• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@moni1007 a ja ked sa pozriem na vysledky z HP, mozem nejak zistit ci bola ovu?
27. apr 2012 o 21:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka a ja ked sa pozriem na vysledky z HP, mozem nejak zistit ci bola ovu?
27. apr 2012 o 21:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dievčata aj mne zistili problemy so šž.obvodak mi bral krv a vysledok tam mam TSH 0,008 a ma byt 0,35-5,10.bola som u endokrinologa a ten mi zobral krv na podrobnejšie vysledky tak v piatok uvidim čo mi povie.ake mate priznaky problemy ?ja mam strašne zrychleny tep srdca a som stale unavena.som zvedava čo mi povie či mam zvyšenu alebo zniženu činnost šž
29. apr 2012 o 11:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka dakujem :slight_smile:
30. apr 2012 o 07:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte kocky. tak teraz som volala o vysledky testov co mi robili u endokr. a su takmer v norme. TSH je hranicne. myslite, ze je mozne, ze jeden den mam zle vysledky a o tyzden neskor su skoro v norme????
30. apr 2012 o 10:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Čauky holky, já mám zjištěnou sníženou funkci ŠŽ od května min roku, musím říct, že ač jsme se o dítě nesnažili, tak bez antikoncepce jsem už dva roky nejméně a divila jsem se, že stále nic...a pak mi právě přišli na porouchanou ŠŽ, od květnu beru prášky půlku denně, nevím teď název, něco na E, každopádně se mi to vše spravilo a v prosinci se zadařilo, jsem teď v pátém měsíci, vše ok, mimčo se vyvíjí jak má a není problém...takže neztrácejte hlavu, znovu upozorňuju, že my jsme se o dítko nesnažili, bylo to neplánované a je možné, že i právě proto se to povedlo, žádný stres apod, teď se těšíme na září :slight_smile: přeju hodně štěstí
30. apr 2012 o 12:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@marecita ahoj, ja beriem lieky viac ako rok, no mne dávku zvyšovala dr až na momentálne 125mg...a príznaky v mojom prípade boli-únava, spomalený metabolizmus, nárast na váhe a vynechávanie menštruačného cyklu, nedochádza ani k ovulácii, vraj je to poruchou šž
1. máj 2012 o 19:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
predpísala dr niektorej z vás siofor?na základe výsledkov z odberov krvi -bazálna inzulinémia som mala zvýšený inzulín, cukor je ok, moja dr endokrinologička má vraj pacientky ktoré po užívaní sioforu úspešne otehotneli, tak to teraz skúšam aj ja-túto liečbu..pravdu povediac sa cítim ako testovacia laboratórna myš...človek spraví všetko preto aby sa dožil vlastného dieťatka
1. máj 2012 o 19:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, dievčatá vie niekto poradiť...
Endoška mi nasadila minimálnu dávku thyroxínu (z najnižšej tabletky budem brať polku)... ŠZ mám OK, ale už sa nám dlho nedarí a vzhľadom na rodinnú anamnézu a "veľa tuku" v tele dr. navrhla túto minimálnu liečbu - vraj to len môže pomôcť a nič negatívne to nespraví.
Nebrala to niektorá tiež takto? minimum thyroxínu? nepošarapatilo to niečo (vraj mám vo výsledkoch "rezervu" že ak sa aj zníži, tak stále budem v norme-nemám zatiaľ výsledky v ruke, tak píšem trochu ako hotentot) :grinning:
4. máj 2012 o 18:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sarafortuna napíš presné hodnoty...najmenšia tabletka je 25tka, polka z toho 12,5 to je malicko...okrem toho máš aj iné problémy, ako to, ze neviete otehu? cyklus, ovulka, vsetko ok?
5. máj 2012 o 00:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zusanna siofor je tusim metformin vsak? teda ucinna latka? Ak hej, ja som ho brala...a kombinacia liecby stitky a metforminu (mam PCO) - pomohlo a jednu dcérku už máme :slight_smile:
5. máj 2012 o 00:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 tsh je hranicne ako? pri hornej, ci dolnej hranici? Presne cisla nevies?
5. máj 2012 o 00:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj. no myslim si, ze k tej hornej hranici je hranicne.kedze ten prvy raz som mala TSH 6,11. myslis, ze sa to moze behom tyzdna takto zmenit? a to FT4 som mala ten prvy raz 9,56 a teraz, ze uz bolo v norme. na vysetrenie mi nekazala prist,ale potom mi povedala,ze ak by som predsa len chcela tak mozem. inak, sa so mnou nebavila, asi mali vela ludi. myslis,ze to mozem brat, ze som ok?
5. máj 2012 o 08:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka ahoj. no myslim si, ze k tej hornej hranici je hranicne.kedze ten prvy raz som mala TSH 6,11. myslis, ze sa to moze behom tyzdna takto zmenit? a to FT4 som mala ten prvy raz 9,56 a teraz, ze uz bolo v norme. na vysetrenie mi nekazala prist,ale potom mi povedala,ze ak by som predsa len chcela tak mozem. inak, sa so mnou nebavila, asi mali vela ludi. myslis,ze to mozem brat, ze som ok?
5. máj 2012 o 10:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 podľa mňa to v poriadku nemáš. FT4 sa má blížiť k hodnote 16-20 a tsh by malo byť minimálne pod hodnotu 2 , ideálne pod 1 (to mi povedala moja endo, že pre ženy, ktoré chcú bábo a majú problém, sú to ideálne hodnoty. (tam proste ide o pomer hodnôt - nie o hodnotu ako takú..tsh má byť pri spodnej hranici a ft4 pri hornej.

Nespomenula si, že máš problém otehotnieť?

Ja by som na vysetrenie isla...ty kokos...akože fakt sú medzi lekármi riadni šlendriáni, nechápem... :angry:

Si hovorila s dokynou, alebo len so sestrou? Nemáš možnosť ísť k inej dr?
5. máj 2012 o 10:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 ešte čosi - väčšinou sú referenčné hodnoty pre tsh od 0,6 po 5 a FT4 od 10 po 20.

Ak máš TSH 4,9 a FT4 11 - si v norme - ale tie hodnoty nie sú v správnom pomere....je to iné, ak by si mala TSH 1,5 a FT4 16,5..chápeš...? tiež by si to mala v norme, ale v správnom pomere.

Tiež by iné bolo, ak máš napr. TSH 4 a FT 16...(aj keď je lepšie, ak je to tsh nižšie - ale nemusí to každému robiť problém)

Ak sú hodnoty nad referenčnú alebo pod referenčnú normu - to signalizuje už rozvinuté ochorenie štítky.

Odporúčam fakt na vyšetrenie ísť a povedať, že nevieš otehotnieť, kľudne by som klamala, že sa pokúšate napr. 2,5 roka...a neverím, že potom to nezačne liečiť.
5. máj 2012 o 10:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka no hovorila som len so sestrickou,ale objednala som sa preistotu na vysetrenie,pretoze sa mi to nejak nezdalo, zaplatim si sice 10 eur,ale vysetrenie bude uz 14steho, inak by som musela dlho cakat, ked budem hovorit s dr, tak mu poviem,ze sa nam nedari,aj ked on o tom vie, lebo moj zensky mu napisal, ze sa snazim otehotniet a nech ma vysetria. ale oni mi len krv vzali,ani sa ma na nic nepytali a mala som si zavolat o tie vysledky. a vysetrenie je len v podstate na moje zelanie. :angry:
no tak to si ma velmi nepotesila, ale tak sa mi snad budu venovat a ked nie skusim najst niekoho ineho :angry:
5. máj 2012 o 10:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 no, keĎ si hovorila len so sestrou, to je iné....to mi trochu odľahlo...uvidíš, čo ti povie doky, podľa mňa by bolo fajn ti šupnúť euthyrox, fakt tie hodnoty treba upravit..

Ti napisem moje hodnoty:

pred liecbou: TSH 2,5 FT4 11
po liecbe : TSH 0,8 FT4 16,5

Cele tehu ma sledovali, pribudajucimi tehu mesiacmi sa mi hodnoty zhorsovali, v 8 mesiaci mi zvysila davku euthyroxu z 25 na 50.

Po porode sa hodnoty upravili, opat to bol len euthyrox 25...

A aj napriek tomu, ze hodnoty boli v norme, brala som lieky - sa mi stitka proste zblaznila a musela ist von, spolu s nadorom. (mala som toxicku nodoznu strumu s tumorom - ze toto mavaju stari ludia a velmi zriedka taky mlady, ako som ja.)...ale u mna tam bude aj geneticka nejaka vada - pretoze moja babka mala presne to iste, presne v mojom veku a presne na tej istej strane...
5. máj 2012 o 10:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka no ale aj ked som hovorila len so sestrou, dr musel asi vidiet vysledky nie? a keby som sa nepytala aj tak na vysetrenie,tak som na tom stale rovnako. tak som zvedava ako dopadnem.
to ma mrzi,ze si mala taketo problemy a teraz uz je to v poho?
5. máj 2012 o 11:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 hej hej, vsetko v poho, citim sa ovela lepsie, bez stitky, s vyssou davkou liekov , ako so stitkou a bez liekov :grinning:

Myslím, že to doky vidieť nemusel...napíš potom, čo ti povedali, som zvedavá...a ako dlho sa snažíte?
5. máj 2012 o 12:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka
tak to sa tesim :slight_smile:
dam vediet. antikoncepciu som vysadila v auguste, aktivne sme sa snazili od decembra a uz druhy cyklus meriam aj BT
5. máj 2012 o 12:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 a spermio máte ok? či ešte ste neriešili?
5. máj 2012 o 12:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka no to sme este neriesili, zacala som prehliadkou u zenskeho pred mesiacom a hned na to HP a uzsu tu problemy. a to chcel zesnky riesit az v septembri :angry:
5. máj 2012 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@moni1007 hm, no jo... :-/ ... ale dobre, že sa našlo, čo treba poriešiť... A uvidíš, či sa potom nezadarí :slight_smile:
5. máj 2012 o 13:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka ano-ten siofor je v podstate metformín a je to určitá forma liečby,dúfam že aj nám pomôže, teraz beriem 500 a má sa to zvýšiť na 850, uvidíme
:wink:
5. máj 2012 o 14:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zusanna ja som brala 3x denne 500vku - pomohlo veľmi.. :slight_smile:...schudla som, upravila sa ms a ostala som tehu :slight_smile:
5. máj 2012 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka no presne to aj vravel môj gynekológ :slight_smile: , mal by sa upraviť cyklus, mala by nabehnúť ovulácia ku ktorej u mňa nedochádzalo :unamused: a samozrejme by sa mala znížiť hmotnosť :slight_smile: , v čo pevne verím a to slovko tehu by bolo úplne super, všetko je niekde vo hviezdach a čo má prísť, to iste príde :wink: ja ten siofor beriem 2x denne 500vku a v priebehu kontrol sa uvidí, teraz ma čaká najbližšie o 2 mesiace
5. máj 2012 o 14:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kocky mam otazku.... dnes som zistila, ze mi dosiel L-Thyroxin a prakticka lekarka mi ho uz minule nechcela predpisat.... budem si musiet ist pon do BB, ale napadlo mi, ze mozno niektora mate.... kupila by som jeden platok... beriem 75mg
6. máj 2012 o 06:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@happy8051 Ahoj, ja by som ti poslala, o kupovaní ani reči, mám zvyšný, keďže každé 2-3 mesiace mám zvýšenú dávku-zostalo mi 50 tabliet-2 tabličky po 25, tak až chceš, daj vedieť
6. máj 2012 o 08:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@minewka , ahoj, tak už mám papier od dokyni v ruke... prečítala som si čo si písala Monike, a teda ja to mám celkom OK:
tsh 1,4
ft4 16
Atg menej ako 30
TPO menej ako 7

Nasadila 25ug - PO-PIA (víkend nie).
Som 2 roky od potratu, manžel zdravý, ja od potratu anovuláky - každý druhý plus špinenie, po Sarapise sa to upravilo, potom som ho vysadila- mala som 2 mesiace cystu, minule total anovulák - robili sme folikulometriu, teraz beriem zase Sarapis a aj Macu - ovu bola krásne na 17dc...

čakám ešte na výsledky HP, či náhodou ešte aj prolaktín nešarapatí :confounded:

nie je zbytočné brať L-thyroxín? sa trochu bojím, či to nerozhádze hladiny hormonov, hoci dr. tvrdila, že ak mi klesne tsh, tak ešte stále budem v norme....
má l-thyroxín vplyv aj na FT4 ? či to je poprepájané jedno s druhým...? :sweat_smile:
7. máj 2012 o 12:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok