Čo môže byť hrbolček/vriedok vo vnútri vagíny?

koalin
19. sep 2019

Dámy poprosím o radu. Je mi to dosť nepríjemne takto sa pýtať, len moja ženská lekárka v piatok a v pondelok neordinuje a trochu (dosť) som sa zľakla, vo vnútri vaginy som si nahmatala taký ako keby vriedok väčší, alebo hrbolcek? ani to neviem opísať poriadne, mali ste s tým skúsenosť ?

pininka1
19. sep 2019

Áno mala som to aj ja,keď som bola tehotná, aj to rástlo trocha, dosť ma to vyľakalo, nakoniec že to upchalo nejakú žľazu a z toho sa to urobilo. Mne to zmizlo same, resp po pôrode, ale treba to radšej ukázať.

koalin
autor
19. sep 2019

@pininka1 čiže nemuselo byt o byt vazne? (samozrejme nevieme o čo ide) ale tak momentálne som take vystrašene klbko, nemala som nikdy nič takéto, nesvrbi, nepali, ale... hm je to take ako hrbolcek na dotyk

nikpa
19. sep 2019

@koalin bartoliniho žľaza, skús niečo o nej bližšie vygooglit, môže to byť aj ona

pininka1
19. sep 2019

@koalin nie nič mi to nespôsobovalo,len najprv to bolo ako hrášok, neskôr ako fazuľa a to už som sa bála, fakt som si myslela že nejaký nádor a pod. V nemocnici najprv zavolali asi troch doktorov, jeden že barlltolinih žľaza, druhý že cysta, ktorú treba rozrezat,nakoniec našťastie jeden povedal že sa to bude len sledovať, aby nebol problém pri pôrode, to som ešte netusila že pôjdem na cisársky aj tak. Viac to však už nerástlo,takze našťastie to bolo ok.

katie253
19. sep 2019

@koalin bolí ťa to? Mne sa robia také ako keby bolestivé hrbolčeky, po dvoch dňoch Z toho vytlačím hnis, je to vyrážka alebo až taký vredík. Bolí to ako fras. Zistila som že sa mi to robí po holení, keď mám tupú žiletku.

koalin
autor
19. sep 2019

@katie253 nebavíme sa o rovnakej téme.
@nikpa skusim pozrieť, to ma nenapadlo...
@pininka1 ďakujem za info. hádam to nebude nič zle.

janinah
20. sep 2019

môže to byť aj cysta,ukážte gynekologovi,ale nie je to akútne

domculik24
20. sep 2019

@katie253 treba poriadne čítať, autorka píše, že si to nahmatala vo vnútri vaginy, takže po holení to asi nebude