redakcia
10. okt 2018
1298 

Čo len z nich bude?

Každý z nás chce, aby z jeho detí vyrástli šťastní a úspešní ľudia. Preto často rozmýšľame nad ich budúcnosťou. Čím budú? Kde budú študovať? Bude ich štúdium a práca baviť? Dobrá univerzita je veľmi často zárukou zaujímavej a dobre platenej práce. No spájajú sa s tým nemalé výdavky. Treba teda uvažovať dostatočne dopredu nielen nad výberom tej správnej univerzity, ale aj nad jej financovaním.

Ťažkou skúškou pre uchádzačov na prestížne svetové univerzity nie sú len prijímačky, ale aj školné. Rok štúdia na Oxforde vás vyjde na takmer 4 000 eur, Massachusetts Institute of Technology stojí okolo 25 000 eur a školné na Harvarde sa šplhá k sume 40 000 eur. Väčšiu sumu môžete uhradiť pomocou štipendia, ale, každopádne, na kvalitné vysokoškolské štúdium sa treba pripravovať už od detstva. Čerství rodičia a starí rodičia by preto pri úvahách nad uvítacím darčekom pre svoj poklad mali myslieť práve na sporenie na dobrú školu. Roky ubehnú rýchlo, ani sa nenazdáte a už si bude podávať prihlášku na vysokú školu.

Štúdium v zahraničí nie je lacná záležitosť, ale s programom Instudy od Poštovej banky umožníte svojim deťom študovať na prestížnej univerzite za menej, ako by ste čakali.  Ide o dlhodobé sporenie na vzdelanie, vďaka ktorému mu na Edinbursku univerzitu našetríte už od 48 eur, na viaceré školy v Berlíne dokonca len od 35 eur za mesiac a na Oxford už od 50 eur mesačne. Môžete sa rozhodnúť pre pravidelný mesačný vklad od 10 do 500 eur a pre obdobie viazanosti 5 až 17 rokov. Pri pravidelnom sporení sa vaše úspory môžu zhodnocovať až do výšky 3,5 % p. a.

Zúfať nemusia ani študenti, ktorí plánujú vycestovať už v dohľadnom čase a nemajú nasporenú potrebnú sumu na štúdium. Riešením je pôžička na vzdelanie s výhodnou úrokovou sadzbou a so 100-percentnou zľavou z poplatku za jej poskytnutie.

Viac informácií o sporení na vzdelanie v rámci programu Instudy Poštovej banky nájdete na instudy.sk.

----------

Tento článok vyšiel s podporou Poštovej banky

Začni písať komentár...

Odošli