• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@kikasa no teda, tak ty to máš tiež super hodnoty :frowning2:
mňa šokovalo hlavne to, že z 0,27 (pekne kleslo z 5,3), keď už som si robila plány ako idem od júla na IUI som zrazu za dva mesiace na 7,58. Ale chvalabohu ďalší odber mám o mesiac.
30. máj 2011 o 16:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tinara23 - možno to IUI v júli stihnete, dávku ti zas určite zvýšila a o mesiac máš kontrolu :wink: prvýkrát ti to pekne išlo dole, tak verím tomu, že aj teraz
ako ti dr. menila dávkovanie?
30. máj 2011 o 16:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa no dúfam :slight_smile: dávkovanie som mala od decembra pri TSH 3,88 euthyrox 25 1tbl denne, v marci kontrola TSH 0,27 euthyrox 25 1tbl denne okrem po-str-pia vtedy pol tbl., no a od dnes TSH 7,58 a euthyrox50 1tbl. denne.
30. máj 2011 o 19:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa děkuju...no od pátku mám zprávu, že mě přijali na vysokou, tak si tu dobu k // trošku zkrátím učením...zabavím se prací, focením, školou, přítelem a sportem a nebudu se tak užírat...někdy mám šílené depky :frowning2: držím pěsti, ať to tobě vyjde brzy. malého jsi měla bez problémů?

@marquez spánek je jedna z nejdůležitějších věcí při léčbě, někde jsem schopná prospat i 12 hodin:( ale to proto, že v týdnu spím tak 4-5 hodin....já se nikdy necítila špatně, vždycky jsem byla hrozně akční, denně jsem jezdila na koni, na únavu nebyl čas...je pravda, že někdy mi není dobře, jsem unavená, bolavá, přecitlivělá a na zabití...jen se neumím smířit s tím, že už je to doživotní léčba :unamused:
30. máj 2011 o 22:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@helisek84 áno, spánok je dôležitý, ale keď cez deň nestíham, tak musím v noci dohnať, co už. Píšeš, že Ťa prijali na výšku, tak to BLAHOŽELÁM a vitaj v klube :slight_smile:

tá akčnosť je typická skôr pre hyper nie? a nevypadávali Ti vlasy, lebo mne straaasne. Ďalší blbý príznak :angry:
31. máj 2011 o 00:55  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobré ráno

@marques - ne, já mám vlasů, že bych mohla rozdávat :grinning: celý život mám spíš mizerné nehty. a co mě trápí je extrémně vysušená kůže, jsem had...normálně se uplně šupinkuju a vypadám vždycky jak matka od čtyř dětí, když si táhnu domů zásobu dětských olejíčků :grinning:
no, ale bude to změna režimu - denně chodím do práce, každou sobotu fotím svatbu (po večerech a nocích makám na fotkách), v neděli někdy ateliér nebo klííííd...takže už tak není čas a když jsem přišla se školou, tak doma bylo dusno, jak to chci zvládat a ještě s dítětem...a ještě chceme domeček...no všechno jde, ne :grinning:

přeju fajn de, zobla jsem si svoji dávku euthyroxu a hurá do práce
31. máj 2011 o 06:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte :slight_smile:
@helisek tak to je super, že ťa zobrali na výšku. Aspoň budeš riešiť iné veci a nebudeš sa tak sústrediť na mimi. My máme teraz tiež kopec plánov, ideme prerábať dom, len ak mám pravdu povedať momentálne je to so mnou tak, že prídem z roboty a som k.o., takže sa moc neteším.
U prvého to išlo úplne hladko, na prvý šup. Ja mám ale pocit, že mne šž začala haprovať po pôrode. Teraz sa snažíme už takmer štyri roky a nič. Už som v stave vykašlať sa na to a zmieriť sa so situáciou, nie som žiadna mladica.
31. máj 2011 o 15:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kikasa a práskneš na sebe, kolik ti je?
no s výškou je to super, naprosto bez přípravy a po 7 letech ze školy super výkon :grinning: ještě mi to musí projít v práci, šéf má dovo, takže příští týden dám hlavu na špalek...

já myslím, že porod na to vliv mít určitě může, dochází přece k hormonálním změnám...
jak velký dům máte?
31. máj 2011 o 18:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte baby, my sa sice uz nesnazimem ale chcem sa spytat neviete co znamenaju tieto vysledky? (prve a druhe vyzera ze su v norme ale to posledne mam zvysene). Dr. ma odporucila na endokrinologiu, tam idem az koncom oktobra a to sa mi zda dost dlho

TSH-ultrasenzitivne: 3,42
T4-voľný: 16,74
Antithyreoperoxidaza: 99,2

Dakujem
31. máj 2011 o 20:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky...jdu si pro radu... v dubnu mi vyšlo TSH - 4,77 a fT4 - 15,2 tak mě poslali na endo...tam jsem měla v květnu tyto výsledky: TSH – 2,5, fT4 – 15,4, TPO – 5, TG – 23,5 ..dle dr naprosto v pořádku....na podzim plánujeme IVF, neměli by mi tu hodnotu TSH ještě snížit? :confused:

1. jún 2011 o 11:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tiburcia nn, Tibi, hodnota je v pohode, ma byt do 3, na tehotenstvi je idelani okolo 2.
Ale doporucuju se s nima domluvit, aby ti v zari udelali kontorlni nabery, ono se to muze hybat, tak aby pripadne jeste pred IVF mohli zmenit hladinu leku :slight_smile: a snad mas dobrou dr, kdyby ne, dupej na ne, aby ti delali v tehotenstvi krev casto. mne prvni trim delai kazde 4 tydny, v druhem myslim 6-8 tydnu :slight_smile: a taky jsme byly s dr domluvene, ze hned v den, kdy zjistim // tak prijedu na krev a i v ten den (vlastne den MS) uz se mi TSH z predchozich 2,5 hodilo na 6, takze to pak muze vyskocit hodne rychle, jeste ten den mi navysila leky a vse se vratilo do normy.
1. jún 2011 o 13:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@helisek84 o dva mesiace 34 a pri mojich hodnotách ths je to teraz bez snaženia, aj keď dr. nezakázal ale podľa toho,čo som čítala bude asi lepšie počkať kým sa tie hodnoty neustália.
Dom je síce starší, ale veľký. Pomaly budeme opravovať, už sa teším na ten neporiadok.

@tiburcia ja si tiež myslím, že to máš o.k. a užívala si lieky od apríla do mája, či sa ti to tsh pekne znížilo samo?
Tiburcia ak sa možem opýtať prečo idete na IVF, ak si dobre pamätám ty si otehu bez zásahu lekárov, akurát, že to nedopadlo dobre :pensive:

1. jún 2011 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. Po vyoperovani stitnej zlazy mam problemy s menstruaciou. Predtym som ju mala pravidelnu, lenze teraz mi uz meska 18 dni. Preto by ma zaujimalo ci neexistuje nieco na spravidelnenie cyklu. Dakujem
1. jún 2011 o 15:34  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita děkuju... no já než budu těhotná tak si počkám...ale už jsem si zvykla si všechno vydupat :wink: :grinning:


@kikasa děkuju, snížilo se to samo :wink: po té revizi se mi bohužel endometrioza natolik rozšířila, že zablokovala úplně jeden vaječník a spermio nám dopadlo víc než katastrofálně :frowning2: :unamused: ještě chci zkusit nějakou minimální stimulaci, že to není taková hormónová bomba jako to IVF :wink:
1. jún 2011 o 16:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tiburcia si na podzim poradne dupni :slight_smile:
takze ty jsi zadne leky nebrala? to je dobry, ze se ti teda srovnala uplne sama
1. jún 2011 o 16:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita žádné... já sem si právě po tom potratu vydupala strašně moc vyšetření (přes genetiku, hematologii, štítku atd) a jedině ta štítka vyšla tak hraničně, tak jsem se objednala na endo a jelikož tam objednací lhůta byla 4 týdny, tak chtěli sono a novou krev a ta vyšla dobře (i ty protilátky) takže si myslím, že to bylo způsobené tím vším (za posledního půl roku 4. narkoza)... v těhu mi to třeba vyskočí,ale už se o to budu zajímat a nebudu čekat na doktory :wink:
1. jún 2011 o 16:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tiburcia no tak to je super, ze vse vyslo dobre, a ta stitka byla zpusobena hormonalni nerovnovahou. ale tim spis bych chtela hned po // krevni testy a pak nejpozdeji dalsi 4 tydny. :slight_smile:
1. jún 2011 o 16:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita jj určitě, už mám i najitou laboratoř kde mi to udělají na počkání :slight_smile:
1. jún 2011 o 17:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
1. jún 2011 o 17:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
čaute ženy

ahoj tiburcia.

víte nad čím v poslední době přemýšlím? všude se mluví o rakovině všeho, já nevím o čem, ale ohledně štítky je tak malá osvěta, že člověk ani neví, že ji má, dokud neonemocní...nepřijde vám to taky tak?
1. jún 2011 o 18:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
napsala jsem krátký článek k sobě a vložila jsem tam hodnoty krve za celou dobu...kdyby někoho zajímalo, jak se hýbou hodnoty po operaci jen se supresí
1. jún 2011 o 18:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte baby. aj ja mam problemy so stitnou, preto mi lekar napisal euthirox 25 kazde rano jednu. a snazime sa otehotniet. ale nejako sa nedari. chodim aj na folikulometriu, stimuluje ma lekar aj clostilom a aj estrofemom. ma niektora taketo potiaze?
1. jún 2011 o 19:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
je mi jasne ze vacšina v tejto teme prispievateliek ma problemy so stitnou, ale pytam sa hlavne na tie ktore uzivaju bud clostil alebo estrofem, lebo by ma to velmi zaujimalo a chcela by som sa informovat ako sa vam dari.
1. jún 2011 o 19:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micikatka ja som to brala, no mne to nepomohlo. Ale mozno ta potesim, ze ja mam pri problemoch so stitkou este dalsie, takze tebe sa to mozno podari. Drzim palce.
1. jún 2011 o 23:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micikatka
pri prvom otehotnení som brala Clostyl, ten mi pomohol, aj keď som hneď neotehotnela. :wink:
Teraz som už otehotnela aj bez Clostylu, ale bolo to aj za pomoci kojenia.
1. jún 2011 o 23:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
gombicka a a v com ti to nepomohlo? mozes mi povedat viac ze ake mas este k tomu problemy? mozno aj ja mam take a neviem zatial o nich.
2. jún 2011 o 16:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lenko hej aj mne clostyl pomohol v tom ze mi rastli folikuly a nasledne mi pichli pregnyl, ale aj tak som neotehotnela. tak verim ze to teraz uz vyjde.
2. jún 2011 o 16:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte mamičky ja som pol roka po porode a zistili mi štitnu žlazu THS som mala 43,35 je to asi vela teraz v piatok mam ist na vysetrenie a hrozne a bojim mate stym niektyo skusenosti a ake ste mali vy hodnoty dakujem.MONIka
3. jún 2011 o 13:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, ja mam tyreotoxikozu - Basedowovu chorobu a otehotnela som ok. Teraz mam vysadenu liecbu, lebo vysledky som mala ok, zatial som v 12. tyzdni, takze klop klop na drevo :slight_smile: .
3. jún 2011 o 13:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monika1602 ja som mala ths 18, ale moja kamarátka mala tsh 50. )Tiež jej to zistili cca pol roka po porode. Neboj dajú ti lieky a časom sa to upraví do normálu. Len to nejaký čas trvá, kým nasadia tú správnu dávku.
3. jún 2011 o 14:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok