• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@jerrymona snad nebude malá čekat na lepší počasí .. tady je to celkem vlezlé
19. okt 2010 o 10:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 nestras, nechcem cakat az do jari. :grinning:
19. okt 2010 o 10:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona ne , ne ..to by bylo moc dlouho .. určitě si počká na nějaký pěkný říjnový den plný sluníčka :slight_smile:
19. okt 2010 o 10:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 ale ked tu nam nehlasia prave najkrajsie pocasie a dokonca moze ze vraj zajtra aj snezit. asi ju zavolam von, nech si aspon pozrie sniezik. :grinning:
19. okt 2010 o 10:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona jj, tady už sněžilo na horách, hlásí ale sníh i u nás .. jj, tady vždycky když napadne sníh, tak pak je nádherně, od sluníčka se vše třpytí, tak to by mohla přijít, aby to krásu viděla ..budu držet palce :slight_smile:
19. okt 2010 o 11:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj tehulky, viete mi poradit, som v 30 tt a teraz mi len zistili ze mam zvysenu funkciu ŠŽ...co sa moze stat s babetkom.. mate niektora niejake skusenosti s tymto? strasne ma vyplasili... moze sa mi narodit dieta s mentalnym postihnutim a nizsim IQ ? do teraz som mala vsetko ok a nikdy som sa na stitnu zlazu ani neliecila a nemame to ani v rodine...neviem co mam robit ..zajtra idem endokrinologovi ale strasne sa bojim...aj mi bolo divne cele tehotenstvo prezivam po tlakom emociii, raz dva som nervozna, hadam sa , placem.. doposial som taketo stavy nemala...
19. okt 2010 o 11:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Baby mam ist prvýkrat na kontrolu k endokrinologovi, som objednana az na 13:45. Co ma tam caká, budu mi brat krv, nemam dovtedy jest? :confused: Ak mi nebudu brat krv, tak neviem popravde akoby zistili ci sa nieco zlepsilo po uzivani liekov...tak mi z toho logicky vychádza, že by mi mali brat krv, ci? :unamused:
19. okt 2010 o 11:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, pročítám vaše stránečky a příspěvky a ač jsem tady nová, tak mě napadá otázka... :unamused:
Píšete tady o protilátkách na ŠŽ. Já se léčím na hypofunkci od 13ti let a teď se snažíme 2.měs o miminko. Dělali mi odběry na šž i na protilátky a jeden typ protilátek mám fakt vysoký. Norma je od 0-9 a já mám 367!!!!
Jsem byla z toho trochu rozhozená...no, dobře, tak trochu hodně rozhozená. Jsem hned volala mudr a ona prý, že to není akutní, a objednala mě za 3 týdny!!!!! :confounded:
Jsem myslela, že to se mnou sekne!! Holčinky, víte některá, co tomu může pomoct, nebo co to může znamenat pro mě a miminko... Mám takový pocit, že se nám to povedlo, mám typické příznaky, tak mám malinko strach o mimíska...
Díky Z.
19. okt 2010 o 12:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mucka2505 nevies nahodou, aku hodnotu tsh mas pri zvysenej funkcii stitky? spytaj sa zajtra na to endokrinologa. on ti na to da lieky a ak to nie je prilis vysoke, rychlejsie sa to upravi. zatial sa este neplas, uvidis ako bude zajtra. ja som mala stale len hypofunkciu, v hyper som bola iba raz, tiez som bola vtedy nenormalne nabita energiou. vela toho o zvysenej funkcii neviem, ale urcite sa popytaj endokrinologa na vsetko, co chces vediet. drzim palceky. :slight_smile:
@norcima ano, aby endo zistil, aku hodnotu tsh prave mas, odoberie ti na to krv. inak v den odberu by si tabletku (asi beries na to euthyrox alebo letrox) brat nemala. jest mozes uplne normalne, to na stitku nema ziadny vplyv. :slight_smile:
@angels_woman u mna mala byt norma na protilatky menej ako 4 a tych protilatok som mala viac ako 1000. pytala som sa endokrinologa nato a on povedal, ze protilatkami sa toho neda vela robit. to myslim postihuje nas, co sme autoimunitne. mne to kleslo teraz skoro na konci tehu asi na 300 alebo tak. dolezita je hodnota tsh a myslim ze ft4.
prajem ti, aby ti to vyslo. :wink:
19. okt 2010 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona Jéé, děkuju za odpověď. Já jsem se fakt bála, že by mohlo být mimi postižené, nebo tak... Jinak TSH mám v normě a FT4 malinko sníž (norma je 7,9-24,4 a mám 6,08). Tak tam jdu za týden na kontrolku, tak uvidím... Se mi ulevilo, že vím, že je někdo se stejným problémem a byl těhu... :slight_smile: Díky a měj pěkný den!!!
19. okt 2010 o 13:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona Jerry ty si ještě tady :confused: :confused: :grinning: ,CUKRUŠKA z grafu byla po tobě a dneska v pul desáte se ji narodil Šimonek :dizzy_face: ,ted si z grafu na řadě ty :dizzy_face: :dizzy_face:
19. okt 2010 o 13:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@angels_woman takych je nas tu viac. :slight_smile: neboj, vsetko bude dobre. :wink: daj potom vediet, ako si dopadla.
@natulaaa jej myslela som na cukrusku, lebo mi pisala, ze v pondelok nastupuje do nemocky. super, tesim sa, ze to uz ma za sebou. :slight_smile:
no, ja tu este strasim. a neviem ako dlho este budem. :grinning: zajtra idem na kontrolu do nemocky, som zvedava. ale myslim, ze sa nic zvlastne nebude diat. iba kontrola tlaku, mocu a ctg, viac nic. :confounded:
19. okt 2010 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mucka2505 @norcima @angels_woman holky vítejte, hlavně žádný stresy .. jerrymona vám už na vše odpověděla :slight_smile:
@jerrymona zítra by asi mělo sněžit, aby to vyšlo :grinning:
19. okt 2010 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona juuuj je to hrozne tazko sa na to neda mysliet ale snazim sa.. mam tam
TSH-3gen /0.005 - (0,270 - 4,200 ) ulU/ml dakujem velmi pekne dufam ze to dopadne co najlepsie
19. okt 2010 o 13:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona Jasně, dám vědět. Drže mi prosím palce. 4 dny zpoždění, bolí břicho jako před ms-ale ms nikde, ráno žaludek na vodě... Tak snad to vyjde :slight_smile: Pááá
19. okt 2010 o 13:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona budu držet palce :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:
19. okt 2010 o 13:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 no asi. :grinning:
@mucka2505 to je jasne, ze sa na to neda nemysliet. ale v prvom rade sa porad s endokrinologom. mal by ti dat vyssiu davku lieku, aby si sa dostala spät do normalu. pozeram ze mas ine normy, ale to zalezi od labaku. u mna je norma od 0,6-3,0 myslim. mozes potom napisat, ako to endo riesil. prajem ti vsetko dobre. :slight_smile:
@angels_woman a kedy si robis testik? :wink:
@natulaaa vdaka. :dizzy_face:
19. okt 2010 o 14:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona ja sa v tom vobec nevyznam mam ju velmi zvysenu? troska tomu rozumies?
19. okt 2010 o 14:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky :slight_smile:
Už máme aspoň jedno miminko? :slight_smile: @jerrymona - koukám, Tys ještě 2v1 :slight_smile:

Mám konečně v ruce svoje výsledky, ve čtvrtek jdu k endo... v dubnu jsem měla TSH 5,55 a T4 15,4 a v červenci TSH 3,16 + T4 17,1 (to se mi trochu zvýšilo) + ještě nějaké antiTPO 18 a antiTg Ab 11 -- tomu moc nerozumím :sweat_smile:
Poradíte? :sweat_smile: :dizzy_face:
19. okt 2010 o 14:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona No, dělala jsem si před týdnem, ale nic tam ještě nebylo, jsem srab. Bojím se udělat znovu, že tam zase nic nebude :cry: Tak vyčkávám... :unamused: Jsem prostě posera. :grinning:
Břicho mě bolí hrozně. Když jsem měla dostat ms, vždy mě tak bolelo, a poznala jsem, že se mrcha blíží. Vždy tak do dvou hodin přišla, nejdýl pak v noci. Teď už je to od včera a ms zatím nikde... Tak budu "prosit všechny svaté" :sweat_smile: aby to vyšlo...
19. okt 2010 o 14:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@angels_woman budu na tebe myslet :dizzy_face:
19. okt 2010 o 14:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 Moc ti děkuju!!! :slight_smile: Jéé, koukám, že jsi 8tt!!! To je super, takže čerstvá těhulka, viď??? Jaké jsi měla příznaky ty??
19. okt 2010 o 14:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@angels_woman také díky .. jj, čerstvá .. příznaky? pobolívá mě podbřišek, jako při MS, jsem unavená ( někdy jdu spát už kolem osmé, deváté) , smrdí mi některé věci- krém nivea, syrový maso a navíc se mi zvětšuje bříško, že mě škrtí džíny :grinning:
19. okt 2010 o 14:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zvizatinka TSH se ti snižuje, takže šance je :dizzy_face: a ty nové údaje neznám .. možná bude vědět jerrymona :wink:
19. okt 2010 o 14:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mucka2505 no zvysene tsh mas. ale ja som bola v hyper na hodnote tsh 0,02 kratko, takze ti vela poradit zial neviem. :confounded: ja som riesila iba hypo. :unamused:
@zvizatinka jedno uz mame. estrellita porodila v piatok matyska. je to asi o jednu alebo dve stranky dozadu. :slight_smile:
mna sa carolinka este drzi zubami nechtami.
hlavne ze tsh sa trosku znizilo, len dalej ber lieky a neboj, ono sa to este pekne upravi. :slight_smile: viem, ze to anti su protilatky, len teraz neviem, ktore je ktore. u mna bola norma, ze by protilatky mali byt menej ako 4 a ja som mala nad 1000. takze 18 nie je az take zle. :sweat_smile: to t4 teraz neviem ake ma byt. :confused: pripadne sa na to este informu endo. ale mne myslim, ze kleslo neskor s hodnotou tsh.
@angels_woman pred tyzdnom ti test este nemusel nic ukazat, mozno bolo skoro. no ak mas ms pravidelne, tak si skus teraz niekedy este urobit. ja som si robila dva dni pred ms, ale mala som pozitivny ovu test. a to ma tak prekvapilo, ze som si pre istotu urobila tehu test. necakala som nic a nasla som dve ciarky. prajem, aby to u teba tiez tak bolo. :slight_smile:
19. okt 2010 o 14:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 jo, to by sedělo. Unavená jsem byla nejvíc o víkend, jsem myslela, že usnu vestoje. :unamused: Teď jak jsem v práci, je to lepší. Nemám na únavu čas ani myšlenky, musím pracovat. Ale to břicho sakra bolí a také v kříži... Jídlo mi teda nevadí, akorát v sobotu jsem skoro hodila šavli, když jsem kousla do vepřového přírodního řízku. Bleeee. Nějak to už nemusím... Tak uvidíme :slight_smile:
19. okt 2010 o 15:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona Já asi ještě počkám... :slight_smile: Minulý měsíc jsem se malinko zklamala. I mudr říkal, že to vypadá fakt nadějně a myslí si, že to bude. Prsa mě bolely hrozně... Tak jsem pořád testila a nic. Ani v krvi... :frowning2:
Tak se bojím, že budu zase zklamaná... Ještě počkám na ms, jestli dorazí... Jestli do pátku nepřijde, zkusím otestit nebo zavolat mudr a objednat se... Min. měsíc jsme se snažili poprvé a měla jsem delší cyklus asi o pět dní, takže radši počkám, ať zbytečně neplaším, ale cítím na sobě, že se něco děje. Snad to není vsugerované... :slight_smile: haha
19. okt 2010 o 15:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@angels_woman jo vidíš, na bolest prsou jsem zapomněla :grinning: pokud jsi měla minulý cyklus delší, tak ještě s testíkem počkej a pokud MS nedorazí, tak to můžeš i v ten den s nejcitlivějším testem zkusit ..držím palce :wink:
19. okt 2010 o 15:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 juju, děkuju moooc... :slight_smile: pak dám vědět!! :wink:
19. okt 2010 o 15:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@angels_woman ja som napriklad necitila myslim ze ziadne zvlastne priznaky. asi az na jeden. normalne som bastila dost cokolady a akurat prve tri mesiace som ju teda nemusela ani vidiet. a to sa pri mne uz nieco vola. :grinning: do piatku to uz nemas daleko, uz len vydrzat. a ja viem, ze ked som chcela ist k dokimu, pytal sa najprv, ci som si robila test. takze myslim, ze by si aj ty tak mala urobit nez sa objednas. :slight_smile:
19. okt 2010 o 15:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok