Môžem prirodzene otehotnieť s myómom a endometriózou ?

monika6162
31. jan 2020

Chcem len vedieť, či je tu niekto kto ma taky problém ako ja, myom na maternici a endometriozu. A ci sa vám napriek tomu podarilo prirodzene otehotniet. Poprípade co ste podstúpili aby sa vám podarilo. Alebo ste boli na umelom oplodnení? Viem, že s myomom sa veľa ženám podarilo, ale mňa zaujíma táto,, kombinácia,,. Ďakujem za vaše odpovede 🙂

majah212
31. jan 2020

Ja som mala cystu na vaječníku a počas operácie zistili aj endometriózu. Doktorka mi nasadila lieky na endometriózu. Po troch mesiacoch liecby mi odporučila otehotnieť. Po tristvrte roku som ostala tehotná. Aktuálne mame 2 deti 🙂 brala som bylinky a vitamíny klasicke

bociandy
31. jan 2020

Mne sa podarilo otehotniet s endometriozou 2x. Brala som iba vitaminy. Ale myom som nemala, takze neviem🤷‍♀️

eliska13
31. jan 2020

@monika6162 už si bola na laparoskopii či Ti ju diagnostikoval cez sono?záleží aj kde máš ložisko niekedy to, čo vidia na sono je len cast a, keď spravia laparku vidia aj ostatné.Je to všetko náhoda niekto otehotnie niekto roky nie.Najlepsie je dať všetko von aj myom aj endo a snažiť sa.Aj si anemicka máš bolesti pri menzese ako je veľké ložisko?

martuska313
31. jan 2020

@bociandy
@majah212 chcem sa opýtať aké vitamíny ste brali ? Ja so mala potvrdenú endomet. laparoskopicky aj bola odstránená ale nedostala som žiadne lieky len odporúčanie že čo najskôr otehotnieť.

monika6162
autor
31. jan 2020

@eliska13 Neviem ani aká je veľká ani nič, iba že je na pravej strane a zistili mi ju len na sone. Teraz to chcem začať riešiť preto som chcela vedieť aké sú možnosti a podobne.

dadka36
31. jan 2020

@monika6162 ano podarilo prirodzene. Brala som tuším duphaston.

marticka85po
31. jan 2020

@monika6162 tiez mam myom a endo a nepodarilo sa nam otehotniet

reni666
31. jan 2020

@monika6162 ahoj, ja som mala myóm, cystu endometriózu. Laparoskopicky mi to vyčistili a o pár mesiacov nato som už bola tehotná, prirodzene.

beruska.jk
31. jan 2020

Ja som myom nemala, len endometriózu. Cysty na oboch vajecnikoch, odstránili mi ich laparoskopicky. Pred laparo som otehotnela 2x prirodzene bez problémov. Po operácii som bola na hormonálnej liečbe - zablokovali mi cyklus, nabehol po trištvrte roku a po 2 menzesoch som zas otehotnela prirodzene.

stanka_s
31. jan 2020

@monika6162 ja som mala myom, po jeho laparoskopickom odstránení som prirodzene otehotnela.

veronikas30
31. jan 2020

@monika6162 mne sa podarilo otehotnieť s myómami na maternici a to s jedným vaječníkom, prirodzene. Myomy mám rôzne po maternici a 2 mali cez 4.5cm. V tehotenstve rástli, jeden až cez 7cm. Žiaľ, porodila som predčasne, 26tt. Nikto nepovedal príčinu, ale pripisuje sa to myomom. Ak by ste otehotnela, nech Vás dobre sledujú. A kľudne zvážte aj rizikové. Keby som to mohla vrátiť, inak by som niektoré veci riešila. Držím prsty.

stanka_s
31. jan 2020

Podľa mňa je nezodpovedné snažiť sa otehotnieť s vedomím, že mám myóm. Mne lekári (bolo ich viac) odporúčili myóm vyoperovať a až následne otehotnieť. Takže ja, keď som sa dozvedela o myóme, hneď som začala riešiť operáciu a až potom "zdravá" som sa snažila otehotnieť.

veronikas30
31. jan 2020

@stanka_s ja mám za sebou 3 operácie cýst na vaječníku, až mi jeden museli zobrať. Aj 2 myomy zobrali pri operácii, lenže ich mám dosť. Po tejto operácii gynekológ odporučil čím skôr otehotnieť. Chcete povedať že gynekológ alebo ja sme boli nezodpovední? Sledovali ma, všetko bolo v poriadku. Až zrazu prišiel zlom, nikto to nečakal. Je to vymodlené bábätko a zázrak, ale ďalšie momentálne neuvažujem. Nabudúce si prosím premyslite čo napíšete, ak neviete okolnosti. Ale v poriadku, je to Váš názor a ja tiež píšem ako to bolo.

stanka_s
31. jan 2020

@veronikas30 na úvod som písala, že je to môj názor (+ názor xy lekárov, ktorých som pred operáciou navštívila). Ja som si o tejto diagnóze študovala hodiny a radila sa s viacerými lekármi a všetci sa zhodli 😉, tak si vyprosím komentár, že si mám premyslieť, čo píšem. Viem veľmi dobre, čo píšem 🙂. Každý, nech si urobí svoj názor po mojej a vašej skúsenosti. Túto debatu som ukončila, nemám už k tomu čo povedať. A berte na vedomie, že každý môže mať svoj názor 😉.

veronikas30
1. feb 2020

@stanka_s ok, prepáčte. Už vidím že ste reagovala na otázku - príspevok, nie na to, čo som ja písala. Len to bolo hneď pod tým, tak to vyzeralo akoby reakcia na to.

monika6162
autor
1. feb 2020

Je to asi fakt veľmi individuálne, ja som bola u 4 gynekológoch a traja práveže vôbec nechceli operovať, že nieje tak umiestnený aby musel ísť von. Tak aj od toho veľmi záleží.. No človek má strach z oboch verzií co prinesú.

majah212
1. feb 2020

@martuska313 ja som brala klasické vitamíny pre tehotné ženy. Ešte musím.napisat že po odstránení cysty, na kontrole o 3 mesiace tam bola znova, otehotnela som a cysta zmizla.

stanka_s
1. feb 2020

@monika6162 tu ale treba brať na vedomie, že myómy v tehotenstve rastu a často je to na úkor plodu. Želám správne rozhodnutie.

zuzana364
1. feb 2020

Malá som 9cm myom-ani som o ňom nevedela,lebo som dlho nebola na gynde.Otehotnela som neplanovane.Tehotenstvo vpoho a pôrod cisársky.Dá sa to.

martuska313
1. feb 2020

My sa snažíme 2 roky. A pred 7 mesiacmi som podstupila operaciu. Po operacii som mala nasadene clostilbegyt. Mam za sebou par biochemickych a jeden potrat. Zatial sa nam nepodarilo dotiahnut to do uspesneho konca. Ale stale verim ze to raz pride. A ano je to u kazdej uplne individualne. 🙂 Držím prsty

darka2001
3. feb 2020

Áno,veru áno,podľa doktora zázrak

nila1111
6. aug 2020

@veronikas30 ahoj verinika, riesim dlhsie podobnu dilemu s myomami... odpoeucali ti ich vybrat ? Da sa to vobec bez problemov ? 26 tr to je velmi skoro ? Ako sa mate ?

veronikas30
7. aug 2020

@nila1111 ahoj. Ak by som chcela riešiť ďalšie tehotenstvo, tak áno, odporučili vybrať. Malo by to byť laparoskopicky. Záleží aj aký druh myómov máš. V Čechách je nejaký lekár - odborník na myómy a ten ich vyberá aj "od spodu". Dcérka bude mať čoskoro rok a chvalabohu je zdravá 🙂.

ivanka177
8. júl 2021

Dobrý večer, chcela by som poprosiť o radu, na ľavom vaječníku mam endometriozu, asi 4 cm, bolesti nemám, len keď mám svoje dni tak cítim, že tam niečo mam. Dieťatko ešte nemám, ale určite budúci rok sa začneme snažiť. Chcem sa spýtať, môžem otehotnieť aj keď mam endometriozu? Je to vtedy bezpečné? Bojím sa operácie.. Najmä uspania.. Ďakujem za vaše rady vopred

bociandy
8. júl 2021

@ivanka177 ahoj, ja mam endometriozu a 2 deti, takze ano, je to mozne, len to mozno ide trosku tazsie. Prva dcerka sa zadarila cca po 1,5 roku. Pocas tehotenstva a prvych mesiacov, kym nema zena periodu, endometrioza zvykne ustupit. Druhe dieta sa potom zadarilo rychlejsie, cca za 4 mesiace. S otehotnenim mi pomohli aj prirodne produkty typu maca, alchemilka a ine caje… Toto si nastuduj a kludne preventivne nasad. Inak obe tehotenstva boli bez komplikacii. Drzim palce😊

ivanka177
8. júl 2021

@bociandy ďakujem veľmi pekne, si zlata, nech máš radosť z detičiek a určite nastudujem ❤️❤️❤️ ďakujem krásne