• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@viva13 Moja, to je tazko povedat..kolkych bab sa opytash tolko z nich da inu odpoved. Logicky je to taq, ze doplneny hormon by ti mal zdvihnut tlak..zlepsit prekrvenie... zrychlit metabolizmus. Ale urcite to nepojde len tak samocinne. Stitka je dost mrcha... moja kamoska mala problem so SZ diagnostikovany v 10 rokoch- znizena funkcia..do 28 rokov sa ledva ledva vedela dostat na 40-45kg..a tridsiadku uz oslavovala so 65 kilami. Nejedla viac, prave naopak sportovala, same diety a vaha ide stale hore... A pritom stitka sa jej nezhorsila..Je to fakt velmi individualne
15. máj 2011 o 17:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, tie co mate znizenu funkciu stitnej zlazy a beriete lieky, nerobia sa vam z toho jemne chlpky na tele? lebo mne zacali vyrastat aj na tvari a miestach, kde som ich dovtedy nemala... su sice jemne a bleducke, ale bojim sa, aby casom nestmavli a nezhrubli... je mozne, zeby to bolo z liekov? beriem euthyrox 25 ...
16. máj 2011 o 06:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte kočky...pridám sa k Vám ak môžem. Takže mne zhruba v 6tt z krvných testov zistili, že mám zvýšený hormón štítnej žlazy a dali mi papier na vyšetrenie. Našla som si celkom zlatú pani doktorku endokrinologičku. Zobrali ma v podstate hneď, bo som im povedala, že som tehotná. Zistila mi zíženú funkciu štítnej žlazy, nasadila mi lieky L-Thyroxin 50. V podstate toto bol môj dlhodobý problém, prečo sa mi nedarí schudnúť, vypadávanie vlasov atď....Našťastie to som si zo začiatku myslela,mi doktorka povedala, že tieto testy na štítnu žlazu sa robia posledná 2 roky, keď je žena tehotná. Dovtedy sa to z krvi nezisťovalo. Lenže ..povedala mi, že super, že som prišla bo pri štítnej žlaze býva 7-8-9 tt kritický, dochádza k potratom. A u mna sa aj tak stalo. Zamlknutý potrat v 10tt zistené, a zajtra ma čaká kyretáž. Včera som behala po vyšetreniach a pani doktorka gynekologička mi hneď povedala, že to spôsobila štítna z dôvodu, že nevytvárala dostatočné množstvo hormonov pre rast resp. vývoj dieťaťa. Ja len dúfam, že po kyretáži si dáme kratučkú pauzu. Medzi tým idem znova na krv a kontrolu k endokrinologičke a že testy ukážu už lepšiu hodnotu a nám sa čoskoro zadarí zdravé a krásnemiminko :slight_smile:
18. máj 2011 o 11:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@myskahryzka333 ahoj, je mi luto co sa stalo :frowning2: drzim palce nech sa coskoro zadari..
chcem sa ta opytat, ake si mala tie vysledky stitnej zlazy?lebo ja som podobny pripad, tiez beriem Lthyroxin 50, ale pred 2tyzdnami som bola na krv lebo som zistila ze som tehotna a tam mi vysli vysoke hodnoty tsh tak mi davku zvysila, ale na sono ku gyn, idem az na budeuci tyzden tak dufam ze je vsetko ok.. inak tiez som mala MA v 10tt v decembri, ale to som cakala kym bude srdiecko na sone a vlastne som ani na tu stitnu zlazu vtedy nestihla ist :pensive:
18. máj 2011 o 12:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
takze... vysoke protilatky su v poriadku... s tym vraj nemozu urobit nic... odber v 9 tt 2,69 (odber robil gynekolog)... v 12tt. 2,78 (odber robila endokrinologicka)... tak mi okamzite zvysili davky zo 75 na 100... a kontrola v na zaciatku 6 mesiaca...
18. máj 2011 o 12:25  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, chcem sa opytat, ci ste po zacati uzivania liekov (mam L-thyroxin 50) mali busenie srdca. AKosom zacala uzivat lieky tak sa rano budim s vysokym tepom, ktory je vysoky pocas celeho dna. Pravidelne sportujem,a pri sportovani mi aj pri nizkej zatazi vyskoci tep velmi vysoko a je mi na odpadnutie.
18. máj 2011 o 14:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katpetdo ahoj, to bol aj moj pripad. Tiez som zacala s 50tkou. A lekar bol blbec... ked som s tepom okolo 140 isla za nim taq povedal, ze len mam dalej brat lieky a to prejde po case..a ja som po tyzdni skoncila na kardiologii lebo som nevedela ani vyberhnut po par sxodoch. Potom som sla do Lubochne a len na mna pozerali, ze u akeho doktora som bola... A pritom len stacilo zacat s maymi davkami a pomalicky zvysovat. Ja som zacala na 12,5mg.teda stvrtku tabletky a kazdy tyzden som potom postupne zvysovala na 25...37,5 a nakoniec stvrty tyzden na 50tku. Vsetko bez problemov. Intolerancia na euthyrox prakticky neexistuje len si telo musi zvyknut, takze vyskusaj pomalsi nabeh.
18. máj 2011 o 14:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kacicqa dakujem velmi pekne z a radu. Vyskusam.
18. máj 2011 o 14:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kaatkaa ahoj....ďakujem veľmi pekne...dúfam, že v u Teba to dopadne lepšie. Mňa ani vo sne nenapadlo, že ja a štítna žlaza...Takže mne brala krv ešte na začiatku tehotenstva moja gynekologička a hodnotu som mala 6,18 a vraj rozmedzie je 0,27 - 4,20...akurát tu mám výsledky...( bo len bieram papiere , samé vyšetrenia do tej nemocnice potrebovali )..teraz idem na krv až na konci júna k endokrinologičke a následne na to aj na kontrolu, akurát to vychádza, že tableky budem v tom čase užívať už skoro 2,5mesiaca, tak som veľmi zvedavá.....A ty sa už liečiš dlhšie na štítnu...?? Vieš mne včera doktorka povedala - tá čo mi bude robiť zákrok, že je potrebné si dať stítnu žlazu vyšetriť ešte pred tehotenstvom..ale čo už, keď mi sme to skúsili a hneď sa zadarilo a ako hovorím nenapadlo ma dať si ju vyšetriť..čo už stalo sa...musíme sa s tým zmieriť..a hádam sa čoskoro podarí....a držím moc moc palce... :slight_smile:
18. máj 2011 o 14:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@myskahryzka333 dakujem.. ja sa liecim uz rok, mne to zistili po porode.. stale som brala len tuto 50-tku, aj ked som mala pred otehotnenim hranicne hodnoty povedala ze je to ok a ked budem tehu nech pridem tak som aj prisla mala som ovela vyssie tsh ako ty.. a ked som sa jej pytala ci moj MA vtedy bol koli stitnej zlaze povedala ze urcite nie!takze fakt neviem...
inak je aj pravda ze kolko zien o tom ani nevedelo lebo sa to nekontrolovalo v tehu..

a neviete niekto ci tsh moze na zaciatku tehu az tak vyskocit???
18. máj 2011 o 15:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kaatkaa nooo ja som si aj mylsela, že tsh mi vyskočilo vďaka zmene ...spojené s tehotenstvom...ale u mňa to tak nie je..podľa endokrinologičky....Inak moja mamina aj babka trpia ochorením štítnej žlazy, ale ani moju maminu nenapadlo ma poslať na vyšetrenie , bo ona má s ňou problémy od 45-tich rokov a to už 20 rokov mala za sebou tri pôrody. Inak podľa endokrinologičky ochorenie štítnej žlazy najviac postihuje ženy a hlavne je to dedičné, čiže na 99% dcéera po mame zdedí túto chorobu...
Ja ten zamlknutý potrat pripusejm k tej štítnej žlaze už od začiatku a včera mi to viac menej potvrdili. Mne bábo prestalo rást a ani srdiečko nebilo....
18. máj 2011 o 16:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@myskahryzka333 presne to iste aj u nas to ma mamina a ja som to "zdedila" po nej... a tiez som mala taky isty zamlknuty potrat v 10tt ale ako som hovorila vtedy som nestihla ist na krv co som cakala ze mi dr.potvrdi tehu, no ale podarilo sa znova tak som tam naklusala hned v 5tt na krv tak som zvedava sama ako to dopadne..
a tebe prajem nech si coskoro opet tehulka :slight_smile: drz sa...
18. máj 2011 o 17:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@xmata jj, na endo by jsi měla jít co nejdřív, aby ti nasadili léky a mimi bylo OK :wink:
21. máj 2011 o 20:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 už jsem byla a léky už beru :wink:
23. máj 2011 o 08:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@xmata ok.. já vždycky jen jednou za čas nahlídnu, takže jsem ti odpověděla, asi trochu pozdě :grinning:

holk, prosím, kdy jste šly na první kontrolu na endo po porodu?????
23. máj 2011 o 08:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katie_25 ahoj kati. ja som isla na endo o dva mesiace po porode. :slight_smile:
23. máj 2011 o 08:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
23. máj 2011 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte. Ja som dnes volala koli vysledkom a zasa to bolo horšie. Začínala som s tsh 5,6, dal mi l- thyroxin 50. O dva mesiace tsh 8,4, zvýšil mi l - thyroxín na 62,5 a teraz po dvoch mesiacoch tsh 18,4. Čím ďalej tým horšie.
23. máj 2011 o 15:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zabudla som sa opýtať, ako vám dr. zvyšoval dávky. Teraz mi chce dať 75. Čo dva mesiace mi to zvyšuje o 12,5, ale evidentne to nestačí, lebo tsh ide rýchlo hore. Už som z toho naprášky. Pol roka liečby a nič.
23. máj 2011 o 15:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Som v skupine do ktorej patríte aj vy. Mám zníženú funkciu štítnej žľazy. Ideme na IVF a posledná kontrola v Lubochni dopadla, že FT4 bolo Ok ale TSH som mala 11,5, mala som to niekoľko násobne zvýšené. Doktor povedal, že na otehotnenie musí byť v poriadku FT 4 a potom sa bude pozerať na TSH. Dosť ma to trápi, pretože lieky beriem pravidelne a to 75 Euthyrox. Nemáte skúsenosť s tým, ako sa postupuje pri liečbe štítnej žlazy počas tehu? Ďakujem.
23. máj 2011 o 21:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@akra zaujimavé, že dr. povedal, že na otehotnenie musi byť v poriadku FT4, ak som správne pochopila tak to TSH podľa neho nie je podstatné, ak je Ft4 o.k. :confused: Ja som sa tu dočítala, že TSH na otehu by malo byť okolo 2.
Ináč jedno máme spoločné, aj ja napriek polročnému užívaniu liekov mám tsh 18.
24. máj 2011 o 15:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte babule,aj ja mam stitku-hypo a nedari sa nam vyse roka...ideme sa objednat do martina iscaru tak uvidime a z vlastnej skusenosti vam radim,ak sa vam nedari a ponukaju vam ako moznost laparoskopiu,tak ju zvolte ako poslednu moznost,bo ja som este ked som o tom nic nevedela,tak ako prve som podstupila laparku a vsetko je v poriadku,bola zbytocna a teraz mavam strasne ale strasne bolesti,aj dnes,bolia ma jazvy a cele vnutro,ako keby sa mi tam skriatkovia hrabali :frowning2: hroooza uz neviem aku tabletku spaapt na bolest :unamused:
24. máj 2011 o 18:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zabka60 vidím, že máš v pase okres Zilina, nevieš poradiť nejakého dobrého endokrinologa v ziline. Ja chodim do Cadce, tam je len jeden, chcem ho zmeniť.
25. máj 2011 o 20:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, baby neviete poradiť nejakého dobrého endokrinológa v Ziline.
26. máj 2011 o 17:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa vies co ja mam lubicu vrzdiakovu,ona je u nas v zeleznicnej poliklinike,to je na stefanikovej ulici a ona prisla k nam z lubochne a je vyborna,aspon co sa tyka stitky sa vyzna a je aj diabetologicka :confused: takze ona nenechava nic na nahodu a predvida a riesi aj to,co este nieje,som naozaj spokojna a este uvidime,co v tom martine,bo ona mi povedalaa,ze ma sterlitu doriesit u gynekologa :confounded: tak ja neviem
26. máj 2011 o 18:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
babule vyzna sa niektora v tych krvnych vysledkoch zo stitky??by som napisala,ake som mala hodnoty a povieete mi,ci su v poradku...vdaka
26. máj 2011 o 18:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
och,ja mam stitku cca 2-3roky a nikdy mi nenapadlo,ake mam vazne ochorenie,az teraz,ked si uvedomujem,ze ma brzi pri splodeni babatka a co vsetko obnasa byt tehu s takou chorobou :frowning2: drzim nam vsetkym palceky,aby sme boli zdravucke a testy boli vzdy vyborne :sunglasses:
26. máj 2011 o 19:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte
chcem sa vas opytat,ak mate niektora skusenost s vysledkami v 17tt mam tsh 4,5 a tpo<460,0,je to velmi zle,moze to uskodit babu,ja sa citim dobre,nema ziadne priznaky zelej funkcie šž
k endokrinologovi idem buduci tyzden
prosim dajte info
27. máj 2011 o 08:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zabka60 TSH 0,4 - 4,0 , FT4 10,3 - 24,4
Ostatné hodnoty neviem, lebo moj lekar to nesleduje
27. máj 2011 o 19:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa ????nepomylila si si ma s inou zabkou??? :grinning:
27. máj 2011 o 19:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok