redakcia
18. apr 2019
1261 

Ste alergici? Vaše deti však nemusia!

Volám sa Terézia a som mamička 3 detí vo veku 8 rokov, 3 roky a 2 mesiace. A asi ako každá mamička som predpokladala, že budem dojčiť a značky dojčenských mliek som neriešila a ani som netušila, že sú niektoré mlieka na predpis. Bohužiaľ, som s dojčením mala aj napriek všetkým snahám problémy ☹ A tak som sa dostala k Nutrilonu… 😉

Image title

Doktor mi odporučil práve túto značku. Začal mi predpisovať Nutrilon HA kvôli tomu, že som alergička (alergia na peľ), a aby sa znížila možnosť výskytu alergie u detí. Deti prijali Nutrilon HA veľmi dobre a mliečko im veľmi chutilo. Ja a moje deti sme s Nutrilonom veľmi spokojní po každej stránke. Pediater mi vždy predpísal viacero balení mliečka a tie mi vždy vystačili na určitý čas. Najprv som nevedela o tom, že úhrada na hypoalergénne mlieka na lekársky predpis sa skončí a bolo pre mňa prekvapením, keď poisťovňa skončila cca v 10. mesiaci na mlieko prispievať. Doktor mi odporučil pokračovať v používaní dojčenského mlieka Nutrilon HA aj naďalej. Vysvetlil mi, že aj keď je to finančne náročnejšie, je to dobrá voľba hlavne kvôli tomu, aby sa zminimalizovalo riziko alergie, keďže som sama alergička. Konečné rozhodnutie nechal však na mňa. Keďže deti mlieko znášali veľmi dobre, nemala som dôvod značku mlieka meniť a experimentovať.

Image title

Rozhodla som sa pokračovať v používaní mlieka Nutrilon, pretože deťom veľmi chutilo a výborne ho prijímali.  Taktiež nie je dobré zbytočne meniť značku mlieka, príp. ich striedať, ak to nie je naozaj nutné. Nutrilon som mala overený a nechcela som riskovať. S Nutrilonom sme zostali až do 3 rokov a vtedy moje deti stále ešte pili mliečko každé ráno a večer. Syn používal Nutrilon HA do 3 rokov a u dcéry sme po jej 2 rokoch plynulo prešli na batoľacie mlieko Nutrilon (už nehypoalergénne). Prechod zvládla plynulo a bez problémov.

Image title

Dojčenské mlieko Nutrilon HA je výborné z viacerých dôvodov. Hlavne kvôli tomu, že deti ho výborne znášajú, dobre prijímajú a minimalizuje sa riziko alergie. Samozrejme, že materskému mlieku sa po každej stránke žiadne umelé mlieko nevyrovná, ale keď už nie je iná možnosť, je dobré vedieť, že existuje umelé mlieko, ktoré aspoň čiastočne nahradí materské 😉 Spokojnosť mojich detí je dôkazom, že sme urobili dobre a značku nemenili, resp. pokračovali aj naďalej v podávaní umelého mlieka.

Terézia, Prešov

------

Nutrilon ako všetka následná dojčenská výživa obsahuje vitamíny A, C a D, ktoré prispievajú k správnej funkcii imunitného systému. Dojčenie je najprirodzenejším spôsobom výživy dojčiat. Dojčenská výživa by mala byt používaná na odporúčanie lekára. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch a webových stránkach www.nutriklub.sk

Tento článok vyšiel s podporou značky Nutrilon

fuj, to je odporná reklama!

29. apr 2019

...moja pila to iste mlieko - Nutrilon HA skoro 2 roky a ma silnu intoleranciu na mlieko a mliecne vyrobky....😞

29. apr 2019

Asi všetci doktori tlačia do popredia Nutrilon, neviem, či sú za to platení, tiež sme pili Nutrilon, v presvedčení, že aj keď je najdrahšie, tak dávam svojmu dieťaťu to najlepšie, až kým sme nezačali mať problémy so stolicou. A tak sme prešli na Sunar, čuduj sa svete, žiadne problémy.

29. apr 2019

@zuza129 pretože už okolo štvrtého mesiaca práve kvôli tej intolerancii treba prejsť z Nutrilonu HA na iný.

30. apr 2019

Hlavne si treba uvedomit ze v 90% vyrobkoch u nas na svk je nacpanych kopec alergenov,ludia necitaju zlozenia potravin,co ma za nasledok dlhodobe pestovanie si alergii v tele a nasledne to konci u alergologa ktory do nas cpe lieky..Pocujem strasne vela ludi okolo mna ako sa stazuju ,,boze tie alergie sa tak rozmohli posledne roky, toto predtym nebolo,,. Zial toto je jeden z hlavnych dovodov preco nimi ludia trpia,prave tym co do seba cpeme..Nestaci kupovat vyrobky len podla pekneho obalu a ,,dobrej znacky,, ,ale treba citat zlozenie..Ja som so cez to tiez presla a na vlastnej kozi vidim vysledky u seba a aj u dcery,zmena stravovania velmi ovplyvnuje aj astmu ci ine alergie..Samozrejme potraviny su jednym z mnohych aspektov.

30. apr 2019

pastelka99 my sme o tej intolerancii vtedy vobec nevedeli, manzel je alergik, ale na jedlo vobec...tak kvoli tomu sme dostali to mlieko - podla doktorky to bolo najlepsie, co sme mohli malej dat - a potom kupovat este skoro rok..nikto nepovedal, ze treba prejst na ine....potom mala dostala aj cerstve mlieko... alergolog sa nezaoberal s nami, ze vraj bola malicka, nechceli jej zobrat krv na intoleranciu, ale ked uz v noci strasne spala a nekomunikovala s nami iba minimalne, tak som jej uplne vynechala mlieko a mliec. vyrobky, potom prespala aj 12 hodin v pohode...vtedy som nevedela, co uz teraz viem ....ohladom mlieka...po polrocnej diete este stale mala hrozne vysledky intol. na casti mlieka...mame dysfaziu 😞 ma 4r, ale zial este sa nerozprava.../,,doktorka,, nam povedala, ze ked pije Nutrilon Ha, tak pravdepodobne nebude mat intoleranciu na mlieko, a alerg.- imunologicka nas nechcela vysetrit, kym mala nema 3r., tak kvoli tomu dostala mlieko uz z obchodu, teraz uz viem, ze to bola chyba 😞/ drzime dietu na mlieko, mliecne vyrobky, bezlepkovu...ma svoji hatlaninu- cely den. ☺ bereme vitaminy, - uz je to ovela lepsie...ako dakedy..../

30. apr 2019
30. apr 2019

uha. Tak ja osm dojčila 2,8 roka a napreik tomu už mojmu 2 ročnemu výšlo, že je silny alergik. Výsledky boli skreslene aj tým, že bol dojčený. Takže nemyslím si, že mlieko ovplyvní, či bude dieťa alergicke, či nie.

30. apr 2019

@zuza129 pani doktorka by sa mala dovzdelať, lebo to najlepšie, čo môže mama dať je materské mlieko -samozrejme, že stopercentne to alergii nezabráni, lebo ju spôsobuje mnoho iných faktorov ako prehnaná hygiena, zlé životné prostredie, zlá strava atď, a zo strany pediatrov by mala ísť maximálna podpora dojčenia...vtedy by nedojčených detí bolo min a až tie, ktoré by reálne nemohli byť by mali dostávať kvalitné umelé mlieko s rovnakou podporou ženy, že robí pre dieťa to najlepšie aj keď nedojčí...lebo väčšina detí je nedojčených aj vďaka takémuto "úžasnému" marketingu ako zobrazuje tento článok a aký ide cez zdravotníkov

30. apr 2019

@abriela podľa mňa si aj tak spravila maximum v tomto smere ( ešte sú aj iné faktory..) pre neho, možno, čo ty vieš, ak by nebol dojčený, mohlo by to byť ešte horšie..aj moje tri deti majú genetický podklad na alergiu, ekzém, ale tiež mám aspoň pocit, že robím maximum pre ne..keď už niečomu neviem zabrániť..

5. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli