Krvácanie pri stolici a vypadávanie vlasov
Ženy mňa už j...!! Od pôrodoch furt dačo!!!
Takže je mi jasné že treba za dr.,ale až o dva týždne budem mať s kým nechať deti a potom ak sa objednám na kolonoskopiu predpokladám sa tam dostanem o tri mesiace,ak nie neskôr kvôli korone!!
Druhý krát za sebou mám veľa krvi pri stolici,myslela som že som dostala menzes,no nie.Uz dva mesiace mi hrozne vlasy vypadávajú,neviem čo sa.deje.Bolesti pri tom mkc nebolí,viem že mám hemeroidy od prvého tehotenstva.Mali ste to niektorá?Myslím že keby to bola zlatá žila tak by to bolelo.
@korunka1 tak že len 2%rakovina...neviem čo si o tom mysliet.A vyšetrenie ešte dlho....
Krvacanie mozes mat z hemoroidov, alebo ked si mala zapchu, prip. tvrdu stolicu, moze to byt aj trhlina v konecniku (fisura ani).
A to kto povedal?
@nicuka veď mám ich na okraji už 8rokov,aj vykúkajú.Ale nebolelo by to?A ďalšia vec krv len pri stolici,počas dňa ani kvapka na nohavičkách.
Hemoroidy fakt vraj nebolia, len neprijemne svrbia. Moze ist o tu trhlinu. Nahod si to google a uvidis, tento tvoj popis by mohol na to sediet. Viem o tom svoje.
@nicuka ale to bola riadna masa krvi,tak to by bola riadna trhlina.
A aj ta to po stolici trosku bolelo?
@nicuka ani nie,,ja mávam stolicu pravidelnú a väčšinou mäkkú ale jedávam orechy a tie "pichaju" mňa napadlo aj to či neprepichol oriešok 🙈
Takto davnejsie mi zistili hemoroidy, nikdy ziadna bolest, absolutne nic, len kopec krvi pri stolici, len 1x, takze hned smer obvodny a nasledne kolonoskopia a ze mensie hemoroidy, musel nejaky prasknut. Je tomu uz 12 rokov, ale problemy nemavam kvoli nim uz ziadne. Treba ist k obvodnemu, nech sa urobi zo stolice test na okultne krvacanie - to moze vypovedat o vela veciach. Mna to tiez teraz caka, kedze sa mi nevstrebava zelezo, niekde v tele sa "straca", tak idem podstupit vsetky mozne a nemozne vysetrenia. Inak stolica ok, ziadne vazne problemy, len unava, vypadavanie vlasov , atd...vsetko ako nasledok stredne tazkej anemie.
Mala som brutal vela krvi, nebolelo, bola to len zlata zila. Na vysetreni skoro nic nenasiel, proste z takej mini ranky tona krvi, by som neverila
Orechy sa neodporucaju jest
Na tvojom mieste zavolam svojej lekarke a vysvetlim, o co ide. Urcite ti vypise listok na chirurgiu. Potom by som zavolala na chirurgiu a vysvetlila, ze som po porode a mam take a take problemy, ci sa neda objednat na vysetrenie cim skor a na presny cas, pretoze mas doma novorodenca. A nasledne oslovim muza/svokru/susedu/kamartku/brata..., aby deti postrazili, kym budem na vysetreni. U mnohych ochoreni ide o cas, takze by som necakala. A ano, krvacanie nebyva jedinym a najcastejsim priznakom rakoviny. Mozu to byt hemoroidy, rozne mikrotrhlinky, ale aj polypy ci nadory. U teba sa da ocakavat, ze to budu hemoroidy a je mozne, ze ti najprv urobia iba rektoskopiu a na tu teda cakat nebudes, hadam len par dni. Cize - necakala by som.
@lucyluv toto počujem prvý raz.
@zirafienka mne tak chirurg povedal, ked ma vtedy vysetroval.
@lucyluv jáj, tak ty si myslela, že sa neodporúčajú jesť pri tomto onemocnení. Tak to je možné. Ja som to pochopila, že sa neodporúčajú jesť celkove, lebo ja som počula len pozitívne účinky orechov na organizmus.
@zirafienka urcite to ma aj kopu pozitivnych ucinkov, len problem ze je s mechanickym poskodenim creva, a specialne ak su nejake supky
Ďakujem za odpovede dievčatá 🙃
mňa po pôrode operovali na hemeroidy hned ako som sa prebrala s ťažkého pôrodu na ARE som mala take strašné že som nedokazala ani sedieť lebo všetko bolo od krvi ani som poriadne nemohla chodiť tak chod a rieš pokiaľ nieje neskoro a vlasy ti môžu vypadavať aj zo stresu ale nikdy nevieš urýchlenie na vyšetrenie pri takom niečom čakať nemôžeš urýchlenie nech ťa pošle lekárka na vyšetrenie.
A ako ste zvládli kolonoskopiu? Ja mám obavy z bolesti po cisárskych ako to tam mám rozhádzané..
Môžeš mať aj vnútorné hemeroidy. Môj manžel to tak ma a veru aj krv. Ja mam tiež. Kúpila som si gél z dubové kôry a vždy po stolici sprcha a natriem si to. Sú aj čipky práve proti týmto vnútorným hemoroidom, vyskúšaj a uvidíš.
@elizeenka ale máš bolesti pri tom? Lebo ja nie.Predtym v tehu som ho mala von a strašne bolesti,ani sadnúť ani chodiť.Teraz čo len tak začal krvácať bez bolesti? Divné mi to
Tiež som nemala bolesti, ani muž nemá iba potom ho dakedy zadok štípe, aj mňa
Hmmm no to je dost zvlastne teda tie symptony a na koldoskopiu necakas dlho odoslu ta hned ako nahle by si mala zle citologicke vysledky.

No aby nebolo neskoro...krv v stolici neveští nič dobré