• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@zvizatinka jéé tak to veliká gratulace :wink: :wink: :wink: já teď čekám zda menzes přijde nebo se zadařlo :wink:
28. aug 2010 o 10:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@favofrenki jj, je to provazany :slight_smile: je dobre, ze ti davku upravila, pak trva min. 6-8 tydnu, nez se hladina ustali, proto te pozvala az na listopad. :slight_smile: a snazite se o dite?
28. aug 2010 o 11:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita Ano snažíme od března... Tak uvidíme kdy se dočkáme...
28. aug 2010 o 11:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25, děkuju, ale ještě není k čemu blahopřát. 13. jdu na další kontrolu a tam se teprv uvidí, jestli máme srdíčko nebo ne... už aby to bylo! Vůbec to neutíká :sweat_smile: Tobě přeju, ať MS nepřijde!!! :wink: tak snad :dizzy_face:
28. aug 2010 o 20:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobre rano babenky.

@zvizatinka som si ista, ze srdiecko uvidis. ja viem, najhorsie je to cakanie, ale vydrz. :wink:

@estrellita tak uz som dostala vysledky od endokrinologa.
tsh hodnotu mam 0,62 (normal 0,4 - 3.0)
dokonca sa mi znizili protilatky z priblizne 400 na 215. su sice este stale vysoke, ale je to predsa uspech. :slight_smile: takze ako povedal lekar, do porodu euthyrox 100, potom po porode 75 a dva mesiace po porode na kontrolu.

inak zomrel mm dedko, tak sme z toho smutni. v piatok bude pohreb, ale ja radsej nejdem. predsa som uz v pokrocilejsom stadiu tehotenstva a prave teraz nepotrebudem stres. ked budem vidiet, ze tam vsetci placu, ani ja sa nezdrzim... :frowning2:
31. aug 2010 o 07:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona - to je mi líto s tím dědou :frowning2: Taky bych nešla, miminka to určitě cítí - tu smutnou atmosféru kolem a tak :confused: :pensive:
Při minulém těhu jsem také čekala, tentokrát jsem čekat nechtěla, ale okolnosti tomu tak chtěly a musela jsem jít k dr. dřív, než bylo žádoucí :sweat_smile: ale dobře jsem udělala, zatím jsem OK, na testíku jsou stále // (vůbec si totiž těhotná nepřijdu, není mi špatně, nic :sweat_smile: při prvním to bylo trochu jiné) :dizzy_face:
31. aug 2010 o 11:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona to je mi lito :frowning2: urcite delas dobre, ze tam nejdes, rozloucit se s blizkym jde i jinak.

TSH super, to jsem rada, ze je vse OK :slight_smile:
31. aug 2010 o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky :slight_smile: dlouho jsem se tu neukázala, ale musím Vám nahlásit, že jsme v pořádku. Miminko mělo v pátek už 650 gramů a máme za sebou i testy na těhu cukrovku, které dopadly také dobře. Takže skoro bez problémů pokračujeme v těhotenství. Měli jsme teda problém s tlakem, ale naštěstí se to nepotvrdilo a byl mi lékařsky diagnostikován syndrom bílého pláště a pro jistotu jsme dostali 1x ráno Dopegyt na snížení tlaku. Přečetla jsem pár článku o vysokém tlaku v těhotenství - hrozné.. fuj neměla jsem to číst, protože mě to akorát vystrašilo. Jinak je ale úžasné jak miminko kope a jak se převaluje.
estrel, jery - teda vy už to máte za pár, za chviličku už budete rodit - já už se teď těším na miminko a myslím, že se to bude jen stupňovat
jerymona - je mi moc líto, co se stalo, a taky myslím, že pohřby jsou hodně psychicky a citově hodně náročné a je lepší, že tam nejdeš
Jakpak se má stroužinka? a co Vendulka ukázala se tu vůbec? - moc jsem na ní myslela, a doufám, že už je jí lépe
31. aug 2010 o 21:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@simasla jsem rada, ze jsi v poradku a koukam, ze uz ti krasne naskakaly tydny :dizzy_face:
31. aug 2010 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@simasla :dizzy_face: ahoj, zdravim ta po dlhom case. to je super, ze sa ti dari dobre a babätku tiez. mozno sa este neskor ukaze, co to bude. ale hlavne je, ze je vsetko ok. len si na seba a babo davaj pozor.
co stitka? ake mas hodnoty?
a ano my s estrell to uz mame za par. ja mam este 49 dni, teda oficialne. :grinning:
inak vendulka sa tu neukazala uz velmi dlho a strouzek je adminom zablokovana. preco, to neviem ani ja. :confused: skoda...
1. sep 2010 o 08:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita nemas chut sfotit si zas brusko? :slight_smile: som zvedava... :dizzy_face:
ty by si uz v podstate o dva tyzdne mohla byt mamou... :dizzy_face:
1. sep 2010 o 08:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona no vidis to, uz je to zase dva tydny, nejak mi to strasne utika, ze pak zapominam fotit co dva tydny :grinning:
tak zitra rano vyfotim a prihodim, za chvilku jedu pryc :slight_smile:

v patek jdu na posledni kontorlu ke svemu Dr. - bude maleho premerovat, a pak uz me odveli do porodnice, uffffff :sweat_smile:
1. sep 2010 o 09:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita neboj, ked ty zabudnes, ja nezabudnem a pripomeniem ti to. :grinning: som teda zvedava... :slight_smile:
ja idem 14. septembra posledny krat. a potom uz tiez do nemocky. :sweat_smile:
1. sep 2010 o 09:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
holky štítku já mám v poho.. :slight_smile: takže super a normálně vám závidím.. ač se Vám teda hodně přiblížil porod, což není nic příjemného, tak já se na něj normálně těším, protože na konec budu držet miminko v náručí.. jsem teď poslední dobou nějak naměkko úplně ze všeho a tuhle jsem si četla pár příběhů maminek o porodu a normálně jsem u toho brečela.
Jinak koukala jsem na Vaše pupíky a to je teda krása, máte nádherné pupíky a teda estrell sice jsi to dost dohnala, ale pořád máš takové jenom bříšenko pěkné maličkaté :slight_smile:, jak se ti tam ten drobeček složí?
1. sep 2010 o 10:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobré ráno holky,
chtěla bych se zeptat, jestli je to u někdo po TTE a jak to u něj vypadalo v těhotenství. Já jsem po TTE a zjistila jsem, že jsem konečně těhotná :slight_smile: Příští týden jdu na krev a doktorka mi případně upraví léčbu. Zajímalo by mě ale, co můžu čekat v průběhu celého těhotenství, měly jste s tím nějaký problém? Beru Euthyrox 100, jednu denně.
5. sep 2010 o 07:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...ještě bych doplnila, že jsem dnes 5+1 tt. Trochu se bojím, jestli není na návštěvu doktora pozdě, četla jsem tu, že Strouzek už 13DPO měla nějaké problémy... na krev jdu 5+4tt, ve středu, a hned budu mít výsledky a instrukce. Žádné problémy nepociťuju, jen mi trochu buší srdce, toho jsem si všimla, že se mi to stalo za poslední týden asi 2x.
5. sep 2010 o 08:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ nevim, co je TTE, ale jdes na kontrolu brzy, tak zadny strach. upravi ti leky, budou te sledovat a bude ti dobre :wink:
5. sep 2010 o 08:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona jsem porad nevyfotila, ale ted uz to nema cenu, tak vyfotim v utery, kdy zacinam 37 tt, jo? :slight_smile: slibuju !!! :slight_smile:
5. sep 2010 o 08:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita jéé díky za rychlou odpověď, od rána to tu studuju a snad by bylo lépe, kdybych nestudovala, jsem z toho fakt špatná :slight_smile: TTE je úplné odstranění štítky, jsem závislá jen na lécích. Poslední KO jsem měla v květnu, operaci v lednu, v květnu bylo vše naprosto OK.
Ale když píšeš, že jdu na krev včas, tak snad to bude ok....
5. sep 2010 o 09:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ jj, neboj, aspon tam nemas ty protilatky, jako my, ale proste ti jen musi upravit leky, coz bude za 3 dny, takze nic necti a snaz se byt v pohode :slight_smile:
ja jsem pak chodila na KO v prvnim trim co 4 tydny, protoze jsem byla jen 6 mesicu po nasazeni prvnich leku po zjisteni, a vysledky jsem mela pred tim hodne spatne, takze me proto chtela dost kontorlovat, pak se ty kontroly postupne portahly az na 8 tydnu a ted jsem byla naposled ve 32 tt na KO (a uz od konce prvniho trim jsem mela hodnotu stale v poradku - v referencnich hodnotach, jen ten prvni trim mi museli porad nevysovat) a na dalsi KO jdu az po sestinedeli.
5. sep 2010 o 09:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita takže myslíš, že takové hrůzy jako zamlklý potrat, srdeční ne-činnost nebo postižení miminka by nastat neměly? :confused: Já si taky tak nějak logicky zdůvodňuju, že jdu včas - kdyby to záviselo tak strašně na tom, zda přijdu včas, tak by mi doktorka řekla, ať přijdu opravdu opravdu co nejdříve. Takhle mi jen řekla, ať se ozvu hned jak zjistím těhotenství - no a to mi prokázali z krve ve čtvrtek. Hned jsem jí volala, ptala se mě, jak dlouho jsem těhotná, řekla jsem, že IVF bylo před dvěma týdny a tudíž jsem 4 týdny těhotná - a říkala "stavte se, jak Vám to bude vyhovovat, jsem tu středa, čtvrtek a pátek a výsledky krve vám obratem pošlu na email", já jsem řekla, že jsem schopná přijet v dalším týdnu a ona řekla, že tedy ano.
Chodit co 4 týdny bude masakr, ale což :slight_smile: Pro miminko vše :slight_smile: Takže jsi zkraje měla hodnoty špatné, přesto je mimi v bříšku ok a žádný problém nenastal? A na té první kontrole jsi byla kdy?
5. sep 2010 o 09:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita a ty máš hyper? Nebo hypo? Mně by zajímalo, jestli se vůbec někomu s hyper podařilo othěhotnět.
5. sep 2010 o 09:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ ono tohle vsechno muze nastat i kdzy mas stitku v poradku, obcas se to stane a neni vysvetleni proc, ........... ty jsi na stitku lecena, leky mas, a ted uz jen doladit tu vysi po otehtneni, snaz se byt co nejvic v klidu a nemyslet na zadne hruzy, jo? :slight_smile: jdes vcas a to je to hlavni!!!!!!!!!

ja jsem mela na zacatku srpna 2009 vysledky TSH 100, nasadili mi leky, zakazali otehotnet, po trech mesicich se mi to srovnalo a pak jsem otehotnela na konci ledna 2010 :slight_smile: ale otehotnela jsem uz se srovnanyma hodnotama. po otehotneni mi to vyskocilo na nejakyhc 5,8, nebo tak nejak, takze navysovali, navysovali, az jsem byly hodnoty stale OK :slight_smile:
ja jsem nastetsi nemusela jezdit az za ni - dala mi zadanky na krev a co 4 tydny jsem si zasla do laborky, tak druhy den dala vysledky Dr. a ja jsem si volala a ona podle toho upravovala leky. na sonu jsem byla v tom srpnu 2009, pak na KO pohmatem v polovine tehotenstvi a na sonu pak ve 32 tt :slight_smile:
5. sep 2010 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ ja mam hypo autoimunitni.
s lecenou hyper tu urcit enejake tehotne holky byly, strouzek byla po ostraneni stitky.
5. sep 2010 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ jinak hned po 4 tydnech, kdy mi poprve v tehu navysili leky, uz jsem byla v normalni referencni hodnote, kdyz se mi to pak zvedlo, ale stale jsem byla v ref. hod. tak mi to dr. zase o trosku zvedla, proste me hodne hlidala.
5. sep 2010 o 09:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita TSH 100??? Ugh. To je síla. Já to znám z té druhé stránky, TSH jsem měla neměřitelné, takže mi psali vždy do zprávy 0,005 :slight_smile: Taky mi zakázali otěhotnět, rok a půl jsem se léčila a pak jsem se rozhodla pro operaci. Mám sice velkou jizvu, která není nic moc, ale neřeším to. Koukala jsem na výsledek z května a TSH jsem tam měla asi 3.5.. nebo 3.8... prostě pod tou referenční horní hranicí, sice jsem se k ní blížila, ale v normě.
To s těma žádankama je dost dobré, to by mi moc vyhovovalo, protože bydlím dost daleko od ní.
Na sono jsem objednaná na listopad, to mě objednávala v tom květnu. Možná to změní, uvidíme. I když otázka je, zda je co "sonovat", když tam nic nemám :grinning:
5. sep 2010 o 09:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita Takže se dá říci, že jsi v těhotenství okamžitě měla špatné hodnoty, vyřešilo se to vlastně až po 4 týdnech - takže v nějakém 8.týdnu? - a přesto bylo tvé těhotenství naprosto normální a v pohodě a miminko bude určitě zdravé a v pořádku. Super, jsem už skoro úplně klidná :slight_smile: Už aby byla středa. Člověk pořád na něco čeká :slight_smile:
5. sep 2010 o 09:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ tak se zkus s ni taky domluvit na tom, abys tam pak nemusela jezdit, pokud to nebude nutne, nebo pokud ona nema jine zvyky :slight_smile:

to TSh byl docela mazec, Dr. mi sama volala a ze hned musim prijit druhy den, z enikoho s takovou hodnotou tam jeste nemela. pokud vim, tak tuhle hodnotu tady mela i Len, jestli ji "znas" :slight_smile:

jj, vyskocilo to nad tu referencni hodnotu, coz je dost caste, nekdy to pada ale i dollu, takze uvidis v tu stredu, kde sjou tvoje hodnoty.

ja jsem sla k Dr. v 5. tydnu, leky jsem dostala hned, a na konci 8. tydne na KO uz byly vysledky OK . :slight_smile:

jj, musim zatukat, tehotenstvi uplne v pohode, miminko by melo byt podle vsech vysledku uplne v poradku a ma vse, co ma mit :slight_smile:

no uprimne, ted uz se budes bat porad - budou to vysetreni, kontroly, pak porod, ditko :slight_smile: ale stoji to za to, ne? :slight_smile:
5. sep 2010 o 09:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita budu, no... nejdřív jsem se bála, aby byly folikuly, vajíčka, embrya... pak dvě čárky na testu... pak krev... aktuálně se bojím výsledků té štítky a aby bylo srdíčko. Hrůza. Ono se řekne, buďte v klidu, nestresujte se - ale jak??? :grinning:

Ty jsi byla v 5. týdnu, no, jdu o týden později. Snad se nic nestane.

K těm hodnotám. Já byla se štítkou předloni v létě poprvé, doktorka podle pohmatu řekla, že to asi nic nebude. Za 4 dny mě telefonicky sháněla na dovolené s tím, že jsem skoro mrtvá :slight_smile: FreeT4 jsem měla kolem 90ti, horní hranice je nějakých 22. Teď mám 18 :slight_smile: Ta operace mi strašně pomohla. Len znám z nějakých diskuzí, dneska jsem narazila i na její smutně-ironický fotoblog a bylo mi to moc líto.
5. sep 2010 o 10:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Máš v albu krásné zavinovačky. To je do autosedačky, co? Já to ještě vůbec nezkoumala, věci na mimčo jdou pořád mimo mě, ale občas mě v albu něco zaujme, jsou fakt činané :slight_smile: Odkudpak to je?

tak oprava - koukám, že je pod fotkou i odkaz :grinning:
5. sep 2010 o 10:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok