• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@ivka3901 je smutne ze sa vam nedari, ale treba dufat. a k bratiu tych liekov na stitku- urcite ich uzivanie nie je zbytocne. ja beriem euthyrox 50, a ja osobne vidim ten rozdiel na sebe, teda ako som sa citila pred ich uzivanim a teraz. predtym ma unavila aj ranajsia cesta do prace, teraz mam enegiu cely den. proste je to fakt rozdiel. :slight_smile:
23. mar 2013 o 19:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivka3901 ahoj;)ja mám tiez zníženú funkciu,brala som euthyrox 50,po kontrole mi doktor zvýšil dávku na 75 a do mesiaca som otehotnela;)teraz beriem 100 a 75 obden, tak mi to zdvihli,hned ako som zistila,ze som tehu..mimco uz ma 5 mesiacov;)držím palce nech sa skoro aj ty dockas;)ináč ja chodím do Lubochne,tam su vyborni odborníci..
23. mar 2013 o 19:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivvka29 ahoj, tiez mam autoimunne ochorenie štitnej zlazy. znamena ze tvoje telo si vytvara proti tvojej stitnej zlaze protilatky, preto stitka neprodukuje dostatocne mnozstvo hormonov a tieto musia byt nahradzane formou lieku. Mne moja lekarka sleduje len hodnoty fT4 a TSH. TPO mi sledovala, len na zaciatku liecby, ked mi len nadstavovala lieky. TPO je myslim hodnota protilatok, tie mas zvysene.
23. mar 2013 o 19:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@hela_tn ahoj davku liekov ti dvihli hned ako si zistila, ze si tehotna? lebo mne moja endokrinologicka povedala, ze v pripade tehotenstva sa chodi na kontrolu v 10 tt.
23. mar 2013 o 19:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@wanilla zistila som, ze som tehotna, ked som bola v 5tt a hned dalsi tyzden nato som bola v Lubochni a uz mi zdvihli davku, povedali, ze do 6 mesiacov po porode mam prist na kontrolu, tak som zvedava, ci mi davku znizia alebo co..
23. mar 2013 o 22:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@wanilla
@hela_tn baby díky za rady,ale po 8 rokoch a 4 IVF a po tých všetkých vyšetreniach čo nám zisitli tak nádej nás už opustila :frowning2: v centre mne zistili ešte protilátky voči spermiám :frowning2:
24. mar 2013 o 00:02  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivka3901 tak to ma naozaj mrzí :( ani neviem čo ti k tomu napísať, asi len toľko, že drž sa žena, aj keď sa ten osud nespravodlivý s tebou tak nepekne zahráva, nedaj sa. napriek všetkému prajem veľa síl a chuti bojovať ďalej.
24. mar 2013 o 11:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@wanilla v pohode moja :wink: som dá sa povedať aj ked vo vnútri stále ma to bolí sem-tam si aj poplačem,ked zistím,že niekto v mojom okolí čaká bábätko a já si tak v duchu poviem usmeje sa aj na nás raz šťastie aj ked tehotná som už raz bola síce len 2 mesiace,ale boli sme tí najšťastnejší ludia pod slnkom :slight_smile: šak možno raz aj ked ............
24. mar 2013 o 16:49  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu. Má tu niekto skúsenosti s vyoperovanou štítnou žľazou? Mne ju chcú zobrať celú a ja sa s tým neviem zmieriť... Ale nakoľko skoro 2 roky nemôžem otehotnieť, začínam o tom uvažovať... Vopred dík za rady :slight_smile:
25. mar 2013 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ešte dopĺňam moje výsledky z vyšetrenia...žiaľ, ja sa v nich moc nevyznám, len viem, že nie sú dobré.
TSH 0,013 a fT4 0,7
25. mar 2013 o 22:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@xenkyyy osobne s vyoperanou stitnou zlazou skusenosti nemam, ale kamaratka ma cast vyoperovanu. mala zvysenu cinnost, no v sucasnosti ma uz stitku upravenu a je aj bez liekov. ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy. a co sa tyka tvojich hodnot TSH a fT4 su velmi nizke. normalne hodnoty su : TSH 0,5 – 4,5 mlU/l, FT4 9,1-23,8 pmol/l
27. mar 2013 o 18:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
xenkyyy mne vyoperovali celu stitku aj koli tomu aby som mohla otehotniet mala som hyperfunkciu no nic prijemne to neni bo sa s tym tvoje telo musi vyrovnat taktiez ti musia nejaky cas po operacii podavat vapnik kym si ho nezacne telo vyrabat dostatocne tie prve dni su neprijemne bo mas dost natesno obvazy no ked nabehnes na thyroxin a dobre ti nastavia davky je to v pohode ja berem 125 thyroxin a nelutujem no rozhodnut sa musis ty pa
27. mar 2013 o 20:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
xenkyyy mna operovali v bojniciach dr beno je to uzasny doktor prisiel k nam z martina je fak velmi dobri odbornik a ma ludsky pristup k pacientom co po tak narocnej operacii clovek potrebuje inak do roboty som isla cca troch mesiacoch mozno aj skorej uz si to presne nepametam bo to bolo asi v2006 a to robim predavacku v hypaci
27. mar 2013 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@wanilla Díky za odpoveď, aj radu. Ty funguješ len na liekoch? A cítiš sa dobre?
28. mar 2013 o 07:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jjjajjjkaxs Vďaka za odpoveď :slight_smile: Ja som mala pred 3 mesiacmi hyperfunkciu a odrazu mi klesli hodnoty na minimum. A nasadili mi lieky na zníženú, L-Thyroxin. Operáciu zvažujem asi 2 roky. Stále som dúfala, že sa mi to upraví, polepší....no len sa to zhoršuje. A keďže spomínaš, že operáciu neľutuješ, tak asi aj bábo sa pošťastilo.....?
28. mar 2013 o 07:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Já mám sníženou funkci štítné žlázy beru 150 a o víkendu 200, na kontrolu mě říkala že se musí do 10tt, tam už jsem byla a zatím mi to nechala takhle, ptž beru těhu vitamíny co obsahují i jód, na další kontrolu krve mě chtěla hned po dvou měsících a ty kontroly ke konci těhotenství budou asi ještě častější.. Jinak my měli štěstí a otěhotněla jsem po měsíci. Chodím k paní doktorce pačesové v Praze na národní a nemůžu si to vynachválit oproti chrudimi kam jsem chodila dříve..
28. mar 2013 o 07:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@xenkyyy ano, len lieky, konkretne euthyrox 50 beriem. a citim sa uplne super.
28. mar 2013 o 08:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@xenkyyy mam dve deticky mala bude mat styri a mali ma 5mesiacov cez tehotenstvo som uzivala aj kalcium a magnezium bo babo si ho vela bere na kontrole som bola zo stitnou asi dva krat inak chodim raz rocne vsak sa porad s doktormi ak ti radia dat ju von tak sa to uz asi moc nezlepsi su ludia co maju stitku beru lieky a je to v poho no ak mas teraz take problemi mozno by ju bolo lepsie vybrat a teba zaliecit kym si neni tehotna aby ti potom nerobila problemi ale to sa porad s endokrinologom pa
28. mar 2013 o 13:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Ja mam tiez celu vyoperovanu, bola som v ruzomberku, asi 4-5 mesiacov trvalo, kym mi nastavili spravne davky liekov, ale odvtedy som uplne v pohode, beriem euthyrox 100 a 125 a to sa mi nezmenilo ani pocas tehotenstva. Predtym som mala strumu a znizenu funkciu, lieky som brala cca od 1997, operacia bola v 2005 ... A ked prisiel cas na babo, s otehotnenim neboli ziadne problemy :wink:
28. mar 2013 o 13:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy, beriem lieky od mala a v pohode... bala som sa, ze budem mat problemy s otehotnenim, ale lekarka ma upokojila.... ked som otehotnela, sledovala ma a zvysovala mi davky podla potreby.... teraz sa to uz upravilo a beriem lieky dalej...
28. mar 2013 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
@megan18 Tak to je super, tak by som si to aj ja predstavovala... :slight_smile:
28. mar 2013 o 18:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@denisia ... tiež mám strumu, dosť veľkú. Tak uvidíme, čo povie lekár pri ďalšej kontrole... ďakujem za reakciu )
28. mar 2013 o 18:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@motylek17 ... mne predpísali lieky len pred nedávnom...a chodím dosť často na kontroly. Tak uvidíme, možno to pomôže a aj bábo bude ešte...
28. mar 2013 o 18:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@xenkyyy ahojky, ja mam vyoperovanu polovicu stitnej zlazy, pristitne telieska mi nechali (nastastie). Mala som tam strumu. Odvtedy som uzivala euthyrox 25, asi po troch rokoch kombinovali 25 a 50. Ked som povedala, ze sa ideme snazit o babo, dali mi 50. Tak uvidime ci zaberie :slight_smile:
31. mar 2013 o 18:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte baby dnes som bola prvykrat u endokrinologicky na ziadost koznej lekarky, vypadavaju mi vlasy a dost som pribrala a mam predlzeny cyklus na 45 dni, nasla mi dva uzliky a povedala,ze mam nedostatok muzskych hormonov, krvne testy budem vediet az vo stvrtok, bojim sa,ze bude problem s otehotnenim :cry:
2. apr 2013 o 22:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@jankaam uvidis po testoch... nastavia ti liecbu, dobre, ze si na to prisla cim skor... a nie az po neuspesnom snazeni, alebo nedajboze potrate (ako ja) - ale liekmi sa da pekne vsetko nastvait a ani s otehotnenim nemusi byt problem- cylus by sa ti mal upravit... drzim prsty
3. apr 2013 o 14:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
ahojte baby , chcem sa opýtať kedy ste otehotneli po nasadení liekov na zníženú funkciu štítnej žľazy ?
3. apr 2013 o 15:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
3. apr 2013 o 16:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@motylek17 prosím Ťa, ako často sa chodí na krv keď už nie som tehotná?
4. apr 2013 o 13:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@varticek ja som 15 tt, doteraz som xodila kazdych 30 dni a teraz mi uz endokrin. vravela, ze bude stacit kazde dva mesiace a spominala, ze po porode to bude este 2 x s rozpatim jedneho mesiaca. Potom o dalsie dva mesiace a az potom nabehnesh na stand. rezim- raz za polroka...
4. apr 2013 o 13:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok