď po tom som začala brať... O pol roka som šla na kontrolu a výsledky boli super 😉 očkovať som sa nedala, zbytočne pchať do seba somariny..

katka3588
autor
31. jan 2019

@nikattm ďakujem za odpoveď. A akú dávku si užívala? Ja mám isť 22.2. na kontrolné vyšetrenie+kolposkopiu a uvidím či aj biopsia bude. Dnes som si kúpila ten Indol, zajtra už ho chcem začat uživat je tam sanca ze uz po 22 dňoch tam bude vidiet nejaka aspoň malá zmena?

mpravda
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iveta121212
3. máj 2020

@mpravda dobry den pan doktor. Bol mi zisteny high risk hpv a mam za sebou konizaciu. Pocula som ze je dobre zvysit si imunitu vitaminom c, kolko g by som mala denne uzivat? Co by bolo vhodnejsie papilocare gel alebo indol.

mpravda
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iveta121212
18. jún 2020

@mpravda velmi pekne vam dakujem p.dr za odpoved. Pocuvala som relaciu na slob.vysielaci s dr.Turovskym o vit.C cez zilu. Spomenula som u lekara ani pocut, davam si oralne 6000mg, ale je to mocopudne tak znizujem na 4 tis najneskor o 14.hod. Velmi rada by som sa s Vami spojila ohladom liecby HPV plazmovym generatotom RPZ 14 Zapper technology a o vasich skusenostiach a uspesnosti. Snazim sa o zvysenie imunity. Loop excision som mala 30.aprila CIN 3, mam kontrolu o 6mes. Vlani v marci mi diagnostikovali low risk. Problem je ze ja som v Britanii, neviem ci sa mi podari vratit na svk koncom roka, pretoze mam 2 r pred dochodkom a stiuacia na trhu prace vdaka COVID 19 sa velmi zhorsila. Neviem ako si najlepsie pomoct ku dalsej kontrole. Keby som bola na Slovensku by som sa rada s Vami skontaktovala ak by bolo mozne uplne znicit virus frekvenciami pristroja

mpravda
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olma79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela1986
10. mar 2021

@olma79 pekny den kde ste prosim kupovala tie betagkukany ?

olma79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olinka2
18. feb 2022

@mpravda Dobrý večer , viem je to už starsia konverzácia , ale teraz mám problém tak čítam , pátram a bojím sa …
cytológiu mám už roky, že zápalové zmeny krčka maternice . Asi v októbri sa mi pri konečníku vytvorili maličké výrastky … vraj gen.bradavice … nebola robená histologia … ( ambulantne mi ich vypálili )… Teraz mi bola robená cytologia , ale nejaká iná … takáto po prvý krát a tam výsledok HPV pozitívna. Výsledky konzultované iba telefonicky … zapalove zmeny na krčku nie je nič vážne , vraj to má kopec žien … HOV….na to mám užívať 3 mesiace deflagyn o 1/2 roka kontrola . Predtým som užívala indonal forte 2 mesiace , ešte na mesiac mám dávku … podľa gyn. vraj zbytočne vyhodené peniaze … mňa ale teraz trapi môj HPV nález , chcela som si dať vakcínu … už asi zbytočne , keďže som pozitivna a čo ďalej …??? Mám mať obavy ??? Čo má čaká ? ĎAKUJEM . Zľakla som sa , bojím sa … čo teraz … čo do budúcna ….

evina274
12. júl 2022

Ahojte. Nahodou som sa dostala k tejto konverzácii. Približne pred 10 rokmi som mala genitlane bradavice, bol to HPV. Nepamätám si už presne aké testy a ci vôbec mi nejaké robila doktorka. Len si pamätám, že ma poslala na kožné a tá mi dala isoprinosine a ďalej už neviem. Vôbec si nepamätám žeby ma poučili, že to môže spôsobiť rakovinu. V súčasnosti mam 7rocneho synčeka. Až som dostala strach, že to môže byť vážnejšie. Od vtedy so mnou nikto nič neriešil