Ahojte, žienky, viem, že je tu týchto diskusií veľa, ale bohužiaľ som nenašla žiadnu takú, ktorá by sedela na môj problém. Rovnako vás prosím o to, aby ste ma neposielali ku gynekológovi, bola som tam včera a na ultrazvuku nebolo vidno nijaké krvácanie, ani žiadne cysty, ani nič podobné. Brali mi krv na hormonálny profil, ale bohužial o výsledky som sa nedovolala 🤷♀️
No a teraz k veci. Začiatkom tohto roka som rodila. Narodil sa mi krásny, zdravý syn. Pred tehotenstvom som nemala žiadne gynekologické problémy (iba dlhý cyklus cca 30-33 dní), počas tehotenstva som tiež nemala žiadne problémy, a po pôrode rovnako. Po pôrode mi ms začala už po 2 mesiacov od narodenia syna. Cyklus mám teraz 32-36 dní a menštruácia trvá dlhšie. Pred pôrodom cca 4-5 dní, teraz 6-7 dní. Od marca až do augusta bolo všetko úplne v poriadku. S mužom sme sa dohodli, že by sme chceli ešte jedno dieťa a vlastne od augusta sme sa začali pokúšať o ďalšie, no a od septembra začali "moje problémy" . V septembri som dostala normálnu menštruáciu, ktorá trvala 6 dní, potom 5 dní bolo všetko ok a od 5. dňa po menštruácii som začala opäť špiniť. Nebolo to krvácanie ako počas ms ale skôr krvavý výtok, ktorý trval 3-4 dni a špinenie bolo sprevádzané bolesťami podbruška a krížov. Výtok mal buď hnedú (prvé 2 dni) alebo ružovkastú farbu (posledný deň špinenia). Od toho septembra sa to opakuje každý jeden mesiac. Najprv mám menštruáciu a cca 5-7 dní po menštruácii príde toto špinenie. Prvé dva cykly som si myslela, že je to náhoda, ale keďže sa to opakuje už 4. cyklus, tak som šla ku gynekológovi. Ako som vyššie spomenula, tak gynekológ mi urobil ultrazvuk a teda vaječníky aj maternica sú čisté, dokonca ani nevidel odkiaľ to krváca, tak mi teda zobrali krv na hormonálny profil, ale teda výsledky sa dozviem buď v pondelok (ak sa dovolám) alebo až po Vianociach. Keď som sa ho pýtala, či sa s mužom môžme pokúšať o ďalšie bábo, tak povedal, že v tom nevidí žiaden problém, len ja nám obavy, či aj keby som otehotnela, či by sa nemohlo niečo stať, keď tak krvácam... Ešte dodám, že nikdy v živote som nebrala ani hormonálnu antikoncepciu. Prosím vás, žienky, nemáte niektorá skúsenosti s takýmto krvácaním? Čo to môže podľa vás byť? Inak ešte dodám, že to nie je ovulácia. Robím si ovulačné testy a vždy keď nám toto špinenie sú negatívne. Mne ovulácia vychádza až na nejaký 19-23DC. Ďakujem za každú radu 😊
@calathea97 podla mna to bude hormonalna odchylka. ak sa teda nejake fyzicke zmeny nenasli, tak to urobia len hormony. preco? to veru neviem.
Ďakujem vám za váš názor, ja si tiež myslím, že to bude hormonálna nerovnováha. Jediné čoho sa bojím je aby sa to dalo podchytiť nejakými liekmi, pri ktorých sa dá aj otehotnieť. Ja by som chcela mať dve deti čím skôr za sebou (ak tefa bude možné🍀), kvôli určitým osobným dôvodom a nerada by som prišla o ten čas kým sa hormóny dajú dokopy, kedže vôbec netuším ako dlho by to moblo trvať 🤷♀️
@calathea97 ahoj velmi podobne riesim 🙈 akoby som o sebe citala
Snazime sa od septembra a nikdy som nemala problem menstruacia ako hodinky, cyklus 28 dnovy
Q zrazu po porode cisarsky rez menstruacia ovela dlhsia, a zaroven spinenie mimo cyklus
Odhodlala som sa ist k gynekologovi vcera a to iste nic nenasla, na sone na uzv zak isto
13 den cyklu a vajicko 15mm ze to nevyzera ze vobec nastane ovulacia, ale vytok tam bol ovulacne a dnes som si vsimla uz ten neovulacny hlien 🙈
Tqk mi zobrqla krv na hormonalny profil a ze az po novom roku
Tiez som myslelq ze to stihneme, nakoniec nestihnem ani reťazovú
Ahoj, ja som počula, že pôrod je ako reset systému. Že jednoducho sa cyklus môže úplne zmeniť.
Ja ešte bábo nemám,ale bežne mám ovuláciu tak ako píšeš a krvácanie niekedy tiež dlhšie a aj so spinenim. So spinenim môže pomôcť Vitex alebo iné doplnky, treba kuk.
Podľa mňa to čo píšeš ale nezdravé nie je, ak si bola na kontrolu a všetko ok.
Len sa ti zmenil po pôrode cyklus, ktorý sa ďalším pôrodom opäť môže zmeniť.
Ahoj. Ja to mam takisto. Pred porodom som začala spinit mimo cyklus a nasli mi cystu na vajecniku. Vstrebala sa. O dva mesiace nato som otehotnela. Cele tehotenstvo som krvacala a brala som progesteron. Teraz som 8 mes po porode a mam spinenie mimo cyklus tiež. Výsledok nízka hladina progesteronu. Pokiaľ sa snažíte o babo treba informovať gyn. Ak ho máš nízky treba ho nasadiť. Ale za mňa veľmi dobre je piť alchemilku. Je to najlepšia bylinka pre zenske problémy a otehotnenie. Ale samozrejme dlhodobo. Alebo sú ešte fajn kvapky Gynex. Mam overené.