Zuby múdrosti

amelia87
27. mar 2016

Ahojte, chcem sa opýtať, čo by ste robili na mojom mieste. Bola som koncom roka 2014 u zubára na preventívke a ten mi odporúčil vytrhať všetky štyri zuby múdrosti, vraj mi to môže v budúcnosti robiť problémy. Pýtal sa ma, že či chcem ísť do toho a ja som teda súhlasila tak ma vypísal. Lenže potom som dostala strach a trvalo mi rok kým som sa na to objednala. No a objednali ma na apríl 2016. A teraz neviem, či tam mám vôbec ísť, keď aj ten rongten je z roku 2014 a odvtedy je už rok a pol, a mohlo sa mi to tam trochu pomeniť. A navyše tie zuby nemám prerezané a ani nepociťujem, že by mi spôsobovali nejaké problémy....

mata1001
27. mar 2016

Ked ta nebolia tak preco si ich chces dat vytrhnut? Len preto,ze jeden zubar povedal...?

zita19
27. mar 2016

@amelia87 ja mam 58 rokov, dve osmicky se mi este stale neprerezali a tu som. Nechapem naco sa podrobovat 4 chirurgickym zakrokom, ked to nie je nutne? Ja by som sa poradila este s dalsim zubarom, aj ked je pravda, ze si to budes musiet zacvakat v plnej vyske.

janinah
27. mar 2016

nešla by som....ale je slušnosťou sa ohlásiť a zrušiť objednaný zakrok

jamelia
27. mar 2016

@amelia87 tak ja mam 33 rokov a prerezal sa mi len jeden zub mudrosti, ostatne ani na snimke z rtg nie su. Pytala som sa zubara, uz by mi ani menali rast, dala som si ten jeden vytrhnut, lebo bol pokazeny. Nemas sa coho obavat. Ani mi to neopuchlo, ani nebolelo. Ale mala som koren pekne rovno, tak aj to trhanie bolo v pohode 🙂 Pokial mas zuby zdrave, nevidim dovod na ich trhanie, v buducnosti sa daju vyuzit na zutie, pripadne na prichytenie umeleho chrupu.

anetkaadamko
27. mar 2016

každý zub, ktorý máš a nebolí ťa a nie su s nim iné problémy......je do plusu.......ja by som si nikdy zdravé zuby nedala vytrhať....mne sa minulý mesiac zlomil zub múdrosti.....a mudr. mi ho urobila.....ani ju nenapadlo navrhnúť trhať ho.....

micpav
28. mar 2016

Ťažko Ti poradiť. Ja mám osmičky tiež, ale bohužial mi skrivili predné zuby keď sa prerezávali a to tak, že kvôli extrémnemu stesnaniu ani dentálnu niť nestrčím medzi ne. Od januára mám však fixný strojček a pre budúcnosť mi odporučila ortodontička odstrániť ich. Akurát je to vyše týždňa čo mi zubár odstránil jednu skrytú pod ďasnom, ktorá bola dokonca na ležato. Na RTG bolo krásne vidieť ako mi tlačí na zuby. Vyzeralo to ako popadané domino. V mojom prípade je potrebné si ich dať odstrániť v tvojom záleží na tvojom rozhodnutí.