Zápal močového mechúra v prvom trimestri. Áno či nie?

medova
1. jún 2007

ahojte dievčatá. prosím vás vedeli by ste mi niekto poradiť: som v 7 týždni tehotenstva. mám silne zapáchajúci moč. bolesti pri močení ani bolesti močového mechúra ako také momentálne nepociťujem. môže sa jednať o zápal močového mechúra? môže byť nebezpečný pre bábätko? treba navštíviť gynekológa alebo stačí praktický lekár?
ďakujem za pomoc a odpovede.

nika251
1. jún 2007

Ahoj. Ja sa na to memenatalne liecim.Ale mala som priznaky ako pichanie v podbrusku, palenie po moceni. Neviem ci mas to iste ale ak ano, tak neodporucam cakat- nech ti to neprejde na ladviny- toje uz horsie. Skontaktuj sa s Dr. neh ta prezrie. Netreba nic zanedbat. Radsej 2x zbytocne ako raz neprist. Inac mocovy mechur nie je extra nebezpecny ale ked sa to dostane do ladvin- je to uz horsie.

katika1
1. jún 2007

Ahoj, ano môže to byť ono..
Navštív doktora, ale neboj, nič hrozné to nebude... Kúp si v lekárni brusnice v tabletkách.. Tie sa môžu... ďalej mne veľmi na to pomohlo trochu piva, ale prevareného, horúceh... Hnus ja viem, ale je to ako zázrak na močový mechúr.. A neboj, toľko piva určite neuškodí drobcovi..
A ešte si môžeš spraviť kúpeľ - nie horúci, do ktorého pridáš tekutý harmanček.. 🙂

dianga
1. jún 2007

ahojte, ja som v 16tt a asi som to nic netusiac prekonala. zijem v taliansku a zatial chodim k lekarke-gynekologicke sukromne a ani ma nenapadlo spytat sa. Ked sa zhorsi pocasie, ako dnes napr. tak mi je strasne nafigu, ma to aj asi suvislost s nizkym tlakom... ked si urobim caj tak aj mne je lepsie....

guiri
1. jún 2007

Medova, ja sice nie som tehotna, ale problemy s mocovymi c. som mala a vzdy sa to zohralo velmi rychlo. Moja rada: Ak ma moc uz tmavsie sfarbenie a je zakaleny, bez k doktorovi. Inac pokus sa niekde zohnat cerstvu, 100% stavu z brusnic alebo cucoriedok. Mavaju ju v herbolistickych obchodoch a parafarmaciach a treba ju cuckat cely den. Potom po prelieceni si ju mozes preventivne davat kazdy den, jednu lyzicku.
2. Pi vela vela vody. Kazdu polhodinu jeden pohar, aby ti moc nestala v mechuri a ladviny sa preplachovali. Ak budes pocitovat ozaj bolesti, jedine co ti pomoze su antibiotika, pochopitelne tvoj gyn. by ti doporucil tie najmenej skodlive pre babo. Vela stastia a hlavne optimizmu. Ah, este dodam, vzdy maj nohy v teple! Nedovol, aby ti v lete, pri klimatizacii a pod., bolo na ne zima.

tweety22
1. jún 2007

medova, ak ti mozem poradit, chod k doktorovi a ten urci vhodnu liecbu, ja som v 9tt kvoli zapalu moc. mechura potratila 1.baby takze radsej to nepodcenovat. inak ja som aj pocas 2.tehu mala dva krat zapal moc. ciest ale doktor mi vzdy predpisal ATB a bolo v pohode, maly je zdravy 🙂 drzim palce 🙂

medova
autor
1. jún 2007

ďakujem, vam vsetkym za odpovede
práve som si dala spravit moč. testy u kamarátky lekárky a vyšli negatívne. som rada...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre