icon

Hrčka pri rodidlách

vendula13
19. aug 2019

Ahojte, máte prosím Vás niekto skúsenosti s hrckou pri rodidlach? Bola som s tým u gynekológa pred 3 mesiacmi, povedal, že nechajme to na prírodu. Cez víkend ma to hodne stipalo a dnes tá hrčka je väčšia, tvrdšia. Ešte aj menzes som dostala.

oli18
19. aug 2019

@vendula13 choď k inému lekárovi, možno chirurgovi. Ak za 3 mesiace príroda nezariadila, treba mu pomôcť.

kucikuc
19. aug 2019

Mojej kamarátke sa urobila pri rodidlach bradavica a mala rakovinu to nechcem strašiť asi by som zmenila lekára

vendula13
autor
19. aug 2019

Keď som v kľude, celé práve rodidlo ma štípe. To asi budem musieť ísť až po menzesi, pravda?

denisa098
19. aug 2019

@vendula13 nie vysetria ta aj počas

ludka44
19. aug 2019

@vendula13 ja som mala a zmizla mi sama od seba po menzese

lussinda2
19. aug 2019

@vendula13 toto kludne moze byt Bartholiniho zlaza, takzw vymen v prvom rade gynekologa a ries. Ja som mala ukrutne bolesti, ani sediet som nevedela, ledva som chodila. Hrozila operacia a ked som bola uz v nemocke na op zistili, ze som tehotna, takze az po porode. No nastastie mi to prasklo. Bolo to dost nechutne, plno hnisu alebo coho vytieklo. Mala som stastie, ze sa mi to nevratilo, kedze sa ma vybrat komplet lozisko.

nikpa
20. aug 2019

@vendula13 mňa tiež napadla bartoliniho žľaza, ak ju máš zapálenú, bude to veľmi bolieť. S tým sa potom nečaká, rovno sa ide na gynekologicky príjem, ak neordinuje tvoj gynekológ a ten ti mal aj povedať čo a ako, nie že ťa poslal domov bez vysvetlenia.

vendula13
autor
20. aug 2019

Uf... tak aj počas menzesu, áno? No najbližšie voľno v práci vo štvrtok. To je sila, že niekomu to zmizne, niekomu to vyoperuju, niekto má z toho následky... Prečo sa nám taká potvora vôbec vytvára 😣

nikpa
20. aug 2019

@vendula13 keď je bolesť taká, že nevieš vydržať tak choď ale inak by som pockala kým prejde menzes. Ja mám bartolinku už niekoľko rokov, občas zabolí, raz to bolo také, že som išla k dr ale vraj nebola až taká zapálena a prešlo to. Zatiaľ som si ju nedala vybrať ale myslím že je to len otázka času kedy sa zapáli tak že bude musieť ísť von

galioska
20. aug 2019

@vendula13 si po pôrode? Keď hej môže byť to z toho keď nie tak bradavica, ktorá môže ustúpiť i nemusí sleduj , pred a počas mendzesu môže viac opuchnut

stanulienkat
20. aug 2019

@denisa098 To by si fakt isla s krvavou p..ou k lekarovi?? Trochu sudnosti by neuskodilo. Hanba by ma fackovala a lekar by si myslel,ze si uuplne prasa. Myslim,ze par dni ked vydrzi,tak neumrie.

simca06022011
20. aug 2019

@stanulienkat trošku krot vyjadrovanie sa. A ano v niektorých prípadoch sa chodi aj tak. Lekár si nemyslí že si prasa, môžeš si byť istá. Tiež sme takto volali kvôli problému maminmu a povedal, že treba prísť hneď aj napriek menštruácii. Mňa tiež brali do nemocnice a menzesom a samozrejme aj vyšetriť ma museli. Čiže podľa všetkého je to bežná vec.

stanulienkat
20. aug 2019

@simca06022011 Ale nie je problem ako problem. Tu sa nebavime o ohrozeni zivota. Tento problem kludne pocka. Prepadla by som sa od hanby sko zena.

luthine
20. aug 2019

@stanulienkat menzes je normalna biologicka funkcia zenskeho tela a tipujem, ze gynekologovia o nej uz poculi. To sa hanbis aj za dychanie? 😉

stanulienkat
20. aug 2019

@luthine to by si isla kvoli hrcke,ktora tam moze byt aj mesiac bez akejkolvek komplikacie pocas menzesu? Nuz komu neni zhuru dano.. Ano je to normalna biol. funkcia, ale predpokladala som u ludi sedu mozgovu koru,slusnost a prirodzeny stud- ak nejde o zivot.

nikpa
20. aug 2019

@stanulienkat žiadnej z nás by nebolo príjemné ísť k dr počas menzesu. Ale sú situácie kedy musíš, asi nevieš čo je to za bolesť pri bartolinke a o život nejde! Ale ver mi, že by si išla k dr aj ty a aj počas menzesu. Či je to zrovna prípad autorky tejto témy neviem ale myslím, že tvoje vyjadrenia o mozgovej kôre sú prehnané. Gynekológ nie je predavac v potravinách, ten dennodenne vidí iné ,,hnusné,, veci. A dupľom taký ktorý rodil alebo ordinuje na gynekologickom prijme. A nakoniec, sám si vybral toto povolanie....

fialka1318
20. aug 2019

Na mna pozeralo 6 lekarov s 9sestrickami a anesteziologom na vysetreni u lekara a mala som ms teda riadnu a nikomu to nevadilo dali si rukavice a pekne vysetrili kazdy si strcil prst..absolutne ma netrapilo a ani ich ze som mala ms lebo to nevideli prvy krat 🙂 ms je prirodzena vec a je to len obycajna krv ktora nikoho nepohorsuje a ani moj gynko nikdy nerobil problem a mu to nevadilo 🙂 viac mi bolo trapne a neprijemne ze na mna dole bez pozeralo 15ludi a kazdy si do mna strkal prsty nez to ze som mala ms 🙂 to by malo lekarovi vadit pri operacii ze je tam krv ? Mal by ta prestat operovat? Alebo by ta mal prestat vysetrovat ak ti tecie krv odniekial? Len preto ze mas pockat kym prestane? Nie je na tom nic nechutne je to len krv nic viac a lekar vidi krv kazdy den nic prenho zaujimave a ani nenormalne 🙂 cize kludne ak ta to boli a pri ms ta to viac boli chod aj pocas ms na vysetrenie 🙂 nikdy nevies co to moze byt a ako vazne to moze byt 🙂 lekar ta odsudzovat nebude nestrka ti tam prsty ale ma rukavice a kondom ktory v pohode odhodi 🙂 cize mu je to suma fuk ci krvacas alebo nie 🙂 nebola som raz vysetrena pocas ms a gynko povedal ze horsie su zeny ktore si to tam neutru a smrdia lebo sa neumyju vobec pred vysetrenim lebo aj take tam chodia ,nez nejaka obycajna krv 🙂

denisa098
21. aug 2019

@stanulienkat takže, láskavo si dávaj pozor na ústa, za prvé nemám pi.., za druhé nie som prasa, za tretie nikto sa ťa nepýtal,hlavne nie ja, za štvrté husi sme spolu napásli a nemám 20 rokov. A áno normálne ju vyšetrí, mňa o to vyslovene žiadali pri alergickej reakcii na canesten vzhladom na to že to krvácanie bolo z toho. Ak sa baba bojí a lekár uzná že to je vážne vyšetrí ju,ak nie počká.Samozrejme, že sa tam štandardne s menštruáciou nechodí. Za piate, žiadam ťa aby si nereagovala nakoľko nemienim svoj čas zabíjať trápnymi komentármi. Ďakujem

vendula13
autor
22. aug 2019

Uf dámy 😳 Keby ma tá hrčka tak bolela, stipala... ako v prvý deň ms rozhodne s tým idem k doktorovi. Nemenzes idem. No na druhý deň to prestalo bolieť, aj opuch sa zmenšil. Nerozumiem, že mám tú hrčku viac ako tri mesiace no až teraz sa ukázala čo dokáže, pri zmene hormónov - ms. Počkám teda a pôjdem po ms. Ďakujem Vám za odpovede 🤗 príjemná podpora 😉

nikpa
22. aug 2019

@vendula13 mňa začala zrazu bolieť po 3 rokoch, je nevyspytateľna 😁