Marhuľový džem je moja srdcovka. Klasika, ktorú si natriem na hrianku, pridám do koláča alebo len tak vyjedám lyžičkou rovno z pohára. No posledné roky sú marhule skôr vzácnosť – kvôli jarným mrazom ich býva málo alebo vôbec žiadne. A tak si ich na džem často jednoducho kúpim, pretože si neviem predstaviť, že by som v komore nemala aspoň pár pohárikov tohto môjho obľúbeného džemu.
Tento rok som sa rozhodla urobiť ho podľa svojho gusta – s nižším obsahom kalórií. Použila som Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker a výsledok ma nadchol.
Džem bol svieži, ľahký a plný ovocnej chuti, presne taký, ako ho mám rada. Pritom obsahoval až 74 % ovocia a namiesto klasického cukru je v ňom použitá stévia, ktorá je oveľa sladšia ako cukor, no takmer bez kalórií.
Varenie džemu so Želírovacím cukrom so stéviou 3:1 Dr. Oetker je veľmi jednoduché. Stačí ho pridať k očistenému, odváženému a pomletému ovociu, poriadne premiešať a za stáleho miešania povariť 5 minút. Ak sa vám bude zdať redší, stačí pridať jednu až dve lyžičky Kyseliny citrónovej XXL Dr. Oetker pre lepšiu želírovaciu schopnosť, ešte raz krátko povariť – a je hotovo. Už len naplniť poháriky a otočiť hore dnom.
Je vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia. Ak si sledujete prijaté kalórie, no neodpustíte si sem-tam sladkú odmenu, určite Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker vyskúšajte. U mňa doma si miesto rozhodne našiel.
(5 fotiek)
- Umožňuje pripraviť džem s ovocným podielom až 74 %
- Obsahuje stéviu – prírodné sladidlo s minimom kalórií
- Výsledný džem má až o 38 % menej kalórií ako klasický (ovocie a cukor v pomere 1:1)
- Stačí len 5 minút varenia
- Balenie vystačí na 700 g ovocia
- Vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia
- Jednoduché a rýchle použitie