• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@zuzanka 751 mírně zvýšená činnost a ona by tě hnala na operaci? šílená, ne? pokud jsi bez léků, tak vůbec nic neřeš.
já jsem po operaci, začínala jsem jako hyperfunkční, jsem hypofunkční. problémy s otěhu jsou uváděny jen u hypo a to z toho důvodu, že se spomaluje tělo, metabolismus, funkce žláz s vnitřní sekrecí, dochází díky tomu k anovulačním cyklům případně zastavení vývoje plodu.


22. jún 2011 o 20:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@helisek84 aj kvoli zvysenej cinnosti, mam na jednej strane cystu - viem, ze sa v buducnosti nevyhnem operacii, ale pokial nemam problemy, tak to nejdem este riesit...presne toho sa bojim, ze sa mi rozhadzu uplne hormony :confounded:
22. jún 2011 o 21:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
cysta se dá odoperovat aniž by ti museli vzít šž - případně se dá udělat punkce. taky jsem měla cystu. ale já šla na operaci dobrovolně, abych vůbec kdy děti mít mohla. vyloženě jsem si to vydupala.
22. jún 2011 o 23:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
babulky, mali ste UTZ stitky ok aj napriek hodnotam hormonov mimo normu?
23. jún 2011 o 10:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@riana12 sono štítky mám ok, TSH momentálne 7,57 a zvýšené protilátky okolo 80
23. jún 2011 o 15:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tinara23 a asi sa nezvykne TSH upravit smerom dolu samo od seba, hm? len ma to tak zaujima, lebo ja som mala TSH 5,13 (HP u gyndosa) vo februari a az teraz v juni som sla na endokrinologiu... tak reku co mam ocakavat... najma ak UTZ bolo ok... vysledky krvi budu o tyzden...
23. jún 2011 o 15:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@riana12 tak u každého je to asi inak. Ja TSH v novembri 5,37 (brala som ethyrox25), v marci pekne zbehlo na 0,27 a teraz v máji šup TSH 7,57 (ethyrox50) :angry: u mňa momentálne nič moc, takto mi to skákalo, pritom sono v poriadku.
23. jún 2011 o 15:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tinara23 no ja este nie som na liekoch...
23. jún 2011 o 15:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
cafte, ja som po porode akosi pozabudla na kontrolu a nebrala som lieky a na pocudovanie, po roku a pol na kontrole vsetko ok, bez liekov, teraz cakame dalsie mimino a tak som sa opat objednala a cakam na vysledky. pred prvym tehu som roky uzivala euthyrox dokonca az 125ku
23. jún 2011 o 15:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@petrake tak to je asi taky maly zazrak, napis nam potom ako dopadli vysledky :dizzy_face: inak mne bude v pripade tehotenstva robit odber moj gynekolog
24. jún 2011 o 20:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zuzanka751 ahojky, pocas prveho tehu mi doktorka zvysila davku az na 150mg no mala som silne busenie srdca a zmeny tlaku tak som uzivala uz len 125ku a ako som pisala po sestonedeli som akosi pozabudla v navale vsetkeho na kontrolu a ked som v marci tohto roku dosla, najprv ma riadne zvozila kvoli kontrole aj kvoli liekom, ze som ich neuzivala a potom ked prisli vysledky povedala, ze su vyborne a lieky nepotrebujem. mne odberyteraz rodila moja gyn ale to len preto ze na endokr. ma odmietla vziat prednostne bez zaplatenia poplatku aj ked pocas tehu to musi a tak som sa objednala k inej cez poistovnu. v stredu alebo vo stvrtok tam idem tak urcite napisem
24. jún 2011 o 21:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Neodbočuj od pôvodnej témy".
24. jún 2011 o 23:26 • kutina
@michaela5 dik za tip, uz dlhsie hladam nieco na prirodnej baze, co by som mohla brat popri Euthyroxe. Urco skusim. Inac ja este beriem jod kelp, mineraly, pangamin
27. jún 2011 o 09:21  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Holky, poradte, mam nasazeny pardolel 1 tabletu vecer, rano beru na lehoullinkou hypotyreozu 1tabletu l-thyroxin, po ovulce chci nasadit predpisany duphaston...ale ovulka nikde.......jak ji muzu pomoci? http://www.fertilityfriend.com/home/353109
29. jún 2011 o 11:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi ahoj,chtela jsem se te zeptat,jestli nevis,kde bych nasla na netu nejake tabulky s hodnotama stitky. Jsme s manzou ve stadiu snazeni v centru a 2x to nevyslo,byla jsem u endo ,ale jsem zatim bez lecby.
mam :
TSH: 0,268mIU/I
T4 volný:13,00pmol/I
Anti tireoglobulin:20,00IU/ml
Tyreoglobulin 4,4ug/I
vubec se nevyznam a nechtela bych neco zanedbat.Muzes mi prosim poradit. :wink:
30. jún 2011 o 15:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@trinity1973 Ahoj, normální hodnota TSH se pohybuje od 0,35 - 5, je to plus mínus podle norem konkrétní laboratoře. FT4 9,8-23,1. Řekla bych, že je vše v normě, takže zestrany štítnice by neměl být problém.
30. jún 2011 o 15:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@trinity1973 Ahoj před zahájením léčby jsem měla TSH 5,2 (to už je moc a dokonce na otehotnení je lepší mít pod 3). Ted jsem byla na kontrole a TSH 1,3 a doktor říkal, že je to super. Myslím, že tvoje hodnota je moc nízká a určitě bych k doktorovi zašla. sice pro normální život je ta tvoje hranice ok, ale problémy s otehotnením způsobit může. My sme se snažili 2 roky a povedlo se až po tom co jsem zlepšila to tsh a začala držet bezlepkovou dietu.
30. jún 2011 o 16:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
holky chci se ještě zeptat, jsem těhotná a doktor mi nedoporučil tehu vitamíny, protože všechny obsahují hodně jodu a já mám kromě hypofunkce i zvýšené autoimunitní reakce...takže to nechce rizkovat. Jde mi o to, zda miminku nebude jod chybet? Nebo je ho dost v eutyroxu?
30. jún 2011 o 16:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi mam euthyrox a zadne vitaminy jsem nebrala, miminko bylo v naprostem poradku. Naopak, jestli chces jist vitaminy, tak opravdu hledej ty bez jodu.
30. jún 2011 o 16:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@estrellita díky, já zatím jen každý den jím listovku, B komplex, železo a občas vápník,D.
30. jún 2011 o 16:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jemi ja jsem nejedl anic vic, nez ty, myslim, ze je to dostacujici, kdyz do sebe dostanes normalni zdrave jidlo :slight_smile:
30. jún 2011 o 16:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky,měl tu někdo z vás zvýšené FSH a zjištěn problém se štítnou žlázou? Dá se to léčit?
30. jún 2011 o 16:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ještě něco,od 15 let jsem brala kvůli nějakému nálezu na štítné žláze Jodid,předtím jsem měla nějakou hormonální poruchu a pořád krvácela,takže si mysleli že to je kvůli tomu,ale teď koukam že to vlastně škodí,už asi 2 roky jsem brala vitamíny babyplan,ve kterých jod je,myslíte že jestli to mám fakt od štítné žlázy,tak jsem si to mohla těma vitamínama ještě zhoršit?
30. jún 2011 o 16:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojky

jen pro upřesnění...TSH - nižší číslo znamená vyšší hodnotu a naopak...

já byla na KO u obvoďačky a jsem přírodní úkaz - i bez štítné žláze mám hyperfunkci. vysoké TSH, takže mi snižuje dávku :slight_smile:
30. jún 2011 o 21:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte mozete mi poradit?som 6 tt po MA a bola som na hematologickom vysetreni a nasli mi zvyseny S-TSH ultrasenzitivny a ma hodnotu 5.148 ref. hodnoty 0,550-4,780 mam sa objendat na endokrinologiu je tu nietko kto mal podobny problem?? dakujem za vase odpovede...
4. júl 2011 o 21:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, chcem sa opýtať. Poznáte príznaky nesprávnej činnosti štítnej žľazy. Za posledný rok a pol mávam výkyvy nálad, občas ma chytili aj depresie (našťastie sa už dlho neobjavili), som v podstate furt vyčerpaná, cítim nedostatok energie, som nervozna, na všetko podráždená, pribrala som na váhe , mám nepravidelný cyklus Momentálne sme v plánovaní druhého dieťatka, tak uvažujem nad testami na štítnu žľazu, či nie je ona príčinou, lebo som čítala, že nesprávna funkcia štítnej žľazy je nebezpečná počas tehotenstva a je dobré o nej vedieť ešte pred tehu. Plánujem návštevu Dr., ale nechcem tam vyzerať ako hypochonder, tak sa chcem poradiť tu, či to podľa týchto príznakov môže byť zlá funkcia štítnej žľazy?
6. júl 2011 o 08:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@darinkazv ahoj, můžou to být příznaky šž, ale taky to může mít jakoukoliv jinou příčinu.
v téhle diskuze se dost spekuluje, jsou tu dotazy, na které může správně odpovědět jedině doktor a i co se tady porovnávají hodnoty, tak je to scestné, protože pro každého člověka to může být individuální, stejně jako léčba...
6. júl 2011 o 10:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, mozno si ma niektore pamatate.. min. rok som mala hyperfunkciu a na zlost pani endokrinologicky som sa dala na liečbu biorezonanciou .... Lieky som brala len prve asi 3 mesiace, aj to polov. davku..... Od oktobra, ci septembra som uplne bez liekov a hodnoty mam uplne v norme, dokonca v spodnom pasne normy, ziadna hyperfunkcia :slight_smile: a mame jul :slight_smile: takze nestracajte nadej a skusajte aj ine metody, mne to pomohlo :slight_smile:
10. júl 2011 o 22:05  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok