Chrasty na bradavkách

Dobry deň
Mám problém s bradavkami.Mám tam chratičky. Nesvrbí ma to a nemám výtoky.
Bola som na sone v prsníkmi a všetko mám v poriaku.Tam mi nevedeli povedať čo to je.
Bola som u kožnej lekárke a dali mi mať protí dermatitíde, alergii a plesniam.

Aj minulosti som to mala a potom to zmyzlo a mala som pekne bradavky a zase sa to objavilo.
A to sa opakovalo

Veľmi ma to desí. Čo to je?
Čitala som aj o pagetovej chorobe ktora sa prejavuje na bradavke ako ekzem.
Je to hrôza.

Desi ma to.

Dakujem

lentilka23
1. apr 2020

@jankatinkakristinka Ja mam momentalne tiez ten problem. Dr. Povedala ze je to ekzem. Kojim 6 mesiac. Spustacom u mna je stres a zrejma candida v krvi. Dala mi Fungolon.

lentilka23
15. apr 2020

@lentilka23 tak len pre info ako to dopadlo.
Candida to nebola ale bola to alergicka reakcia, ekzem - kontaktna dermatitida.
V aprily v case pelovych alergii sa mi stav ekzemu vyrazne zhorsil, uz som ho mala vkuse cely den. Stale to palilo, plakala som... V noci sa to trosku zlepsovalo ale rano po kojeni sa zase zacal objavovat. Najhorsie to bolo poobede okolom 5 tej. Myslela som ze je to alergia na materske mlieko, tak som sa objednala k alergologicke. Ona mi to zdiagnostikovala ako alergicky ekzem. Nasadila mi lieky, zodak a na inhalovanie. Cuduj sa svete od nasledujuce dna mi ekzem zacal ustupovat. Tak a od teraz som alergicka, co som doteraz nevedela.... a na vela veci. Ekzem vyvolala alergia z oslabenej imunity (stres, vycerpanie, prach dym z krbu...) a v poslednom obdobi to zhorsila alergia na pel. A ta vyvolala ekzem. Tak ze ano, moze byt atopicky ekzem aj na bradavkach. Vyvolany kontaktom pri kojeni.
Mozno tymto prispevkom niekomu pomozem. 🙂

emka13
24. máj 2021

@lentilka23 ahoj. Je to možné aj u 11ročného dievčaťa? Má atopický ekzém a teraz jej rastú prsia a má na nich chrastičky..také ich má podráždené ☹ sťažuje sa že ju bolia.

lentilka23
24. máj 2021

@emka13 moze, zober ju k alergologicke. Mne to vyvolavalo mlieko z kojenia. tak neviem hm. ale clovek nikdy nevie... Mohla by jej to sposobovat aj umela bielizen ako kontaktne podrazdenie...