• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
belda, ja som so svojou endokrinologickou spokojna, ale celkovo u doktorov treba byt trocha dobiedzavy, nadat sa odbit, pytat sa a tak, napr. ja by som na vysledky z histolky cakal o tyzden dlhsie, lebo chirurg mal tyzden dovolenku a potom som si mala prist po ne, ja som zavolala endokrinologicke, ta tam zavolala, vsledky som vedela na dalsi den, dala mi sice plateny termin, ale nevadi, to cakanie je ubijajuce
22. aug 2007 o 22:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
inak, ako tak na tie svoje pismenka pozeram, tak nejako mi vypadavaju z textu :grinning: :grinning: :grinning:
22. aug 2007 o 23:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no vidíš, mě tenkát nikdo neřekl, že se bude histologie dělat a když mi po měsíci přišel dopis s tím, že se mám dostavit, brala jsem to jako normálku:odoperovali mě, tak si mě taky pohlídají.když jsem do motola jela, tak vůbec ten den od rána byl divnej.bylo mi mdlo, v metru si ke mě sednul chlap, co si ho honil(metro prázdný, já pořád doufala, že jenom něco hledá v kapse, ale když jsem HO potom uviděla, sem myslela, že mě porazí).
pak jsem si vyčekala 2h frontu, přišla jsem k doktorovi, kterej se mě ptal, co tam dělám???!!!tak říkám, že nevím, že to mi snad má říct on, ne?když mi poslal dopis.najednou se mě začal vyptávat co dělám(ozařuju nádory) a když si zavolal sestru, ať mu donese obálku s tím červěným písmem, tak jsem věděla, že je zle.našli mi při pitvě papilární karcinom.naštěstí malý a tak se za úspěšnou léčbu bere jen operace, ale dal mi na výběr, jeslti chci ozařování, ale je to zbytečný říkal.tak jsem si to zjistila v práci, tam mi dali za pravdu a díky tomu jsem mohla otěhotnět.jinak bych musela čekat 3roky!!!, takže super, že máš histolku ok!!!!!! :dizzy_face:
22. aug 2007 o 23:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky, hezké ráno všem,
Kristi, díky za pozdrav, opatruj se,
Beldi, mám pryč jenom půlku šž, histolka OK, no a taky už jsem s laserem skončila po dvou návštěvách :grinning: No hrozná sranda, ptala jsem se obvodní doktorky i v nemocnici, jestli tohle ošetření nevadí a že klidně můžu. Tak jsem si počkala tři týdny na kožní, než se vrátí z dovo. Jedna sestřička "no, máme toho moc, přijďte až odpoledne nebo ráno". Ráno už tam byla jiná, v pohodě. ještě jsem si na chodbě četla leták o podobné metodě (Lasocare), jak se laseru lidi nemusí bát, že je to něco úplně jiného než nebezpečné záření. Druhý den tam byla zase ta první první sestřička a už se jí to nezdálo. Ptala se na propouštěcí zprávu, ve které o další péči kromě kontroly a endokrinologa nebylo ani slovo, a že by se správně oblast šž neměla ozařovat... tak jsem se na to chtěla rovnou vykašlat, ale ona zase, že to sice musí probrat s doktorkou, ale že mi to klidně ošetří, za 2x prý se nic stát nemůže... :grinning: Pak mi odpoledne volala, že to není pro mě vhodné, ale že to s nimi můžu ještě konzultovat... no bez komentáře. Moc ti fandím, měj se krásně a ať máš všechno pořád v pohodě :slight_smile:
24. aug 2007 o 07:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky, chtěla jsem vám odepsat už včera, ale MK jaksi nefungoval :angry: :grinning:

Anika teda to jsem nevěděla :grinning: Že budu mít moudré mimi :dizzy_face: Já doufám, že bude chytré po tatínkovi, to on měl na školách samé jedničky :grinning:
Tady se bojím toho, že s hyperfunkcí jsem otěhotněla poměrně „snadno“ a až mi jí vyndaji a budu mít hypofunkci tak nám to nepůjde :frowning2: No snad ne, uvidíme, jestli já se na tu operaci vůbec odvážím :wink: :grinning:

Belda no nemáš to s těma doktorama jednoduchý :frowning2: Ale je fakt vidět, že to otěhotnění je jen na přírodě, někdy to jde a někdy ne :wink:

Delfi a bavila jsi se s nimi taky o tom za jak dlouho po to operaci byste se mohli začít snažit o miminko? :slight_smile:
24. aug 2007 o 10:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky, chtěla bych se vás zeptat, jak dlouho před vyšetřeními je nutné přestat užívat léky. Snížená fce štítné žlázy mi byla zjištěna teprve před měsícem a teď mám jít na kontrolu. Četla sem, že se Euthyrox nemá brát před vyšetřením, ale nebylo napsané jak dlouho. Nemám s tím žádné zkušenosti, tak vás prosím o radu.Děkuji
26. aug 2007 o 16:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jé to vůbec nevím že by se neměli léky brát před vyšetřením, manžel má taky sníženou funkci, ale léky bere pořád a na jaké konkrétní vyšetření jdeš? Na krev? Nebo něco hlubšího?
26. aug 2007 o 16:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jen na tu krev...ale doktorka mi nic o vysazeni tech prasku nerikala...tak nevim :unamused:
26. aug 2007 o 16:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
A kde jsi to teda zjistila že je musíš přestat před vyšetřením užívat? :confused:
26. aug 2007 o 16:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Léky beru stále, nic nevysazuju před vyšetřením.
26. aug 2007 o 16:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Krista, i moje endokrinoložka mi řekla, že nemám brát prenatální vitamíny, protože je v nich moc jodu.
26. aug 2007 o 16:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jmisa máš hyperfunkci nebo hypofunkci? Četla jsem si návod na Calibru a tam není o jódu vůbec zmíňka :unamused:
26. aug 2007 o 16:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Na krabičce to neni ale teď jsem na netu našla že tam fakt ten jód je :frowning2: No já to jím od 1.2. tak teď nevím co mám dělat?! Hned to vysadit? Moje Dr. mi na to nic neřekla :astonished:
26. aug 2007 o 16:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Už jsem se rozhodla, vysadím to a koupím si čistě listovku, nemůžu přestat brát veškerý vitamíny, chtěla bych mimi co nejvíc ochránit :wink:
26. aug 2007 o 17:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Krista mám autoimunitní zánět, ke kterému se váže hypofunkce.

Já jsem teď byla na kontrole, minulý týden a tak jsem doktorce říkala, že se snažíme a že beru nějaký vitamíny, tak chtěla vědět co a právě mi říkala, že tyhle mix nemám brát, že v nich bývá hodně jodu a že u onemocnění štítné žlázy se to nedoporučuje. Já jsem ani neměla v plánu je brát, vystačím s listovkou a pestrou stravou :slight_smile:

Jinak třeba můj gyndař se v onemocněních štítnice vůbec ale vůbec neorientuje, to už má větší přehled moje zubařka :confounded:
26. aug 2007 o 17:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jo díky, už jsem se teda rozhodla, stejně mi Dr. říkal že moje hyperfunkce miminku neublíží, takže mám aspoň jistotu toho že to na něj/ní nemá vliv a teď už to bude OK :slight_smile: Bohužel pestrou stravu nezvládám, protože málokterou věc strávím a když už si na něčem pochutnám tak není problém to ještě vyzvracet :unamused:
26. aug 2007 o 17:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Krista, ani podle mojí endokrinoložky onemocnění štítné a těhu není problém, jen mám okamžitě naklusat jak zjistím, že jsem těhu, aby mohla udělat testy a upravit podle toho léky. Vzala mi krev i teď, aby měla porovnání a aby odhalila případnou odchylku, která by mohla bránit otěhotnění :slight_smile:
26. aug 2007 o 17:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jmisa tak to já jsem taky naklusala :wink:
Jasně že otěhotnění by neměl být problém, já jen myslím přímo tu hyperfunkci, je totiž všeobecně známé že před těhu by se s tím mělo jít na operaci a já jsem na ní byla dost často posílána, otěhotněla jsem zázrakem (Dr. se divil) a po porodu můžu mít dost značné problémy, ale ještě před tím než jsme se snažili jsem se ho zeptala jestli by to mělo vliv na miminko (moje špatná funkce) až budu těhotná a bylo mi řečeno že žádný, jinak bych do toho samozřejmě nešla, tak jsem ráda a na první testy jdu až v září, budu chodit asi po dvou měsících :wink:

Tak hodně štěstí :dizzy_face:
26. aug 2007 o 17:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kristo, já užívám taky calibrum, tedˇuž mami, ukazovala jsem to endokrinologovi a ten mi to schválil!!sice št.žl.nemám, ale klinicky jsem v lehké hyperfci.tak klid, na kontrole máš všechno ok,ne?jak jsi kompenzovaná??a jak se tu řeší vysazování léků, před odběrem se léky v ten den brát nemají, ale ne pokaždý jsem to tak dělala-pouze pokud jsem měla odběr ráno nebo dopoledne :wink:
26. aug 2007 o 18:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Belda, on mi právě na minulých kontrolách krev nebral (zase si vzal moc lidí, takže nestíhal :unamused: ) tak já snad ani nevím kdy mi ji bral naposled :confounded: ale od doby co jsem těhotná mám jiné léky, tak sama nevím jak to dopadne, uvidím až v září, Calibrum (nové balení) zatím vysadím a koupím si listovku, kdyby mi to povolil, začnu taky už s Mami, čekala jsem po 12tt jsem si ho chtěla taky koupit :wink:

Mě (hyperfunkce) ani manželovi (hypofunkce) nikdo o vysazování léků před kontrolou neříkal, tak netuším, bohužel :wink:
27. aug 2007 o 08:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Kristi,
včera jsem byla u endokrinoložky. Mrkla na výsledky z krve a kdybychom nic neplánovali, tak by mi dala jenom jód a chvilku počkala, jestli to ta zdravá půlka sž zvládne. Ale protože mimi plánujeme, tak mi dala rovnou Letrox, nízkou dávku, jednu tabletku ráno. Mám přijít na kontrolu za dva měsíce a pokud se podaří, tak mám zavolat dřív. V těhu se dávky o něco zvyšují. Jinak říkala, že už mi nic nezakazuje, ať se do toho klidně pustíme. Tak se teď honem porozhlédnu po novém gynekologovi.
Mimochodem, ještě k tomu laseru. Ptala jsem se jí na to a říkala, že úplně klidně a že se to jenom musí přiměřeně vhodně nadávkovat. Prý se toho kožaři zbytečně bojí, ale právě oni by měli vědět, jak to udělat šetrně. Jinak mi zatím napsala aspoň dvě mastičky, Heparin a Contractubex.
Měj se krásně
28. aug 2007 o 09:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Delfi to je super, jsem ráda, že ti takhle brzo povolili těhulkovatět :dizzy_face:
Jsi statečná šikulka - co všechno jsi podstoupila a fandím ti ať máš brzo v profilu "tt" :dizzy_face:
28. aug 2007 o 18:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Kristi,
moc díky za přání :slight_smile: taky jsem ráda, že to tak dopadlo. Ať Ti miminko krásně roste a když tak se ozvi, co je nového :slight_smile:
28. aug 2007 o 19:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Delfi taky děkuju :slight_smile: My zatím nic nového, já teď nevím jestli už jsem to sem psala, ty moje dlouhý příspěvky mě nebaví dočítat :grinning:

Minulý týden (v 10tt) jsem byla na testech na nějaké vrozené vady (brali mi 5 ampulí krve) dělají zároveň HIV, Rh faktor apod., výsledky se dozvím 11.9. - to jdu zároveň ne endokrinologii a ještě UTZ tak jsem sama na ten den zvědavá a hlavně jak funguje ta moje štítnice, z toho Propycilu je mi čím dál tím víc zle, vždycky odkládám jeho polknutí až na večer a pak nemůžu spát :grinning: :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Jinak už mám jednu fotečku mimi (v albu) a na další se těším toho 11.9. a možná si mimi nechám natočit i na kazetu jestli mi to Dr. udělá :dizzy_face:

Tak se ozvu až toho budu vědět víc, měj se hezky a hezky se uzdravuj :slight_smile:
29. aug 2007 o 07:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kristo: díky za podporu na tématu (ne)čekatelek. já ani nemám strach ze š.z. při těhu. spíš řeším, že zas budu lítat po doktorech a nakonec to zas nemusí být příčina proč nám nejde mimčo (rok a půl).
ani nemám představu jestli ta moje hodnota TSH 5,92 je nějaká hodně vysoká - myslím že ne, když tu některá holčina psala že měla 100.
29. aug 2007 o 08:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ajvi v těch hladinách se bohužel nevyznám :frowning2:
Zkusím nalistovat o pár stránek dál kolik jsem měla hladinu já před pár měsíci, kdyžtak ti potom písnu a uvidíme jak to vypadá :wink:

Každopádně držím palečky, aby se miminko brzo podařilo, věřím že je to stresující :wink:
29. aug 2007 o 08:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak jsem to našla, já mám TSH 0,65 a hodnota S-TSH má být v rozmezí 0,35-4,94 mU/l a S-fT4 v rozmezí 9,0-19,1 pmol/l. :wink:

Tak ti nevím no a s tím chodíš k obvodnímu nebo máš endokrinologa? Myslím si, že kdy by jsi dlouhodobě měla tuhle hodnotu tak tě poženou na operaci, ale nevím, nechci kecat, nejlepší by bylo fakt se domluvit s Dr. :wink: A prášky ti na to nedali?
29. aug 2007 o 08:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
díky, no chytřejší taky budu po vyšetření 21.9., sice je to skoro až za měsíc, ale mezitím mám 14 dní dovolenou, tak to snad uteče rychle. :wink:
díík
29. aug 2007 o 08:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kristy: mě na to přišel gynekolog - když mi dělat z krve hormo.profil a poslal mě k endokrinologovi a tam jsem objednaná na toho 21.9. takže zatím žádné prášky a žádné informace...
co jsem tam četla - tam snížená fce - je jen na braní prášků a zvýšení je spíš na operaci...
29. aug 2007 o 08:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ajvi mám zvýšenou funkci a na operaci jsem nešla, miminko by to nemělo ohrozit, možná na tom budu já špatně po porodě :unamused: ale já jsem prostě posera a doufala jsem že otěhotním i bez toho (i když s hyperfunkcí je to těžké :confounded: ) ale pokud dostaneš léky, což si myslím že ano s touhle hodnotou tak jsem příkladem toho, že to zase tak těžké není :wink:

Budu držet palce na tu kontrolu a dej pak vědět jak jsi dopadla :wink:
Jinak když si dočteš pár stránek dál tak Delfi byla na té operaci a už se můžou snažit o miminko :slight_smile:
29. aug 2007 o 08:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok