Čo môže znamenať pichanie vo vaječníku pri pohyboch?

hanulka31
26. aug 2019

Ahojte, mám 24 rokov, neberiem žiadnu antikoncepciu. Menzes mi mešká týždeň, no zvyknem ho mávať v cykluse 30-40 max dní. Všekty vyšetrenia mám ok, bola som pred pár týždňami na preventívke.
(tehotenské testy mám negatívne, a s priateľom spávame s ochranou, čiže tehotenstvo viac-menej nepripadá do úvahy 🙂 ).
Dnes ma začalo pobolievať pri niektorých pohyboch podbruško, pravá strana, mám pocit že to je vaječník (bolesť cítim trochu blízko bedrového kĺbu).
Sú to také ostré bodavé bolesti. Normálne pri činnostiach ma to nebolí, ani na pohmat. Bolí ma to len keď napnem brucho, keď sa zohýbam, keď dvíham nohy, keď kašlem a kýcham, a keď som šoférovala tak som to cítila asi najviac - plyn brzda, pohyby nôh..
Moja GYN má do konca týždňa dovolenku a tak premýšlam či zájsť na pohotovosť alebo vydržať, či to prejde. Neviete prosím, čo by to mohlo byť ? Nikdy som nič také nemala, ani mamina, s ktorou som sa hneď radila.
Budem vdačná za každé Vaše rady a skúsenosti.
Ďakujem ! 🙂

pininka1
26. aug 2019

@hanulka31 a nemohla si prechladnúť? Ak to neprejde tak treba ísť k doktorovi, môže to byť aj cysta. Na pohotovosť by som s týmto nešla, predsa to nieje tak akútne, a ani nekrvacas.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hanulka31
autor
26. aug 2019

@pininka1 Nemyslím si :/ pracujem v jasličkach, tam klímu nemáme.. Ani som nikde v chlade nebola, a obliekam sa teplo aj v lete lebo som zimomravá :D Netuším z čoho to mám :/ Teraz som bola v sprche a púšťala som si na to horúcu vodu, mám pocit že to trochu povolilo, no uvidím do rána. Kým môžem chodiť a nemám teplotu tak sa budem snažiť to poriešiť nejako doma :D.. Len neviem ako ešte.

@anetkaadamko juj to ma mrzí, je to riadne nepríjemné, a obmedzujúce:/ Nevieš ani Ty, z čoho to máš ?

veronikaszabova
26. aug 2019

@hanulka31 mala si uz ovulaciu tento cyklus? Nemas ju posunutu?

Pripadne cysta?

neluskas
26. aug 2019

@hanulka31 ahoj, bolo by dobre upravit si aj menstruacny cyklus. ja som si ho upravila prirodnymi produktami cca do 2 mesiacov a aj bolesti vajecnikov uz nemam

kittyna5
27. aug 2019

@hanulka31 skoro toto isté mám aj ja už mesiac, bola som dva krát na pohotovosti. Najprv mi vraj praskla cysta, čo si ale nemyslím a druhý krát si mysleli, či to nie je slepé črevo. Uzavreli to tým, že nevedia čo to je. Môžu to byť aj gastro problémy. Mňa gastro doktorka poslala na magnetickú tak uvidím. Gynekologicky a chirurgicky je to vraj ok, tak už len gastro ostáva. Ak ťa to bude bolieť ďalej, určite choď lekárovi a on ťa pošle ďalej na vyšetrenia 🙂

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meca
6. sep 2019

@hanulka31 ako Ti je? Preslo pichanie?