• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
inac som si teraz listovala v zaznamoch ked som bola ambulantne v Lubochni, tam dokazu za jeden den, teda za par hodin vyhodnotit TSH, FT3 aj FT4. u nas v tt po tyzdni mala len tsh,,, :stuck_out_tongue_closed_eyes: , to je rychlost,,
22. dec 2009 o 15:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dia, najlepsie je ist co najskor, ak sa da. moj stitkar povedal, ze ak sa zmeni davka, trva to zase priblizne 6-8 tyzdnov, kym si telo zvykne a hodnoty sa upravia. potom sa znova ide k nemu, aby sa pozrel, ktorym smerom sa uberaju hodnoty, aby vedel, ci zvysit, ponechat alebo ubrat davku.
22. dec 2009 o 15:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jerry: :grinning: :grinning: tehotenska noha je zajimava :grinning: ale jinak doufam v to same, ze by nam novy rok mohl prinest novinky .-)
to je mi lito, hlavne se brzy uzdrav!! ja jsem byla nedavno taky nemocna, ted jest etrochu kaslu a smrkam, ale uz je mi dobre.
a tehotna byt nemuzes??
22. dec 2009 o 16:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jerry, no ja moju stitkarku nestihnem, nakolko sa aj stahuju zacinaju robit az 15 januara, mi kazala...
takze budem bez,, tkaze to skusim urobit ako som pisala,,
mne robili aj test za tyzden ze ako som natom , ked som bola tehu a podla toho mi zvysovali davku..
Podla mna ked mas vysoke tsh lepsie sa ide smerom dole,, tym ze pridavas davku..
no som sama zvedava,, ale telo ma neklamalo citim sa uz vyse mesiaca unavena ako hovadko..

pozerala som si vysledky a 11/09 hodnota 1,67....26/10...2,5....17/12....5,5 a som stale s tou istou davkou 50/75 obden a to som od augusta po porode,,, :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: ale mam autoimunnu
22. dec 2009 o 17:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj holky :slight_smile: - tak u mě snad ovulka proběhla, ale pořád ještě nemám jasno - bo ta teplota dnes nic moc :( http://www.fertilityfriend.com/home/2a75a9 Doufám, že nejsem divná a nebudu mít pozitivní ovu test i když ovula nebude
22. dec 2009 o 18:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte holky!
Stroužku moc mě mrzí trápení, které zase máš, ale moc držím palce a věřím, že to s Nelinkou krásně zvládnete! Už sis zařila dost a jsi jistě silná holka a moc si už zasloužíte štěstí! S cukrovkou sice zkušenosti nemám, ale díky váze sem si taky uila dost a jeden čas musela taky každé jídlo vážit na gramy a zapisovat, a vím jaká je to pruda, ale pro mimi se to snad zvládnout dá! Moc držím palce ať je dál jen líp a líp a dál se můžete na Nelinku krásně těšit! :wink:
Jerry taky bych brala vykročit do nového roku "těhotenskou" :grinning: nohou :grinning: . Ale bojím se že to jen tak nebude :frowning2: . I když bych si to šíleně moc přála :dizzy_face: .
Simi týýý jo! Já si myslela jaký mam blbý grafy a teploty, ale z tich tvých se mi tedy úplně zatočila hlava! :confused: Tedy ty teploty ti lítají úplně šíleně! :fearful:
Jinak já mám nějakou skákavou náladu momentálně, chvilkama si říkám, že co tak prostě po Vánocích dostanu ms a miminko se podaří pak, a mezitím si krásně užijeme Vánoce :slight_smile: . A chvilkama propadam hrozným smutkům, jak sem doma pořád sama, a jak jiní miminka mají a my budeme mít už zase smutné Vánoce a sami :cry: . No prostě sem koza :rolling_eyes: .
22. dec 2009 o 18:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky :slight_smile: no já a grafy - minulý měsíc - to EKG před infarktem, tak to bylo měřeno v puse - tak snad to bylo ovlivněno tím... i gynekolog řekl, že to je divočina. No a ten nynější je už měřený vaginálně, tak jsem zvědavá, co se z toho vyloupne. :slight_smile:
22. dec 2009 o 18:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
estrellita, tehotna urcite nie som. dnes prisla cervena... :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
tesim sa ako male dieta. LF je 14 dni, uz som sa bala, ze bude dlhsia, aspon na to sa mozem spolahnut a vypocitat si, kedy priblizne pride ms. kedze mam nepravidelnu.

som dost chora, beriem antibiotika a liecim sa tu. na slovensko k mojim rodicom a surodencom sa zatial teda nedostanem. :frowning2:

dia, ty musis zvysovat a ja uberat. :grinning: najlepsie by bolo, keby sme sa stretli niekde v prostriedku na hodnote 2,5. a otehulkovali. :grinning:
ja mam autoimunitnu tyreoitidu.

simasla, to ti ten graf teda pekne skace. mala si uz ovulku? ja som na svoju cakala 37 dni, takze sa neda vylucit, ze aj u teba to bude niekde dalej.

vendul, nezufaj. musime pevne verit, ze sa nam to raz podari. mozno nie teraz, ale raz predsa. pozri sa vo fore syndrom p(re)co na graf od hivy. ona ani nevie, kedy mala ovulku a je tehotna. a ten graf teda vyzera...
:sweat_smile: takze hlavu hore... :wink:
22. dec 2009 o 20:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jerry,
veru mohli by sme sa stretnut na hranici 2,5 :grinning:
ja si od zajtra prestavujem davky, este skusim zavolat ale asi tam naozaj nikto nebude,,,ale asi to najlepsie pocitim na svojom tele...
baby takze tehotenske nohy potrebujeme na novy rok :grinning:
22. dec 2009 o 21:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jerry - tenhle už mi tolik neskáče :sweat_smile: to ten minulý. A myslím, že ovulka byla včera, tedy zítra se uvidí, když teplota půjde ještě nahoru. Jukni do mého albíčka - mám tam pozitivní ovu test. A nebo také nebyla a jsem fakt divná. :( Navíc mám dost - nějak na mě dopadly chmury, jsem už úplně vyšťavená a ještě zítra musím do práce budu tam tak do pěti, chybí mi pár dárků, do toho nemám namazané všechno cukroví, ještě mě čeká takový ten konečný uklid a čas? ten už není - dnes jsem rezignovala a odpadla na gauč... ještě jsem opět sama doma a to už mě také štve... za poslední týden jsme si na sebe udělali čas jen včera na pár hodin - asi tak na 2 hodiny a mě už z toho celkem hrabe :frowning2:
22. dec 2009 o 21:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Simasli, ty mas kolko TSH?? idem kuk graf bt :wink:
22. dec 2009 o 22:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dia - já mám štítku v pohodě - :D měla jsem strach, že s ní něco mám a pak mi na gyndě dělali horm. profil a vyšel mi vpořádku včetně hormonů šítné žlázy, jaksi už jsem tu ale s holkama zůstala :slight_smile:
22. dec 2009 o 22:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte holky, tak jsem asi divná - pozitivní ovutest ze soboty? a Teplota nic - spíš ještě klesla. Tak to vypadá spíš, že se po novém roce objednám opět na gyndu, chjo a já měla takovou radost. Ještě dnes jsem v práci a od zítřka už na tohle řešení svého stavu peču a užívám si svátky... http://www.fertilityfriend.com/home/2a75a9

Chci všem popřát krásné Vánoce, bohatého Ježíška, hodně zdraví, lásky, ať se všem splní jejich vytoužené sny a hlavně, ať máme brzy miminko v bříšku. Těm co už ho tam mají, tak aby to těhulení bylo bezproblémové a aby všechno dopadlo dobře. :slight_smile:
23. dec 2009 o 08:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Simi to chápu, já sice jsem teď doma ačas i mám, ale přítel je taky pořád dlouho v práci a mám tedy pocit že spolu skoro nejsme :frowning2: . A to si na Vánoce schovával hodně dovolený a měl jí mít už od pondělí a já se na to tak těšila a co...nedali mu jí, ještě teď dneska je v práci :unamused: .
Jerry to je mi líto, že máš antibiotika a zatím nemůžeš domů, ale snad to brzy poleví, držím palce :wink: .
A hivyn graf zkusím pro zajímavost najít, díky :wink: .
23. dec 2009 o 08:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Vendy - někdy to ty chlapi přehánějí s tím jak nás nechávají kvůli práci samotné... přesně vím o čem mluvíš.. je to pak na H..nědáka :D Ale my snad už jen dnes a pak celé svátky budeme spolu až do 4.1. :slight_smile:. Moc už se těším.
23. dec 2009 o 09:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte kocky, som tu dlho nebola, bo sme boli na dovolenke. strouzi, pozeram, ze zasa si pribudli starosti :pensive: , no verim, ze ked sa ti Nelinka narodi, ze ti to vsetko vynahradi :dizzy_face: :dizzy_face: . sima a tebe ked kontrolovala ta gynda stitnu tak si mala ake hodnoty? s tymi tvojimi dlhymi cyklami by som dala ruku do ohna, ze mas nieco so stitnou...hmmm
23. dec 2009 o 10:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj shandy - vlastně ani nevím hodnoty, doktor řekl, jen že hormonální profil je v normě, včetně hormonů štítné žlázy.. jestli ovula nebude a cyklus bude zase strašný, tak se tam po novém roce objednám a přeptám se.
23. dec 2009 o 10:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
asi najlepsie sa prejavi ta stitka na dlhom cykle a unave,, mne sa predlzil z 30 na 36 dni :frowning2: a stitka sa mi zhorsuje,,
23. dec 2009 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sima urcite sa opytaj na hodnoty a aj co presne ti kvoli stitnej zistovala (ake hodnoty), lebo som si nie ista, ci ti gynda napr. zoberie aj protillatky, to si skor myslim, ze nie ako ano. a ked mas aj hodnoty hormonov celkom ok, ak mas protilatky, tak ci tak mas problem...tiez som viac ako rok pocuvala, ze som v ramci normy a ked som si o tom precitala viac, tak som zistila, ze aj napriek tomu ze som, tak to nemusi byt ok a ani nebolo... :wink: , lekarov si treba preverovat, hlavne ak ti tie hodnoty bral len gyndo a nie endo...ten by to asi posudil komplexnejsie.
dia to mas recht, mne sa tiez branim hormonov skracuj, aj ked pomaly ale skracuje :slight_smile: a prve kde citim, ze sa mi stitka zhorsuje je cyklus...
23. dec 2009 o 10:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Este ze mame ten cyklus aby sme si to odsledovali :slight_smile:
23. dec 2009 o 12:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
No, jestli vám můžu trochu vzít iluze, tak mně se to na cyklu absolutně neprojevila, ač jsem měla TSH někde přes 100, vždycky jsem měla cykly 21-24 dní a ani po nasazení léčby se to vůbec nezměnilo...
23. dec 2009 o 12:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
len ani na sile krvacania, ani na ovulacii, fakt nikde?
hmm, no ty musis byt stale nieco extra :grinning: :grinning: :grinning:
fakt divne, pretoze skoro vsade sa pise ako to ovplyvnuje cyklus a posobenie zenskych hormonov - malo progesteronu, anovulacne cykly, dlhsie cykly alebo kratsie cykly (pripadne ich striedanie), chybajuca MS, slaba MS, spinenie, dlhe krvacanie, syndrom PCO, zvyseny prolaktin, no a samoska pri otehotneni - moze byt problem so zahniezdenim...
23. dec 2009 o 12:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ty koki len, keby som ja mala hodnotu TSH 100, tak uz asi voniam kyticky od spodu :confused: :confused:
23. dec 2009 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Shandy, opravdu vůbec nikde. To teda bylo před 11 lety, od té doby jsem léčená, cca 3 roky jsem brala HA, ale když jsem ji nebrala, pořád superpravidelné ovulační cykly a pořád stejně krátké :unamused: A naprosto všecka vyšetření OK.
23. dec 2009 o 12:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ty si brala HAK ked si bola liecena na stitku? no je to divne fakt...a na ake najnizsie cislo si sa dostala s TSH pocas liecby? teda pocas toho obdobia co sa snazite o mimi?
23. dec 2009 o 13:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jo, brala jsem HA (po vyjádření endokrinoložky, když už to bylo stabilizované) a nijak mi to s tím nehnulo. Vysadila jsem po svatbě 2005 a od té doby mám stejné dávky (5x týdně 150, 2x 100) a pohybuji se s TSH tak mezi 1,5 a 2,5 :slight_smile:
23. dec 2009 o 13:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj shandyyyyyyyyy...uz som ta postradala. :grinning: ako sa ti dari?

sima, shandy ma pravdu. mna napriklad moja gynekologicka poslala na testy zo stitky, lebo mala podozrenie, ze mam zacinajucu znizujucu sa funkciu stitnej zlazy. a to som mala tsh 3,3 (normalne je az do 4). takze fakt vela zavisi od lekara. ale ty ked mas podozrenie, ze s tebou nie je vsetko v poriadku, tak sa na to spytaj a ziadaj si vysetrenia. cim skor sa na problem pride, tym skor sa da riesit. :slight_smile:
a s tymi pozitivnymi ovu testami. ja som mala pozitivny ovu test asi 12 DC, krcok bol mäkky a vyssie a hlien bol myslim ze vodnatejsi, tak som si myslela, ze je ovu. potom mi klesla teplota a dlho nebolo nic. a potom bolo prekvapenie- na 37DC som mala ovulku. ked som videla, ze mi to vyznacil wunschkinder, tak som myslela, ze odpadnem. a LF bola presne 14 dni, takze ovu bola.
nechcem ti davat zbytocne nadeje, ale mozno skus troska pockat. drzim ti palce,aby bola. :wink:

len, zdravim ta. aka bola prosim ta tvoja LF dlha? ked si mala cyklus od 21-24 dni. :confused: to je potom tiez problem s uhniezdenim. ale ty to urcite vies. :confounded:
23. dec 2009 o 13:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby, aj pri tsh 0,02 , teda pri hyper moze byt cyklus anovulacny a dlhy? :confused:
23. dec 2009 o 13:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hm, no ja neviem, ale vsade som citala, ze ked beries HAK, tak sa zvysuje potrebna davka hormonov, ale ze sa neodporuca velmi...nuz ale co vsetko sa neodporuca, ze ano? :grinning: :grinning: :grinning:
caves jerry :grinning: :grinning: , dobre sa mi dari, kooonecne zasa snazilkujeme, huraaaa :grinning: :grinning:
a ty ako? som citala, ze si presla do hyper, aby si sa nahodou nenudila, co? :grinning: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
23. dec 2009 o 14:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jerry hod grafik, :wink:
ono niekedy na zaciatku tejto nasej autoimunitnej choroby je tendencia, ze lietas z hypo do hypertyreozy, takze to treba sledovat a podla toho upravovat davky, pripadne fakt ti dat len uplne nizucke. casom sa to zvrtne na uplny hypo, ked sa to ukludni. ja som to mala tiez, ale vtedy som sa este neliecila vobec, kedze som bola v ramci normy...akurat som to na sebe citila. jerry moze, lebo to TSH sa meni kazdu chvilku, mozno ti zobrali krv akurat vtedy, ked si bola v hyper faze. ja napr. ked som nebola liecena som mala s odstupom nejakych 2 tyzdnov TSH najprv 2,02 a na to uz 3,03...alebo niekedy je dokonca zmiesana forma choroby, ked klzes veselo z hypo do hyper a pod, ale to je zriedkave. ja myslim, ze casom sa ti to ustali...neboj :wink:
23. dec 2009 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok