• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
@michellevendero preste ak pise @snehulienka82 ziadne dalsie doplnky s jodom, lebo sa vam rozhodia hodnoty a liecite sa zbytocne
18. jún 2015 o 13:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sisala aj mne to endo povedala
18. jún 2015 o 13:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka ďakujem :kissing_heart:

@snehulienka82 skúsim sa opýtať, myslím, že to bude záležať podľa toho či je štítna žľaza moc aktívna, alebo pomalá.
18. jún 2015 o 17:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sisala a
@palesandra skúsim sa teraz 23.06. opýtať, idem na kontrolu do Ľubochne.
18. jún 2015 o 17:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
čaute baby ako prebieha usg šž??? dakujem
26. jún 2015 o 19:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@michellevendero ja ju bereim :slight_smile: momentalne ma pre mna viac vyhod ako nevyhod..to by si ani solit nemohla ..skor sa sice odporuca kelp ako jod .ale podla mna v maci je tiez prirodna forma jodu .a urcite nie velmi zastupeny. pri hypotyreoze to nie je s tym jodom take strasne, skor sa nema pri hyper a mam pocit ze mne kelp trochu pomaha sa rozhybat aj metabolizmus zrychlit ako keby som ho nebrala :slight_smile:
26. jún 2015 o 19:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@simon32 mne už viackrát robili usg šž....hlavu mierne zakloníš, dajú ti gél na krk, lekár potom pozerá na prístroj....to je všetko....
26. jún 2015 o 19:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@zibi Dr. v Ľubochni bola maximálne spokojná s mojími výsledkami a doporučuje mi ísť na hematológické vyšetrenie skrz to, že som v 3-2014 a aj teraz v 5-2015 potratila. Termín na hematológiu v MT vo fakultnej, mám teraz 09.07.2015
1. júl 2015 o 20:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@michellevendero a nemas zvysene NK bunky a cytokyny? je to teraz taka novinka a vacsinou ked je problem so stitkou tak to idde ruka v ruke.. :confounded:
1. júl 2015 o 21:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi hups a to mi kde zistia ?
1. júl 2015 o 22:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@michellevendero
@zibi
na imunologii... ja mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, a mierne zvysene cytokiny.... NK bunky su v poriadku.
2. júl 2015 o 08:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@snehulienka82 no tie cytikyny robia sarapatu najma to TNF to vypudzje embryo ..takze to treba poriesit
2. júl 2015 o 14:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi hej, no, mam to len trosicku nad ramec referencnych hodnot, a posledne som potratila kvoli vyvojovym vadam... to asi nema vela s cytokinmi... inak ich hodnota je stale rovnaka, alebo sa meni? asi sa to meni, nie?
2. júl 2015 o 14:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 meni ..a ktore presne mas zvysene? a nk bunky mas kolko? na otehotnenie by mali byt okolo 12

nechces vyskusat omega 3 - ryby olej a vigantol - to je dečko inak naj dečko ma swanson ale aj vigantol posluzi ked si nekupujes a je vyborny na plodnost
ked si mala problemy ze vyvojove vady a tak - treba sa zamerat na dobre folikuly a aj spermie - a naj je si spravit taky 3 mesacny leicebny program - lebo ze vraj 3 mesacna "obnova" aj spermii aj folikulov a vtey je to naj ked aspon dva tri mesiace mas kuru - a na spermie ale hlavne foliky je neskutonce dobry zinok - mam tu niekde clanok o tom na co vsetko posobi a ako posobi na plodnost aj zien nie len muzov, potom je vyborna MACA - ale prasok http://www.zelenyzivot.sk/Maca-extrakt-100g-d4.htm , koenzym q10 napr. od jamiesonu, a dobru sluzbu robi aj melatonin- len mierne zvysuje tsh ale svkavlitnuje foliky a odstsranuje z nich oxidacny stres cize sa oplati to pred ivf brat ..., plus to dečko, niekto berie aj matersku kasicku :sweat_smile: :grinning:
2. júl 2015 o 15:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
@zibi NK bunky som mala 7,73 (5-24 je norma). zvysene som mala cytokiny takto:
CD3+ IFN - g 46,1 (11-31)
CD3+ IL-4 18,9 (2-8)
CD3+ TNF-a 50,4 (12-44)
CD3+ IL-2 23,1 (8-28)
CD4+ IFN - g 31,4 (11-31)
CD4+ IL-4 11,4 (2-8)
CD4+ TNF-a 45,7 (12-44)
CD4+ IL-2 31,6 (8-28)

Inak dakujem, si zlata, ze to tak pises. zinok som brala, teraz mam ten euthyrox, vraj k tomu staci len kys. listova, berie uz dlhsie Macu, aj koenzym Q10
2. júl 2015 o 15:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 no pozeram a to TNF mas dost zvysene - to je tumor nekrotizujuci faktor a ked si vseimnes tak norma je od 12 do 44 - to ez ho mas mierne zvyseny je zle v tom zmysle - ze normalne je okolo 12 , 15 , uz nad 20 pri otehu nie je dobre, to iste aj tie cytokyny - vsetko posobi toxicky na embryo preto treba znizit tooto..
ten TNF vlastne robi to ze nici nadory v organizme , hovori sa , ze embryo v prvych stadiach delenia vysiela takeiste alebo podobne bunky ako ma nador a telo si ho moze pomylit s nadorom a preto ho vypudi .. ked je TNF prilis aktivovane - ako sa ludovo povie ..ze prislis snazive :grinning: tak zabija aj to dobre co je cize babo , nedovoli mu dobre sa uhniezidt, pripadne sposobi potrat, posobi na neho toxicky ,tym ze je tvoja imunita prilis silna ...
tie cytokyny - riesila si zapaly v organizme? predovsetkym CRP a ASLO - ci nemas bakterialny zapal, vtedy davaju naslepo antibgiotika sirokospektralne - napr. Cyplox , gynekologicke zapaly - stery, porobit,
remumatologia - nemas ANA zvysene?, skusit vytery z hrdla, z nosa, z konecnika, predovsektym vysetrit ZUBY - dasna lebo paradentoza sposobuje neplodnsot a zvysuje cytokyny , nejaky skryty zapal v ustej dutine, zapal v tele, treba to proste najst.. borelioza, krcove zily .. cytokyny sa nezvysia len tak pre nic z anic ...ako si na tom s alergiou - ked mas beries antihistaminika ? to je dolezite pred ivf mat to ok ..to co sa teba zda mierne mne sa zda dost zvysene ..vzhladom k tomu ked sa pozires na referencne hodnoty a najnizsia hodnota pir tychto narpr. tnf je 12 a tym sam 44, dalej ifn je 11 ty mas 46 cize v porovnani s tym to je dost zvysene a na dobre a kvalitne tehotnestvo by si tieto hodnoty mala mat skor k tej nizsej hladine - ako vyssej - lebo aj v tehu sa to este zvysi a tym padom mozes potratit ...

a zinok aky si brala? no kyselina listova staci ale na kvalitne foliky ti treba brat aj daco ine -
plus nie ja maca ako maca- niektora maca nema ziadne ucinky viditelne- vacsinou vies ze si kupila dobru macu ked ma muz vacsiu chut na sex :grinning: :grinning: , plus dečko je velmi dolezite - ake mas AMH? dečko zvysuje amh ..
inak to je na dlho, ked chces napis mi IP lebo nechcem tu babam spamovat stranku :wink:
2. júl 2015 o 15:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zienky, tie co ste otehotneli, zvysili vam davku euthyroxu v tehotenstve? O kolko? A kedy? Som 3 tyzdne po uspesnom transfere, tak idem riesit krv, ze ako som na tom s TSH. Normalne (pred tehotestvom aj este teraz) beriem davku 125mg.
3. júl 2015 o 17:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@gombicka mne zvysovali davku ... do 8 tt som musela prist na krv a potom sa mi lieky upravovali kazdy mesiac som chodila na kontroly ...
3. júl 2015 o 17:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoojte, ja beriem lieky na stitnu zlazu od desiatich rokov. Zacinala som 70mg, neskor 100mg..otehotnela som aj napriek uzivaniu antikoncepcie a to mi lekari tvrdili ake narocne bude otehotniet a ze to moze trvat dlho ;) teraz som v 19tt a mam uz dva mesiace zvysene davky na 125mg ale pravdepodobne mi ich este zvysia. O tyzden krvne testy na TSH a konzultacie s doktorom tak som zvedava co mi povedia. Inak mam dost zavraty a niekedy sa citim slabo a hoodne unavene a vraj za to moze prave stitna zlaza, aspon co som sa dozvedela :slight_smile:
3. júl 2015 o 17:29  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 myslíš v NR reprodukčnú imunológiu za 230 € ??? Možno sa to bude dať zistiť aj na hematológii v MT, skúsim sa teraz 09.07. opýtať
3. júl 2015 o 22:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@evana11 ja som 39 tt a davku mi zvysili na 162 mg a v pohode teraz na zaciatku som mala aj ja zavraty aj busenie srdca postupne sa to upravilo ...
3. júl 2015 o 22:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby nemate pri stitnej zlaze nadmerne potenie a zacervenanie v tvari? viem ze je teraz leto, ale vsimla som si, ze som sa zacala dost potit na hlave a aj som pri obycajnej chodzi dost cervena v tvari . som pozerala do neziaducich ucinkov euthyroxu tak tam pisu nadmerne potenie a horucost a cerven v tvari ...co robit? to sa davka zvysuje ci znizuje v takom pripade?? nemate s potenim problem? dik
5. júl 2015 o 09:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi ja s tym nemam ziadny problem, mne ten liek velmi pomohol, citim sa ovela kludnejsia. :slight_smile:
6. júl 2015 o 08:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@michellevendero mala som celkovo na mysli imunologicke ambulancie. v Ba to robia za 100 Eur, teda 50 Eur za odbery + 50 Eur za zhodnotenie vysledkov+ prip. liecba.
6. júl 2015 o 08:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 ti v medirexe robili odbery? ci imunovitale?
6. júl 2015 o 08:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@zibi v medirexe, cez endokrinologa.
6. júl 2015 o 08:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
@snehulienka82 oni su super tam :wink:
6. júl 2015 o 09:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@candour
@evadek
@gombicka

caute, baby, potrebujem sa poradit. endokrinolog mi stanovil diagnozu autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, predpisala mi euthyrox 25 mg. v ramci reprodukcnej imunologie mi vysli zvysene intracelularne cytokiny. protilatky proti spermiam, vajickam a trofoblastu mam v poriadku. 2-krat som potratila, prve sa nevie preco, 2-krat kvoli vyvojovym vadam. endokrinolog povedal, ze euthyrox mi pomoze a teraz to uz bude OK, a ze este nevidel cloveka, ktory by mal tieto cytokiny v ref. hodnotach. dnes som bola u imunologicky a ta mi prepisala medrol, na 6 tyzdnov, ze postupne znizovat davky z 24 mg na 12 mg, a ze priprava na IVF a popritom ja nechcem ist na IVF, teda je to asi najposlednejsia moznost... kedze ja som otehotnela prirodzene, dvakrat, aj ked nie hned, ale tak do pol roka zhruba.... tak verim, ze opat otehotniem spontanne. TSH som mala v norme, ale na otehotnenie treba mat hodnotu do 2. nechcem aby sa mi totalne rozhodila imunita, kortikoidy su svinstva a zakladnu imunologiu mam v poriadku.
9. júl 2015 o 14:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@snehulienka82 men medrol a ivf uplne rozbili TSH - vyskocilo mi na 5,3 potom ma zas endokrinol. predavkovala ked to chcela znizit az som mala hodnotu 0,2... medrol som uzivala asi 2-3 mesiace, uz to neberem a celu reprodukcnu imunologiu na ktorej som zabila zbytocne temer rok casu uz som vypustila..
9. júl 2015 o 15:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@candour hej, myslim si, ze si dobre urobila. mne to pride take cele od veci, napisala mi dr. ze objektivne vysetrenie: napr. ze AS (akcia srdca) pravidelna, bez selestov a ani sa ku mne nepriblizila...
9. júl 2015 o 15:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok