Magnézium v tehotenstve

lucia_salantayova1
11. máj 2017

Dobrý deň, som v 40tt tehotenstva a doktor mi včera predpísal magnézium pretože, som mala dva dni problém z vysokým krvným tlakom spodným...síce ho už mám dobrý, ale povedal, že radšej ho mám užívať dva krát za deň stále, nie len vtedy keď mi stúpne tlak. Jedna žena mi povedala, že mi to môže urobiť problémy pri pôrode, že sa nemusím začať dobre otvárať atď...že magnézium také veci oddeľuje tak som zúfala, teraz, že čo ..nestretol sa s tým niekto??

mufka1
11. máj 2017

Dobry den áno aj ja som magnézium Brala a dokonca som brala mesiac pred pôrodom 3x 250mg a tyzden pred pôrodom 4x250mg.Ja som síce isla sekciou.Ono sa hovorí ,že magnezko obľubuje maternicu či je pravda neviem ale doktorka mi to isté povedala.Skúste tu na MK skupinu Zdravotnici na MK tam Vám pomôžu určite .:0)

domisteve
11. máj 2017

Ja som brala 3x2tablety denne kvoli skracovaniu krcka a lekar mi vravel aby som v 36tt vysadila prave kvoli tomu, ze magnezium vas potom 'zapecati' a pri porode sa zena neotvara... v 40tt by som urcite uz nebrala

osky
11. máj 2017

nie som tehu ani mamicka,ale viem ze vzdy ked som potracala-spinila,kazali mi aj uzivat magnezium,potlaca to tukrvacavost.
cize logicky,radse zu nebrat.
skor jest nieco kde je to magnezium prirodzene

mimik3
11. máj 2017

Mne hrozil predcasny porod, brala som 8 tabletiek denne, ale ked som uz bola v termine (myslim ze 37.tyzden), kazali mi magnezium vysadit, aby neboli problemy s otvaranim. V 40.tyzdni by som ho uz asi nebrala, kontrolovala si tlak a pri zvyseni isla radsej k lekarovi.

lorela
12. máj 2017

@lucia_salantayova1 Pre vlastný pokoj - poraď sa ešte s nejakým lekárom, aký má názor on na užívanie Magnézia v tvojom prípade. ... Lebo 5 žien ti povie tak, a ďalších 5 žien presne naopak 😉.
A nebuď zúfalá, toto nie je dôvod na robenie paniky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre