Nevyliečiteľné špinenie pred menštruáciou. Čo s tým?

sandra3
8. okt 2009

Ahojte kočky, zakladám túto tému, lebo už si neviem dať rady. Môj problém trvá už aj tri roky a to, že každý mesiac pred menzesom 5-6 dní špiním. Všetky hormóny mám v poriadku, aj zo ženského hľadiska som OK. Skúšala som aj prírodné preparáty, ale ani tie nepomohli.Myslím, že to je aj problém, prečo nemôžem otehotnieť. Môj gyndoš si s tým nevie dať už rady. Ktorá má z týmto skúsenosti, prosím, napíšte a poraďte. ďakujem.

bettynka222
8. okt 2009

sandra a hormonalny profil ti robil na ktory den? lebo mne len na treti den cyklu,a le su tu baby, ktorym aj v strede a na konci cyklou...vies tie hloadiny sa vyvijaju a mozno problem s hormonmi mas, len o tom nevies

romy01
8. okt 2009

sandra skus ist nezavisle k inemu lekarovi - nemusis ho hned vymenit ale na tvojom mieste by som sa opytala aj ineho

aktaka
8. okt 2009

neporadím z vlastní zkušenosti, ale mám kámošku, která má úplně stejný problém. byla na hormonálním profilu, jak píše Bettynka, na třech odběrech během jednoho cyklu, problém se žádný nezjistil. jde prý o to, že se jí velice pomalu vyplavuje progesteron z těla, proto nejdřv několik dní špiní než dorazí opravdová ms. prý se s tím nedá nic dělat, protože to není nic na závadu, jen si na to zvyknout 😒

sandra3
autor
8. okt 2009

Ahoj byttynka, teba tu na fóre čítam už veľmi dlho. Aj som Trnavčanka. Hormonálny profil mi robil na 8 a 22 deň. Akurát dnes som vyfasovala antibiotika pre istotu. Či možno nie je skrytý zápal na sliznici. Tie antibiotiká sú na dlhšiu dobu a sú také všeobecné.

bettynka222
8. okt 2009

sandri ahoj 🙂 ja osm si dnes zmazala fot, lebo som smutna....aj som pozerala,z e je tu nejaka nova trnavska tema...ale este sa na to necitim 😒

saska1
8. okt 2009

ahojte...
...nedá mi nezareagovať...
ja mám tiež taký "problém" .. 😝 😝
tiež zvyčajne špiním od 10DPO...t.j.4-5dní...vyskúšala som už takmer všetko..sarapis, pyridoxín, duphaston...
niekedy som mala pocit, že som našla na to liek, a ďalší cyklus bol zasa o 5dnovom špinení...
môj rekord bol zatiaľ 2dní...a to bolo vtedy ked mi lekár pichol pregnyl a potom po ovulke duphaston...
..apropo ja mám hormony tiež v poho, akurát občas zvýšený prolaktín

sandra3
autor
8. okt 2009

Ahoj Saska, som rada, že niekto taký existuje, ale nie v zlom. Ja mám ešte aj ten prolaktín dobre. Ja som mala rekord tiež dva dni a to bolo pri dvojmesačnom braní sarapisu. Potom ešte, keď som pila bylinkové čaje a robila si obklady od bylinkárky z Vrbového, ale brala som ešte jód. Inak duphaston mi vôbec nepomohol.

saska1
8. okt 2009

sandra..a ten jód si v akej podobe brala?jedna kočka z grafov BT tuším brala nejaké jódové čípky, a tiež spomínala že jej to pomohlo na špinenie...
...ale zase na druhej strane , poznám veľa báb, čo aj špinili a zostali tehu, takže neboj, aj na nás príde 😵 😵

groka
8. okt 2009

baby ja viem aj o alternative ako je vycistit maternicu ako kyret,mojej znamej to robili a mala pokoj,ja som zas nie spinila ale krvacala musela som podstupit vycistenie

saska1
8. okt 2009

groka...to znie ale desivo.. 😕 to sa asi robí pod narkózou nie?

sandra3
autor
8. okt 2009

Brala som ho ako vitamínový doplnok, normálne ho kúpiš v lekárni. Prvý mesiac som mala len dvojdňové špinenie a druhý žiadne, aj kratší a slabší menzes. Potom som ho vysadila a dostala som znova po dvoch týždňoch menzes. Ale riadny. Veľmi bolestivý a veľmi dlhý. Keď som ho nebrala, tak sa mi žiadalo strašne veľa rýb a tuniakov / obsahujú veľa jódu/.

alexa27
8. okt 2009

Ahojte, tak ja sa tiez hlasim do klubu. Tiez som uz vyskusala vsetko mozne a nemozne, vysledky mam vsetky v poriadku a nic. No a mavam to aj osem dni pred menzesom, takze fakt des 😝.
Buducu stredu idem akurat na laparoskopiu, som zvedava ci tam nieco objavia, ale ani moc nedufam. O babatko sa intenzivne snazime zhruba rok.
Inak neviem ci to je nahoda, ale tusim sme vsetky menovkyne, co mame tento problem, mozno by pomohlo sa prekrstit 😅 🙄 .

alexa27
8. okt 2009

...este som chcela, ze tento problem mam odkedy som vysadila hak, predtym pohoda, pocas brania tiez a odkedy neberiem co su asi styri roky, tak mam tento problem. brala som ju sedem rokov.

sandra3
autor
8. okt 2009

Ahoj Alexa, Sandra sa volá moja dcéra, ja som Martina. Keď som sa prihlasovala tak ma to tak napadlo, že dám jej meno. Držím palce na laparku a keď niečo čo by to mohlo spôsobovať nájdu /ale dúfam, že nie/ daj prosím Ťa vedieť. Možno sa dám na laparku potom nahovoriť aj ja.

gubik
8. okt 2009

Sandra, Bettynka, Alexa- presne môj problém. A nezačal Vám náhodou vtedy, keď ste začali špekulovať o bábu? Lebo ja som predtým žiadne problémy nemala a cca 3 roky presne tak, špinenie asi týždeň pred MS, hormóny v poriadku, LSK v poriadku. Tým pádom mám pocit, že je to o psychike. Inak si to neviem vysvetliť.
Moje skúsenosti- Provera, Lutenyl- ešte horšie, Duphaston- mierne lepšie, Utrogestan- počas brania 1 mesiac totálne bez špinenia, MS ukážková, ale ďalší mesiac /teraz/ po Utrogestane špinenie prakticky celý cyklus. Trochu sa mi zdalo, že sa to zlepšilo po Sarapise a Alchemilke, ale tiež nie bohviečo.
Tak čo ideme robiť???? 😖

sandra3
autor
8. okt 2009

Ja som HAK ani nebrala a ani som to nemala. Dcéra sa nám podarila na prvý krát. Mám to 3-4 roky.

gubik
8. okt 2009

Groka- kyret pomôže len vtedy, ak je sliznica vysoká, čo môže byť u žien v prechode, alebo po potrate, ak je sliznica normálnej výšky, žiadny kyret nepomôže

sandra3
autor
8. okt 2009

Ja už neviem, asi by sme mali navštíviť psychológa, lebo niekedy je to na nervy. Tak isto si myslím, že je to trochu o psychike. Len keď vieme, že sme zdravé a stále sa nedarí, tak je to na nervy. Mňa stále niečo ťahá dopredu niečo nové skúšať, lebo sa bránim umelému. Nechce sa mi to všetko podstúpiť, keď viem, že sa mi dá otehotnieť aj prirodzene.

sandra3
autor
8. okt 2009

Kočky a skúšali ste Femi kvapky. Tie by mali upravovať hormonálnu hladinu. Môžno pomôžu. Asi ich skúsim.

gubik
8. okt 2009

Sandra- ja som ich neskúšala, ale ja mám hormonálnu hladinu v poriadku. Aj Ty, nie? JA som bola nadšená z toho Utrogestanu, ani deň špinenia, no ale tento mesiac, čo som prešpinila celý, bol hrozný. Ja zase pijem Alchemilku, uvidím, či sa to zlepší. Len trba piť vraj Alchemilku žltozelenú, nie obyčajnú. A čo obsahujú tie Femi kvapky?

sandra3
autor
8. okt 2009

Aj ja mám hor. hladinu v poriadku. Utrogestan mi vôbec nepomohol a alchemilku pijem už aj dva roky a nevidím žiadny pokrok. Ale to asi pijem obyčajnú alchemilku, takú z lekárne. A ty kde zháňaš tú žltozelenú? Inak je tu taká téma na tie Femi kvapky, skús tam mrknúť. Ja si osobne myslím, že to má niečo s hormónmi.

alexa27
8. okt 2009

sandra, ja som skusala aj tie kvapky a nic 😖 , ale skus, mozno tebe pomozu. Z liekov: duphaston a utrogestan u mna nic a clostylbegit este horsie ( ten mi predpisal doktor na zaciatku lebo mal podozrenie, ze neovulujem, vtedy vraj byva toto spinenie, no ale ked to bolo este horsie, robila som si ovu testy a ovulaciu mam peknu kazdy mesiac, takze tam problem nie je). skusala som aj rozne caje, akupunkturu, homeopatika, absolutne nic nezabralo.
dam vam urcite vediet po tej laparke ako som dopadla a ci nieco zistili. ja sa obavam, ze umelemu sa nevyhnem, ale na tvojom mieste sandri, by sa mi tiez do toho nechcelo, ked uz jedno dietatko mas a podarilo sa na prvy sup.

sandra3
autor
8. okt 2009

Možno tie kvapky skúsim, alebo Sarapis. Ten mal u mňa najväčší úspech, ale asi ho treba brať dlhšiu dobu. Ja mávam tieť ovuláciu a niekedy aj bolestivú, presne viem kedy je, robím aj ovu testy. Takže všetku je OK, len to špinenie.

alexa27
8. okt 2009

co to je ten sarapis?
este asi skusim ten jod, ja mam totiz aj problem so stitnou zlazou, znizenu funkciu, ale beriem lieky a tak by tam nemal byt problem, robila som si aj kontrolne vysetrenia u inej lekarky a tiez povedala, ze je to ok.

gubik
8. okt 2009

Sandra, Alexa- ja som celkom rada, že nemám tento problém sama. Alchemilku majú normálne v lekárni, len povedz, že chceš žltozelenú.
Alexa- ja by som mala ísť na umelé v januári, doktor v CAR vie o špinení a povedal, že keďže hormóny sú v poriadku, tak ja nemám žiadny problém otehotnieť. Len my máme veľmi zlý nspg
Daj vedieť o laparke, hlavne sa neboj, nie je to nič hrozné. A rany si potom natieraj repíkom, pekne sa zahoja. Držímm päste

sandra3
autor
8. okt 2009

Sarapis sú tabletky na prírodnej báze, obsahuje materskú kašičku. Sú určené hlavne pre ženy v menopauze, ale aj pre nás. Je tu taká téma na fóre. Niektorým kočkám to pomohlo na to špinenie a dokonca už majú aj deti.
A ten jód si si zmyslela sama brať? Aké berieš lieky? Ja teraz zhruba 3 týždne beriem Euthyrox 25, ale špinenie bolo. Ale pri špinení ma bolievajú aj hrozne prsia. Ale teraz prvý mesiac nie. Tak možno po čase sa to upraví.
Inak hodnoty TSH som mala hraničné, ale protilátky som mala zvýšené. V téme štítna žľaza a otehotnenie píše jedna baba, že na zníženie protilátok je dobrý jod alebo selén.

alexa27
8. okt 2009

gubik, dakujem za radu s repikom 😉 . budem vam drzat palce na januar, uz mate aj nejaky presny termin? a ides najprv na to IUI, ci uz rovno na IVF?
ja uvazujem nad ferticentrom, uz som sa tam aj bola informovat a mam sa im ohlasit, ked dostanem prvy menzes po laparke. my mame aj spg ukazkovy, dokonca az nadpriemerny 😀 , no ale aj tak nic. aj by som este pockala chvilu a snazilkovala dalej ale zase mame uz obaja s manzelom tridsat, tak to nechcem zbytocne natahovat, niezeby to bolo nejak velmi vela ale nie je to uz ani malo. ked sa mozem spytat vy mate kolko rokov?
a kedy mavate ovulku, nie nahodou dost skoro? ja mavam tak 10-11dc.

alexa27
8. okt 2009

Sandra, tak potom som uz skusala aj tu matersku kasicku, nepomohla ani ta 😒 .
beriem euthyrox 50 a 75, obden si ich striedam. inak aj mna bolievaju priserne prsia pri tom spineni.
ten jod som obkukala od teba 😉 , si pisala vyssie, ze ti pomohol, cizle som to pochopila?

sandra3
autor
8. okt 2009

Ja som bola vo Ferticente ešte v 12/2008, manžel v poriadku a mňa poslal na laparku, čo sa mne a môjmu gyndošovi zdá zbytočné, keď som už bola 2x tehotná. Ale IUI mi odmietli spraviť, aj keď si sama platím. Asi budem musieť skúsiťIUI v inom centre. Ja mávam ovulku 12, 13 deň ale niekedy aj 11 deň. Myslíš, že je to nejaký problém. Inak ja mám 33 a manžel 45 rokov, preto by som chcela čo najkôr. Aj dcérka stále dobiedza, že chce súrodenca a veľmi intenzívne.

gubik
8. okt 2009

Alexa- Ja mám 29 rokov, inak je to zaujímavé, ale ovulku mám tiež 10-11DC. Neviem, či to s tým môže mať niečo spoločné, lebo keď som brala Clostilbegyt pri plánovanom pohl. styku a pri IUI, mala som ovu tak 15ty deň /Clostil vraj ovulku oddiaľuje/ a špinila som tak isto. Ja som bola na 1 IUI a keďže spg bol ešte horší ako predtým, rozhodli sme sa ísť rovno na IVF, nech do seba nepchám zbytočne hormóny pred IUI, keď to nemá zmysel. Inak Dr. vravel, že IUI môžeme skúpšať až do IVF, ale nechceli sme. Termín neviem, bude podľa MS. Jasné, neváhaj a po LSK choď do CAR. Môžu prísť na hocičo, spravia Ti tam detailné vyšetrenia. Načo to zbytočne oddialovat.