• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@sovicka_ dakujem aj za odhad :slight_smile:
25. feb 2011 o 17:03  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ Ahoj, tak to je super že máš výsledky i sono v pořádku. Ta paní co by se raději udusila, musí být divná. Měla spíš děkovat, že se jí to nestalo a na jizvu kašlat. :rolling_eyes: Nevím jak tvoje jizva vypadá, ale myslím že dnešní kosmetické zákroky dokážou jizvy docela hezky "vylepšit". :wink:
28. feb 2011 o 19:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj, tak som konecne v spravnej teme. Mna operovali pred rokom aj nieco na SZ a teraz beriem Euthyrox 150. Dnes sa snazime o babatko, sme len na zaciatku tak uvidime. Zatial papam kyselinu listovu a dokrorka mi povedala,ze som ok pripravena na tehotenstvo, ale to co som tu citala, tak neviiiiim :confounded: . viem,ze sme kazda ina, ale tak .... hm...
28. feb 2011 o 19:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucka.lucy Ahoj, určitě se vám to časem podaří :slight_smile: holky co jsou tady po operaci a čekají mimi jsou toho důkazem :grinning: . Měla jsi hyper nebo hypo?
28. feb 2011 o 19:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@misam Ahoj, mala som hyper. Len ja som tak trosku netrpezliva a uz by som chcela moc moc :confounded:
1. mar 2011 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucka.lucy a máš celou šž pryč? Neboj, šž už na otěhotnění nebude mít žádný vliv, pokud máš všechny hodnoty v normě - a to předpokládám máš :slight_smile:
1. mar 2011 o 10:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ ahoj, ano mam ju celu prec a doktorka mi povedala,ze mam vsetko ok,ze som pripravena na tehotenstvo. tak ale nikdy sa nevie. Teraz beriem euthyrok 150 a citim sa ok. :wink:
1. mar 2011 o 10:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucka.lucy jasně, ale pokud by vám to z nějakého důvodu nešlo, tak to nebude z důvodu špatné funkce šž - ten důvod jsi už vyřešila a teď jsi k cíli mnohem blíže :slight_smile:
1. mar 2011 o 10:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ :slight_smile: no uvidim :slight_smile:) dik
1. mar 2011 o 10:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte :wink:
od novembra riesim nas neuspech pri ceste za babatkom s endokrinologom :frowning2: ...to mi bol zisteny zvyseny prolaktin(95!!! pri norme do 25!!!) :frowning2: ...momentalne mam za sebou kontrolu po 3mesacnej liecbe :pensive: ...liecba Norprolacom zabrala no prolaktin klesol hlboko pod normu....1,24,co je tiez zle :cry:
Lekar ma podozrenie na znizenu funkciu SZ....mam mierne zvyseny THS,fT4 v norme.....je normalne,ze caka na treti odber,ci je treba nasadit Euthyrox????
1. mar 2011 o 22:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, snažíme se s manželem už přes rok o miminko a na gynekologii mi udělali hormonalni profil a byl mi zjisten vysoky prolaktin ( 990 ) jsem objednana až za mesíc na endokrinologii, vite nekdo co mě čeká a jaka je šance na otehotneni a za jak dlouho ??? Děkuji Vam za odpovedi :wink:
1. mar 2011 o 22:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sovicka_ na seznamu diskusi jsem uplne nahodou videla tuhle, tak tuknu a vidim tu znamejsi tvar! Ja mam taky tu Graves-Basedowovu... Dorazila mrcha po prvnim porodu, hodne to tenkrat se mnou zamavalo. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Chodila jsem po doktorech, pak uz brecela, protoze jsem si uz myslela, ze jsem snad takovy hypochondr, ze mi je porad tak strasne... az jsem zacala natolik behat na zachod, klepat se, nemenstruovat, az to nekoho konecne trklo. Ziju v USA a reknu vam, tady to nejak vubec tak caste jako doma neni! Doma mam tolik byvalych spoluzacek, pribuznych, kamosek, ktere tohle nejakym zpusobem postihlo... tady, kdyz uz nekoho takoveho taky znam, tak je taky z vychodni/stredni Evropy. :angry: Nikdo mi nevymluvi, ze ten Cernobyl na nas nejaky vliv nemel. Ja dostala tu diagnozu az tak pozde, ze jsem mela tu "thyroid storm" - storm je bourka, ale jak jinak se tohle preklada, to nevim. Proste jeden den jsem najednou ani z postele nevstala, manzel me okamzite odvezl do nemocnice. Aspon me dali brzy do poradku a ja konecne vedela, na cem jsem. Otehotnit me chvili ani nejak nenapadlo, pak mi tvrdili, ze uz to asi nepujde. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Tak jsme ani dalsi rozsireni rodiny skoro neplanovali. Respektive se nad tim nejak netrapili ani o tom moc v kazdodennim shonu nepremysleli... a nejak se nam to podarilo. V tehotenstvi me sledovali dost, hodnoty se mi menily hodne, byla jsem asi na 3 nebo 4 testech a dvakrat mi ty davky museli zmenit.... po tehotenstvi samozrejme znovu, pak jeste jednou, kdyz jsem dokojila, ale od te doby jsem zpatky v normalu... no, priznam, ze ja uz si od te doby, co jsem na umelem hormonu, zase tak uplne a naprosto normalni uz nepripadam. Ale funguju a to je hlavni.

Vim, ze jsem v tehotenstvi mela hodne obavy, jak to dopadne, tak vam jen tady reaguju, abyste videly dalsi zdrave dite narozene jen tesne pred terminem. Drzim palce a preju hodne stesti! :slight_smile:
2. mar 2011 o 02:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabika84 @elion ahpjte..mne bola znizena funkcia sz zistena este pred tehu a beriem euthyrox 50 ( a to dej doby som uz asi 4 mesiace brala femibion 800)...otehotnela som, femibion brala stale a teraz som presla na Calibrum mami. ked som bola na zaciatku tehu u endokrinol.bysledky boli ok, tak nevidim dovod vitaminy nebrat.jedine co nam hod urobi je, ze cinnost este podpori... :slight_smile:
2. mar 2011 o 05:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys Ahoj, můj endokrinolog mi nasadil euthyrox hned, po 3 měsících mi dokonce zvýšil dávku bez odběrů krve. Říkal, že když se snažíme o mimčo, že mi euthyrox nemůže ublížit. S přebytkem hormónů šž si prý tělo poradí líp než s nedostatkem, tak uvidíme. Na krev jdu příští týden po 5 měsícíh od první návštěvy. Jinak já měla dokonce hormony šž od začátku v normě, "jen" jsem měla hodně vysoké protilátky. Co se týče toho zvýšeného TSH, tak to by asi mohl být problém pro těhu...má být prý do 2,5. Kolik si ho měla ty?

2. mar 2011 o 08:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@verru Ahoj, no já nevím, ale pokud dostaneš moc vysokou dávku hormonů, tak se hypo můžeš dostat do hyper, což je prý horší. Pokaždé, když mi nyvýší dávkování, tak nejdříve odběr a po 3 měsících znovu, aby zjistili, jestli to není moc.
2. mar 2011 o 09:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sygy ...caka ta novy odber krvi a nasledna liecba :wink:
Tiez som mala zvyseny prolaktin (95!!!pri norme do 22 :angry: )...endokrin. mi nasadil Norprolac....a po 3mesiacoch som na kontrole mala 1,22 :wink: ...co je pod normu,a tak mi znizil davky liekov.... :pensive:
Neboj....Prolaktin sa rychlo znizi :wink:
2. mar 2011 o 11:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@verru ...neviem,preco caka na treti odber :frowning2: :angry: ...o babatko sa snazime nieco cez rok...dalsie 3mesiace neuspechu ma uz polozia :cry:
1odber v novembri: TSH 3,39 a fT4 16,06,prolaktin 95!!!!
2odber februar: TSH 5,10 a fT4 15,84,prolaktin 1,22 :confounded:
2. mar 2011 o 11:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys Děkuju za odpoved :wink: Já jsem objednana až na 10 hodinu, taže si myslim, že me na krev objedna jindy někdy po ranu, a myslíš, že se budou zjistovat příčiny zvýšeneho prolaktinu ??? Jako jestli půjdu ješte na CT nebo MR ??? Jestli to mam jen zvýšeny prolaktin, tak doufám, že budu brzo zase ok :slight_smile: A na další kontrolu půjdu až po 3 mesicich ??? :confused: Jinak já mam podobné vysledky TSH 3,450, FT4 15,8, LH 7,9, FSH 8,1, PRL 990, E2 75 :confounded:
2. mar 2011 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys fiha to TSH mas vysoke, ja som mala 3.39 a hned mi zvysil davku euthyroxu..
2. mar 2011 o 11:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sygy vsade pisu,ze odber na prolaktin sa ma robit az po 10hod. :wink: ,kedze v spanku sa prolaktin zvysuje...a tesne po prebudeni je este vysoky :wink:
No ja chodim na odber vzdy rano :angry: ,endokrin. mi povedal,ze on si to vyhodnoti sam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Urcite ti nasadi lieky,a objedna na kontrolu,co prolaktin robi :wink: ....mne hrozilo,ze ak neklesne ani po liecbe,tak pojdem na MR....no klesol,takze sa nador vylucil :wink:
Je to "hormon stresu"....mozno len blba nahoda....a pri odbere bude ok :wink: ....uvidis....ale kazdopadne sa neboj,prolaktin ide rychlo dole :wink:
2. mar 2011 o 11:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucinocka ved prave :cry:
Mi povedz,naco caka na treti odber,ked je jasne,ze Tsh sa zvysuje :rolling_eyes: ...sono mam ok,vsetky ostatne hodnoty i protilatky tiez....od novembra sme riesili ten prolaktin.....ale myslim,ze treba riesit i to TSH!!!!
Myslim,ze bez liekov neotehotniem......dalsie 3mesiace v kybli :cry:
2. mar 2011 o 11:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucinocka a vies mi povedat,ake si mala tF4????pri TSH 3,39??? :wink:
Lebo vraj je tam dolezity i ich pomer
2. mar 2011 o 11:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys joj pomylila som sa..TSH som mala 4.64 ( rozmedzie 0.27-4.2), T3 1.2( 1-3-3.1) T4 112 (66-181), FT3 3.4 (2.8-7.1), FT4 19.1 (12-22)

3 nieco som mala TSH mesiac predtym
2. mar 2011 o 11:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucinocka tiez mas to TSH zvysene :confounded: ....beries euthyrox???
Mne sa to TSH zvysuje a naopak fT4 znizuje :angry: ....co je jasna znizena funkcia SZ :unamused:
2. mar 2011 o 12:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys no ano, ale doteraz som ho mala 0, nieco... doktor mi povedal, ze sa mi stitka zhorsila zo stresu a takisto podnebie, kedze som sa prestahovala k moru... eutyhorx beriem uz od 2003 roku... teraz som na 100 a obden 125
2. mar 2011 o 12:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lucinocka ...ahaaaa,tak ty sa uz dlho liecis na stitku :pensive: ...stres robi vela....aj mne povedal,ze je to vsetko zo stresu.... :pensive:
Ja som endokrin. navstivila prvy krat v novembri....som mu zaklopala,ze sa nam nedari....a zistil ten trojnasobne zvyseny prolaktin :frowning2: ....vraj stitka ok..... :fearful: ....po 3mesiacoch prolaktin klesol a stitka sa zhorsila.... :frowning2:
Len ma mrzi,ze mi uz teraz nedal lieky....ale chce treti odber :confounded:
2. mar 2011 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys Fakt ??? Tak to mi mozna vezmou krev hned, to by bylo fajn... :slight_smile: Já jsem tedy byla na gynekologii ráno na tom odberu, tak nevim, uvidime na druhy vysledky, jsem zvedava....Jestli jsem to pochopila spravne, tak pokud mi po léčbe prolaktin klesne, tak se vyloučí nadory ??? Četla jsem, že mesíc po lečbe se nesmí otěhotnět, nevíš co je na tom pravdy ??? Ješte jednou děkuju za pozitivní odpoved :wink:
2. mar 2011 o 18:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sygy uvidis.......co lekar,to iny postup :wink:
ale ak prolaktin po liecbe klesne,tak sa nador vyluci :wink: ......cela stitka je ovplivnena stresom..... :wink:
Inak ja som nemala ziadny STOP v snazeni...... :wink: ....len v pripade otehotnenia som sa mala hned ukazat.....odber a nasledna liecba :dizzy_face:
2. mar 2011 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mollys Děkuju :slight_smile: To je fakt, že každej lekář je jinej, ale slyšela jsem samou chvalu na tu moji lekařku tak jsem zvedava :slight_smile: Vážne, ja jsem si myslela, že v době lečby nemužu otěhotnet, až mesíc po ukončení...to by bylo super :grinning: Ješte jednou díky :wink: A Ty ted bereš leky na šž ??? Nebo stále na snižení prolaktinu ???
2. mar 2011 o 22:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sygy daj potom vediet,ako si dopadla :wink:
...ja beriem len Norprolac,na prolaktin :wink: ...lekar caka na treti odber,ci su lieky potrebne :pensive: ....ale ja viem,ze suuuuu :confounded: ...a trosku ma mrzi ten strateny cas :cry:
3. mar 2011 o 11:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok