Ktorý spôsob laparoskopie je účinnejší?

dicinka1
29. jan 2007

cafte baby.pocula som ,ze su 2 sposoby laparky.ktora je lepsia?ucinnejsia?

evelyin
29. jan 2007

Ahoj dicinka, chystáš sa tiež na laparoskopiu? Môžem sa spýtať prečo ju doporučujú tebe? Aj ja možno pôjdem, kvôli tomu či nemám zrasty.

dicinka1
autor
29. jan 2007

ja lebo nemozem otehotniet.asi chcu zistit ci mam priechodne vajcovody.a tebe co dr.povedal-a?

evelyin
29. jan 2007

U mňa je podozrenie na zrasty, pretože ma bolí podbruško ale žiadny zápal tam už nemám, ale za posledné 3 mesiace som ich prekonala niekoľko, takže tak.
Idem ešte na nejaké vyšetrenia a potom sa rozhodne či laparka áno alebo nie.

zrzuska
29. jan 2007

baby mozem sa opytat, ze aky zapal mate na mysli? evelyin
to sa rataju aj zapaly ako mykoza a daco podobne alebo to su ine zapaly.
ja vlastne ani neviem kedy mam ovulku (ak by som sa mala riadit podla ovulacnej bolesti) lebo mna bolievaju vajecniky a podbrusko skoro stale.
evelyin povies mi blizsie, ze preco je podozrenie na zrasty u teba?

evelyin
29. jan 2007

Zrzuska, po dg. missed abort som bola na zákroku kde ma vyčistili a od vtedy som mala v kuse problémy.
Začalo to zápalom maternice pár dní po prepustení z nemocnice.
Potom som mala zápal krčka a čohosi na vajcovode /aspoň mi to bolo tak povedané/ a nedávno teraz posledne som bola na vyšetrení, kde síce lekár mal podozrenie na nejaký zápal ale laboratórne testy zápal vylúčili.
Nakoľko ma brucho dosť pobolieva na viacerých miestach /maternica- od bolesti pri zápale viem dosť dobre kde ju mám, taktiež po stranách ale viac na pravej strane/.
Ovuláciu neviem ani ja kedy mám presne, ale mám podozrenie že bola včera.
Bohužial nakoľko nemám teraz doma chlapa tak mi to je nanič.

zrzuska
29. jan 2007

aj ty si samucka? aj ja. drahy je na tyzdnovke. 😨
ja som mala len tie mykozy, tak dufam, ze to zrasty nesposobuje. ale pytala som sa dr, ze preco ma stale bolievaju vajecniky. lebo ma bolievaju cely cyklus a tak striedavo, raz jeden raz druhy. povedal mi, ze to moze mat viacero pricin. ale to bolo vsetko.
my sa budeme snazit o babo az o rok ale chcela by som byt v tej dobe v poriadku. tak ma zaujimalo, ze ako sa to prejavuje.
ja verim, ze ti vsetko dobre dopadne a ze sa coskoro dockas vytuzeneho babatka. je mi luto, ze si musela zazit taky neprijemny a smutny zazitok. ale uvidis, ze nakoniec babo pride 😉

dicinka1
autor
31. jan 2007

baby.doktorka mi predpisala duphaston,ale 8.2.2007 idem na laparku a neviem ci ho mam normalne brat aj teraz....

dicinka1
autor
4. feb 2007

cafte snazilky,tak vo stvrtok idem na tu laparku............bojim bojim....ale dufam,ze onedlho budem tehu....neviete po kolkych dnoch sa mozeme snazilkovat???????????,,hm?

tinucha
4. feb 2007

Záleží na tebe, ako sa budeš po laparke cítiť. My sme to skúšali asi tak 4 dni po laparke, ale len veľmi opatrne. 😉

tinucha
4. feb 2007

Jaj a ešte som zabudla, DRŽÍM PALCE!

dicinka1
autor
4. feb 2007

dakujem....a podarilo sa...ak nie,tak mi prepac,ak ano tAk gratulujem,a asi po akom case...

tinucha
4. feb 2007

Žiaľ ešte sa nepodarilo, ale už sa na tom pracuje. Som po 2.IUI a čakám na výsledok.

dicinka1
autor
4. feb 2007

2 krat si bola na laparke? a co ti tam zistili....

tinucha
4. feb 2007

Nie, na laparke som bola len raz, všetko bolo v poriadku. Dvakrát som bola na inseminácii.

dicinka1
autor
4. feb 2007

to je co ak mozem vediet????????,

tinucha
4. feb 2007

Je tu taká téma SKÚSENOSTI S INSEMINÁCIOU, tak tam skús mrknúť. Jednou vetou je to vstrieknutie spermií do maternice ženy po predchádzajúcej stimulácii nejakými liekmi. Robí sa to hlavne pri anovulačných cykloch.

dicinka1
autor
4. feb 2007

aha.dakujem........drzim palceky...potom mi napis ako to dopadlo....o.k.????,

tinucha
4. feb 2007

OK. 🙂

pappo
7. feb 2007

mam otazocku bol niekto na laparoskopii na antolskej v BA? mala by som par otazok ohladom zakroku diky

tinucha
11. feb 2007

Ahoj Dicinka, takže ani 2.IUI nevyšlo.

dicinka1
autor
12. feb 2007

ajoj tinucha...moja...je mi to luto...nebojkaj vide to kedy budes najmenej cakat...

vajlikova
9. mar 2007

Ahoj dicinka1, prosím ťa napíš mi ako si dopadla. Dakujem

dicinka1
autor
12. mar 2007

ajoj vajilikova....dopadla som fajn...v nutri je vsetko v poriadku....vajecniky priechodne....proste vsetko ako ma byt...a preco moja ta to zaujima?aj ty ides???odpis...

pappo
12. mar 2007

ahojte uz mam po laparoskopii, ak ma niekto zaujem alebo sa chysta na antolsku alebo inam na laparoskopiu drilling a priechodnodt vajcovodov napiste. 🙂

dicinka1
autor
12. mar 2007

ajoj aco ti povedali doktori...
?

pappo
13. mar 2007

dicinka1 vsetko je v poriadku priechodnost ok, a vajecniky poprepichovane a pripravene na tvorbu folikov. tak som zvedava ako ta moja tovaren na foliky bude fungovat tento mesiac nic ale cakam na MS a potom zacnem so stimulaciou tak uvidime ci to pomohlo pevne verim ze ano. moje PCO sa snad asopon na chvilku strati. 🙂

vajlikova
14. mar 2007

Ahoj dicinka1, tak aj ja idem, v piatok mi lekár dá presný termín ☹
Ja mám problémy s vaječníkmi, odkedy neberem HAK, tak sa mi zväčšili, a mám úkrutné bolesti hlavne pri menzese a aj pri súloži. Zápal tam nemám, len majú nepravidelný tvar, a lavý je vačší o 50% než norm, a pravý o 90% väčší.
Tak neviem čo tam je, ale bojím sa či mi neuškodila HAK.
A kolko dní si bola hospitalizovaná? Co si mám brat zo sebou? Mala si po operácii bolesti?

pappo
14. mar 2007

ahoj vajlikova a vsetky ktore sa chystate na laparoskopiu, napisem vam zhruba ako to prebiehalo u mna. uz som raz napisala prispevok a dlhy a spadol mi internet takze som pisala asi pol hodinu zbytocne 😠
taaze
Priparava doma: treba sa kompletne vyholit, ak to neurobite oholi vas setricka a bude to neprijemne lebo pouzivaju tupu ziletku. kto chce moze si spravit klistir doma da sa kupit pripravok ktory sa vola JAL. ziadny strach nie je to nic strasne. v nemocnici aj tak davaju este cipky nastastie uz nie klistir.

co si vziat so sebou: vela vody neperlivej samozrejme ziadne bublinky, bude vam zle. na jedenie este jemne kekse napr. bebe alebo marina a vyzivu, po operacii ocenite, pretoze po narkoze som nesmela ani pit ani jest hned som vracala, takze si pomaly nastartujete a jemne zaludok.
zoberte si pribor, a poharik. neviem preco ale ked som tam bola varili same naduvacie jedla tak ja som ich radsej nejedla, take ako sosovicovy privarok, karfiolova polievka, neodporucam! jedna baba celu noc preplakala v krcoch.
jest nemozete den pred operaciou od 17:00 a pit od 24:00 ja som ale nejedla skoro nic.

obleceie: zoberte si na seba nieco volne nohavice na pase alebo suknu, ked pojdete naspat bude sa vam to hodit, aj nieco lahke na obuvanie.
so sebou papucky a spodne pradlo bez gumicky najlepsie daco jemne na pase a tiez pyzamo bez pevneho pasu najlepsia je kosela samozrejme.

ak chete mozete si zobrat vlastny teplomer, niekde davaju niekde nie, a lieky na bolest hlavy, je tam strasny vzduch v tych nemocniciach mna bolela hlava cely cas co som tam bola.

po operacii som sa zobudila na pooeracnom tam som vracala, co je po narkoze bezne, neda sa potom ani jest ani pit, musite cakat skoro az do vecera aby ste sa mohli aspon napit strasne to napina na vracanie, preto ta vyziva.
a na druhy den tiez len nieco jemne. potom ma doviezli na izbu to som bola stale malatna a pamatam si to len matne prelozili ma na postela aobliekli koselu a spala som a spala, nic ma nebolelo z coho som bola v soku, myslela som ze stale dobiehaju dake lieky na bolest ale ani na druhy den som nemala bolesti. samozrejme ze som citila bolest ale cakala som taku picjhlavu a neprijemnu ukrutnu ale nic.
🙂

pappo
14. mar 2007

uff dufam ze sa vam to bude chciet citat.
horsie sa potom chodi najlepsie je nechodit, a iba lezat. aj doma. myslela som ze pojdem po par dnoch do prace, kdeze lezala som doma este aspon tyzden aj viac citila som sa dobre ked som lezala ale ked som vstala tocila sa mi hlava a stehy bolia pri hcodeni a namahani.
takze ziadne hrdinstva treba lezat az kym vam nevyceru stehy.
takze manzel varil, upratoval, pral, nakupoval zabava 😀 konecne si uvedomil co vsetko musim stihat.
ale bol velmi zlaty a zvladol to bravurne. 🙂
drzuim vam palceky a nebojte s avsetko dopadne dobre len treba brat vsetko pozitivne, idete tam hlavne preto aby vam pomohli. cuduj sa svete ja som bola uplne kludna a nestresovala som iba som sa trochu bala. a baby na izbe sa cudovali aka som kludna a ja om nato ze ta operacia mi moze k babetku iba pomoct a preto sa na to tesim. takze vela stastia a hlavne skore uzdravenie. a vytuzene // 🙂