• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
Jo, já měřím BT. My se snažíme už skoro dva roky. Ovulace normálně probíhá. Jinak si dělám i ovu testy.
5. aug 2008 o 14:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Holky, tak jo, dám na vás všechny...budu se snažit být v klidu a prostě počkat do úterý. Ono, já stejně teď už moc neovlivním. Když se mu u mě nebude líbit tak tam nebude...ale pořád věřím, že to vše bude dobré. Určitě bude váhavý jako tatínek - jo, ne, jo, ne...a nakonec se rozhodne správně, takže snad i brouček si dá říct a uvidíme jak mu bouchá :dizzy_face:
Jinak petržel mi teda zatím moc nejede, ale každý den si ji do něčeho přidávám :wink: díky za typ. Ještě jsem vyčetla že je železo v řeřiše, tak půjdu zasít :slight_smile:
Mějte se a díky za podporu, moc mi pomáháte :dizzy_face:
5. aug 2008 o 15:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
christla,neviem ci si videla svoje vysledky,ja ich mam dost zle, S TSH-3 ma byt od 0,27-4,2 a ja ho mam 0,005,S FT4 ma byt 12-22 ja mam 38,54,anti TG ma byt 0-115 ja mam 597,anti TPO ma byt 0-34 ja mam 282,toto som opisala zo svojich vysledkov,neviem ci si videla svoje hodnoty,mne ich dali az na vlastne vyziadanie.Momentalne je dost zle ze nemame endokrinologicku je tehotna,zastupuje ju nejaka dokt.z ineho odboru,tak sa chystam navstivit nejaku dokt.v inom meste.Ked som bola u obvodnej doktorky ta mi povedala ze vobec to nemusia byt 2roky zalezi od toho kedy sa upravia vysledky,len sa obavam toho ze neotehotniem hned baby pisu ze im to trvalo aj 5rokov,poraza ma z toho,kedze mam 31.Ak sa mozem opytat kolko mas rokov?
5. aug 2008 o 16:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
petreva: zkus ještě rukolu a polníček :wink:
6. aug 2008 o 07:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Christla a v nějakém CARu nebo na nějakých vyšetřeních jste už byli? Možná už jsem se tě někdy ptala, tak se omlouvám, nepamatuju si přesně :wink:

Bmarcelab taky bych řekla, že ty dva roky jsou jen orientační, určitě záleží kdy se člověk srovná, což může být brzy, ale já třeba chodila na kontroly až po čtvrt roce - tak on se ten čas natáhne, ale zase na druhou stranu ty hodnoty se v těhotenství často samy upraví (mě těhu před operací taky nedoporučovali, ale když jsem se ptala jestli bude ohroženo miminko, řekli že ne, že by mohl být akorát můj stav po porodu horší :wink:).
6. aug 2008 o 07:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bmarce, já mám všechny ostatní hodnoty štítné žlázy v normě, jen a-TPO mám zvýšený. Mám tam napsanou normu 0 - 9 a já mám 172. Jinak mě je 24 let.

Kristy, my nechodíme zatím do CARu, ale já chodím do Gyncentra, kde teda se věci fakt hodně pohnuly. Všemožná vyšetření máme za sebou. Já - hormonální profil, folikulometrie a laparku - vše O.K. Manžel má za sebou 2 spermiogramy, jeden v normě, jeden horší.
6. aug 2008 o 07:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj krista,si ma potesila ze mozno to nebudu 2 roky ja sa tiez tym utesujem len ked citam ze niektore baby otehotneli pocas liecby a potratili tak to je smutne.Musim navstivim endokrinologa v nejakom inom meste,ako som pisala momentalne je nasa endokrinologicka tehotna.
Baby neviete ako to prebieha v Lubochni,vraj sa tam caka polroka kym ma objednaju?
6. aug 2008 o 09:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, tak jsem se na Vás přišla zase podívat.
Petrevo, určitě bude všechno vpořádku. Na příští kontrole už bude srdíčko určitě ťukat. :wink: A to železo se taky srovná. Je dobře, že si v klidu, to určitě pomůže mimískovi nejvíc. Bude se mu u Tebe líbit. Držím palce. :wink:
Kristo, co malá. Pořád vříská? Včera jsem byla u kámošky má 1,5 letou holčičku. Do nedávna byla strašně hodná a teď už vříská skoro jako ta naše. A taky nepomáhá nic. :frowning2: Jen trpělivost. :wink:
Já "už" beru prášky 14 dní. Možná je to ta víra tvá.... ale mám pocit, že jsem fakt míň unavená a připadá mi že se míň potím. Zato hubnout se mi tedy fakt nedaří. Ale to bude spíš tím, že se nijak zvlášť nesnažím a navíc se teď pekly koláče se vším možným co bylo na zahradě a grilovalo maso. V tom vedru co bylo se sportovat nedaloa. Ale alespoň netloustnu.
Tak všem držím palce a zase někdy přijdu. Teď konečně pojedem na dovču už jí nutně potřebuju. :sunglasses:
6. aug 2008 o 17:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Kalci no s malou je to takový všelijaký pořád :sweat_smile: Bojim se chválit a zase nechci říkat, že je hrozná, to ne, je to naše zlato, jen prostě víc uječený než jiný děti :sweat_smile: a vůbec mě nestraš, že se to může ještě zvrtnout v takovým věku jako je rok a půl :sweat_smile: :grinning:
To je dobře, že bereš léky, kdy jdeš na nějakou kontrolu? Manžel s hypofunkcí chodí jednou za rok a já s hyper chodila max. jednou za čtvrt roku, docela rozdíl ne :sweat_smile:

Bmarcela tak to jsem zvědavá ale snad půl roku tě nemůžou nechat čekat, i když člověk neví, tak se objednej co nejdřív!!! Jsem zvědavá :astonished:

Christla tak to gyncentrum je fajn a zkoušíte nějaké bylinky nebo tak něco? Víš myslím třeba vitamínky pro manžu na podporu a pro tebe třeba čajíky, Femigard ... nebo něco podobného?
6. aug 2008 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
čauky štítnice :dizzy_face:
6. aug 2008 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Teda místo max. jsem chtěla použít min. :slight_smile: :grinning:
6. aug 2008 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jak se hubne vám, co máte hypofunkci? jde to? jak?
10. aug 2008 o 20:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte babenky

možno mi niektorá poradíte, mn vyšli v krvy vysoké hodnotxy FSH pritom mám ms pravidelne 30 dňový cyklus, a posledné 2 mesiace som mala j ovulku úplne normálnu - potvrdila to krv aj UT. Mám 31 rokov a hladina FSH na začiatku cyklu bola až 11. No a doktorka mi dala len lieky na stimuláciu vaječníkov . Myslíte, že by to mohlo mať súvislosť so štítnou žlazou? Mám si pýtať
12. aug 2008 o 12:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky,
Aduska, teď tedy nerozumím jak souvisí to, že jsi dostala léky na ovu, když ovu máš??? To že máš cyklus 30dní si myslím není problém, ne? A hlavně, když je pravidelný? Asi bych se zaměřila na hormony štít. žlázy, když jsou zvýšené, ale v tom ti bohužel neporadím protože já mám hypofunci...Ale určitě se přeptej ať nebereš léky, které nepotřebuješ!!

Dlouho jsem hledala nějaké vitamínky pro těhulky, které neobsahují jod. Protože když jsem se ptala své endokrynoložky, říkala, že by mi to ještě mohlo zhoršit štítnici...Ale objevili jsme jedny ELEVIT. Nemám v úmyslu je propagovat, v žádném případě, jen kdyby někdo hledal stejné info, tak tohle jsou jedny, které můžem užívat :dizzy_face: Včera nám mrňous ukázal konečně srdíčko, a je správně veklý, takže teplo u srdíčka :dizzy_face:
13. aug 2008 o 15:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Binki manžel má hypofunkci a hubne se mu teda hodně špatně chudákovi :confounded:
Cvičí 4x týdně 2 hodiny v posilovně, do práce jezdí na kole, večer nejí a stejně se mu ta váha pořád drží vysoko :unamused: Mě se líbí a miluju ho i s těma kilama navíc, spíš mě to mrzí kvůli němu, protože vidím jak je se sebou nespokojenej a já po pravdě jsem se sebou taky nespokojená, ale teď jsem třeba dva dny moc nejedla a hned jsou skoro 2kg dole, takže když fakt chci, tak to jde, u něj ne :confounded:

Aduska taky tomu moc nerozumím, myslím si, že by tě poslali někam na endokrinologii kdyby se jim cokoliv na štítný žláze nezdálo, ale fakt nevím :slight_smile: :wink:

Petreva to mám velikooooooooou radost a už to ví celá rodina? :slight_smile:

Jéé Niky promiň minule jsem si tě nevšimla, asi jsem pak někam prchla, jak je těhulko? :slight_smile:
13. aug 2008 o 15:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Kristi,
no popravdě jsme jim to říkat nechtěli, ale zeptali se co a jak s tím ivf, spíš to vyznělo jako povinnost... :frowning2: tak jsem to našim řekla...T. lautr nehnul brvou a mamka řekla, to je bezva.
U druhých rodičů to bylo ještě horší. Až jsem to obrečela...Taky věděli o ivf...Petr má bráchu a jeho žena je děsně, ale děsně ukecaná...tak se jeden večer zeptala i před rodičema. Řekli jsme že už ivf nebudeme potřebovat a jak se věci mají, ale reakce žádná. Mě prostě zaráží že máma je tak necitlivá...neřekla nic, vůbec nic jen tupě zírala do stolu. Táta přišel ze sprchy, švagrová mu to řekla (ani ne máma, ale švagrová...) a on - hm, tak to jo. Jsem unavený, jdu spát...Je pravda, unavení jsme byli všichni pomáhali jsme se střechou, oni staví domek, ale tohle?????Z mámy pak vypadlo, že si na to musíme dát panáka, nechala si podat vaječňák, řekla tak dobrý no. A to bylo celý nadšení. Nikdo se na nic nezeptal, nikdo nám nepopřál, nikdo ani z mojí strany se nezajímá co a jak se vyvíjí dál. Abych ale nekřivdila švagrové, ta její ukecanost jí nedá a občas napíše, je to ale příjemný. Ani se mi to nechce rozebírat...
14. aug 2008 o 08:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky všichni, jsem tu dnes poprvé, uz od 16 se léčim pro sníženou fci štítnice..zrovna dneska mi endokrinoložka zvyšila davku na 150 mg...jsem z toho trochu nesva..prej mi pomalu aje jiste přestava štítnice fungovat úplne.Od března se snažíme o mimi...a asi 3 měsíce beru utrogestan..ale zatím nic.Bojím se že to nepujde a jsem z toho trochu vystreslá.
15. aug 2008 o 15:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Petrev úplně je mi to líto za tebe :frowning2: Já z tebe mám teda obrovskou radost, dovolím si říct, že daleko větší než tvoje rodina co tu popisuješ! To se nedokážou radovat z vaší radosti? Takovou dobu se člověk o toho tvorečka snaží, dítě to je to nejúžasnější co může být, vždyť je to i kus jich! Vůbec jim nerozumím a popravdě jsem zvědavá jak se budou chovat až se malý narodí, doufám, že otočí k lepšímu! Hlavně si to moc neber, i když se mi to snadno řekne, u nás měli všichni radost, moje máma brečela (radostí samozřejmě)!

Koira to zní děsně že přestává ta štítnice fungovat, ale zase na druhou stranu spousta lidí jí vůbec nemá - má jí vyoperovanou a taky to jde s tím žít, moc držím palečky aby si brzo byla těhulka!!! A sleduješ nějak ovulku?
15. aug 2008 o 16:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte
no ďakujem za info, bola som na jednom pohovore po výsledkoch ale až potom som si začala kadečo zisťovať, Čím viac čítam na nete tým mi je to divnejšie, ale pri najbližšej návšteve sa riadne popýtam.
petreva, to j smutné, že takto reagovali, ale nerob si z toho nič. Možno boli ozaj veľmi unavení, alebo nemali svoj deň. Určite sú šťastní a majú ťa radi. Pozri, ja milujem manžela ,ale ke%d nemám svoj deň tak sa mi prace z cesty :grinning: :grinning: :grinning: Tak hlavu hore, keď sa to bábo na nich uškrnie, tak budú celí pocikaní, budeš vidieť
15. aug 2008 o 20:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no delam si ovulacni testy.....ale zatim nic...sem ted trochu ve stresu...delam se vejsku pri zamestnani, blizi se svatba...pred casem jsem zmenila zamestnani...je toho ted trochu moc..a do toho ta štitnice...tak třeba kdyz se hodim do klidu tak to pujde...no uvidime.....Antiko sem vysadila asi v březnu a od te doby nic... :frowning2:
16. aug 2008 o 15:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Koira, hlavně se moc nestresuj, tím si jen přihoršíš. Já se taky od 16 let léčím pro hypofunkci, takže teď 12. rokem. Brala jsem celou dobu Euthyrox 100ug, moje štítnice je zcela nefunkční, autoprotilátky mnohonásobně zvýšené. Snažili jsme se 8 měsíců, pak se zadařilo :wink: Takže neklesej na mysli, když se povedlo nám, povede se i vám :sunglasses: Od března to není zas tak dlouho. Je pravda, že já jsem musela změnit gynekologa, protože ten původní v hypotyreose neviděl žáden problém. Ale ve skutečnosti to opravdu problém je, to ti potvrdí gynekolog i endokrinolog. Může být zároveň i porucha funkce vaječníků, takže některé holky ovulaci vůbec nemají. Já to řešila s novým gynekologem, dělal mi ultrazvuk v pravděpodobné době ovu a folikul se tvořil. Takže mi odebral krev na hormonální profil, aby byla jistota, že vše funguje jak má. O výsledky jsem se už ale nezajímala, protože dříve vyšel pozitivní těhu test.
Na tvém místě bych to určitě pořešila s gynekologem. Byla jsem poučena, že je třeba vyšetřovat co nejdříve, s věkem se vše ještě horší.
Držím palečky, ať vše dobře dopadne :slight_smile:
17. aug 2008 o 17:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
diky moc jsi mi pomohla ...taky si řikám at na to furt nemyslim..ale to prostě nejde.....no tak snad to vyjde...za 14 dni mam kontrolu na gynde tak uvidim co mi povi....ale jinak moc diky...
17. aug 2008 o 18:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dobry vecer dievcata,

chcela by som sa vas spytat na par veci, ak mozem...som tu nova a tiez mi iba pred par dnami diagnostikovali autoimunitne ochorenie stitnej zlazy :frowning2: celkom by to bolo ok, ved vlastne treba brat len tuu tabletku denne, keby sme pre tuto pricinu neboli prisli uz o 3 babatka :frowning2: :frowning2: :frowning2: uz po drhej strate sme sa snazili zistit pricinu a boli sme na kadejake vysetrenia, ale na stitnu nas neposlali a ja som na to nejak tiez nemyslela :frowning2: teraz je uz zbytocne hnevat sa a hladat, ktory lekar pochybil...je dolezite sa pozerta dopredu...ake take informacie mi uz dala moja endokrinologicka, nieco som si nasla aj na nete, ale myslim, ze vy, ktore s tym mate osobne skusenosti, mi pomozete najviac :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Zaujima ma, ako toto ochorenie vlastne brani v tehotenstve? preco sposobuje straty? je hormon stitnej zlazy natolko nevyhnutny pre dobre vyvijajuce sa tehotenstvo? ak beriem lieky (euthyrox), myslite, ze dalsie tehotenstvo uz bude ok? (lekarka vravi ze ano...?) a ako sa vlastne "mam" citit, ked mam toto ochorenie? mohla som si to vsimnut skor? joooj, prepacte, veeela otazok mam, ale je to pre mna uplne nova choroba a uz mi dokazala sposobit tolko smutku a bolesti :frowning2: Velmi ocenim, ak sa so mnou podelite o svoje skusenosti a rady a poznatky :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: Dakujem uz vopred a prajem vsetko dobre xxx
17. aug 2008 o 19:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Tanity,

mám to samé co Ty.Napsala bych Ti asi tolik = bude nějaký čásek trvat (u někoho 3 měsíce,u někoho 6 měsíců,u někoho rok)než se tělo "srovná". Teda hormonální hladina.Pak začneš mít pravidelně ovulaci a i vajíčka budou kvalitnější a to je první předpoklad pro zdařilé těhotenství.
Jinak hypofunkce stejně jako hyperfunkce je nebezpečná právě kvůli spontánním potratům,ale taky kvůli správnému vývoji CNS u miminka.Takže pokud jsi přišla o tři miminka(což je mi moc líto),příroda si poradila po svém = tzn.,že by to nebylo dobré...
Obyčejně při onemocnění štítné žlázy bývá člověk extrémně unavený,máš poruchy cyklu,imunitu v háji = při hypofunkci,při hyperfunkci jsi zase jakoby zrychlená,máš pořád hlad,je Ti horko,špatně spíš...
18. aug 2008 o 08:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj jabluncanka,

dakujem strasne krasne za odpoved...a tesim sa, ze ty si v poriadku a ako vidim, uz aj krasne v 17tt :slight_smile:

tak co sa tyka zrovnania hladiny, verim, ze to bude skoro...teraz som zacala brat ten euthyrox, najpr po polke, potom 1 celej tabletke a nakoniec po 1a1/2...takze za 8tyzdnov na kontrolu...este som sa jej ytala, co by sa stalo, ked by sme medzitym otehu a povedala, ze nebola by zo zdravotneho hladiska rada, ale ze tie vysledky nemam az take hrozne a s nasadenou liecbou by to uz malo byt ok..z toho sa celkom tesim...ja mam ovulaciu ako hodinky, aj menstruaciu, doteraz sa nam podarilo otehu po vsetky tri razy na prvykrat...a to som si tiez nasla na nete, ze by som sa mala citit unavena, vlasy vypadavat, lahko sa clovek spoti, je casto chory..ale ziadne extremne priznaky nemam. Samozrejme, z casu na cas unavena, sem tam chora, ale mam hrivu a nie vlasy :grinning: a tiez sa nepotim, preto som bola z toho taka mimo, ze mam vyrazne ochorenie stitnej zlazy..no funkcia je celkom ok, aj ked samozrejme, tu tabletku uz budem musiet brat do konca zivota...

jabluncanko, a nevedela by si mi nahodou aj odpovedat na otazku, ako su hormony stitnej zlazy zodpovedne za straty? naco je ten hormon vlastne v tehu dolezity? dakujem krasne a prajem vsetko dobre :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
18. aug 2008 o 12:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tanity,

hormonony štítné žlázy jsou zodpovědné za správný vývoj nervové soustavy a mozku = CNS... Dříve právě bývalo ve vodě a v půdě málo jódu,a tak se v některých oblastech rodili tzv.kreténi.Takže je to prevence kreténismu... :wink:
18. aug 2008 o 12:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ještě jsem zapomněla napsat,že já osobně mám te´d v těhotenství 100ug denně,před těhu 75ug... :wink:
18. aug 2008 o 13:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vdaka jabluncanka za info :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
18. aug 2008 o 21:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky,
tak jsem so konečně dostala v klidu k počítači, aniž by se mi někdo díval přes rameno. Všechny zdravím :wink: Petrevko, to jsou dobré zprávy, už se těším na fotku miminka z ultrazvuku :slight_smile: za chvilku už bude užčitě všecko vidět, hlavně to srdíčko.
Jinak už jsme byli v tom CARu pro výsledky. Skoro všechno, včetně štítnice, nám vyšlo dobře. Jenom u nějakých protilátek jsem už měla hraniční hodnotu, takže jsem na to nafasovala nějaké prášky + clostilbegyt a budeme to zkoušet klasicky jako před rokem. Doktor říkal, že za dva měsíce se buď podaří, nebo je pes zakopaný někde jinde a budou hledat dál. Tak už jenom čekám na správné datum (zase :grinning: ) a brzo začnem.
Jablunčanko, s tou štítnicí mě to mrzí a je taky škoda, že na to nepřišli dřív. A je zvláštní, že někteří doktoři to berou jako samozřejmost, jiné to napadne, ale jako by to brali nějak moc na lehkou váhu. Obyčejného člověka to většinou nenapadne vůbec. Nedávno jsem třeba listovala v deset let staré knížce o ženském těle a nabízelo se tam několik vysvětlení možností chronické únavy, ale poruchy sž tam uváděli jenom u strarších žen a jako "velmi vzácnou" poruchu... jóó :wink:
21. aug 2008 o 15:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Delfi, ahoj, tak se konečně něco děje, to je dobře. Hned má člověk lepší náladu, co? Teď už jen spoustu palečků a aby bylo vše ve správný čas...moc štěstíčka přeju :dizzy_face:
My už jsme na srdíčku byli :dizzy_face: , minulý týden v pondělí a teď už mám jít ke svému Dr. Tam jdu až 1. 9.to mě asi omejou, takovou dobu čekat. Mám totiž velký potíže s trávením, sice nezvracím, ale trápíme veeelkýýý nadýmání a zácpa. Bojím se, aby bylo mimi v pořádku, když tam pořád čelí takovým tlakům...tak uvidíme...

Tanity, už to bude dobré uvidíš. Žláza se dá dokupy a když se vám podařilo otěhotnět tak rychle, tak teď už to jinak než dobře dopadnout nemůže :dizzy_face:
21. aug 2008 o 15:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok