• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
... no mozno ze som to zle pochopila- ze to myslela tak ako pises... teda ze sa nemusia bat testovat ak maju podozrenie, lebo ze im to uz poistovna preplati....
2. dec 2009 o 16:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no asi jo, že nezaplatí ten test dokud není podezření ale to mi řekněte na čem tak šetří?? jsou normální? kolik může stát vyšetření o jeden hormon navíc když už stejně je ta krev nabraná a testuje se na jiné věci?? je pro pojištovnu lepší pak platit potraty? mě kdyby zjistili štítku dřív tak jsem nemusela na potrat, takže vlastně kdyby zvedli prdel dřív a nechali mi udělat automaticky test za pár kaček nemuseli mi pak proplácet potrat za 6 tis. :angry:

holky u nás stojí komplet horm. profil na všechny hormony kolem 200-300 kč pokud si to platíte jako samoplátky tak si vemte kolik halířů musí stát jen jedno blbé vyšetření na TSH? 20 kč nebo kolik? na tom se šetří?? :angry:
2. dec 2009 o 16:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
strouzek mas uplnu pravdu, su to totalne kraviny, blbe nepodlozene argumenty... :angry:
2. dec 2009 o 16:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte trochu sa ku vám pridám
Ja sa práve pripravujem na darované vajíčka lebo IVF sa už nedá a teraz mi zistili že mám zlé výsledky na štítnu žlazu. ešte pred pol rokom bolo všetko OK a teraz ked som bola na odber krvi už boli zlé. Aké lieky sa berú a či sa potom môžu brať aj ked som tehotná. Lebo iekto vravel že to už budem brať stále. Tak ako to je ak viete niečo poradiť.
2. dec 2009 o 16:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
minka, myslim ze ti uz baby pisali, ze "zle vysledky" nie je dost presne vyjadrenie pokial nemas hodnoty krvnych testov alebo aspon diagnozu....takze tazko povedat, ale naozaj liecba je dlhodoba a lieky sa beru aj ked si tehotna, dokonca vtedy su priam nevyhnutne...tak tolko zatial :slight_smile: a drzim palce.
2. dec 2009 o 17:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
shandy no ono taky asi záleží na těch doktorech, třeba si vem že nechápu gyndaře, jakto že jeden dr. dělá utz pokaždý a vůbec neřeší že jakoby pojištovna má nárok proplatit jen 3. utz za těhu a jinej na to prdí, proč by se obtěžoval něco měnit po něčem pátrat.MOje mudra dělá utz pokaždý když tam jdu do poradny,jenom za 1. trim jsem u ní byla snad 10x, a fakt ho dělá dlouhej že si to člověk užije, má i 3d utz co nahrává video atd. a hned o kousek dál je doktor co dělá utz 4x za těhu, nechutný jak vřed na zadku když po něm člověk něco chce atd. je to i o člověku nejen o pojištovně.

to samé když jsem šla na velký utz, moje dr. byla fajn že mi řekla že to zkusí napsat na riziko štítky a potratu abych si to nemusela platit když už jedu takovou dálku a musím si zaplatit benzín, to jinej dr. se nestará, pomalu ani o žádné možnosti vyšetření neřekne prostě je pohodlnej a to nemá s pojišťovnou nic společnýho protože jednak se to na pojišťovnu dá napsat vždy jen chtít a i kdyby ne, tak si myslím že i kdyby jsme si to měli zaplatit samy tak to každá těhule ráda udělá, protože blbý test na štítku je otázka desetikorun ale dokáže zachránit mimčo které se nedá ocenit ani milionem.

o tom že někde se na štítku posílá automaticky a někde ne je o tom jací endokrinologové se sejdou a jak za to jsou ti doktoři ochotni bojovat. můj štítkař je právě v nějakém to svazu štítkařů co si to vybojovali a teď už se to dělá hned na začátku těhu ale jinde to není nebo aspoň donedávna nebylo prostě proto že je kolem toho plno papírování a práce takže dá lohrožují těhulky a snažilky :angry:
2. dec 2009 o 17:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no tie mám -voľný T3 3,17 ten je v norme potom S-T4 0,49 dobré hodnoty sú ( 0,61-1,12 )ng/dl, a S-TSH 6,644 a má byť (0,340-5,600) mlU/l
2. dec 2009 o 17:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
minko ahoj nepsala jsi tu už před pár dny? myslím že jsem ti už odpovídala že to nejde tak zobecnit, záleží jaké máš hodnoty, jaký typ, bude záležet jak rychle tvoje tělo léčbu přijme, jak rozhodne lékař atd.každopádně s velkou pravděpodobností by ti měli nasadit léčbu hned a léky a sledována budeš po celé těhu to je bezpochyby, po porodu už ne tak důsledně ale určo budeš. většinou když jednou najdou štítku tak je to nadoživotí, nebo aspoň na doživotní občasné kontrolní návštěvy u dr. :wink:
2. dec 2009 o 17:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
minko no máš dle mě slabší hypofunkci, podle mě by ti měli začít léčit to TSH dřív než půjdeš na IVF, protože mě řekli rovnou že dokud nebudu mít srovnané hormony neotěhotním ani přirozeně ani při umělku a kdyby tak je tam riziko potratu a nebo riziko poškození mimča.
2. dec 2009 o 17:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stroužek ja nejdem na IVF ja už len na ET s darovanými vajíčkami už darkyňu mám. Len mi v centre povedali že by som mala začať brat lieky aby sa hormony zrovnali a presne ako hovoríš aby som nepotratila. Povedali že nemusím sa teraz dlhodobo preliečovať doležité je aby som lieky brala. Zajtra už idem na endokrinologiu a uvidím čo mi predpíšu.
2. dec 2009 o 17:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no minka, podla mna mas dost peknu hypogunkciu, co znamena ze budes brat umely hormon SZ a asi dlhodobo, pravdepodobne dozivotne. mas aj nizke hodnoty T4, co je teda pekne pod hranicou...minka urcite si daj zistit aTPO a aTG protilatky, ak ti ich z krvi nezistovali a potom. tebe nikto doteraz nekontroloval stitku ked sa snazis o mimi? ja si myslim, ze keby si ju mala zaliecenu (a samozrejme ak problem nie je este niekde inde), tak by si mozno otehotnela aj prirodzene. strouzek ma pravdu, co sa tyka toho umelka, s tymito hodnotami ti to ani nemozu schvalit, pretoze by hrozilo riziko poruchy plodu alebo potrat....
2. dec 2009 o 17:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
minka, tak neviem, ale ja by som toto neriskovala....a urcite sa porad s endokrinologickou, obavam sa, ze ti povie to iste. a hlavne, budes mat zbytocny zmareny pokus o ET..pretoze tam moze byt problem aj s uhniezdenim...
2. dec 2009 o 17:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aha jo tak to jsem nějak přehlídla, to je jedno tam ani tak nejde o ty vajíčka jako o to v jakém těle to mimčo má být. nebo spíš vše je spojené se vším, já třeba při jednou tak vyšším TSH jako máš ty jsem měla ovulku krásnou ale cyklus rozházený ale to by těhu teda vadit nemělo ale prostě to tělo se bránilo to vajíčko oplodněné přijmout, protože se mi párkrát stalo že jsem měla slabounké // na testu a pak přišla mrcha. každopádně mnohem důležitější je to v jakém zdravotním stavu je to tělo maminy ve kterém to mimčo roste. hlavně teda v 1. trimu je to důležitý, tam se prostě vše řídí pravidlem že příroda rozhodne zda je mimčo dost silné na život a nebo dost silné tělo maminy aby těhu donosila. mě tak nějak řekli že jsem potratila díky tomu že jsem měla totálně v háji celý tělo, měla jsem mnohem horší hodnoty jak ty, jakože v běžném životě jsem to necítila, neměla jsem žádné příznaky štítky ale při těhu se to projevilo hodně, že to tělo nebylo schopné ani zvládat můj provoz natož provoz mimča.
2. dec 2009 o 17:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
minka pri hypofunkcii by si pre otehu mala mat idelane nastavene TSH v rozmedzi 0,5 - 1 (ty mas cez 6), tak len pre tvoju predstavu...
2. dec 2009 o 17:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
presne tak, absolutne s tebou strouzek suhlasim a velmi sa divim tomu, co ti na tie vysledky povedali...stitna zlaza ovplyvnuje tolko procesov a organov v tele, ze pochybujem, ze by telo bolo schopne zvladnut este aj tehotenstvo. ale hlavne, naco riskovat postihnutie alebo potrat?
2. dec 2009 o 17:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
souhlasím se shandy, já se teda snažila přirozeně ale do chvíle než jsem fakt srovnalaTSH do střední normy tak jsem prostě neotěhotněla nebo spíš se mimi nezahnízdilo a i tak mi to v těhu lítá , ne o moc a věř že tělo zareaguje na těhu (klidně i na těhu staré 13 dnů po ovulaci) okamžitě a může ti to z té hodnoty 6 vyletět pár dnů po oplodnění klidně i i na hodnotu 12 a to by pak bylo dost špatný a byla by tam dost velká rizika.
2. dec 2009 o 17:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj holky,
tak slavím... :grinning: :grinning: :slight_smile: :dizzy_face: a víte co? :confused: mrcha je tu, konečně po 61 dnech dorazila. Minulý cyklus jsem začínala 2.10.2009 - tenhle začínám 2.12.2009 - tak doufám, že bude úplně normální a hlavně ovulační... máám radost a slavím - mám tu skleničku vína a vánoční cukroví
2. dec 2009 o 19:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
simi :grinning: , konecne
2. dec 2009 o 20:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ano dia - konečně :dizzy_face: a co ty? jak to vypadá s tebou?
2. dec 2009 o 20:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, mne endokrinologicka zvysila davku z 25-mala som TSH 7,14, tak asi preto- na 50 euthyrox v septembri a odtedy mam strasne busenie srdca, neviem ake mam hodnoty teraz len velmi dufam, ze ok,

a povedala mi ze akonahle otehotniem tak mam prist na krv a zvysi davky, aj vam sa zvysovali davky??? :sweat_smile:

TPO mm 414 a vobec neviem co to znamena :unamused:
2. dec 2009 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no simasla, tak gratulujem. :wink: to ti verim, ze sa ti ulavilo. ja som zvedava, aky dlhy budem mat cyklus ja. dufam, ze kratsi vdaka euthyroxu.

baby, som zvedava, za ako dlho sa stitka upravi mne, ked uz tsh 6 je zle. a ja mam 18,nieco.

shandy, mozes mi poslat trosku z tvojej trpezlivosti? :sweat_smile: :sweat_smile:
2. dec 2009 o 21:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mne zvysovali ked som bola tehu s Maximkom.
ja cakam ako sa dopadne tento cyklus...ak nie tehu tak kazda mrska do 35 dni je uspechom ,kedze pred otehu som mala strasne cykly-.
2. dec 2009 o 21:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dia aky bol tvoj najdlhsi cyklus? alebo ake dlhe boli predtym?
2. dec 2009 o 21:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Moze dlzka cyklu zavisiet od stitky,??? nikdy ma to nenapadlo, lebo ja som mala od 30 do 38 dni bezne,
2. dec 2009 o 21:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
riki, ano znizena stitka predlzuje cykly. ja mam straaaaasne dlhe. :pensive:
2. dec 2009 o 21:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
To som ani netusila a roky to tak mam i ked som si teraz uvedomila ze ich mam dlhe asi az odvtedy co mam stitku, , pane boze co sa este dozviem, a to ze nemamalebo neviem ci vobec mam ovulku aj to s tym moze suvisiet??
2. dec 2009 o 21:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no moj najdlhsi bol 3 mesiace ,ale moj gynekos na mna sral, ze budeme dalej cakat, ziadne vysetrenia,,,ale uz neni mojim lekarom..no a v priemere okolo 40
2. dec 2009 o 21:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no, ked stitka nie je v poriadku, moze byt, ze su cykly dlhe a niekedy aj anovulacne. ako u mna.

lenze myslim, ze tvoje cykly od 30 do 38 by boli este v norme. ja som mala naposledy 65 dnovy.
2. dec 2009 o 21:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no to je o drzku, taky dlhy cyklus... :frowning2:
2. dec 2009 o 21:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dia, ved preto som zvedava, aky bude dalsi cyklus, ked uz beriem euthyrox 50.

aj ty mas problemy so stitkou? a ak ano, kolko tsh mas ty?
pisala si, ze si robis ovu testy a su viackrat pozitivne. aj ja som tak niekolkokrat.
ako vyzera graf u teba?
2. dec 2009 o 21:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok