Prekonali ste rakovinu krčka maternice?

251725
6. máj 2018

Ahojte prosím vás prekonala niektora rakovinu krcka maternice alebo ste niektora po konizacii aké ste malý výsledky budem rada keď si budem mať niekým o tom popísať.

simoncik
6. máj 2018

Ahoj mala som rakovinu.velke stastie len lokalnu.operater sa vyjadril ze v hodine 12.teraz po roku a pol vysledky stale dobre takze na zakrok urcite cim skor

alexlexy
6. máj 2018

Ahoj, ja to mam za sebou.
Mam uz 3 pomerne velke deti , teda 19, 17 a 15 rocne.
Este ako bezdetnej mi moja gynekologicka zistila cytologiu 3b a ze to treba riesit, lebo je to predrakovinove stadium. Pre istotu som bola este u ineho specialistu, vraj super odbornik , ktoremu som za vysetrenie platila v hotovosti pomerne mastnu sumu, a ten mi zistil vyskedok 2a.
Tak som to nejako neriesila.
Zakratko som zmenila frajera a porodila v priebehu 6 rokov 3 deti .
Pred 3 porodom som bola v nemocnici kratko hospitalizovana a prijimala ma tam lekarka, moja byvala spoluziacka. Samozrejme sa vypytovala na choroby a ked sa dozvedela moje vysledky cytologie a ze s tym nic nerobim, tak sa zdesila.
Tak mi hovori : porodis, odkojis a ideme to riesit.
Dcera sa narodila v juli, v januari som bola na konizacii, vysledky vysli zle, nepamatam uz presne ake, ale bol to myslim plosny nador, rychlo rastuci.
Vo februari som bola na operacii. Odstranili mi maternicu, vajecniky aj lymfaticke uzliny, aj cast posvy.
Chemo ani ozarovanie som nemala, vraj vybrali vsetko.
Dostala som tablety, umele hormony, ktore mali zabranit umelemu prechodu, po tych ma bolel zaludok. Potom hormony vo forme gelu, to bolo lepsie, ale priberaniu som sa nevyhla.
Hormony som vysadila, ale priberala som dalej, ved prechod, postupne som pribrala 30 kil.
Nebrala som to nejsko tragicky, dolezite bolo, ze som tu pre deti. Dlhe roky som mala tuzbu, dozit sa aspon 10 rokov svojej najmladsej, tento rok bude mat 15.
Priznam sa, na kontroly som po kratkom case chodit prestala, mala som lekarov dost, navyse s
3 drobnymi detmi s ktorymi, aj ked su zdrave
Som sa po nich nachodila dost.
Ale tento rok som sa rozhodla, ze na kontrolu asi po 14 rokoch pojdem.

viskupovaandrea
6. máj 2018

@251725 Ahoj. Moja mama si tym presla.
Zistili to tak ze nedostala menzes tak si myslela ze je tehotna ale test ukazoval len jednu palicku. Tak sla ku gynekologovi s ocom a tam jej povedali potom ze ma rakovinu maternice.
Neskor sla do nemocnice kde jej celu maternicu vybrali a dnes uz nemoze mat deti. Bolo to tazke obdobie nakolko nas je 5 surodencov a niesli sme to tazko lebo oco je tiez chory ma epilepsiu..
Dnes je mama zdrava no ma spiace tumory alebo nieco take. Konecne pribera a k lekarovi chodi raz za rok ( tak ma nakazane chodit k svojmu lekarovi).
Ja uz mam dnes 2deti a manzela a som neskutocne rada ze uz je to tazke obdobie za nami a uziva si babka vnucata 😍😍😍❤❤❤

251725
autor
7. máj 2018

@viskupovaandrea som rada ze maminka je v poriadku😉

251725
autor
7. máj 2018

@alexlexy som velmi rada ze si my napisala ja som po konizacii a výsledok bol ze mam prist v novembri na onkocytologiu ze uvidíme tiez my vysiel vysledok3b ze zobrali z krcka dostacujuce mnozstvo stale rozmyslam nad tym ci to bude uz ok mam 28 rokov a dve male deti do novembra je daleko

251725
autor
7. máj 2018

@simoncik ahoj ja som uz po zakroku brali z krcka a v novembri idem na kontrolu budu my brat znovu cytologiu povedali my ze som to mala v rannom stadiu ale stale nad tym rozmyslam ci to bude ok vies november je daleko

251725
autor
7. máj 2018

@xxxxxnnnnn Dakujem velmi pekne za tie temy

ellieellie
7. máj 2018

Ahoj, chápem, že nad tým premýšľaš a máš strach, je to prirodzené... Ale tými obavami nič nevyriešiš, v ničom ti nepomôžu. Treba veriť a myslieť pozitívne. Si mladá a podchytili to v ranom štádiu, bude to dobré. Pred pár rokmi som si tým prešla, ale ja som už bola v predrakovinovom štádiu.. veľmi rýchlo sa to zhoršovalo, operovali ma prakticky zo dňa na deň, bol to pre mňa šok, ale ani som nad tým nemala čas špekulovať a trápiť sa, mala som mesiac pred svadbou. Bála som sa, či to neskôr nebude mať dopad na tehotenstvo a pôrod, našťastie všetko dobre dopadlo a nechcem ani pomyslieť na to, že to časom bude zasa inak.... Držím ti palce.

jarmila1955
23. okt 2018

@alexlexy Ahoj v akom štádiu si mala rakovinu pred odstránením maternice? A bola si už na tej kontrole? Sledovali ti tie onkomarkery pravidelne? Mna teraz čaká zákrok ešte neviem čo všetko pojde von idem na MR a na 5CT tak podľa toho sa uvidí.Ďakujem

alexlexy
29. okt 2018

@jarmila1955
Ahoj, prepáč, že píšem až teraz, ale mám doma dvoch takmer ležiacich marodov, tak ledva stíham okolo nich , plus samozrejme bežná domácnosť.
Ja som mala výsledky cytologie 3b u mojej gynekologičky. potom som bola u iného zaplateného vybaveného odborníka, ktorý mi dal výsledok 2a, tak som to ďalej neriešila.
riešila som to až o dosť rokov neskôr, už som mala 3 deti, najmenšia mala pol roka ked som absolvovala konizáciu krčka a tam neviem už presne aké boli výsledky, nebolo, pamätám si iba, že to bol plošný nádor rýchle rastúci.
Vzali mi maternicu, oba vaječníky, lymfatické uzliny, aj časť pošvy.
Na kontroly som viac nechodila, získala som alergiu na lekárov.
Doteraz som tam nebola, ale chystám sa, no je to už 15 rokov.
Držím ti palce, aby si všetko dobre dopadlo.

manamani1
4. júl 2019

@alexlexy tie cisla co pises su tie hpv vysledky?

alexlexy
5. júl 2019

@manamani1
Ahoj, neviem. Mne to lekarka prezentovala ako vysledky cytologie.V ambulancii mi vzala stery z krcka matarnice a to slo na rozbor.

mogaa
5. júl 2019

@251725 sestra si dávala robiť tú rozšírenú platenú cytológiu - vyšli jej veľmi zlé výsledky, doktorka jej ju následne robila opakovane a výsledky už boli dobré....

manamani1
5. júl 2019

@mogaa bez konizacie? Po akom case jej robila opakovane vysetrenie?

mogaa
5. júl 2019

@manamani1 no na tie výsledky z prvej cytológie sa malo čakať tuším 3 týždne ale sestra si tam zabudla potom zavolať....spomenula si asi až po 2 mesiacoch, keď tam volala - takže to bolo cca po 2-3 mesiacoch

manamani1
5. júl 2019

@mogaa takze na zakroku nebola?

evcsu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
31. aug 2022

@manamani1 nie, zákrok nebol potrebný, lebo druhé výsledky už boli ok