• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@adetka dakujem, potesila si ma :slight_smile: po sone dam vediet este.
21. feb 2012 o 15:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@silvuskaa No veru, asi sa nabehas :slight_smile:, ale zavidim ti .. aj ja bych uz rada bola takto unavena :slight_smile:. Drzim palce, nech to nemas stitku. A mozete sa pokojne snazilkovat dalej. :slight_smile:
21. feb 2012 o 15:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 aj ja tebe drzim palceky nech je vsetko ok a coskoro pobehujes s rastucim bruskom :slight_smile:
21. feb 2012 o 16:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ano mame to rovnake, mne aj doktor povedal, ze sa mi nastartovala prave zo stresu, takze do roka sa mi to moze aj uplne spravit podla doktora, lebo na sone to bolo ok
@silvuskaa presne ako u aleks som sla k svojej doktorke a ta mi z krvi zistila, ze mam zle hodnoty. Ppotom som sla k endokrinologovia ten mi spravil sono a nasadil lieky. a myslim, ze ked mal volal a nevolal, tak je vsetko ok
21. feb 2012 o 21:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, ja som bola dnes u svojej obvodnej bo som chora :frowning2: a spytala som sa jej na tu stitnu, co si ona mysli. A mi povedala, ze hlavne su tie hodnoty F3/F4 ... ze tie musim mat ok. Ze to TSH co mam zle mi vysvetlila, ze je citujem : "Ako spajza v byte, ze je to nepotrebna miestnost, ale sa z nej vytahuju potraviny" ... :slight_smile: . Ze to znamena, ze to je hodnota, na zaklade ktorej sa clovek dozvie , ze cosi neni ok, ale ze hlavne su tie vyssie spominane hodnoty. Ze ten thyrozol co berem, mi urcite zabere, len musim byt trpezliva. Tak ma kustik potesila, bo jedine co sa mi nemeni je to TSH. Tak ale neviem ci som vam nejako pomohla :slight_smile:.
22. feb 2012 o 12:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Pridávam sa k vam :frowning2:
22. feb 2012 o 23:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@manamani1 ...hlavne že vieš prečo sa nedarí, takže prvý krok si už urobila a teraz to už bude len lepšie..síce to možno potrvá, ale výsledok sa dostaví...držím palce..a ku ktorej skupine patríš k hyper alebo hypotyreóze? Ja mám hypo, ale už som stabilizovaná, tak dúfam sa zadarí...
23. feb 2012 o 08:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, chcem sa spýtať, mám problémy so štítnou žlazou a endokrinolog mi nedal PN ale poslal ma k obvodákovi, že PN si mám pýtať od neho... je to štandarný postup? alebo ako ste to mali vy?
23. feb 2012 o 08:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
V roku 2006 mi vyoperovali stitnu zlazu pre autoimunne ochorenie,potom mi nastavili hormony tabletkami a tie uz budem brat do konca zivota, raz za rok kontrola na endokinologii,kde skontroluju TK, vahu , vysku, natocia EKG, vezmu krv. Po operacii sme chceli miminko, ale nedarilo sa nam,na gynde mi zistili polycysticke vajecniky, nasadili liecbu a dnes mame 15 mesacneho syna. Nikto mi nikdy nepovedal ze by som koli stitnej zlaze nemohla mat deti :wink: , vsetkym drzim palceky, aby ste co najskor drzali vase miminka v naruci
23. feb 2012 o 14:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@aleks_30 ja si myslim, ze je to dobra spravicka :wink:
@olinka166 ja som pn nepotrebovala, tak neporadim
@lukajdik snad aj my tu to dotiahneme do stastneho konca :wink:
23. feb 2012 o 14:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zuzik1983 drzim moc moc palceky, urcite sa ti podari :wink:
23. feb 2012 o 14:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@manamani1 ako si pochodila u endokrinologicky ? ja sa mozno pridam v pondelok..ale naopak- velmi dufam, ze mi potvrdia znizenu funkciu. Nasiel by sa ten problem konecne..
23. feb 2012 o 14:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micak ja som bola zatial len na krvnych testoch a az 30.3 budem vediet vysledky :unamused:
23. feb 2012 o 17:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@manamani1 az o mesiac ?! to trva tak dlho ?
23. feb 2012 o 18:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micak pani doktorka ide na dovolenku!
23. feb 2012 o 18:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@manamani1 super a to ani sestricka tam nebude, ze by si vedela vysledky?
23. feb 2012 o 18:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micak bude,ale sestricka vie podla mna prd, a to s vysledkami idem k doktorke
23. feb 2012 o 18:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
som taka rada, strasne som sa bala, ze nemôzem mat babo ale dnes ma moj gynekolok tak potesil :slight_smile: ze nevidi ziaden problem ze som zdrava jeeeeeeeeej :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: uz len sa poriadne snazit :wink:
23. feb 2012 o 18:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@manamani1 Ahoj. Ja ked som si bola po vysledky, mne ich najskor zreferovala sestricka, doktorka uz cosi len doplnila, podla vysledkov co mala pred sebou, ze to len precitala, a s pak mi povedala, ze si mam vybavit endokrinologa. Cize skus aj tu sestricku, sak ona to len precita z toho papierika z vysledkami. Aspon budes vediet ake mas hodnoty, a ked tak pockas na doktorku nech ti po pripade poradi. Ale ked som si vybavila endokrinologicku, brali mi krv nanovo. A endok. sa riadila tymi ich vysledkami a nasadila mi tabletky. Drzim palceky.
23. feb 2012 o 19:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte dievcata, mozem sa vas nieco opytat a trosku vam sem vtrhnut? :slight_smile:

asi pol roka beriem L thyroxin 25, endokrinologicka mi zistila autoimunitnu tyreotitidu, vsetky hormony som mala cca v norme (TSH 2,5 (0,5–5,0), FT4 13,13 (12,0–22,0) toto su hodnoty zpred roka v maji)

pred tyzdnom som zistila ze som tehotna (dnes som 16 DPO, asi 4tt+2), tak som sa hned objednala na kontrolu a toto su teda vysledky:

TSH 1,5387
FT4 13,80
/NH 13,77 – 24,25/ (neviete co je to NH? lebo ono su tieto hodnoty v riadku vypisane za sebou a to NH je v takej zatvorke, tak neviem ci to je referencna hodnota, alebo co)
FT3 5,1

s tym ze mam nabeh na hypotyreozu a zvysila mi ten L thyroxin z 25 na 75 denne

ale nemyslite ze mi to az moc zvysila? ja teda verim ze viem co robi, len kamoska mala taku poznamku (aj ked to nemyslela zle, len sa proste zacudovala) a mne to odvtedy vrta v hlave, ze ved nemam tie hodnoty az take zle, stale su v norme v podstate , aj ked ked si zoberiem ze som niekolko mesiacov brala tu 25 a v podstate mam takmer nezmenene tie hodnoty, tak asi ta stitka hned takto zareagovala na tehu....no proste som sa naplasila trochu, aby mi nedala az moc vysoku davku :pensive: na kontrolu idem az v juni :pensive:

ja viem ze asi zbytocne plasim, ale snazili sme sa o babatko 3 roky a chcem proste aby bolo vsetko ok :dizzy_face:

dakujem za vase nazory :slight_smile:
24. feb 2012 o 18:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ok, uz som kludna, asi som sa potrebovala len vypisat :grinning:

ona ta moja endokrinologicka je super, ona sa trochu aj specializuje na problemy so stitkou v tehotenstve a pomohla velmi vela parom, takze jej verim :dizzy_face:
24. feb 2012 o 18:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@andulqa ahoj.ja som roky brala Euthyrox 50ug .nastastie som mala vysledky stale v norme s takouto davkou.Ked som otehotnela,tak mi doktorka zvysila na 88 ug (rozhodovala sa medzi 88 a 100 ug),kvoli tomu ze ja neviem babetku vytvarat hormony ktore potrebuje a davam mu ich takymto sposobom.najblizsie idem na krv v aprili.potom sa uvidi ci mi staci toto alebo treba este davku zvysit. ja si myslim ze ti tu davku az tak nezvysila a tvoja lekarka vie co robi a urcite chce pre teba a babo to najlepsie :slight_smile: vsetko bude ok :wink:
24. feb 2012 o 19:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@trutka dakujem :dizzy_face: ved ja viem ze plasim, uz je to ok, ved ja viem ze vie co robi, len som taka vyplasena zo vsetkeho, my sme sa uz pripravovali pomaly na IVF a zrazu bum // po troch rokoch :dizzy_face:

dakujem krasne za ukludnenie, ja fakt neviem co by som robila bez takychto for, je to na nezaplatenie :dizzy_face:

kiezby som uz aj ja bola v 15tt :dizzy_face: alebo aspon 12tt :slight_smile:)
24. feb 2012 o 19:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@andulqa neboj budes :dizzy_face:
24. feb 2012 o 20:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, vcera mi lekarka podla utz zistila autimunitne ochorenie SZ, zobrala mi krv a blizsie bude vediet vo stvrtok z vysledkov. Potom mam este prist na zaciatku menzesu na krv. Viete mi povedat nieco o tejto poruche blizsie? Co ma caka, ak sa chcem vyliecit a otehotniet ? Dakujem...
28. feb 2012 o 07:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micak zaráží mě, jak ti může z ultrazvuku určit, že máš porušenou autoimunitu ze štítné žlázy. já sama beru Euthyrox, prodělala jsem zánět štítné žlázy, ale musí k tomu být hlavně ta krev. já podle uz mám uzlovitou strumu s cystami, otěhotněla jsem přirozeně bez problémů.
důležité je vědět, co přesně ti je, protože štítná žláza má spoustu onemocnění :-/
28. feb 2012 o 07:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@megy Mozno som nevyjadrila spravne - nejakym pristrojom mi prezerala stitnu zlazu, to nie je utz ?
Ona mi povedala, ze to vyzera byt na chronicke autoimun. ochorenie, ale viac jej o tom povie krv. Povedala mi nech okamzite vysadim kelp, ze to nicomu nepomoze, v mojom pripade len moze zhorsit. Som rada, pretoze ma snahu pomoct mi a nie ako moja gynekologicka..
este vravela, ze z krvi sa zisti, ci moje PCOS je poruchou len vajecnikov alebo vajecnikov v spojeni s nadoblickami..
28. feb 2012 o 07:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@micak jj, je to ultrazvuk :slight_smile: jen právě, že z krve se to hlavně pozná, o jaké onemocnění se vlastně jedná. berou se tam právě protilátky proti štítné žláze, hladiny hormonů a podle toho se určí, zda je problém přímo v ní, nebo ještě v jejím centrálním řízení.Pak se to dá lehce upravit léky.
PCO může hodně souviset s onem. štítné žlázy. Právě, že já trpěla na cysty na vaječníku, pak mi zjistili drobné cysty ve štítné žláze a k tomu, že mám uzly, tak se to musí sledovat.
je dobře, že tě pořádně prozkoumají, ono to není sranda, když se snaží otěhotnět a nemyslí se i na jiné příčiny :slight_smile: Já měla gynekologa taky pěknou svini, co mě nechala dojít tak daleko, že jsem krvácela neustále a vše bylo v normě, až po přejití k druhému se ukázalo, že mám problém s polypem na čípku :-/ radím změnit gyn
28. feb 2012 o 08:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@megy Hej, presne, ze PCOS nemoze vzniknut len tak same od seba. A prave ta stitna zlaza by mala byt ako prva odsledovana - kedze nevytvara take hormony, ake k menstruacnemu cyklu potrebujem.
Gynekologicku uz mam vyhliadnutu, tento tyzden jej zavolam, ci ma vezme. Od tej mojej chcem odist..som z nej sklamana, ze sa uplne vykaslala na co i len zistenie priciny PCOS. Radsej teraz to vyriesit, aby to nezaslo az tak daleko ako u teba. Nechapem, ako mozu byt takyto lekari - velmi rychlo zabudli na svoju prisahu..dufam, ze uz je u teba vsetko ok a co nevidiet budes mat svoje malicke pri sebe :slight_smile:
28. feb 2012 o 09:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@megy autoimunitna tyreoitida sa da zistit aj zo sona, nakolko SZ napadnuta AIT prejavuje charakteristicke zmeny v strukture - proste nevyzera tak, ako by mala vyzerat zdrava SZ. mne diagnostikovali to iste (samozrejme krv mi brali kazdy mesiac), avsak mi narastla aj struma, pre tyzdnom som absolvovala operaciu, vybrali mi celu SZ a je mi super. hlavne vam vsetkym radim - s liekmi nevymyslajte, ked vam nieco lekar predpise, tak na to ma dovod, preto lieky berte a nesnazte sa liecit vitaminmi, tie nie su na liecbu, ale je to doplnok vyzivy.
28. feb 2012 o 11:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok