• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@spagetka_ ja som bola asi pred 2 tyzdnami na kontrole na endokrinologii a pytala som sa sestricky kedy mam brat lieky a to aj na zaklade tychto info co sa tu , ze niekto vravi, brat euthyrox pred, ini vravia, ze po odbere, tak sestricka mi povedala, ze normalne rano si mam dat tabletky a potom ist na odber, ze to nic neskresluje... Vsak na endokrinologii je vzdy aj tak vela ludi, ze by som sa riadne vyhladovala, keby som mala brat lieky az po odbere a na lacno :slight_smile:
19. sep 2011 o 14:15  • Odpovedz  • Páči sa mi to
čauky. ja se taky lečim z šž.hodnoty nejsu vystavni a gynekloložka me predepsala estrofem a utrogestan melo by to pomoct k tehotenstvy nemate stím nekdo skusenost?
20. sep 2011 o 16:51  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, dievcata, brali ste niekto kvapky Gynex na vyrovnanie funkcie stitnej zlazy? Mate s nimi niekto skusenost?
23. sep 2011 o 11:25  •  snaží sa  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahojte, tak ja v tom mam uz riadny chaos... naposledy mi gynekolog povedal, ze ked budem tehotna, krv na stitnu zlazu mi zoberu aj u nich, nemusim ist na endokrinologiu... vcera som tam volala a sestricka ma odbila s tym, ze si to mam dat radsej zobrat u enokrin., lebo oni nevedia ake vsetky hodnoty on potrebuje... tak som volala na endokrinologiu a tam sa ma sestricka pytala, ci som uz bola u gynekologa... ked som povedala ze nie ale sa tam buduci tyzden chystam, tak mi povedala ze staci si to nechat zobrat u nich, naco pojdem k nim... a to mi kedysi sam endokrinolog povedal, ze ked budem tehotna, mam hned prist... raz povedia tak, potom zase uplny opak, kazdy od toho ruky prec a vyhovara sa na druheho...
tak nakoniec idem zajtra na odber krvi k svojmu obvodnemu... a s tym euthyroxom to spravim asi tak, ze ho uzijem hned rano o piatej a do siedmej sa mi urcite strebe... len ci vydrzim byt tolko nalacno, ked mna uz aj dnes rano nadrapovalo na zvracanie... az teraz v siedmom tyzdni mi zacina byt akosi nevolno...
ozaj, a nesmiem sa zabudnut opytat aj na Femibion ci mozem brat, kedze obsahuje jod...
29. sep 2011 o 06:19  • Odpovedz  • Páči sa mi to
cafte babenky, tak ja mam po dalsej kontrole a moje TSH z menej ako 0,001 skocilo na 9,4!!!! takze znova som mimo normu, mna asi klepne! to je z toho, ze mi lekar zdvojnasobil davku liekov. a tak ma znova tlacia na operaciu. ja som sa s nimi dohodla, ze znizime lieky o polovicu aspon na mesiac a ked to potom nebude lepsie, tak asi pristupim na odstranenie stitky. mal niekto take nizke cisla a napriek tomu otehotnel? i bez operacii? ci myslite, ze je fakt ta operacia nutna? a po operacii sa mozeme rovno zacat snazit ci ako to je? baby, ja fakt neviem, co robit dalej.... vdaka za rady
21. okt 2011 o 11:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, prosím vás viete mi poradiť? naposledy na kontrole u endokrinologičky mi vyšli hodnoty TSH 0,81 a FT4 18,55... sú tieto hodnoty v poriadku? potom som otehotnela a bola som na odbere, tam mi povedala, že je to v hodnoty sú v poriadku (konkrétne hodnoty mi nepovedala), lenže potom som mala som MA v 11tt... tak rozmýšľam či to nemohlo byť z toho...
27. okt 2011 o 18:24  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@tinasc ahoj, u dospelych je normalne rozmedzie hodnot TSH 0,35-4,94 a FT4 9,01-19,05, takze by to malo byt ok....
27. okt 2011 o 18:53  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@eviq ďakujem, ja som sa len pýtala preto, lebo vraj na otehotnenie je vraj najlepšie TSh okolo 2... tak neviem či je to pravda... tak som rada, že to bolo ok :slight_smile:
27. okt 2011 o 19:10  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@tinasc to neviem, ale myslim, ze kvoli tomu sa nemusis stresovat :wink:
27. okt 2011 o 19:20  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
@eviq ok nebudem :slight_smile: a ďakujem...
27. okt 2011 o 19:21  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
Ahoj holky, hoodně dlouho jsem tu nebyla, takže už tady ani nevidím ty známé tváře.. no od té doby co se narodila Terezka,tak už moc času není.. rodila jsem v červnu, v srpnu jsem byla na kontrole na endokrinologii a včera mi konečně přišly výsledky- dobrá zpráva, vše je ok, a Letrox 75 mi byl snížen na původní dávku 50, tak jsem ráda, že se to zase vše srovnalo :wink:
5. nov 2011 o 09:10  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@spagetka_ já na odběr ohledně štítný chodila po celý těhu přímo ke svému endokrinologii, na gynekologii mi brali krev jen pro ty jejich účely- krevní skupina, krevní obraz apod..určitě je lepší,když ti štítnou bude hlídat přímo tvůj doktor a ne gynekolog :wink:
5. nov 2011 o 09:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
vedel by mi prosím niekto odporučiť skúseného endokrinológa buď v Pezinku alebo v Bratislave?
8. nov 2011 o 21:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, chcem sa spytať, máte tu niektorá vyoperovanú štítnu žlazu a uživali ste počas tehotenstva vitamíny s jodom? Mám neaky respekt ich uzivat ci mi to skor neuskodi ako pomoze kedze uzivam euthyrox 100mg. Dakujem za info
14. nov 2011 o 21:27  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@lienocka23 Vyoperovanou štítnou žlázu sice nemám,ale má se to následovně.Taky užívám Euthyrox a v těhotenství jsem užívala vitamíny s jodem.Euthyrox,což jsou hormony,je pro Tebe.Vitamíny s jodem pro miminko.Takhle mi to vysvětlila endokrinoložka. :wink:
14. nov 2011 o 21:30  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
@jabluncanka Dakujem :slight_smile: Tak ja to teda vyskusam :slight_smile:)
14. nov 2011 o 21:34  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jabluncanka ďakujem, presne takúto odpoveď som už dávno hľadala :slight_smile: takú odpoveď mi nedala ani moja lekárka :slight_smile: ja beriem Euthyrox 75 :wink: máš dobrú endokrinologičku :slight_smile:
14. nov 2011 o 22:24  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, neviete mi poradit dobru endokrinologiu v KE?
15. nov 2011 o 06:38  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@spagetka_ eutyrox / L.-thyroxin/ sa užívaju minimálne pol hodku pred jedlom..Pri odberoch je to tak, ze si uzijes tabletku pred odberom... dr. by mal vedieť o tom,či tbl uzije alebo neuzijes.
Štandard je uzit tabletku a ist na odber, po odbere sa najesť:D
21. nov 2011 o 00:30  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@zuztek Skus dr. Posovu, robi v starej nemocke, alebo v procare.. Ja som s nou velmi spokojna a pred nou som vyskusala mnohych v KE.
21. nov 2011 o 00:51  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@kacicqa dakujem za radu :slight_smile: uz som sa medzitym objednala u Dr.Wagnerovej, tak dufam ze budem spokojna :slight_smile:
26. nov 2011 o 10:46  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahojte, ja uzivam asi 3 tyzden Thyrozol. Mne tiez endokrinologicka vyslovene zakazala mat babatko teraz, len sa bojim, ze mi bude zakazovat rok dokym sa nestabilizuju moje hodnoty :unamused: . Pred mesiacom som vysadila antiku, len preto ze uz sme chceli babatko, teraz mi zistili zvysenu funkciu šz a myslim, ze dlho cakat nevydrzim :slight_smile:. Mate niektora skusenosti s tabletkami Thyrozol? Keby nahodou otehotniem pri ich uzivani. Velmi pekne dakujem.
28. nov 2011 o 09:12  • Odpovedz  • Páči sa mi to
aleks-30 - Ahoj ja som začala mať problémy so šž asi pred 5 rokmi. Zistili mi zníženú funkciu šž. Dostala som Euthyrox, výsledky sa zrovnali. Zostala som tehotná, cez tehotenstvo bolo všetko v poriadku. Asi 5 mesiacov po porode som išla na kontrolu a bola mi zistená zvýšená funkcia šž. Doktorka mi nasadila to čo tebe Thyrozol, ale ten mi nerobil dobre tak som prešla na Propycil. Taktiež mi doktorka neodporúčala otehotnieť,lebo pri zvýšenej funkcii šž je možné riziko poškodenia plodu. Takže je najlepšie keď budú výsledky zase v poriadku.
Ale ja som si pomohla sama. Vtedy keď mi zistili túto zvýšenú funkciu šž som na internete našla prípravok fortuna vita - je to tekvicový olej s organicky viazaným jodom. Začala som ho úžívať a pomohol mi. Po 11 mesiacoch užívania sa mi výsledky úplne zrovnali. A tie lieky som vobec nejedla iba jem ten olej.
30. nov 2011 o 12:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@jabluncanka Ahoj, já beru letrox, mám sníženou fci. Mě dr. řekla, že raději vitamíny bez jodu. Doporučila mi Elevit, ty jsou snad jediné bez jodu.
30. nov 2011 o 12:53  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ja som nasla na nete ze ten prípravok "Fortuna vitae" sa uziva ked je nedostatok jódu v organizme, mne doktorka zakázala zapijat tabletky s nápojmi ktoré by mohli obsahovať jód, cize ja ho mam veľa v organizme. Neviete mi poradiť, nejaké vitamíny ktoré sluzia na znizenie hladiny jodu v organizme? Mam pocit, ze tabletky Thyrozol mi moc nepomahaju, mam stale rovnake priznaky :unamused: . Ale uzivam ich kratko ..
30. nov 2011 o 15:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Aleks -30 ten prípravok Fortuna vitae sa používa na normalizáciu funkcie šž je jedno či máš zvýšenú alebo zníženú funkciu. A neobsahuje to anorganický jod ale organický. Mala som zvýšenú činnost šž a jedla som len ten olej. Už po mesiaci užívania sa mi znormalizoval pulz aj tlak a postupne všetko ostatné ako napr. trasenie rúk. Ja ťa nechcem prehovárať ja ti len píšem že mi to pomohlo a nemusím sa napchávať liekmi,keď som s ním začínala tak som mala výsledky tsh 0,00.
30. nov 2011 o 19:17  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahoj marihu, tak to by bolo super, rozmyslam ze aj ja by som si chcela nieco ine ako lieky zaobstarat, a zatial som nenasla nic dobre. Toto sa mi paci, za pokus to stoji, bo tie priznaky ma uz otravuju hrozne. Velmi pekne dakujem za info. :slight_smile:
1. dec 2011 o 08:05  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
Ahojte prosim vas chcem sa spytat od zaciatku tehu beriem L-thyrocin najskôr som brala len 50-tku a pred dvoma mesiacmi 75-ku ale popri tom beriem aj vitaminy femibion 400 nemôze to mat nejaky vplyv na tie tabletky ja som to myslim spominala lekarke ale dnes mi jedna kocka povedala, ze jej endokrinologicka zakazal brat femibion lebo obsahuje jod, ja som to tiez teraz nasla v letaku ale aj môj gynekolog vie, ze beriem femibion a nikto mi mic na to nepovedal teraz je to uz prakticky jedno nakolko som uz v 34tt a brala som to celu dobu len ma to prekvapilo tak by som rada vedela, ci s tym ma niektora skusenosti.
1. dec 2011 o 16:31  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Vie ma niekto ukludnit? Som v 30 tyzdni tehotenstva.Raz som sa postazovala doktorovi, ze som mala busenie srdca a prislo mi zle a ten ma hned poslal na interne.Tam mi odobrali krv a prisli na to, ze vysledky stitnej zlazy nie su celkom v poriadku, az na eden vysledok.Ale ze v tehotenstve je to normalne, ze sa objavi zvysena funkcia zlazy, ale napriek tomu musim ist na endokrinologiu.Nedalo mi to a tak som trochu pocitala o stitnej zlaze a jej funkcii v tehotenstve.Ostala som dooost vyplasena.Doteraz som nemala so stitnou ziadny problem a teraz zrazu.Mam sa bat, ze to bude mat nejaky nasledok na dietati??Ma s tym niektory z vas skusenost?Uzivam len magneziu a zelezo,nic viac.Prosim poradte niektora, lebo som ostala fakt vystrasena.
6. dec 2011 o 09:14  • Odpovedz  • Páči sa mi to
..ahojte a vie niekto poradiť mne? Ja mám zníženú funkciu ŠŽ, užívam Euthyrox 25 a pred pol rokom som rodila, bohužiaľ o dcérku sme prišli, zomrela mi ešte počas tehotenstva v 33tt...príčinu mi nezistili všetky moje vyšetrenia dopadli dobre a Sofi bola úplne zdravá...teraz sa pokúšame o ďalšie bábo, no zatiaľ bez úspechu, vyšetrenia ŠŽ sú v OK, ale gynekológ mi odporučil v rámci prekoncepčnej prípravy užívať Femibion 800 ktoré obsahujú jód môže byť toto príčinou neúspešného snaženia? ďakujem...
6. dec 2011 o 09:35  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok