• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@domik124 kedy si bola naposledy na kontrole? ved zavolaj doktorovi a povedz mu, ze sa chces objednat, lebo ti nie je dobre. ak ty mas taky dojem, tak moze byt, ze tsh zas stuplo.
@zuzanah1 ano. sice neviem, ci to mam nazvat depresiami, ale mala som akesi stavy uzkosti alebo ked som sa rano zobudila, mala som zlu naladu a take divne naladove stavy.
19. jan 2011 o 10:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, byla jsem na vyšetření štítné žlázy a doktorka říkala, že jsou v pořádku, ale podle toho co píšete tady v diskusi tak to v pořádku není:
TSH - 4,56
T4-114
T3-2,4

řešila jsem to i s gynekologem s ohledem na to, že se nám zatím nedaří počít a říkal mi, že hodnoty jsou v pohodě a že to nemá u mě na to vliv (prý by bylo horší kdybych měla hodnoty u spodní hranice).
taky se chci zeptat kdo předepisuje léky na snížení TSH??
19. jan 2011 o 15:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zuzanah1 Ahojky, já jsem deprese neměla, fungovala jsem psychycky dobře, ale fyzicky to bylo horší. Byla jsem strašně unavená a přibírala jsem, i když jsem skoro nejedla a doktor mi zjistil, že štítná žláza mi funguje asi na 60%, takže mi nasadil prášky a bylo to lepší. No a v těhotenství se mi to ještě snížilo na funčnost na 10% a už se mi to po porodě nezlepšilo.
19. jan 2011 o 15:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi ahoj, taq TSHacko je idealne medzi 2 a 2,5. Ale moja endo tvrdi, ze do 3,5 je to vsetko v pohode. Ale ty ho mas aj tak dost vysoke.. Labak, ktory mi robi testy ma hornu hranicu stanovenu na 4,2, ale viem, ze niektore labaky maju az 4,94 ...neviem ako u teba... A lieky by ti na to mal dat ...teda moze dat ... iba endokrinolog.
19. jan 2011 o 15:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi - ja mám tsh 5,4, lieky mi predpísal /endokrinolog/, ale povedal, že to nemá vplyv na to, že sa nedarí. Trošku som googlovala a našla som odborný článok, kde sa píše, že ideálne tsh je 2, do 4 sa to toleruje a od 4 - 10 sa zvažuje liečba. Ak žena chce otehotnieť tak to treba riešiť.
19. jan 2011 o 15:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi ahojky, já měla na posledních výsledcích v prosinci TSH 4,38 tuším, obvoďačka tvrdila, že je to v pořádku, ale když jsem si zavolala na endokrinologii a do telefonu jim řekla čísla a zdůraznila snahu otěhotnět již více než rok, tak mě zrovna objednali k nim. Ještě jsem tedy byla i na sonu a ve zprávě je závěrem psáno i známky chronické lymfocytární tyreoditidy, které vyšší TSH je potvrzují. Vypadá to, že s TSH jsme na tom téměř stejně, na endošku jdu za dva týdny, tak budu referovat, co se dozvím :wink:

Jo mimochodem, podezření na špatnou štitku jsem měla už před několika lety, tak jsem si u bývalého obvoďáka nechala v roce 2008 dělat také testy a tehdy mi do telefonu řekli, že je v vše v pořádku. Ovšem teď po stěhování se ke mně dostala moje karta a výsledky TSH byly v té době nad 7, přitom hned za touto hodnou je napsána i max hranice nad 5 a sestru to ani tehdy netrklo, že to není v pořádku, ikdyž to měla černé na bílém. :astonished: Takže holky pozor na obvoďáky, neposléhejte se na jejich verdikty, dokud nebudete mít kopie výsledků v ruce. Po této zkušenosti si budu již všechny mé výsledky kopírovat pro vlastní potřebu!
20. jan 2011 o 10:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa ja som otehotnela a zaroven mala zamlknuty potrat a netusila som,ze by sommohla mat nieco so stitnou...po MA mi brali krv a TSH bolo 5,52. /5,5 bola horna hranica v labaku/ Na pricine mojho MA vsak nebolo. Kazde laboratorium ma ine normy. Tiez som dostala Euthyrox25. Ale ziadne zmeny nebadam. Akurat mi byva casto zle na zvracanie....

ako tak citam vase prispevky, kazdej endokrinolog povie inu hranicu na to TSH,co je vlastne norma....uz to nechapem.
20. jan 2011 o 10:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, chcem sa spytat taku fakt blbu otazku, ale len pre istotu. V papieroch mam napisane 100x100 ug, 1xd, 2
znamena to, ze mam brat 2 tablety denne, ze? inac by mi to bolo jasne, ale moj stary spomaleny doktor sa nevyjadril jasne ci 1 ci 2:( ale podla toho receptu to bude asi 2 vsak?
20. jan 2011 o 10:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
A este mi povedal, ze mam brat ten euthyroxin ako LENTILKY, tak kto mu ma rozumiet
20. jan 2011 o 11:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@azeretka Ahoj tak dnes jsem si byla pro výsledky z pondelka a TSH 5,2 (norma labaku max 4,2), doktorka si tam udelala poznámku, že mám jít za rok na kontrolu a jinak je to ok, tak jsem ji vyvedla z omylu a neodešla dokud mě neposlala na endo.

Znáte někdo endo na Jablonove v praze 10(zatím mi neberou telefon)?
21. jan 2011 o 09:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@domik124 100x100 mikrogramov znamená sto tabliet po sto mikrogramov účinnej látky, 1xd znamená JEDEN KRáT DENNE a tá dvoja sú dve balenia, čo ti predpísal. NEBER URčITE DVE DENNE. Pre kontrolu mi napíš, aká bola hodnota TSH a či sa liečiš dlhodobo alebo nie.
21. jan 2011 o 14:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@azeretka Výsledok 7 nebol úplne OK, ale lekár neprikladal tomu význam z toho dôvodu, že hodnota nebola až tak veľmi zvýšená. Ja som mala dg. autoimunitný zápal štítnej žľazy už pred tehotenstvom, otehotnela som a počas celého tehotenstva som hormony mala v norme (hovorí sa tomu klinicky nemá forma AI zápalu - t.j. zápal tam je, ale neprejavuje sa zmenou funkcie štítnej žľazy, vidieť ho prakticky iba na sonografii). Po pôrode mi hodnota TSH vyskočila na 142,2!!!!!!Cítila som sa slabá, nič som nevládala a všetko mi strašne trvalo a nechcela som tomu veriť keď mi lekárka povedala výsledok (snažili sa ma zohnať čo najskôr, len nemali na mňa číslo...)Dostala som Euthyrox 100 a pár týždňov na to som už fungovala s TSH pod 4. Možno už hodnoty nad 5 môžu byť príčinou ťažkostí s otehotnením, ale podľa mňa u väčšiny je problém inde a treba ho naďalej hľadať.
21. jan 2011 o 14:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jezibab Dakujem za reakciu, liecim sa rok, a hodnota TSH je okolo 32, tak ako na zaciatku liecby, pretoze lekar zacal s euthyroxinom 75 a kedze sa nic nemeni, teraz mi uz zvysil davku na 100. Dufam, ze sa to uz zlepsi, to vypadavanie vlasov je strasne, nehovoriac o tom, ze mi to brani otehotniet. Ale kazdopadne Ti dakujem, ze si ma uviedla na pravu mieru, este by som sa predavkovala:slight_smile:)) ne to nie je sranda.
21. jan 2011 o 14:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Presnejsie TSH 32,178
21. jan 2011 o 14:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky ještě se chci zeptat, jak ste se cítili, když čtu příznaky tak na mě sedí od každého něco (hypo,hyper). Mám problém přibrat, často jsem unavená, hodně se v poslední době potím, občas mi je nevolno a natahuje mě na zvracení(ale to až v poslední době a myslím, že je to psychycky-dlouho se snažím přibrat jím i když nechci a už se mi z toho dělá špatně, bohužel když jím tak jak tělo chce, tak hubnu). A jak dlouho ste čekali na objednání? Mě navrhli termín 28.2. což mi příjde hodně pozdě.
21. jan 2011 o 17:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi ahojky, to jsi udělala dobře, jistota je jistota :wink:
Mně taky připadá, že má m příznaky na hypo i hyper, ale dokud mě neprohlédne specialista, tak to neřeším :slight_smile:
Jinak u me objednání trvalo cca měsíc, což je dlouhá doba, ale dá se to vydržet. To třeba na hematologii mě objednali až za 7 měsíců :astonished:
22. jan 2011 o 18:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj
Mám sníženou funkci šž asi 5 let.První dítko nám trvalo rok,v těhu jsem nic nebrala.Teď jsem byla opět na krvi,dr mi nasadila euthyrox50,ale po něm mi bylo ještě hůř než bez něj(pocení,třes rukou,špatně od žaludku,hrozná únava),tak mi napsala opět thyreotom jako před těhu a konečně zase funguju jak mam,Otázka je,jestli a kdy se povede druhé mimčo!Když jsem s ena to ptala dr,tak říkala,že by to mělo být v pořádku,tak uvidíme :wink:
22. jan 2011 o 19:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Takže léčba euthyroxem zabírá rychle? Zatím beru 25ug, za týden mám brát 50ug. Nemůžu se dočkat, až budu v pořádku, i když příznaky a potíže jsem neměla.
22. jan 2011 o 20:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@domik124 Pri tejto hodnote by dr nenasadil 2x100, a navyše Eutyrox sa musí brať nalačno, takže obvykle iba raz denne a to ráno. Taktiež by zo 75 neskočil na 200. Takže určite máš brať len stovku.
23. jan 2011 o 09:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi Ahoj, měla jsem úplně stejné příznaky jako popisuješ ty, včetně té nevolnosti. Mohla jsem sníst co jsem chtěla a kila šla spíš dolů :frowning2: Mě byla zjištěna hyperfunkce.
23. jan 2011 o 11:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte dievcata, ma sa pred pdberom krvi ohladom stitky brat v to rano Eutyrox? Ja ho beriem, az po odbere, ale neviem, ci robim dobre. Dakujem za radu.
25. jan 2011 o 18:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka - ja beriem Euthyrox pred odberom - byvam objednana na odbery az okolo obeda alebo poobede a lieky si davam rano nalacno. a vysvetlujem si to tak, ze mam nastavenu urcitu davku a podla vysledkov by mal doki vidiet ci pri danej davke mam hodnoty OK, nie ci sa moja SZ zazrakom nevyliecila, resp. co by to urobilo keby som lieky prestala brat. mozno to ale nie je spravne ?
25. jan 2011 o 18:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ahoj. Urcite treba brat lieky aj v den odberu. Odber ma byt za stand. podmienok, cize po tabletkach. Tvoja stitka potrebuje lieky a presne ako masinka pisala, testy su na to aby sa zistilo ci ti davka vyhovuje. Euthyrox nic nevylieci, iba dodava telu absentujuci hormon, ktori si stitka nevie sama vyrobit v dostatocnom mnozstve. Ked ho nedodas v syntetickej forme tak ho telo nema odkial zobrat. Odber bez predxadzajuceho podania tabletky by mal potom "bludne vysledky" aj ked zvysny hormon je tam v urcitej hladine aj z predxadzajuceho dna, ale len zbytkovy a tak by s amohlo stat ze by ti lekar zbytocne navysil davku.
25. jan 2011 o 20:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@masinka
@kacicqa dakujem dievcata, uz som mudrejsia a budem to odteraz robit tak, ako radite.
25. jan 2011 o 21:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte dievcata, tak ja som sa predvcerom dozvedela, ze moja stitna nie je v poriadku :unamused: este sice neviem nic konkretne, ziadne hodnoty, ani som lieky nedostala, no som z toho dost v soku, hlavne preto, ze sme sa snazili o druhe a to tak skoro asi nebude :frowning2:
chcela som sa vas spytat, co vsetko ma caka. v pondelok mi vzali len krv a ultrazvukom pozreli stitnu s tym, ze teraz cakam na vysledky krvi, aby vedeli, ake su hodnoty a podla toho mi vedeli nastavit liecbu. No lekar mi absolutne nic nepovedal, sokovana som odisla odtial a teraz cakam, co bude...
ak som to spravne pochopila, tak mam hyperfunkciu a doky daco splietal o tom, ze stitna vytvara dake latky a imunitny system ich sam nici, ja som z toho jelen :frowning2:
inak co som si teraz vsimla je busenie srdca a trasenie ruk. hlavne to trasenie ruk mam uz dost dlho, myslim, ze to zacalo dakedy pred troma rokmi po porode maleho. a doky mi vravel, ze to mam uz zrejme 2-3 roky, co by aj podla toho sedelo...
dakujem vam za kazdu odpoved.
26. jan 2011 o 10:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj miriam 25,podla toho co pises mas hypertyreozu cize zvysenu cinnost stitnej zlazy,ja som na to liecim asi 3roky,najprv som brala Tyrozol na ktory sa neodporuca otehotniet,potom mi hrozila operacia,odisla som od svojej doktorky a vysledky som si chcela dat potvrdit v Lubochni,tak sa na mna divali co chcem operovat.Odvtedy chodim do Ruzomberku na kontroly,mam to sice skoro 200km ale stoji to za to,.Stale stitnu mam,dokonca som presla do znizenej funkcie stitnej zlazy beriem Eutyrox 25 3xtyzdenne,momentalne som tehotna trosku sa mi stitna pohorsila a verim ze to nejak zvladneme.Skoda ze nevies tie hodnoty hormonov,ja som zacinala na poriadne vysokej davke ked mi lekar povedal ze 2roky neotehotniet tak som myslela ze zle pocujem.Ale toto nemusi byt tvoj pripad mozno mas uplne ine hodnoty a tvoja stitna sa upravi rychlo,drzim palce.
26. jan 2011 o 12:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jemi nerozumiem ako ti mohol lekar povedat ze vysledky mas v poriadku.Ja chodim do Lubochne kde su odbornici na stitnu a tam su hodnoty TSH od 0,35-4,94 FT3 2,6-6,0 FT4 9,00-19,05
Ma niekto skusenosti s TSH v tehotenstve kedy hodnota je 0,005 to je moj pripad,ale doktorka mi povedala ze v tehu je dolezity FT4,a ten mam v norme.ďakujem za odpoved
26. jan 2011 o 12:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@bmarcelab dakujem ti. sice si ma moc neupokojila, no aj tak som vdacna za kazdu info. no ja som naozaj zvedava, ze ake budu tie vysledky. mne este len v pondelok brali krv a tuto im to vzdy nenormalne trva, kym maju dake vysledky, takze mi nezostava nic ine len cakat. prave som volala so svokrou (ktorej to mm povedal :angry: ) a ona mi radi ist s tym k inemu lekarovi. vraj ten, u ktoreho som bola je poriadny debil (s prepacenim) a ze by ma k nemu nikdy neodporucala. a kedze svokra pozna snad vsetkych doktorov v nasom okoli, v tomto jej verim. :sunglasses:
26. jan 2011 o 12:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@bmarcelab Ahoj, můžu se zeptat, z jakého důvodu ti hrozila operace? Pokud ti to tedy tvůj původni doktor zdůvodnil. Já se léčím půl roku s hyper a moje doktorka se taky zmínila o operaci. Což mne naprosto překvapilo, protože na každé kontrole mi říkala, že jsou výsledky pořád lepší a lepší. děkuji :slight_smile:
26. jan 2011 o 18:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@miriam25 ahoj,vies co ma este napadlo tu u nas su vysledky tiez neskoro,ale ked su vazne problemy volaju o cca 2dni,ak je to aj u vas tak bud rada ze ta este nekontaktovali.Nemas nejaku znamu v labaku kde vysetruju krv,tam uz vysledky maju.A pokial naozaj tvoja svokra pozna toho lekara a mysli si o nom co si napisala,vazne ti odporucam vyskusat ineho lekara najlepsie aj v inom okrese.Poznam ludi ktorí ked isli k inemu,vobec neberu lieky a neberu ich doteraz,a stalo sa to aj mne vysetrili mi nespravne krv v zazname mam napisane laboratorna chyba.drzim ti moc palce
27. jan 2011 o 08:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok