Jedná sa o preeklampsiu, ak má vysoký krvný tlak, ale moč je v poriadku?

liena111
19. nov 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať. Dnes som bola na poradni a zmerali mi vysoký krvný tlak (140/90). Taktiež mi začali opuchat nohy posledné 3 dní. Moč bol ale v poriadku. Ale aj tak... mozem mat preeklampsiu aj keď bol ten moč v poriadku? Ako ste to mali vy? ... Doktorka mi len povedala ze ak budem mat ten tlak ešte vyšší mam hneď utekať na pohotovost...

pininka
19. nov 2018

@liena111 ja som mávala takýto tlak,až koncom tehu, ale brali ho len ako zvýšený, no ja som sa cítila zle, lebo normálne mám nízky tlak. Nakoniec mi to ale pisali aj do správy, že tlak sa dvíha,išla som na cisársky,no ten som mala planovany. Mne kázal.moj doktor 5krat denne si merať tlak a zapisovať si to. Každú poradňu som mu to musela ukázať. Odporúčam to aj tebe.

deti95060810
19. nov 2018

tlak som nemala až tak vysoký ako ty, ale veľmi mi opúchali nohy....lekárka mi nakázala úplne vylúčiť soľ a aj všetky výrobky kde sa soľ nachádza....doporučila mi aby som aj chlieb so doma upiekla bez soli... Po týždni tejto diéty mi nohy poriadne odpuchli....vyskúšaj, doporučujem....

beuss
19. nov 2018

@liena111 mozes mat.. ja som mala od zhruba 26tt vysoky tlak.. dostala som Dopegit 3x1 a Magnezium 3x1.. zabralo, to bolo v decembri.. po Novom roku mi to zacalo vyskakovat, lezala som v nemocke, zdvihli lieky Dop.3x2, Magn.3x2.. zabralo.. asi do februara..potom ma totalne vyplo a prestali mi lieky uplne zaberat.. znovu som lezala v nemocke..to uz mi zacali aj nohy, ruky opuchat.. Ale stale som bola bez bielkoviny v moci.. ten tlak mi stale kolisal, rano som mala dobry niekedy az nizky, ale ako isiel den stale vyssi a vyssi.. Internista mi pridal zase Isoptin 2x1.. To uz bolo 15 liekov denne🤦 Ajtak nezabralo..ku koncu mi este dalsie pridal, ale tie uz som si nevybrala. Napriek vsetkemu babo bolo v poriadku, aj prietoky.. az v 38tt som mala uz aj bielkovinu, tak mi porod vyvolali. Nastastie som to dobojovala az skoro dokonca. Drzim Ti velmi palce, aby si to mala v poriadku, viem ake su to obavy aj vsetko. Ja sa kvoli tomu bojim mat druhe babatko.

janci05
19. nov 2018

Ja som mávala na poradni aj vyšší tlak, ale to kôli strachu z doktor a celkovo z vyšetrenia. V domácom prostredí som si merala tlak a bol v norme. Doktor ma aj tak poslal ležať do nemocnice. Tam mi namerali, tak ako tebe a dostávala som Dopegyt. Nakoniec som mala v moči zvýšené bielkoviny, tak sa primár rozhodol tehotenstvo ukončiť dva týždne pred termínom.

beuss
19. nov 2018

@liena111 ale inak henten tlak, neni nejaky vysoky.. mne sa zda, ze to je hranicny. Ja som ten spodny mavala aj 100.

mimka11111
19. nov 2018

@liena111 ahoj, taký tlak som mávala aj ja a od 36.tyzdna aj bielkovina v moči...nasledovala hneď nemocnica a sledovanie, tlak už 160/100,vraj....ja som to na sebe ale vôbec necítila a bielkoviny som v moči mala stále....v 38.tyzdni sa som rodila cisarakom, lekári už ďalej čakať nechceli, placenta synčeka už nevyzivovala...

marlene
27. nov 2018

pri vysokom tlaku a opuchoch v tehotenstve sa praveze solit ma! sol viaze vodu ! cize ak sa viac soli podsotykam toto plati len v tehotenstve ! tak sa voda z tkanin,pomocou soli vytiahne do krvneho riecista ,tlak stien na arterie povoli -tie sa rozsiria a krvny tlak klesne ! sama som po hellp syndrome a gestoze. zijem v zahranici a bola som pocas tehotenstiev v kontakte s gestose-frauen .de. je to orhganizacia ktora je zamerana prave na gestozy a hellp syndrom- su tam lekarky,PA . prestat soli v tehotenstve je zastarale! dokonca sa ma zvysit prijem bielkovin! babske rady akoze pit zihlavovy caj na odvodnenie neprinesie vobec nic! sama mam odskusany zvyseny prijem soli v tehotenstve- edemy mi ustupili a tlak sa znizil. kto ovlada nj -odporucam spominane forum ,alebo stranyk v nemeckom jazyku.

pomarancu
6. jún 2019

Histerektomia pocas tehotenstva

pomarancu
6. jún 2019

Hysterektomia pocas porodu

lenzas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre