• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
Ahoj @jerrymona - pořád 2v1? To je paráda - jako estrell co? taky přenášela - a jak to s ní vůbec dopadlo, fotku miminka už ukázala? a jak se tobě daří - musí to už být zdlouhavé, co?
26. okt 2010 o 17:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@simasla este stale. :confounded: vo stvrtok idem na dalsiu kontrolu a ked sa nic neudeje, tak ma v sobotu vecer prijmu a v nedelu rano vyvolaju porod. :unamused: carolinka nema totiz zafixovanu hlavicku, takze sa mi mozno preto ten porod este nespusta. ale s tym sa neda nic robit. jedine dufat, ze v nedelu, ked nastanu kontrakcie...ze sa posunie spravne...inak by mi asi hrozil cisarak. co by som nechcela, ale ked sa nebude dat zabranit, tak to byt musi. :unamused:
takze nebudem pisat kazdy den, ze este nic, ale napisem rovno, ked uz bude carolinka na svete. :slight_smile:
@estrellita tiez prenasala, neviem presne ako dlho, ale uz ma chlapceka. :slight_smile: tiez by som rada videla fotku, ale zatial tu este nebola. :slight_smile:
a ako sa dari tebe? prave cumim, ze ty si uz v 34tt. o chvilku sa pridas aj ty. :dizzy_face: uzivaj si este poslednu "50-tku" a potom sa budes vytesovat z michaely. :dizzy_face:
26. okt 2010 o 19:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona jaj - tak všichni kolem mě přenáší - moje kamarádka měla druhý termín teď v neděli a stále se nic neděje..
no je jasné, že pokud by to nešlo přirozeně, tak co se dá dělat, hlavně aby jste byli obě v pořádku..
nám se daří dobře - ještě chodím do práce, ale zítra konečně poslední den a pak budu ještě chvilku dělat z domova, ale musím už to tu začít připravovat na příchod miminka...no a kupodivu se na porod strašně těším - právě z toho důvodu, že pak bude Michalka s námi. :slight_smile: Jerry tak se držte holky a snad se ta tvoje Carolínka umoudří a pěkně sestoupí tam kam má a vy porodíte přirozeně - ale jak říkám, hlavně aby bylo vše v pořádku a za chvilinku už budete spolu :slight_smile:
26. okt 2010 o 19:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, které se v tom vyznáte, zkuste mi, prosím, zhodnotit můj hormonální profil. Chystám se na IVF. Díky. :slight_smile:

TSH 5,250 mU/l
LH 5,5 IU/I
FSH 5,7 IU/l
Prolaktin 238 mIU/l
Estradiol 52 cmol/l
Testosteron 0,42 nmol/l
26. okt 2010 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte dievcence,
pozdravim tu este tehulku @jerrymona tak vy sa tiez este drzite pokope? :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile: , moni inak takto isto to mala aj kamoska, ze maly sice bol hlavkou dole ale nezafixoval sa, porod jej nakoniec vyvolavali, lebo sa mu vobec nechcelo, ale bol problem, takze po dakom trapeni nakoniec museli sekciou. tak ale hlavne ze vsetko dobre dopadlo a obaja su zdravucki :dizzy_face: . drzim silno palceky
@simasla aj tebeee, stitkarka zo starej partie :wink:
@ladyh no neda mi nereagovat...s tymito hodnotami by som do IVF rozhodne nesla a to viem co hovorim, pretoze som sama po 3 IVF a mam ochorenie stitnej. TSH mas prilis vysoke, malo by byt tak maximalne 2....inak nema zmysel do toho ist, lebo sa embrijka neuchytia alebo nebodaj riskujes potrat...a co mas este dost zvysene je prolaktin. mala by si urcite navstivit endokrinologa, lebo s tymito hodnotami sa ti asi nepodari otehotniet....ostatne hormony neviem povedat, ci su ok...drzim palceky :slight_smile:
26. okt 2010 o 22:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh
TSH ma byt v rozmedzi 0,35 - 4,94 (ale zavisi od noriem laborky). takze mierne zvysene.
testosteron0,22 - 2,90 nmol/l - ten mas v norme.
LH, FSH, estradiol - zavisia od toho kedy ti brali krv, teda v akej faze cyklu (pre ovulaciou, pocas ovulacie, alebo po). pretoze podla toho sa meni.
prolaktin poznam v mikrog/l 3,54 - 17,97 na tie mIU neviem.

26. okt 2010 o 22:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh
@eustoma este ze si napisala az teraz som si vsimla, ze to je v tychto jednotkach ten prolaktin, potom ho mas ok. ta stitka sa po liecbe upravi, takze snad to bude len tento malicky problemik... :wink:
26. okt 2010 o 22:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
odběr byl 4 den cyklu a doktor v CAR mi řekl, že hormonální profil je výborný, tak jsem z toho zmatená :confused: že by ze mě chtěli jen vytáhnout peníze? jsem totiž samoplátce
26. okt 2010 o 22:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@eustoma jeeeeeej a pozeram, ze mame priblizne rovnaky TP :dizzy_face: :dizzy_face:
26. okt 2010 o 22:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh a do ktoreho centra chodis? Ja som bola ako samoplatca v Reprofite v Brne a jednoznacne mi seflekar zdoraznil, ze pokial nebudu hodnoty TSH do 2,0 ze nedoporucuje stimulaciu....takze sme cakali na vysledky stitky a podla toho sme sli do stimulky :slight_smile:
26. okt 2010 o 22:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh:
hodnoty biochemie v prvej faze cyklu:
LH 2,39 - 6,60IU/I (v prvej faze cyklu)
FSH 3,03 - 8,08 IU/I (v prvej faze cyklu)
estradiol 0,077 - 0,921 nmol/l (v prvej faze cyklu)

26. okt 2010 o 22:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja ma zase u stitnej zlazy zvyseny T4 a len mi dr. nasadila vyssiu davku liekov. na ivf som bola, bohuzial neuspesne, ale nasledne po vysadeny hormonov som otehotnela 4 cyklus po ivf (pred pripravou na druhe ivf). takze sa v tych hormonoch nevyznam uplne. kazdopadne vzdy zavisi od noriem laborky. lieky na stitku som brala stale.

@shandy kusocek od seba :wink:
26. okt 2010 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh skus sa spytat endokrinologa na nazor...aj ked teda aj u nas je vela lekarov, co sa stale drzia starej neupravenej normy...v USA, Rakusku a Nemecku sa uz davno nepouziva tam je do 3,0 cize by si bola uz pekne nad...nastastie ja mam lekara, ktory robi aj v Rakusku a hned mi povedal pri TSH 3,5 ze bez liecby neotehotniem. samozrejme este treba preverit, ze ci mas protilatky proti stitnej aTPO a aTG, to si urcite nechaj dorobit. Tak ci tak mozno by mierna davka hormonov stitnej zlazy nezaskodila. ono v tehotenstve ti to este vyskoci a to uz behom par prvych tyzdnov a telo to proste potom nemusi utiahnut...urcite by som to na tvojom miesto konzultovala s endokrinologom.
26. okt 2010 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@eustoma jeeeeeeej tak to ti gratulujem, ze sa ti takto super podarilo otehotniet a vyhla si sa dalsiemu pokusu :wink:
drziiim palce :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:
26. okt 2010 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@simasla verim ti, ze sa tesis, aj ja sa tesim, aj napriek problemom, len sa aj trosku bojim, aky priebeh bude mat porod. :sweat_smile:
@shandy zdravim ta. presne toho sa obavam, ze aj ja takto dopadnem. :unamused: horsie je, ze je to na carolinke...musi si najst sama cestu, ja zial pre to nic urobit nemozem. :confounded: v pondelok mi lekarka robila ultrazvuk a povedala, ze drobec ma obvod hlavicky 33 cm a tazka je priblizne 3500g. podla mna bude mat urcite viac. som na nu uz taka zvedava.
a tajne dufam, ze sa mi porod spusti sam, lebo mi dnes odchadza zatka. :sweat_smile: bola by som rada, keby sa to zacalo prirodzene a nie vyvolavanim. ale nenavyberam si. dolezite je, aby sa carolinka narodila v poriadku a zdrava. :slight_smile:
ked sa nic nebude diat, vo stvrtok mam nasledujucu kontrolu.
26. okt 2010 o 22:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh pisala som hodnoty biochemie z roku 2009 - pouzivane na slovensku. takze je mozne ze sa to za rok zmenilo.
ale vzdy je rozumne sa poradit s endokrinologom a pre istotu nasadit lieky.
26. okt 2010 o 22:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
26. okt 2010 o 22:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona ja verim, ze carolinka sa umudri a pekne si prevrta cestu von a ze to dobre dopadne :dizzy_face: . tak ako vravis nic s tym neurobis, mna asi tiez tak ci tak bude cakat sekcia...tiez som z toho neni nadsena, ale ked musis tak musis.... :grinning: . tak ale super, ked uz odchadza zatka, mozno carolinka fakt prekvapi a vyberie sa aj sama von. musis ju nalakat na nieco :grinning: :grinning:
26. okt 2010 o 22:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby idem off, som total grogy, tak bruuu nocku :slight_smile:
26. okt 2010 o 22:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@eustoma super, ze sa ti to nakoniec takto podarilo otehotniet. drzim palceky, nech je vsetko ok. :slight_smile:
@ladyh ja som mala tsh 3,3 a gynekologicka ma poslala za endo, lebo ze vraj mala podozrenie, ze mam znizujucu sa funkciu stitnej zlazy. a mala pravdu. niekedy tsh nemusi byt velmi vysoke a predsa je problem otehotniet.
najlepsie tsh na otehotnenie by malo byt 2-2,5. priblizne. a ked budes tehu, tak si co najskor dohodni s endo termin, nech ti da vyssiu davku liekov. prave na zaciatku to dost lieta. ja ked som otehotnela, tak som mala tsh zrazu 6,12. ale euthyrox to dal do poriadku. :slight_smile:
drzim ti palceky a ako aj shandy pisala, urcite treba tsh znizit pred ivf. lebo by bola skoda robit pokusy a potom to nemusi vyjst alebo dobre dopadnut.
26. okt 2010 o 22:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@shandy verim, ze si unavena...ja som bola v prvom trimestri totalne hotova, isla som velmi skoro spavat. so sliepkami. :grinning: no ja viem, ze dvojicky sa daju porodit aj tak, ale lekari urcite nebudu riskovat... :confounded:
ja tiez dufam, ze carolinka najde tu spravnu cestu von. :slight_smile:
26. okt 2010 o 22:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh ahojky, TSH mám opravdu zvýšené, nejlepší bude zatím na endo, dr. ti dá léky, které ti hodnotu sníží a pak se mimčo určitě uchytí.. já měla před těhu TSH 2,2, byla mi navýšena dávka, takže se těhu zadařilo hned (manžel se teda snažil :grinning: ) a hned po zjištění těhu jsem měla TSH 0,1 .. ono to ale v průběhu pak lítá .. ale prostě před těhu je lepší mít hodnotu kolem těch 2 - 2,5 :wink:
27. okt 2010 o 08:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@shandy to mi povídej, já chodím do práce, jsem tam od rána do večera,musím chodit i sobotu, celý den na nohou, takže večer taky usínám brzo :slight_smile:
27. okt 2010 o 08:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
děvčata, děkuji vám všem za rady a názor, před chvílí jsem se objednala k endokrinoložce, naštěstí mě vzala hned příští úterý :slight_smile:
no a jen tam mimochodem - od největší kapacity Reprofitu jsem se dozvěděla, že mám výborný hormonální profil a byla mi doporučena minimálka, tak potom někomu věřte :unamused:
27. okt 2010 o 09:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh Ahoj, já se taly léčím se sníženou funkcí štítky. V CARu nám řekli, že pokud se nedostanu TSH na2 max. 2,5, tak nepřichází v úvahu vůbec nic. Hormonální profil mám jinak v pořádku. Ted už mám štítnou srovnanou, tak mi řekli, že se máme snažit přirozeně a v lednu jdu ještě na laparku, aby se ujistili, že nemám třeba srůsty. Takže se určitě nech léčit, jinak mimčo nepůjde. Bavili se s tebou třeba o laparaskopii?
27. okt 2010 o 10:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
já si pořád říkám, že to není možné a že se Machač musel přehlídnout, taky toho má moc a může se to stát :unamused:
do Reprofitu mám jet v pátek, tak uvidím, co se dozvím, každopádně v úterý jdu tak jak tak na tu endokrinologii, chci se léčit tady u nás, protože co jsem se tu dočetla, tak už je to asi napořád,že?
27. okt 2010 o 10:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ladyh Většinou bývá léčba doživotní. Já už to ani nevnímám, ráno vstanu, hned si zobnu prášek :wink:
27. okt 2010 o 10:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tu hodnotu nemám tak strašnou, tak snad půjde rychle dolů, aby mohlo dojít k tomu IVF, každý měsíc u mě hraje roli, i když spoléhám pořád na to, že ostatní hormony mám v pohodě a že by menopauza ještě nějaký čas mohla posečkat :slight_smile:
27. okt 2010 o 11:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 no tak co, budu z nas spiace krasavice :grinning: :grinning: :grinning:
@ladyh to fakt??? a ktory Dr. to bol, ked sa smiem spytat? No ak to bol Koudelka, tak neviem teda, jedine, ze bol unaveny alebo co....je pravda, ze ja som moj hormonalny profil riesila so sestrickou, to len Koudy mi predtym povedal, ze TSH musi byt pod 2..tak hold asi aj oni su len ludia...
inak ono to je individi, niekomu sa to zrovna hned a niekomu treba dlhsi cas, hlavne to treba zvysovat postupne a kontrolovat, aby si zas neskocila do hyper...
pekny den babule... :slight_smile:
27. okt 2010 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jerrymona stale 2 v 1? :slight_smile: , no ja tiez neviem, ci by som mala chut riskovat po tom vsetkom, cim sme presli... :pensive:
27. okt 2010 o 11:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok