• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@adetka Ja verim tomu, ze sa to raz podari, zatial sa liecim len kratko a dr. nevravela, ze by som to mala nejako moc zle, ale ze s babatkom mam cakat. Ja berem ine tabletky ako ty. Neviem, ani ci su mega silne, alebo budem mat s nimi problem. Neviem to na forach nikde najst :/. Ale je super, ze sa ti nakoniec zadarili dve zdrave babulky :slight_smile:.
18. jan 2012 o 11:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ja som prvy rok po zisteni zvysenej stitnej zlazy - mala som neskutocne velku strumu... brala Carbimazol... ten uz nie je dostupny... takze asi beries nieco podobne... a je mozne, ze po roku-dvoch ti daju na udrziavanie funkcie euthyrox
18. jan 2012 o 11:24  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 juj, tak to ti silno drzim palce aby sa vsetko podarilo ako ma a aby si coskoro otehotnela! :wink: snad to bude vsetko dobre, budme optimisti! Pokial vies co ti je a mas to sledovane, tak by to malo byt dobre.. Drz sa!
18. jan 2012 o 11:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@tinara23 ...hej je to hrozné, ale dnes viem že som nič nemohla urobiť jeden deň bolo všetko OK a na druhý deň som vedela že sa niečo stalo...a na ďalší deň som rodila, najhorší zážitok môjho života, kiež by som vedela vrátiť späť čas a zmeniť to no nedá sa... mne vysvetlil doktor že hodnoty sa zvyknú zhoršiť aj stresom a toho som mala posledné dva mesiace v práci dosť inak predtým to bolo dlho dobre a zrazu takto hore. Tak čakám na budúci týždeň idem na kontrolu ale hlavne sa snažím nestresovať...tiež som podstúpila hematologické a genetické vyšetrenia ktoré dopadli dobre, Sofinka bola tiež zdravá...Doktorka na hematológii povedala, že nešťastná náhoda a vraj do tretice všetko dobré...Tak dúfam, že sa to podarí, držím palce aj tebe...
18. jan 2012 o 11:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12 neboj nič určite podarí a všetko dobre dopadne :wink: ja si tiež myslím, že mne sa celá moja štítka pokazila zo stresu, nikdy som s ňou prblém predtým nemala.
18. jan 2012 o 11:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@adetka Ja mam Thyrozol, mne vravela, ze mam zle hodnoty, TSH som mala 0,01 a F3/F4 som mala zle. Jedina ta F3 sa mi uplne napravila, zbytok cakam, ale najdolezitejsia je ta TSH, ta sa ale zatial nepohla. O strume mi nevravela nic, tak neviem, ale na pocit si myslim, ze tam cosi je, bo uz aj zapnuta bunda po krk mi vadi :confounded: . A to berem tabletky. Cize ty si brala tabletky, hej? Ze ziadny operativny zakrok? Ze to je najlepsie preto, ale tak ked netreba, radsej nepojdem :slight_smile:.
18. jan 2012 o 12:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@tinara23 Aj ja to mam zo stresu, za posledny rok-dva ho bolo az az. Ked som bola pred dvoma rokmi na krv, nic som tam so stitkou nemala, potom zacalo mega stresove obdobie a sup, uz aj su s nou problemy. :cry: Dufam mi to zistili v pociatocnom stadiu, ze to nebude take hrozne dlhe liecenie.
18. jan 2012 o 12:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, nema niekto euthyrox25? potrebujem asi na 3 tyzdne, najlepsie na mesiac (20-30ks), pripadne mozem vymenit za euthyrox75, mam 102ks (EXP 07/2012). dakujem!
30. jan 2012 o 13:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj kocky, chcem Vas velmi poprosit o radu, nazor. Asi pol roka sa pokusal moj gynekolog bojovat s mojim men. cyklom, ktory bol uplne rozhadzany a najma, nedochadzalo k ovulacii a pod. Kedze bol u mna kazdy mesiac nejaky problem, pytal sa ma, ci nemam problemy so stitnou zlazou, lebo jemu vsetko nasvedcovalo tomu, ze povodcom mojich problemov je prave stitna zlaza. Ja som ale so SZ nikdy nemala problemy, ani som nikdy nebola u endokrinologa. Ani nikto v rodine. Gynekolog mi vsak skusil urobit sono stitnej, ci tam nahodou nieco nezbada, co by nasvedcovalo tomu, ze tam nieco nie je ok a nasiel tam uzol. Poslal ma k endokrinologovi, aby sa na to pozrel on. Uzol tam naozaj bol (16 mm), ale endokrinolog povedal, ze to je ok (podla utz). Urobil mi krvne testy a tie vysli nasledovne: TSH 2,290 uIU/ml (norma 0,270 - 4,200) a Thyreoglobulin 263,3 ng/ml (norma 1,4 - 78,0). Na zaklade uvedenych vysledkov skonstatoval, ze je vsetko ok a nema so mnou viac co riesit. Ziadnu liecbu nenavrhol. Stale mam vsak problemy s mojim men. cyklom a taktiez s otehotnenim, nepomahaju mi zatial ani lieky od gynekologa a ten je stale presvedceny o tom, ze problem je v SZ a endokrinolog mi mal nasadit liecbu, ktora by vsetko vyriesila. Neviem ale posudit, ci bol postup endokrinologa ok, alebo ci by som mala na zaklade vyssie uvedenych vysledkov vyhladat ineho endokrinologa a zopakovat vysetrenia. Aky je Vas nazor? Dakujem Vam velmi pekne za akykolvek nazor a radu a zelam vsetko len to najlepsie!
31. jan 2012 o 22:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kvetulik choď k druhému endokrinológovi. FT4 ti nebral?

Pri posudzovaní funkcie štítnej žlazy ide vždy o pomer hodnôt TSH a FT4 - samotná hodnota TSH nemá výpovednú hodnotu. Nebral ti ani protilátky na štítnu žľazu (aTPO) ?

Povedala si tomuto endokrinológovi o problémoch s MS?

Uzol 1,6cm je už dosť veľký uzol a je nutné podrobnejšie vyšetrenie- napísala si správne ten rozmer?

Ak si napísala správny rozmer, odporúčam konzultáciu u iného endokrinológa, povedať o problémoch s otehotnením, s cyklom, mal by to byť dobrý endoš a mal by vziať minimálne TSH, FT4, aTPO. Tieto veci si môžeš dať zobrať aj ako samoplatca v nejakom súkromnom zdravotnom labáku - stálo by to cca 40eur.
31. jan 2012 o 22:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kvetulik a vieš, kde zhruba ten uzol máš? Necítiš alebo nemáš pocit tlaku na krku, sťaženého prehĺtania, časté pokašliavanie?

Nemáš v posledne dobe zvýšenú teplotu a výrazné (najmä nočné) potenie?
31. jan 2012 o 22:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, pročítám diskuze a už mám zamotanou celou hlavu:slight_smile: teprve po 4.IVF , po zamlklém potratu , mi zjistili problém se štítnou žlázou. Brala jsem Femibion, ale ten mi na endokrinologii hned pan doktor vyškrtnul a nyní beru Euthyrox. Chtěla jsem se zeptat, dají se tedy u nás koupit nějaké vitamíny pro plánované těhotenství bez jodu? Zkoušela jsem hledat ten Elevit nebo Pregnavit, ale nic. Nebo nemáte někdo zkušenost se zasláním od někud z EU? Děkuji moc za rady a přeji všem hezký den.
1. feb 2012 o 09:04  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ...dávno si sa neozvala, ako sa ti darí? Dúfam, že dobre...Držím palce..
1. feb 2012 o 11:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka Ahoj minewka, dakujem Ti strasne moc za odpoved. Velmi ma potesila, pretoze uz naozaj neviem, co dalej. Pisala som uz na jedno ceske forum o SZ, ale nikto sa neozval. Napisala som aj do NEDU Lubochna, jednej doktorke na mail a poslala som jej aj naskenovane moje vysledky. Ale zatial sa neozvala. Aby si videla, co vsetko mi robil, mozem Ti poslat na mail moje vysledky, ak ti to nebude vadit. Tam uvidis, na co vsetko mi vlastne robil vysetrenia. Ale co sa tyka SZ, je tam len TSH a Thyreoglobulin. Endokrinologovi som povedala o problemoch s ms, aj o tom, ze gynekolog ma podozrenie na problem so SZ (o tom, ze mi gynekolog nasiel uzol som samozrejme nepovedala...). V tom obdobi som mala aj depresie a fakt divne stavy. Aj o tom som povedala. Aj o buseni srdca. Ale on sa celkovo tvaril, ze co tam vobec hladam. Pritom mi bol odporuceny ako dobry odbornik. Uzol ma 16 mm, aj v sprave od endokr. to tak je. Neviem, kde je ten uzol, ale zbadal ho, ked mi prechadzal utz sondou z lavej strany myslim. Po vysledkoch krvi mi len povedal, ze co sa tyka uzla, je tam zvysena aktivita, ale ze to je ok. Nocne potenie ani teplotu nemam. Pri prehltani nemam nejaky vazne problemy.
1. feb 2012 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@kvetulik jasné, kľudne mi pošli na mail výsledky. Podľa mňa treba skúsiť iného endoša.

Ten uzol je už dosť veľký - ja ťa nechcem strašiť - ale ja mám uzol 1,7cm a vedľa neho tesne uzol s 1cm - a endoška ma poslala na sono vyšetrenie, bola som na CTčku, potom ešte raz na CTčku s kontrastnou látkou a 14.2. idem na operáciu, kde mi ho vyberú. Ja ale ten uzol nemám spojený so štítkou. (ale podľa CT vyzerá, že je to ektopické, čiže "inde sa nachádzajúce" tkanivo štítnej žľazy)...rovnako mi urobia aj totálnu strumektómiu - teda vyoperujú celú štítku a aj uzliny. A všetko sa posiela na histológiu.

Uzol väčší ako 1 cm je potrebné vyšetriť, a často sa robí aj tenkoihlová biopsia.

Ten endoš, kde si bola, je fušer.

Inak, ja som tiež mala problém otehotnieť. Trvalo to takmer 3roky. Ale dostala som sa do rúk úžasnej lekárke, precíznej, pedantnej.

Dnes som bola u svojej endošky a keďže mám aj jednu kamošku, čo má problém otehu, som si potvrdila u DR, či si fobre pamätám, čo mi povedala, keď som k nej prišla prvý krát - že na to, aby žena vedela otehotnieť, je ideálne , aby hodnota TSH bola pod 1. Že knižky síce hovoria o hranici 2,5 , ale že jej dlhoročná prax ukazuje, že ak to liečbou stiahnu pod 1, je to oveľa lepšie.
1. feb 2012 o 18:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12 ...no moj vysledok uz asi poznas....to, ci za to mozu vysoke hodnoty TSH alebo nieco ine, to neviem. viem, ze idealne TSH na oplodnenie je od 1-2, u mna strasne kolisalo medzi 10 - 17.5.Mne to bolo jasne, ze sa to nepodari, hned ako mi testy pred vianocami ukazali TSH 17.5....no doktor sa rozhodol ista dalej...a tak som si medzitym davku prudko zvysovala / znizovala s cielom este to nejako do toho transferu stihnut upravit. v pribehu mesiaca som mala robne 3 testy - najprv som si davku zvysila o 50 jednotiek, tak zo 17.5 to spadlo na 6, no kedze doktorka predtym odporucala zvysit iba o 25jednotiek, tak som to o tych 25j po testoch znizila, lebo som sa bala, ci tym prudkym zvysenim nieco neposkodim....no o 2 tyzdne testy ukazali, ze TSH skocilo opat hore na 10,3. Bola som z toho nestastna....lebo to bolo paru dni pred transferom a ked som sa dozvedela vysledky tak som opat zysila davku az na 175 (3 dni pred transferom a potom som pokracocala este dalsich 5 dni)...a odvtedy beriem 150.

ja nezijem na Slovensku, som v UK, a tak je to tu s doktormi, najma so specialistami velmi tazko. No podarilo sa mi dostat k novej endokrinologicke, vyzerala byt velmi zlata, vravela, ze mi rozumie, preco som sa tak zahravala s liekmi (to som este vtedy nevedela vysledok) vravale, ze pri 150 mam teraz ostat a dala mi porobit nejake dalsie testy na antibodies (protilatky) ani neviem presne ake,...ale na Slovensku som sa dala robit vsetky a z toho 2 su vysoke.
1. feb 2012 o 23:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12 toto su moje antibodies, ale ak mi to moze pomoct pri otehotneniu, netusim...

ATG 8.908 0.0-1.0 autoprotilatky proti tyreoglobulínu
ATM 50.694 0.0-1.0 autopl proti tyroidálnej peroxidáze
ATR 0.185 0.0-1.0 autopl proti TSH receptorom
ATTG 0.025 0.0-1.0 autopl proti tkaniv.transglutamin
2. feb 2012 o 00:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ...no tak s týmto ti asi neporadím, lebo absolútne netuším o čom tieto hodnoty vypovedajú...ja mám momentálne hodnoty stabilizované (trvalo to mesiac a pol), ale otehotnieť sa nám nepodarilo tiež.... snažím sa na to nemyslieť, lebo už mám pocit, že neviem normálne fungovať...tak sme začali lyžovať a momentálne nás to baví a zistili sme že sa cítime psychicky lepšie...každopádne snaž sa aj ty zamestnať myseľ niečím pozitívnym aby sa ŠŽ stabilizovala a možno potom to vyjde...tá dovolenka je dobrý nápad určite by ste to mali skúsiť...držím palčeky...pa...
2. feb 2012 o 09:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12
v prvom rade treba pozitívne myslieť :dizzy_face: a určite sa zadarí :wink:
2. feb 2012 o 18:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@pharmanex ..hej o to sa snažíme, len niekedy je to horšie inokedy lepšie...Ďakujem.
2. feb 2012 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojtee, len sa chcem opytat, najde sa tu nejaka babenka, co sa jej podarilo otehotniet aj pocas brania Thyrozolu na zvysenu funkciu stitnej zlazy? :unamused: . Prestavam dufat, ze sa nam to podari pocas liecby :cry: . Dakujem.
8. feb 2012 o 08:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ....no ja mám opačný problém zníženú ŠŽ...a tiež sa nedarí, čo som počula otehotnieť je problém viac pri zníženej ako pri zvýšenej, ale asi to nebude pravidlo....ako dlho sa nedarí..nám 5 mesiacov....Hlavu hore a hlavne nevzdávať sa...držím palce...
8. feb 2012 o 09:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12 My sa snazime tak 4.mesiac, zatial nestresujem, neni to moc, len ma zaujimalo ci je vobec sanca otehotniet pocas tych tabletiek :unamused: . Ja som zas pocula, ze pri znizenej funkcii je problem otehotniet, ale pri zvysenej funkcii je problem donosit babatko :confounded: .
8. feb 2012 o 11:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ...takže ani tak ani tak nie je dobre...mne zistili zníženú funkciu pri tehotenstve so Sofinkou, ktorá mi žiaľ v 33tt zomrela, ale lekári absolútne vylúčili že by za to mohla ŠŽ, brala som od 9tt Euthyrox a všetky výsledky som mala OK a i tak to nedopadlo dobre...robili mi rôzne vyšetrenia hematologické aj genetické a nič nezistili a tak mi len povedali že to príroda takto zariadila...a vraj niekedy sa to stáva...pri oboch tehotenstvách som nemala prakticky žiadne problémy otehotnieť a teraz stále nič...neviem s čím to súvisí, hlavne sa snažím nestresovať...snažím sa úplne nemyslieť, len je to ťažké...ale to pochopí iba ten kto niečím podobným prechádza, preto chodím sem na MK, nachádzam tu veľa podobných osudov ako mám ja...Verím, že sa nám to podarí :slight_smile:
8. feb 2012 o 12:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ja mam tiez znizenu funkciu stitnej zlazy, podarilo sa mi otehotniet, ale zial dva krat som potratila. Lekari ani ja sme vtedy nevedeli o mojej znizenej funkcii stitnej zlazy, teraz sa vsak na nu liecim, beriem euthyrox 50 a som tehotna. Zatial vsetko je OK, ale beru ma ako rizikovu a hrozi mi predcasny porod.
Kamaratka ma tiez problemy so stitnou zlazou a porodila tri deticky, takze nevzdavajte sa, myslite pozitivne. Velmi vam drzim palce!
8. feb 2012 o 12:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mimi Ahoj, tak to je super, ze cakas babatko :slight_smile:, vela vela stastia prajem, nech je vsetko v poriadku. Este sa chcem opytat, kedze si rizikova aj si na PNke? Ci pracujes? Bo viem, ze treba byt v klude, a u mna v praci si neviem predstavit klud :slight_smile:. Teda ak sa mi vobec podari otehotniet :/. Ale dala si mi nadej, dakujem :slight_smile:.
8. feb 2012 o 13:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte je tu toho kopa,sa mi nechce citat, ci je tu aj takyto pripad, je tu niekto , kto otehotnel pri zvysenej funkcii stitnej zlazy a donosil zdrave babatko do konca? dakujem
8. feb 2012 o 13:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 dakujem, velmi sa tesime, ze sa nam konecne podarilo prejst prvy trimester, hoci to este stale nemame vyhrate, ale uz idem do tretieho trimestra, tak dufam, ze keby sa to aj teraz narodilo, tak to prezije.
Som vypisana, cele tehu som PN, bola som uz aj dvakrat hospitalizovana, ale u mna je to trochu komplikovanejsie, kedze prveho som predcasne porodila, plus mam nad 35 rokov a ine zdrav.problemy...
Prajem ti, nech sa vam to podari, netreba sa zybtocne nad tym sustredovat, prvu skusenost som mala pri prvom. Strasne sme chceli babo, nedarilo sa a potom som sa od tych myslienok dajako odputala a otehotnela som. Maly sa sice narodil v 32tt, ale teraz je z neho uz velky chlapec :slight_smile: Potom som dva krat potratila, zle som to znasala, ale nakoniec som si povedala, nech je ako ma byt, priroda si to uz sama zariadi.
8. feb 2012 o 13:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@I7067 Áno,ja som mala to isté čo ty štítna žľaza je potvora,a nie je pravda,že je to doživotná liečba,ja som toho dôkaz a vedia to aj v Ľubochni...potratila som v 6,mesiaci a odvtedy som si prešla všetkým možným,skúšala som všetko možné aj nemožné...nakoniec som skončila s verdiktom-vo vašom prípade je nemožné otehotnieť..tak som to chytila z druhej strany a prestala som sa snažiť..bola to dlhá cesta..ale s týmto rozumom čo mám už by som niektoré veci nerobila..najskôr som dala dokopy svoje telo,potom hlavu-teda"dušu" hlavne byť v pohode a zázraky sa diali,vďaka ľuďom,ktorí mi ukázali cestu a povzbudzovali ma..po 9 rokoch som otehotnela a máme dcérku a teraz chlapčeka...jednoducho so prestala zo seba robiť Cvičenú opicu a pokusného králika ..ak chcete,rada vám poradím a pomôžem,som vďačná za pomoc čo sa dostala mne,tak som sa rozhodla,že ja pomôžem ďalej..hladina hormónov sa mení každú hodinu..
10. feb 2012 o 00:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gabinap12 ja osobne mam ŠŽ absolutne nefunkcnz, beriem hormony. otehotnela som dvakrat vzdy na prvy pokus, ale dva roky predtym som mala liecbu hormonmi.
10. feb 2012 o 00:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok