Menzes a červené víno

dj1616
10. jan 2025

Ahojte, reálne by ma zaujímali Vaše skúsenosti s tým, dať si pred očakávaným menzesom dva deci červeného vína. Nejak som to pokladala za blud, babskú radu ale reálne vážne, mala som nejaké problémy (operácia krčka maternice) a po operácii a hojení som čakala kedy teda konečne začne všetko normálne a kamoška mi poradila nech si dám dva tri dni každý večer pred termínom menzesu víno červené. Menzes prišiel, načas všetko super. V lete som na to kašlala, lebo červené víno nemusím a hovorím neverila som tomu, menzes síce prišiel načas ale slaby, pomalý, skôr len také špinenie. Tak som zas skúsila červené víno po dva razy...a drb ukážkový menzes 😀

arieska
10. jan 2025

no počkaj, teraz ťa tu ženy ukameňujú, že si si tri dni po sebe naliala večer víno 😂

ina2405
10. jan 2025

@dj1616 ľudia si červené víno spájajú s menzesom kvôli červenej farbe. Nemyslím, že má reálne nejakú schopnosť ovplyvniť cyklus.

domka222
10. jan 2025

Ja si myslím, že skôr náhoda a dostala by si tak,či tak

larinka552
10. jan 2025

Moze byt alebo radsej Alchemilka caj 👍

januska12323
10. jan 2025

Červené víno ako každý iný alkohol rozširuje cievy a preto aj viac krvácaš. Ale neviem aký máš problém, vadí ti, že máš slabý menzes bez vína?

dj1616
autor
10. jan 2025

@januska12323 áno vadí, lebo keď je to pomalé a len také slabé špinenie tak to trvá aj 7-8 dní ....keď sa takto pekne spustí tak za štyri dni mám kľud. V pondelok som dostala a dnes už nič a mám po.

dj1616
autor
10. jan 2025

@ina2405 tiež som doteraz bola toho názoru, že je to somarina. Preto sa pýtam či a aké názory a skúsenosti s takýmto dačím majú iné ženy 🙂

tiezjedna
10. jan 2025

@dj1616 ja by som musela menštruovať nonstop 😂

januska12323
10. jan 2025

@dj1616 tak potom je to tými cievami, skús prírodné produkty. Ale ja by som bola rada za menej 😁

viestta
10. jan 2025

@dj1616 ked nieco spusti krvacanie, tak alkohol, lebo rozsiruje cievy. Takze je uplne jedno ci si hrknes cerveneho alebo slivovice.

lentilka78
10. jan 2025

@dj1616 ja mam s tým tiež podobnú skusenost😁brala som to vždy s rezervou, že to určite cyklus nemôže ovplyvniť, ale párkrát sa mi stalo ze mi meskal menzes a kamoška ma na to nahovorila, že si dáme červené, čo ja tiež veľmi nemusím... Ale vypila som 2 poháre a ráno som dostala... Niekoľkokrát som to po červenom víne dostala... Raz mi to meškalo par dni, už som mala tlaky, bolesti, už už som len čakala kedy sa spusti, dala som si pohár červeného vína a nič... Tak som si pomyslela ze je to len babská povedacka, objednala som sa ku gynekologicke a bum bola som tehotna😁

lentilka78
10. jan 2025

@viestta áno dáva to logiku, čo píšeš, ale tiež mam podobnú skúsenosť ako autorka. Ja červené víno doslova neznášam, biele si dám rada, alebo stamperlik niečoho občas a nikdy mi to menzes nepustilo, pritom to červené víno mi viackrát zabralo

jamacka
10. jan 2025

@dj1616 Tak toto neviem či je pravda počujem to prvý krát.
Ja akurát viem a mam to aj odskúšané aj hodne mojich kamoši el,že ak chcem,aby mi menzes prišiel o niečo skôr, tak týždeň pred menzesom,alebo týždeň aj par dní, kľudne aj 10dni pred si treba dať červené víno a vtedy príde menzes skôr. Zas keď chcem,aby prišiel neskôr, tak predtým pijem citrónovú vodu.
Toto funguje,mam to na sebe odskúšané. Minulý rok sme šli na dovolenku a posledne 4dni na dovolenke som mala dostať menzes,čo na dovolenke je nič moc,keď sa chcete aj kúpať. Týždeň pred som pila citrónovú vodu a menzes prišiel o 5dni neskôr.

tenerifka
10. jan 2025

Ja pijem kvalitne cervene ekologicke vino denne (tunajsia kultura), a menzes mam ako na klavir kazdy mesiac, a teda riadny, aj ked som uz urcite v perimenopauze, budem mat 51 rokov. Na kazdeho to ale moze vplyvat inak, ale urcite nas ovplyvñuje to, co jeme a pijeme, ci uz negativne alebo pozitivne

dj1616
autor
10. jan 2025

@viestta tvrdé nepijem vôbec, takže budúci mesiac vyskúšam biele, to mi aspoň pôjde ľahšie dole krkom 🙂 ak je to cievami tak by malo 🙂

nevenka
10. jan 2025

Nic ine v tom podla mna nebude, len o tych cievach, lebo Ty vlastne ho dostanes, len ta intenzita je ina.
Ale tak, ze ovulacia sa opozdi o tyzden a Ty mas pocit, ze tyzden Ti meska menzes, tak mozes aj liter vypit a nedostanes, lebo musi prist hormonalny spad, pokles progesteronu po zaniku zlteho telieska. Inak sa MS nespusti.