redakcia
4. dec 2018
3434 

Preverený iPhone za polovičnú cenu? Áno!

Vždy som si myslela, že ma problémy materiálneho sveta budú obchádzať. Nepotrebovala som ku šťastiu drahé kabelky, značkové oblečenie či luxusné šperky. Pekne sa zladiť a vyzerať dobre sa predsa dá aj z výpredajových úlovkov bežných reťazcov. Ale vysvetlite to puberťákom!

Vracala som sa minule poobede z práce a doma som zbadala známe znaky. Obmäkčovací postup mojej násť-ročnej dcéry už dobre poznám. Začína to stále rovnako. Zrazu je jej izba ukážkovo uprataná, všetko oblečenie je v skrini, na stole je priestor na písanie úloh a dokonca zmizla aj vrstva prachu z poličky.

Chvíľu som sa tešila pohľadom na dokonalú dcérinu izbu a potom som sa otočila za zvukmi televízora. Vedela som, že sa tomu nevyhnem, tak nech viem čo najskôr, čo na mňa tá potvorka chystá. Pozdravili sme sa, spýtala sa, ako som sa mala v práci a kým som sa pustila do opisu príhody s netrpezlivou zákazníčkou, prerušila ma pripraveným dialógom.

„Mami, vieš čo? Veronika dnes prišla do školy s novým mobilom. Má jeden z najnovších iPhone 6S a všetci v triede jej ho obdivovali. Aj chalani z béčky za ňou cez prestávku prišli, len aby ho videli. A tak  som sa chcela opýtať, či by si aj mne nekúpila nový mobil.“

„Ale veď tomuto čo máš nič nie je. Kúpili sme ti ho len pred dvoma rokmi.“ 

"Veď práve, že pred dvoma rokmi. Vieš si predstaviť, ako rýchlo sa technológie vyvíjajú? Na mojom mobile si už neviem nainštalovať tie nové aplikácie na hudbu a videá. Nejde mi na ňom poriadne internet, takže si neviem pozrieť veci k úlohám do školy. A ani nie je značkový, je to len taký obyčajný telefón.

"Isto mala nejaký sviatok a preto ho dostala ako darček. Taký telefón sa predsa nedáva len tak. Navyše keby som ti mala kúpiť nový mobil, musela by som si zobrať nejaký paušál a to by nás so značkovým telefónom vyšlo mesačne veľmi draho."

"Vôbec, by si si nemusela brať žiadny paušál. Ja som už všetko zistila. Pozri, objavila som super stránku, kde je v ponuke veľa iPhonov len za polovicu bežných cien."

"A to je nejaká akcia?" opýtala som sa jej.

"Tá cena je taká výhodná, pretože sú to vykúpené telefóny. Vôbec sa toho netreba báť, lebo tento predajca už existuje veľa rokov a má množstvo spokojných zákazníkov. K smartfónom navyše dávajú aj záruku, keďže ich všetky vyskúšali a preverili. Mami, aj Zuzka mi vravela, že jej rodičia kúpili smartfón práve odtiaľto, však mi taký kúpiš aj ty, prosím?"

"Ešte nad tým porozmýšľam, ale teraz si utekaj napísať úlohy." Poslala som ju do izby a naozaj som ešte uvažovala o našom rozhovore. S tými technológiami mala pravdu, ja telefón využívam prakticky len na telefonovanie a smskovanie, ale ona ho používa skoro na všetko. Nový telefón by som jej teda musela asi čoskoro kúpiť tak či onak.

Možno to nie je najsprávnejší výchovný postup, ustupovať dieťaťu, ale robiť naše deti šťastnými je predsa to najlepšie, čo pre ne môžeme urobiť. Tak som jej ten iPhone nakoniec kúpila, vybrala si ho na internetovej stránke mp3.sk a boli sme si dokonca aj osobne pozrieť v kamennej predajni. Veď je to ponuka, ktorá sa neopakuje - mať za polovicu ceny kvalitný, overený telefón so zárukou a ešte k tomu ako bonus, spokojné a šťastné dieťa.

-------------

Tento článok vyšiel s podporou mp3.sk

Tiez mam IPhone 8 z tohoto obchodu a som nadmieru spokojna 🙂bol ondost lacnejsi iba kvoli poskodenemu obalu co bolo zanedbatelne a telefon uplne novy.

4. dec 2018
Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

Odošli