Zlomený zub

barborusinka
8. okt 2015

Ahojte babenky ja uz som fakt zufala nikdy som nemala problemy so zubami a teraz to je strasne po tehotenstve ale podme k veci asi tri roky som mala vybrate nervy z hornej 6-ky a stale ma ten zub bolel korenova vypln tam bola minimalne 6krat cize vyvrtany oslabeny no a asi mesiac dozadu som jedla bebe a zlomil sa napoly tak ze predna cast dtzala a zadna sa kyvala lenze ja som mala zubarku na dovolenke 2tyzdne a dlubala som si do toho nakoniec som si tu zadnu rozkyvanu cast vytrhla zostal len predok neboli ma to ani nic ale vcera sa mi stalo to iste aj s 5kou pred tym zlomenym zubom ja fakt neviem jedla som a zas napoly v priebehu mesiaca druhy zub sicebol tiez plombovany ale aj tak som rozculena na zubarku je to mozne aby mi tak dodzubala zuby a co myslite ze sa s tym bude robit ...asi by som si mala pripravit riadny balik penazi ...:(

timi_timi
8. okt 2015

@barborusinka ahoj, ja som síce ešte nerodila, ale zuby mám tiež takto problémové. Keď náhodou bolia vždy to musí byť niečo extra. Mne sa nedávno zlomila stolička, polovica ostala. Zubárka mi zub domodelovala a v pohode fungujem. 🙂 Zuby sa ti môžu lámať aj preto, že máš už príliš veľkú výplň v zube a tým máš už oslabenú sklovinu. Treba sa dopredu opýtať lekárky, že čo bude robiť a koľko by ťa to stálo.
Ak ti to príde veľa skús sa opýtať u iného zubára. Držím palce. Zuby sú nepríjemná vec.
Inak ja som si zlomila zuby na párkoch, rožku .... 🙂 😉

mawka
9. okt 2015

mozes mat kaz vnutri. mne sa toto stalo uz 3x, zub zvonka pekny, nebolel, hryzla som a zrazu prask, polka zubu v haji a vnutri kaz. zuby mam pevne pri sebe, ledva tam prestrcim nit, zubarka hovorila, ze stade sa mi vytvori kaz a ja o tom ani neviem. tak mi to teraz riesi. a ano, neskutocne prachy to stoji. do druheho porodu som mala zuby ako lusk, "az" dve plomby a odkedy sa mala narodila - a to som zintenzivnila hygienu zubov, tak sa mi to kazi, lame jedna basen. nechapem ani ja. normalne mam pocit, ze kym som si ich umyvala normalne, vsetko bolo ok. teraz som presla na vsetky tie nite a medzizubne kefky a neviem ake techniky a je to horsie.

barborusinka
autor
9. okt 2015

Presne to iste aj ja mawka no o kaze pochybujem bola som aj na rontgene ci mi to spravne vyplnila a vsetko ok len proste nezvladol uz bol dost vyvrtany ved mi ho fakt strasne vela krat otvarala a nevydrzal no myslim si ze je to jej chyba mohla predpokladat ze sa moze taketo nieco stat a tym padom mi navrhnut nejake riesenie alebo mi aspon povedat ze ten zub sa mi moze zlomit tak nech si davam pozor mozem jej to dat reklamovat alebo nieco podobne ?

mawka
9. okt 2015

@barborusinka to neviem, ci sa da reklamovat. ja nejak nie som za neustale "liecenie" zubu, lebo zatial okolo mna kazdy kto mal takto dokola lieceny a zachranovany zub aj tak casom o neho dosiel. takze ja osobne radsej korunky, mostiky, implantaty. lebo v konecnom dosledku tolko penazi vyvalim za zachranovany zub, o ktory pridem, ze tie peniaze mozem investovat za kvalitnu nahradu. ono je to aj o zubarovi ako sa rozhodne. mne teraz trhala takto zlomenu stolicku, sama povedala, ze mohla by sa s tym hrat, ale vie, ze by som o ten zub prisla aj tak. tak mi ho dala von a budem tam mat nahradu.

barborusinka
autor
9. okt 2015

Ja mam ten zub mrtvy cize tiez zvazujem korunku pretoze mam pocit ze ten zub je total odpisany sice mi to bude luto kedze uz nie sme v stredoveku a zachranit sa da fakt uz skoro vsetko no na to treba mat aj schopneho zubara a to ta moja teda nie je ...a aj tak po estetickej stranke ten zub uz mi stmavol chcela som si ho dat este vybielit sice je to 6tka ale ja si na to potrpim ale naco fakt tak dlho som jej nedovolila mi ho vytrhnut az to sam vzdal a zlomil sa ...

mamadana2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz