• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@estrellita hihi, prave teraz som sa merala ja a mam cez brucho uz rovnu 100-vku. :grinning:
30. jún 2010 o 15:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona taky pekny :grinning: :grinning: ale neboj, brzy jsem na tom touhle moji rychosti, stejne :slight_smile: a pres prsa jsem se radeji nemerila :grinning:
30. jún 2010 o 16:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita tak tam sa nemeram ani ja. aj ked je tam toho viac ako na zaciatku, tuto asi neprekonam nikoho. :grinning:

dnes mi endokrinolog odobral krv, vysledky mi pridu potom postou. som uz zvedava ako to dopadne. on mi povedal, ze potom pridem pocas tehotenstva uz iba raz o 8 tyzdnov a nasledujuci raz az dva mesiace po porode. za predpokladu, ze stitka bude zatial ok.
a zajtra sa chystam na OGTT ku gynekologicke. som teda zvedava.
30. jún 2010 o 21:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona no tak to bych se divila, kdybych mela pres prsa min :grinning: ja byla vzdy stihlejsi, ale s velkyma prsaam, takze ty by rust nemusely, ale rostou :sweat_smile: :sweat_smile:

ja jdu treti tyd v cervenci na dalsi kontrolu a to uz budu cca 30 tt, takze predpokladam, ze budu mit posledni krev bud tesne pred porodem, jeste pro jistotu za tech 8 ytdnu a nebo az po.
tak drzim palce, at je to dobre :slight_smile:
1. júl 2010 o 17:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita stale lepsie byt stihla s velkymi prsiami ako ja s nijakymi. :grinning: :grinning:

vcera som bola u gyndy. ta cukrova voda je teda odporna fuj... :stuck_out_tongue_closed_eyes: :rolling_eyes: a potom este cakat, kym ta tam ti upiri tri krat odkrvia, no zbohom. :stuck_out_tongue_closed_eyes: :sweat_smile: bola som uz taka hladna, ze by som zjedla aj klince. no nastastie mi nebolo nevolno. asi od toho cukru.
vysledky mi este nedosli ani od gyndy a ani od endokrinologa. asi na buduci tyzden. dufam, ze dopadnu dobre. :confounded:

moja mala zabka si zase cmulala palcek, jej asi ta pocukrovana voda urobila dobre. :grinning: mam aj novu fotku, o chvilku ju dam do albumu.

vcera som mala rozluckovu oslavu s mojimi kolegynami, bolo to strasne mile. dostala som od nich poukazky do obchodov s detskymi vecami, troje body (jedno pruzkovane a dvoje i lowe mam/dad) a potom take chutne male ponozticky.
dnes som si tiez kupila nejake detske veci- uz to budem musiet pofotit a dat do albumu. uz zacinam skreckovat. :grinning:
2. júl 2010 o 16:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby co to tu riestite hihi :grinning:
3. júl 2010 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobre ranko baby.
takze hlasim sa s novymi vysledkami od gynekologicky. test na glukozu dopadol dobre, chvalabohu nemam ziadnu tehotensku cukrovku. :stuck_out_tongue_closed_eyes: uf to mi odlahlo. a neviem preco, ale pozerali sa tam aj na moju tsh hodnotu a mam 1,1 teda v norme. :wink:
5. júl 2010 o 07:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky!
CCa před měsícem jsem se tady u Vás v diskuzi objevila. Mám lehce sníženou fci štítné žlázy a beru letrox75.
Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhu, na kontrolu a krev jsem objenaná až na začátek září. JAsi bych mu měla ale tuto skutečnost oznámit hned,ne?
Nebo jak se postupuje?
5. júl 2010 o 14:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
:wink: @zanet2009 hej chod hned na endokrinologiu..oni vacsinou zvysuju davku...hormony ti mozu teraz saliet..a mohla by is potratit ked budes mat malo hormonu alebo by mohlo chybat babatku..tak radsej chod a hned sestricke povdedz ze si tehu nech ta prednosne zoberu
5. júl 2010 o 16:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona no blahozelam dobre TSH mas :slight_smile:
5. júl 2010 o 16:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi děkuji za radu, zítra se po 14 dnech co jsem byla na dovolené vracím domů, tak hned ve středu si tam zavolám. :wink:
5. júl 2010 o 19:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi zdravim. no to moje tsh je vlastne 0,46 (norma je od 0,4-3), takze akurat. aj nadalej mi endokrinolog odporucal davku euthyrox 100 denne a dalsia kontrola (posledna v tehotenstve) je o 8 tyzdnov.
zaujimave pre mna, ze gynekologicke vysli vysledky tsh 1,1 a jemu 0,46. :confused:
ty si na tom ako?

@zanet2009 ja som asi tak mesiac a pol pred tehu zletela do hyper a tsh bolo 0,02 a ked som otehu, tak som bola zrazu na 6,12. takze nevahaj a vybav si termin u endokrinologa co najskor, aby ti mohol zvysit davku. prajem ti vsetko dobre a gratulujem k otehu. :wink: potom sa ozvi, ako si na tom.
6. júl 2010 o 07:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona inak zalezi od laboratorii...ja som bola u gynekologa a jemu vysiel tsh 0,84 a u endokrinologa 0,65 TSH ono to asi aj kolise...lebo mi to brali jedno v jeden den druhe v druhy den...a asi aj laboratorium spravilo svoje..co je aviem ale je to teiz zvlastne...
hlavne ze je to ok..nie? :slight_smile:
6. júl 2010 o 08:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona a ked ti tak nizsko zletelo to tsh tak si mala aj nejake priznaky hypertiroozy alebo ti nic nebolo?? :stuck_out_tongue_closed_eyes:
6. júl 2010 o 08:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi kedy myslis, este pred tehotenstvom? vtedy mi bolo nejako divne, bola som menej unavena ako zvycajne, bola som doslova ako zajacik duracel. behala som po byte ako taka sibnuta, vobec som nevedela najst pokoj a dost mi busilo srdce.
6. júl 2010 o 20:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak nevím co mám dělat, včera večer jsme se vratili po 14 dnech dovolené domů a ráno jsem volala na endokrinologii a do 20.7. mají dovolenou :cry: tak nevím co teď, protože jsem 5+něco, za dva týdny budu 7+něco a to nemluvím o tom, že výsledky krve taky nejsou hned. Snad bude vše v pořádku a neovlivní to mimi.
7. júl 2010 o 15:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zanet2009 tak nech ti zoberie krv obvodny lekar..aj on moze , resp. gynekolog..mne bral hormony aj gynekolog.alebo poopripade musi niekto v surnych pripadoch zastupovat..ale je by som to skusila s tym gyndosom..
7. júl 2010 o 15:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte..
na odporučenie jednej super kočky som sa prišla pozrieť sem ku vám do skupiny.
Dnes som bola ( na moje vyžiadanie) u endokrinologičky a tá mi potvrdila to čo som ja už tušila.. Ale zasa až takú ranu som nečakala... Vraj bez liekov na štítnu žľazu neotehotniem... Toto ma zabolelo viac ako dosť.Nie nie som padavka... Len som si myslela, že po laparoskopii sa budeme mať už iba lepšie.... no omyl...
Ale ako som počula a vidím, že aj pri problémoch s touto potvorou sa dá otehotnieť... Len by ma zaujímalo ako dlho po nasadení liečby ste čakali na ten zázrak menom dieťatko v brušku...
Ja neviem presne aký mám problém. Viem len (podľa toho čo dnes dr. povedala), že ju mám zväčšenú, že som pribrala z kvôli tomu a že ona mi isto pomôže. 14.7. idem na krv a 19.8. mi podla výsledkov krvi dá lieky...
Trošku ma mrzí, že zbytočne stratím dva mesiace ale tak čo narobím..
7. júl 2010 o 18:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 no to som prekvapena ze si pribala..lebo vacsinou sa priberie alebo skor naleja clovek pri znizenej..pri zvysenej skor chudnes a mozes jest ako baca..aspon ja som to tak mala..ked som mala zvysenu..som bola chuda ako pes..a teraz ked znizene tak som pribrala..alebo sa trochu naliala
ono mne z 75 zvysila na 100ku a mam pocit ze som schudla a ani nic extra nerobim..tak neveim..asi mam opat rychlejsi metabolizmus
co sa tyka tehu..ja mam znizenu a tsh mam 0,64 a predtym som mala do 5 co nad normal a kocky tu mi povedali ze naj pre tehu je do 1 az 2...
ake mas hodnoty stitky?a co ti predpisala za tabletky,,??ono u kazdeho liecba inak zabera a je pravda ze stitka ovplyvnuje vela hormonou v tele a zial aj zenske ..ale ked je dobre liecena tak otehu nie je problem.a asi je to individualne..
7. júl 2010 o 18:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 radsej sa preliec a potom otehu..nestoji ti to zato aby si mala v tehu problemy..alebo nejdajboze potratila. :frowning2: vsetko zbehne ako voda..kup is nejake tehu vitaminky..a pripravuj sa na otehu..a uvidis otehotneis ani sa nenazdas..aj ja sa tak utesujem :grinning:
7. júl 2010 o 18:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi - no povedala, že ju mám väčšiu akoby mala byť.. tak neviem. lieky ešte nemám žiadne. Tie dostanem až 19.8.
a čo sa potratov týka mám za sebou dva :frowning2: :pensive:
7. júl 2010 o 18:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 no tak to mas asi z tej stitnej zlazy..napr. baby co otehu z fora hned hovoiri ze sa im hormony rozhadzali a hned im museli davat silnejsiu davku..neboj sa bude to vsetko dobre..aspon veis ze mozes otehotniet..nam sa to zatial nepodarilo aj ked sa nesnazime dlho :frowning2: ale verim ze coskoro sa to podari.. :grinning:
7. júl 2010 o 18:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no po potratoch už viac dva roky nič....
7. júl 2010 o 18:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi já mám taky lehce sníženou a taky jsem přibrala :cry: :cry: :cry:
7. júl 2010 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 Já jsem léky na štítku začala brát v půlce května a v půlce června jsem otěhu :wink: , takže neboj, určitě se Vám brzy zadaří.
Jinak taky mám za sebou potrat. :cry:
7. júl 2010 o 20:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zanet2009 asi by som aj ja zasla budto za gynekologom nech ti odoberie krv alebo zatial za nejakym inym endokrinologom. v kazdom pripade urcite ber ten letrox pravidelne aj nadalej. nezabudni dodrzat pol hodinu pred prvym jedlom, aby tabletka aj ucinkovala.
drzim palceky, nech je vsetko ok. :wink:

@monika0001 no zatial je hlavne, ze sa na pricinu prislo a ty sa mozes zacat liecit. este nezufaj, verme, ze sa vsetko v dobre obrati. predpisala ti endokrinologicka uz lieky? a co beries? uvidis, budes sa citit lepsie. a potom mozu prist aj vytuzene // ciarky na testiku. :dizzy_face:
7. júl 2010 o 21:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona - ako som už spomínala lieky dostanem až 19.8. :frowning2:
Takže niečo vyše mesiaca zabijem čakaním.. :pensive:
7. júl 2010 o 21:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 ja som smela otehotniet az rok po nasadeni liekov, ona ti zisti hladinu a bude to sledovat, ale myslim,ze take 3 mesiace ti iste neodporuci otehotniet, to je podla mna tak minimum, kym ta stitna zlaza na lieky nejako zareaguje. U mna to bolo rok a potom sa podarilo na prvy sup a mame krasneho chlapceka.
7. júl 2010 o 21:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika0001 jaj to s tymi liekmi som prezrela. :sweat_smile: verim ti, cakanie na nieco je to najhorsie, ale pokus sa mysliet pozitivne, zase si sa pohla aspon o krocik dalej k vytuzenemu babätku. velmi ti prajem, aby ti to tentokrat vyslo.
ja som otehotnela asi tri mesiace od liecby. no ja som si myslela, ze to asi ani nebolo stitkou, ale mm mal dost zly spg. tak kvoli tomu som ani nedufala. a zrazu prekvapenie. dufam, ze ani tebe to nepotrva dlho. :dizzy_face:
7. júl 2010 o 21:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Mi dr. řekl, že se můžeme normálně snažit hned, že nemusíme čekat....
7. júl 2010 o 21:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok