• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
zienky, tie co mate hypoT, nebrala ste niektora prednison? Ja mam pocit, ze mi ovplyvnuje hodnoty stitnej. Mam teraz aj TSH aj free T4 ovela zvysene.
14. mar 2015 o 14:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ja mam od 10r hypo,dlhe roky som uzivala rovnaku davku euthyrox a mala stale dobre vysledky,min rok som absolvovala dve ivf aj s prednisonom a po nich mam katastrof.vysledky,tsh mi vyletelo o 100% takze mi musela dr.zvysit davku euthyrox a zrusila som vsetky pokusy KET co nam ostali kym sa mi to nezrovna..
14. mar 2015 o 22:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ano,medrol mi zvýšil krásne výsledky a 150 percent behom dvoch tyzdnov
14. mar 2015 o 22:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@evadek to fakt?lebo na 1strane mne teraz endokrin.zvysila euthyrox ale na druhej strane mi na imuno na 6 t nasadili medrol tak to som zvedava jak sa to pobije OMG:frowning2:
14. mar 2015 o 22:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour no moja endo bola prekvapena...ale možno len ja mám tu smolu....teraz budem mat o dva tyzdne kontrolu...som zvedavá co bude po stimulke a par tyzdnov tehu....
14. mar 2015 o 22:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@evadek drzim palce,daj potom vediet,a teraz si tehu??ja idem v aprily/maji na ket a vysl.budem mat v aprily aj z endo aj imuno tak som fakt zvedava co tie dva lieky naraz urobia
14. mar 2015 o 22:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour už nie ... v 7 TT SME o mimco prisli ... teraz nas caka cakanie , výsledky, vyšetrenia a ked nazbieram odvahu ..tak KET ...držím palce aj ja tebe :slight_smile:
14. mar 2015 o 23:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour
ja som mala 4 iVF<vzdy som brala prednison, no len pri 2 IVF som nasledne robila tsty na TSH, ktore boli katastrofalne. som myslela, ze je to kvoli hormonom som stimulacie. teraz som brala prednison z ineho dovodu, myslela som budem pokracovat doKET, na ktory som chcela ist o mesiac, no teraz to musim odlozit.
Ako dlho po vysadeni prednisonu trvalo, pokial sa TSH uprvilo?

@evadek
co je medrol?
15. mar 2015 o 11:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka medrol je podobný liek ako prednison
15. mar 2015 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka na to ti nedokazem odpovedat lebo ja som v takej situacii ze som po stimul.v decem.vysadila po neus.ivf prednison,zvysene hod.mi namerali teraz zac.marca,hned zvysili davku euthyrox, ale sucasne som zacala uzivat medrol kt.mi dala imunolog.na 6tyzd.lebo chcem ist na ket a tvorim protil.na troboflast.cize som dost v zlej situacii,kedy na ket musim medrol uzivat a sucasne mam dost vysoke tsh..pred ket budem mat vysl.tsh t.j.28.4 po 1.5 mes zvys.davky euthyrox,tak ti dam vediet ci to kleslo popri medrole
15. mar 2015 o 14:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@evadek ahoj,dnes som hovorila s dr.z reprod.imuno v nr co k nej chodim.povedala mi na priamu otazku ze na vysl.tsh nemoze mat medrlol ziadny vplyv ak sa uziva v davkach co mam t.j 8mg a neni to dlhodobe t.j viac jak stvrt.rok
16. mar 2015 o 22:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, po par mesiacoch liecby mi hladina TSH klesla zo 6.2 na 3.6, podla endokrinologicky je to uz v norme a ok, mne sa to zda stale akosi moc, mate s tym skusenosti? Otehotnela daktora pri takychto hladinach?
21. apr 2015 o 14:38  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja mam diagnostikovanu poruchu stitnej zlazy uz niekolko rokov cca 16 rokov... :D po poslednej prehliadke na endokrinologii my povedal, ze vlastne stitna zlaza nefunguje a plne ju nahradili lieky... ale to je vlastne nepodstatne... dolezite je ze sa my pred tromi rokmi narodil krasny zdravy chlapcek... :D vela stastia a netreba sa bat.. :D ja som sa tiez bala, ale ked som ten maly uzlicek vydela vsetko sa to stratilo... i ked mozem povedat prve co som kontrovala tak bolo ci ma vsetky prsty a ci ma vsetko co male dietatko ma mat... :D
21. apr 2015 o 14:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@uhliarka ahoj, vraj u nas je norma medzi 0,5-5, ja som mala 3,24, ale otehotnela som az po x mesiacoch, ale bolo to iba biochemicke. potom som otehotnela znovu a v 8tt. som mala 2,66, ale skoncilo to MA, vrodene vyvojove chyby. v Rakusku ale napr. nepustia zenu na IVF, kym nema hodnoty TSH do 2,5. tiez to o niecom svedci... vela stastia!
21. apr 2015 o 16:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dobra sprava zienky. mesiac po vysadeni predisonu TSH kleslo na krasnych 0.71. Free T4 je sice tesne nad normou, no tiez za ten mesiac trochu kleslo. Takze dufam, ze do mesiaca, kym pojdem na KET, bude nadalej klesat. Priprava na KET zacina, najma psychicka, a tentoraz bez prednisonu!
28. apr 2015 o 01:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ahoj,gratulujem.ja zajtra0idem na odber ale uzivam stale medrol.resp.dnes ho idem vysadit kedze mi po nom nabehli totalne zle vysl.z kultivacii.a antibiot.vobec nezabrali ked ho uzivam.tak musela som ket opat zrusit.fakt lutujem ze som stratila kopu mesiacov jeho uzivanim.daj vediet ako si dopadla
28. apr 2015 o 03:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour
@gombicka
baby a aku ste mali hodnotu TSH pred uzivanim liekov? aka by mala byt idealna hodnotu, ked chce clovek otehotniet a donosit dieta??
28. apr 2015 o 08:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 Ja TSH pred ivf a medrolom 2,05 a potom 5,34 - normalna hodnota je od 0,35- 5,10 ..idealne je na tehu okolo 2 podla mojej dr.
T4 mam ok, tam je norma 10,5-22,7
28. apr 2015 o 10:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour tak ma napadlo, kedy presne uzivas medrol? mna nikto neupozornil, ze prednison ma kontraindikacie na euthyrox a tak som to brala spolu, rano. A to bola chyba. Nasla som si studie, ze ak sa tieto steroidy musia brat, tak aspon s 3 hodinovym odstupom. To by mohlo byt riesenie, ale ja to odskusane nemam. Ty si to brala kedy?
29. apr 2015 o 23:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka uzivala som to rovanko:( ale medrol uz som tieto dni vysadila, lebo uzivam antibiotika, ktore nezabrali popri medrole, dnes mi akurat dr. z imuno ale navrhla ze namiesto medrolu si budem pichat subcuviu, ktora je na udrzanie stavu, lebo inak medrol mi zabral, uz mam protilatky na troboflast v norme ...vysledky zo stitky budem mat dnes..ale zaujimave inak co pises, problem je, ze medrol sa ma aj euthyrox uzivat nalacno rano, tak potom neviem ako to kombinovat, vstavat kvoli tomu rano o piatej by sa mi nechcelo:slight_smile:)
30. apr 2015 o 09:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka Tak som v novom extreme, t.j. pre zmenu ma Dr. predavkovala, z 5,3 klesol S-TSH az na 0,15 co je uplne mimo (norma 0,35-5,1)...mna z tych lekarov fakt picne...vratila mi teda eutyrox z 88 na 75 ako som mala predtym kym mi vyletelo TSH nad 5..
30. apr 2015 o 13:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour ja ked som prisla na to, ze TSH sa narusilo kvoli Prednisonu, davku som nemenila, iba vysadila prednisom a tsh sa upravilo. problem je teraz ten, ze idem na KET a ze ci brat prednisom vecer, alebo sa na to vykaslat.
1. máj 2015 o 00:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ale vidis v mojom pripade neplati to co vravis lebo ja som az dOposial uzivala medrOl kt.ma tu istu ucin.latku ako prednison popri euthyrox a tsh sa nezvysilo..zvysene bolo len po stimulacii,
1. máj 2015 o 10:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka a na tvojom mieste by som ho uzivala aj ked ja som ho uzivala kratkodobo Dve ivf a nepomohol..tak uvidim ako s medrolom.je to o nahode stasti
1. máj 2015 o 10:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Prosim vas, viete mi o tom blizsie nieco oovedat. Ci je to ok a tak.
mam diagnozu poporodna hypertyreoza s prechodom do chronickej hypotyreozy, rest tak ze zvysena s prechodom do znizenej. Po porode ma hrozne boleli klby a nohy, som sa zohnut nemohla..tsh som mala 0,008 najprv to endokriniendokrinologicka sledovala, ze ci sa sama nezlepsi, po cca 3 mesiacoch mi dala lthyroxin 25, potom aso po mesiaci uIvania mi problemy zmizli, tiez som od porodu dost chudla.stitnu som ani necitila, az asi po 4 mes od porodu, akoby mi daco v krku vadilo. Teraz mi lekarka vDy po 3 mesiacoch zvysila davku, beriem 75 s tym ze to je savka podla mojej hmotnosti dobra.
len co ma najviac trapi ze pri nejakej situacii (napriklad ked silno kricim, alebo mam nsdchu alebo ma drobec buchne do krku abpod) drazdim a potom ju citim ako gucu ked daco prehltam, lekarka ze si mam dat acylpiri za tyzden, ale naposledy nepomohol ani. Niekedy ju citim aj 2 tyzdne aj viac, poyom chchvilu pokoj, potom po 2 m3siavoch zase guca) ..je to normalne? Vsade citam ze pri zvysrnej beriete thyroxol a me uz lieci znizenu lthyroxinom...naposlefy som mala tsh do 3, ....rozmyslam..ci sa neobjednat k inrmu lekarovi na potovnanie liecby
15. máj 2015 o 15:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@palesandra ja mam ZNIZENU funkciu beriem euthyrox 75, brala som 88 po ivf ked som mala tsh 5,3 ale tou davkou ma zas lekarka predavkovala, tak ze mam aktualne 0,01 TSH ...teraz ma vraitla na 75 mg a cakam ci sa to zlepsi, cca 2,5 je ideal tsh ako som aj mala kym ma nepredavkovala..osobne ked som mala dobre nastavenu davku som nemala absolutne ziadne problemy roky rokuce..ked ma predavkovala tak som temer skolabovala, totalna slabost, nevladala som bezne veci robit, stale sa mi chcelo spat, unava, a rapidne som schudla..s krkom som nikdy problem ale nemala...
18. máj 2015 o 15:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte babule cchem sa opytat k chcem zmenit endokrinologicku kt bola sukromna a bola som tam len raz a nejsom spokojna s pristupom a to uuz vobec nevravim ze sa k nej neda dovolat da sa zmenit aj bez toho aby som od nej pytala kartu ani si nepamatam ze sme daku zakladali ...koznu som takto zmenila dr povedala ze to nie je problem dakujeem :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
26. máj 2015 o 11:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Žienky potrebujem poradiť, užívam Euthyrox 50 mg a cez víkend 75 mg. Môžem začať užívať Macu, keď tam píšu:
Maca je ceněna i pro vysoký obsah vápníku, fosforu, železa, jódu a vitaminu E.
14. jún 2015 o 17:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@michellevendero pouzivaj az vecer, pripadne, aspon 4 hodiny od uzitia euthyroxu
17. jún 2015 o 17:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@michellevendero mne povedala endokrinologicka, ze k euthyroxu sa nemaju brat ziadne pripravky obsahujuce jod.
18. jún 2015 o 08:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok