Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Priatelia, vedeli ste, že práve dnes je Giving Tuesday, alebo tzv. darovací utorok? 🙂
    Po nákupnom ošiali, ktorý nás zastihol počas Black Friday a Cyber Monday, by dnešný deň nemal byť o nakupovaní a míňaní, ale o šírení dobra, darovaní a nezištnej pomoci. Do Giving Tuesday sa zapájajú milióny ľudí a tisíce neziskových organizácií po celom svete. Ani my nesmieme chýbať. 🙂 Tento rok nás môžete podporiť tak, že nám darujete svoj čas a stanete sa naším dobrovoľníkom, alebo nám darujete vaše zručnosti pri pomoci s grafickými prácami, fotografovaním, či vedením kurzov pre pacientov v našich Centrách pomoci.
    Možností, ako sa zapojiť, je mnoho. Buďte aj vy súčasťou Giving Tuesday, lebo len spolu dokážeme viac. ❤ 😉 👏
    Pre viac info: https://www.lpr.sk/oslavte-spolu-s-nami-sviatok...

    liga_proti_rakovine
    20. nov 2017    Čítané 96x

    Oslávte spolu s nami sviatok štedrosti a dobrovoľníctva

    Milí priatelia, 

    zapíšte si do kalendára dátum 28. november 2017. Práve vtedy bude totiž prebiehať celosvetová iniciatíva s názvom Giving Tuesday, do ktorej opäť sa zapoja milióny ľudí po celom svete. Buďte aj vy spoločne s nami súčasťou Giving Tuesday 2017. 🙂 

    Čo je to Giving Tuesday?

    Giving Tuesday je svetový sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva, ktorý sa koná 28. novembra 2017. Je to deň, kedy sa na celom svete oslavujú dobrí skutky a šírenie dobra. Nezáleží na tom, čo alebo komu darujete. Dôležité je, že sa aj vy stanete súčasťou tejto iniciatívy. Len spolu totiž môžeme dosiahnuť skutočné zmeny.

    Ako vznikla myšlienka Giving Tuesday? 

    Myšlienka Giving Tuesday vznikla v roku 2012 v USA. Za 5 rokov sa rozšírila do 98 krajín, spojila viac ako 50 000 organizácií a viac ako 2 miliardy ľudí na celom svete. Spolu sa doteraz počas Giving Tuesday podarilo vyzbierať 177 miliárd amerických dolárov a 1,64 miliónov materiálnych darov, a to v rámci celého sveta.

    Prečo sme sa aj my rozhodli stať súčasťou Giving Tuesday?

    V Lige proti rakovine už 27 rokov pomáhame onkologickým pacientom a ich rodinám, ktorí si prechádzajú ťažkým životným obdobím, spojeným so samotnou diagnózou a náročnou liečbou ochorenia, ako aj následným zaradením sa do bežného života.

    Pacienti denne využívajú naše služby, a to prostredníctvom psychosociálnych programov a projektov, ktoré pre nich dlhodobo realizujeme. Okrem toho vzdelávame aj zdravú populáciu, a to najmä v oblasti prevencie a zdravého životného štýlu.

    V Lige proti rakovine nepotrebujeme len pravidelnú finančnú pomoc, ktorú získavame prostredníctvom Dňa narcisov a 2%, ale aj váš čas pri dobrovoľníckych prácach, vašu odbornú pomoc a mentoring, know-how, ako aj mediálny priestor, aby sa o našej činnosti dozvedelo čo najviac ľudí, a aby sme naše aktivity mohli robiť čo najlepšie.

    Staňte sa aj Vy súčasťou Giving Tuesday a podoporte Ligu proti rakovine.

    Ako nám môžete pomôcť počas  Giving Tuesday?

    • Darujte nám vaše odborné znalosti a know-how - hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by nám pomohli s grafickými prácami počas celého roka, ako aj s realizáciou našich projektov. Zároveň hľadáme šikovného fotografaalebo fotografku, ktorí by nám pomohli s fotením našich podujatí či aktivít v Centrách pomoci (BA, KE, MT).
    • Darujte nám váš čas - hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by nám pomáhali počas Dňa narcisov, relaxačných týždňoviek pre pacientov ako animátori, ako aj počas podujatí, na ktorých sa zúčastňujeme, či ako dobrovoľnáci v Centrách pomoci v Bratislave, Košiciach a Martine. Hľadáme tiež šikovných lektorov, ktorí by viedli pohybové a kreatívne kurzy pre pacientov, ako aj prednášky či besedy pre pacientov a širokú verejnosť v našich Centrách pomoci.
    • Darujte nám mediálny priestor - naším cieľom je osloviť čo najviac ľudí, ktorí by sa dozvedeli o našej činnosti, aktivitách a službách. Preto hľadáme médiá a firmy, ktoré nám poskytnú priestor na propagáciu, oslovia či zmobilzujú svojich zamestnancov, zákazníkov a spoločne s nami budú šíriť myšlienky našich projektov.

    Ak máte záujem pomôcť, napíšte nám ešte dnes na pr@lpr.sk alebo zavolajte na 02/5720 2904. Každý z nás má totiž čo darovať. Pomôcť nám môžete už len minimálne tým, že tieto informácie budete zdieľať medzi svojimi priateľmi. 🙂

    Viac informácií o našej činnosti a projektoch nájdete na stránke www.lpr.sk alebo na našom FB

     Giving Tuesday je oslavou štedrosti. Je to o nás - obyčajných ľuďoch, ktorí spoločne dokážu neobyčajné veci. Je úplne jednoduché stať sa súčasťou  Giving Tuesday - zapojte sa a pomôžte nám ešte dnes. ĎAKUJEME! 🙂

    liga_proti_rakovine
    24. okt 2017    Čítané 110x

    Bojuje váš blízky s rakovinou? Buďte preňho oporou

    Choroba si nevyberá. Zasiahne nám do života vtedy, keď to najmenej čakáme. Možno sa stalo aj vám, že váš partner, deti, rodičia či priatelia bojujú s rakovinou. Avšak, práve rodina a najbližšie okolie môžu byť pre pacienta najväčšou oporou.

    Keď sa dozvieme, že náš blízky má rakovinu, je to pre nás veľký šok a niekedy možno ani nevieme ako zareagovať , ako ho podporiť a pomôcť mu prekonať náročné obdobie v jeho živote, aj keď by sme veľmi chceli. Možno aj vy denne prežívate spolu s vašim blízkym, ktorý bojuje s rakovinou, všetky starosti a problémy, ktoré ochorenie prináša. Možno niekedy neviete ako ďalej a potrebovali by ste poradiť.

    Práve na tému komunikácie s onkologickým pacientom sa Liga proti rakovine zamerala vo svojej tohtoročnej kampani „Rozprávajme sa...“, ktorú organizuje v rámci tradičného jesenného projektu s názvom Týždeň Ligy proti rakovine, ktorý aktuálne prebieha. 

    Ak potrebujete rady, informácie, pomoc a podporu, počas Týždňa Ligy proti rakovine, v termíne od 23. do 27. októbra 2017, sa môžete obrátiť priamo na psychológov na novej bezplatnej linke Ligy proti rakovine 0800 11 88 11. Tá je pre verejnosť k dispozícii 12 hodín denne - v čase od 8:00 do 20:00 hodiny.V prípade, ak nezastihnete psychológa na linke, otázku mu môžete poslať aj mailom na rozpravajmesa@lpr.sk.

    Po skončení Týždňa Ligy proti rakovine bude nové bezplatné telefónne číslo 0800 11 88 11 dostupné pre pacientov, ich blízkych a verejnosť celoročne. V čase hodín Onkoporadne, ktorá nahradí doterajšiu Linku pomoci, sa môžete obrátiť na skúsených lekárov, psychológov, výživových asistentov a sociálno-právne poradkyne, ktorí vám ochotne pomôžu a zodpovedajú vaše otázky. Onkoporadňa sa bude riadiť rozpisom služieb odborníkov na aktuálny týždeň, ktorý bude dostupný na stránke www.lpr.sk.

    Niekoľko rád a odporúčaní, ako komunikovať s onkologickým pacientom nájdete aj v informačnom letáčiku Ligy proti rakovine, ktorý si môžete stiahnuť TU. 🙂

    Milí priatelia, pomôžte nám aj naďalej poskytovať a zlepšovať rehabilitačnú starostlivosť pre onkologických pacientov v našich Centrách pomoci. 🙂
    Ako na to?
    Práve dnes prebieha 24-hodinovka, kedy sa môžete aj vy stať naším darcom a podporiť náš projekt ľubovoľnou čiastkou. Ak sa nám podarí vyzbierať najviac peniažkov spomedzi neziskoviek na Dobrej krajine, získame navyše odmenu 500 Eur od Nadácie Pontis.
    Prispievať môžete tu: https://www.dobrakrajina.sk/sk/projekt/rehabili...
    Zo srdca ďakujeme!! ❤ 😘

    liga_proti_rakovine
    7. aug 2017    Čítané 144x

    Prečo je prevencia rakoviny krčka maternice dôležitá?

    Milé žienky, 

    nedávno sme vydali novú informačnú brožúrku, tentokrát na tému prevencia pred vznikom rakoviny krčka maternice. Ako všetky naše brožúrky, aj táto je pre všetkých zadarmo, stiahnuť si ju môžete na našom webehttp://bit.ly/2u6Pdc6. Ak ju chcete mať v tlačenej podobe, napíšte nám na lpr@lpr.sk a my vám ju zašleme priamo domov. 🙂 

    Možno sa pýtate, prečo by ste si mali našu brožúrku prečítať a ako vám pomôže. Brožúrka je určená všetkým ženám a obsahuje dôležité informácie, ktoré by ste mali vedieť o prevencii pred vznikom rakoviny krčka maternice, o priebehu jednotlivých vyšetrení, ako aj o očkovaní proti ľudskému papilomavírusu, ktorý rakovinu krčka maternice spôsobuje. 

    Rakovina krčka maternice je jeden z mála nádorov, u ktorého už dnes vieme, ako je možné mu predchádzať. Keďže samotné ochorenie vo svojich počiatočných štádiách nemá žiadne príznaky, zistiť sa dá len na základe cytologického vyšetrenia, ktoré vám lekár urobí iba počas preventívnej gynekologickej prehliadky. To odhalí zmeny na bunkách krčka maternice. Ak sa tieto zmeny neriešia, môžu za 10 a viac rokov vyústiť do rakoviny krčka maternice. Preto je veľmi dôležité nepodceňovať svoje zdravie a pravidelne chodievať na preventívne gynekologické prehliadky.

    Milé dámy, prečítajte si našu brožúrku, aby ste mali najnovšie informácie o tejto téme a odporučte ju aj svojim mamám, svokrám, dcéram, sestrám, priateľkám, švagrinám. Nikdy totiž neviete, ktorú ženu z vášho okolia môžu tieto informácie motivovať, aby navštívila svojho gynekológa a podrobila sa preventívnej prehliadke. Len tak totiž budeme vedieť, že je u nás "tam dolu" všetko v poriadku. 🙂

    liga_proti_rakovine
    10. júl 2017    Čítané 88x

    Príďte si s nami užiť štýlovú dámsku jazdu 🙂

    Milé žienky, máme tu niečo pre vás. 🙂 

    Príďte si oddýchnuť, zabaviť sa, zašportovať si a dozvedieť sa niečo nové už túto sobotu (15.7.) na Veľký Draždiak v Bratislave. Doprajte si sobotné voľno a zavolajte aj svoje priateľky. 

    Pozývame vás na výnimočné športovo-zábavné podujatie JUSTWOMAN BY DIVA´S, ktoré bude patriť práve ženám. Ani my, z Ligy proti rakovine nebudeme na tomto podujatí chýbať. 

    Čo sme si v našom stánku pre vás pripravili? 

    • každá z vás v stánku LPR dostane novučičkú brožúrku o zásadách prevencie rakoviny krčka maternice a o priebehu samotného ochorenia 
    • k dispozícii priamo na mieste bude aj autor brožúrky - onkogynekológ MUDr. Ladislav Masák, s ktorým sa môžete o svojich problémoch porozprávať
    • psychologička PhDr. Andrea Križanová vám zase poradí v otázkach týkajúcich sa psychickej pohody a rovnováhy 
    • budete si môcť odmerať množstvo CO v dychu pomocou prístroja smokerlyzer
    • čakať na vás budú aj ďalšie preventívne a informačné brožúrky, ktoré si budete môcť zobrať zo sebou, pretože na prevenciu nesmieme zabúdať 🙂

    Na tomto výnimočnom podujatí budete môcť prispieť na tvorbu brožúrok a podporiť tak zvyšovanie informovanosti o prevencii rakoviny krčka maternice. Stačí, ak si v informačnom stánku zakúpite ružový náramok.

    Počas podujatia si budete môcť poriadne zašportovať - vyskúšať môžete beh, jógu alebo paddleboarding. Okrem toho pre vás organizátori pripravili tombolu, hudobné a tanečné vystúpenia, či rôzne ďalšie atrakcie v stánkoch partnerov. Čakať na vás bude aj bohatý štartovací balíček. 🙂 

    Príďte si spolu s nami užiť deň plný zábavy a športu. Podrobné informácie a registračný formulár nájdete na http://justwoman.sk/registracia/ 

    Tešíme sa na vás! 🙂 

    Priatelia, nezabudnite, že už túto sobotu sa vidíme na behu Farbám Neujdeš v Bratislave. 🙂 Kúpou modrej farby podporíte náš projekt Rodinná týždňovka. 👍 Registrujte sa ešte dnes tu: http://www.farbamneujdes.sk/registracia/

    S príchodom nového mesiaca nájdete na našej stránke aj nový program aktivít v Centrách pomoci Ligy proti rakovine. Ak ste onkologický pacient, podajte si prihlášku k nám do Centra pomoci a využívajte naše služby. 🙂 Prípadne, ak poznáte niekoho vo svojom okolí s podobným problémom, posuňte mu informácie. 🙂 Ďakujeme
    Viac informácií o aktivitách v Centrách pomoci nájdete na : https://www.lpr.sk/centra-pomoci/

    Na fotografii sú naše pacientky počas pohybového kurzu Nordic Walking. 🙂

    liga_proti_rakovine
    31. máj 2017    Čítané 82x

    Ako sme darovali nezabudnuteľné chvíle

    Práve vďaka tohtoročnému výnosu zo Dňa narcisov a vašej podpore môžeme opäť realizovať relaxačné pobyty pre onkologických pacientov. Každý rok pacientom dávame šancu zrelaxovať, oddýchnuť si po náročnej liečbe, dobiť si baterky v krásnej prírode, načerpať nové sily a stráviť spoločný čas s ľuďmi, ktorí sa ocitli v podobnej situácii. A to všetko len vďaka vašej pomoci. 🙂

    Relaxačné pobyty pre onkologických pacientov sa už tradične konajú v štyroch turnusoch v priebehu mesiacov máj a jún. Momentálne máme za sebou dva pobyty v Trenčianskych Tepliciach a ďalšie dva v Dudinciach nás o chvíľu čakajú. Celkovo sa počas jedného roka pobytov zúčastní  približne 400 pacientov.

    Veľmi sa tešíme, že pacienti z každej týždňovky odchádzajú šťastní a spokojní. Potom sme šťastní aj my, že sme im mohli pripraviť týždeň plný zaujímavých aktivít a krásnych zážitkov, ktoré im budú ešte dlho rezonovať v spomienkach. Následné slová vďaky nás vždy motivujú pokračovať v našej práci a realizovať nielen ďalšie pobyty, ale aj iné projekty, prostredníctvom ktorých môžeme pomáhať iným. 

    Pre pacientov bolo počas pobytu pripravených množstvo aktivít - športové hry, kreatívne kurzy, vzdelávacie prednášky, výlety do okolitej prírody a za kultúrnymi pamiatkami. Takéto aktivity zamestnajú myseľ a telo a týždeň plný radostných zážitkov pomôže pacientovi oddýchnuť si a nemyslieť na chorobu.

    A čo na relaxačné pobyty hovoria samotní pacienti? Prečítajte si. 🙂 

    "Úprimne a z celého srdca ďakujem všetkým, ktorí organizujú relaxačné týždňové pobyty pre onkopacientov, aby v krásnom prostredí načerpali silu a energiu do ďalších dní a aspoň na chvíľu zabudli na útrapy spojené s chorobou. ĎAKUJEM prináleží aj našim trom kočkám – Janke, Lucke a Macke, ktoré svojou fantáziou a kreativitou pripravili bohatý a pestrý program na celý týždeň. Rána sme začínali rezkou rozcvičkou, po raňajkách sme sa vydali na túru do okolitej prírody, poobede bola pripravená prednáška so psychologičkou a onkologičkou, turnaj v minigolfe a po večeri nás prekvapili hrami, kvízmi aj krúžkom šikovných rúk, pričom mnohí z nás v sebe objavili dosiaľ nepoznané..... Naše milé spomienky na pobyt umocnia aj dva celodenné výlety do Bojníc a na hrad Strečno, či splavovanie Váhu na pltiach. Počasie bolo celý týždeň nádherné, nové priateľstvá nám budú neustále pripomínať krásne prežité chvíle a vlastnoručne vyrobené stromčeky šťastia, náramky, či milé obrázky všetkých, s ktorými sme ten nádherný týždeň prežili."

    "Rada by som sa ešte raz poďakovala za príjemný týždeň plný zážitkov a dojmov, za to ako ste sa nám všetky tri pekne venovali až obetovali. Bol to nezabudnuteľný  pekný čas. Posilnil telo aj dušu. A určite to nehovorím len za seba. Vďaka ,,Lige proti rakovine" vidím perspektívu do ďaľších dní v dobrom svetle hlavne vašou zásluhou, pretože vy ste dokázali vyplniť každú voľnú chvíľku tak vhodným a zaujímavým programom, že ako sa u nás hovorí ,,klobúk dolu"."

    "Bola som jednou z tých, ktorí mohli prežiť úžasný a neopakovateľný relaxačný týždeň v Trenčianskych Tepliciach s Jankou, Luckou a Mackou. Spokojné, usmiate tváre, pokoj v duši u všetkých vo Flóre boli toho dôkazom, že to čo pre nás dievčatá robili splnilo, dovolím si povedať prekonalo naše očakávania, čo budeme celý týždeň na pobyte robiť. Ani sme netušili, akí sme mnohí „šikovní“ na tvorivých dielňach, či tiež pri súťažiach a kvízoch. Myslieť na chorobu, či iné naše zdravotné problémy nebol ani čas. Len za jedným nám bolo veľmi ľúto, že ten týždeň ubehol tak rýchlo. Ale za to vznikli nové priateľstvá naprieč celým Slovenskom od Kráľovského Chlmca až po Bratislavu."

    V mene Ligy proti rakovine ďakujeme aj my - za to, že sme mohli pomôcť a za slová vďaky, ktoré sú pre nás tou najkrašou odmenou. 

    Viac informácií o relaxačných pobytoch, ďalších našich projektoch a výnose zo Dňa narcisov 2017 nájdete na https://www.lpr.sk/. 🙂 

    Práve tento týždeň prebiehajú Dni osvety karcinómu pankreasu, ktoré organizuje občianske združenie NIE RAKOVINE.
    Rakovina pankreasu sa spočiatku nijako neprejavuje a keď sa už objavia prvé príznaky, často to znamená, že ochorenie je v pokročilom štádiu. Do roku 2030 bude rakovina pankreasu druhou najčastejšou príčinou smrti na onkologické ochorenia. Preto je veľmi dôležité poznať príznaky a rizikové faktory tohto ochorenia.

    Viac sa dočítate tu: http://bit.ly/2qj6n2p

    Vedeli ste, že dnes je Svetový deň pohybu? Pohyb by mal byť súčasťou nášho každodenného života, keďže vďaka nemu sa môže človek cítiť lepšie, šťastnejšie a zdravšie. Celoročne sa preto aj my v LPR zapájame do rôznych športových aktivít. Venujete sa aj vy nejakému športu? Napíšte nám do komentárov. 🙂
    Fotografia je z tohtoročného Narcisového behu v Košiciach. ❤

    liga_proti_rakovine
    9. máj 2017    Čítané 63x

    Ďakujeme za váš hlas 🙂

    Milí priatelia, 

    veľmi sa tešíme z toho, že sme prednedávnom boli nominovaní na Cenu Nadácie Orange za rok 2016 v kategórii Sociálna inklúzia. O to viac, že sme spomedzi 33 organizácií postúpili do úžšieho výberu piatich organizácií, a to na základe našej dlhoročnej činnosti a aktivít, ktorých je z roka na rok čoraz viac, a ktoré už 27 rokov pomáhajú onkologickým pacientom a ich rodinám na Slovensku. 

    Teraz by sme ale potrebovali maličkú pomoc my od vás, čo vás bude stáť 1 minútku vášho času. 🙂  V rámci Ceny Nadácie Orange bola vytvorená aj špeciálna Cena verejnosti, o ktorú sa uchádzajú organizácie zo všetkých troch kategórií, a medzi nimi sme aj my - Liga proti rakovine. Kto získa túto cenu, o tom môžete rozhodnúť práve vy. 🙂 Preto vám budeme vďační za každý jeden hlas, ktorý nám pošlete. ❤️

    Hlasovať môžete len za jednu organizáciu, a už len jeden týždeň - do 16. mája 2017 tu: http://bit.ly/2pgESLp

    ĎAKUJEME ! ❤️

    Milí priatelia, aj keď nás počasie potrápilo, piatkový 🌼Deň narcisov 🌼 bol úžasný najmä vďaka vám. Bolo úžasné sledovať, ako sa celé Slovensko opäť spojilo a ako ste podporili onkologických pacientov a projekty, ktoré pre nich budeme môcť vďaka vám aj naďalej realizovať. 💛 Ďakujeme všetkým prispievateľom, dobrovoľníkom, spoluorganizátorom, partnerom a sympatizantom. Bez vás všetkých by tento deň nemal takú silu, akú má. 🙂 Oficiálny výnos zo Dňa narcisov by mal byť známy o 2 až 3 týždne, keď nám všetci spoluorganizátori zašlú vyzbierané peniažky a keď budeme mať k dispozícii aj výsledky SMS prispievania. SMS na číslo 848 v hodnote 2 eurá nám môžete zasielať až do 15. apríla. Na našej stránke nájdete aj iné formy podpory. Zo srdca vám ĎAKUJEME! 🙂 💛💛

    Len dnes môžete na Modrom koníkovi darovať alebo dostať srdiečko so správou "Deň narcisov." 🌼🌼 ❤ Potešte teda svojich priateľov a známych. 🙂

    🌼🌼🌼DNES je DEŇ NARCISOV. 🌼🌼🌼
    Nenechajte sa zastaviť počasím. Poďte do ulíc po svoj narcis.
    A nezabudnite sa odfotiť s dobrovoľníkom, od ktorého si ho vezmete a označiť fotku hashtagmi #chcempomahat #dennarcisov. Nech je dnes aj Modrý koník plný fotiek, na ktorých vidno, koľko úžasných Slovákov žije okolo nás. 💛 #dakujeme

    Monika nám ako dobrovoľníčka počas Dňa narcisov pomáha už od základnej školy. A čo ju k tomu motivuje? Dozviete sa vo videu. 🙂 ❤

    liga_proti_rakovine
    5. apr 2017    Čítané 1412x

    7.4. odložíme jeden narcis aj pre vás

    Pravdepodobne sa každý z nás vo svojej rodine alebo blízkom okolí stretol s diagnózou rakovina. Kto nie, tak má obrovské šťastie... Rakovina vám vstúpi do života nečakane a rýchlo, nikto na ňu nie je pripravený. Mnohí z nás si dokonca myslia, že im ani nikdy nepríde do cesty. No keď vás už raz postretne, následne sa všetko zmení a zdravý človek sa zrazu stáva onkologickým pacientom. Všetky plány a predstavy o budúcnosti v danej chvíli už nie sú také dôležité. Jediným vaším cieľom je úspešne bojovať s chorobou a prežiť. 

    Po diagnostikovaní ochorenia nastupuje náročná liečba, operácia, v mnohých prípadoch človek príde o vlasy, čo veľmi ťažko znáša. Pacient sa každý deň musí vysporiadať s novými nečakanými situáciami, a niekedy ani nevie, či tu na ďalší deň ešte vôbec bude. Celkový priebeh ochorenia a liečby je pre pacienta náročný po fyzickej aj psychickej stránke, v mnohých prípadoch aj po finančnej. Rakovina zasiahne nielen samotného pacienta, ale aj celú jeho rodinu, ktorá to všetko prežíva s ním... Práve rodina by mala byť tým najväčším pilierom a oporou pre pacienta. Oporou však môže byť aj lekár, psychológ, no takisto aj ľudia, ktorí tiež zápasia s onkologickým ochorením, či rôzne občianske združenia a organizácie, ktoré sa venujú onkologickým pacientom.

    A teraz sa možno opýtate, ako onkologickým pacientom môžete pomôcť vy.

    Na začiatok úplne stačí, ak sa v piatok - 7. apríla všetci spojíme a pripnutím žltého narcisu vyjadríme spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Každé jedno euro vieme efektívne využiť na realizáciu projektov a programov pre onkologických poacientov, ktoré im pomáhajú jednoduchšie zvládnuť náročné obdobie počas liečby a ľahšie sa zaradiť do bežného života po jej skončení. 

    Zaplavme spoločne žltými narcismi aj sociálne siete, nech každý vidí, koľko dobrých ľudí ochotných pomôcť na Slovensku žije. Stačí ak sa odfotíte s narcisom alebo dobrovoľníkmi v uliciach a pridáte pozitívny odkaz pre onkologických pacientov s hashtagmi #dennarcisov #chcempomahat. 🙂

    Budete nám pomáhať v piatok ako dobrovoľníci vyzbierať peniažky na pomoc onkologickým pacientom? Už teraz sa tešíme. 🙂 Pridajte aj vy vašu fotku na sociálne siete v tričku dobrovoľníka, s narcisom a odkazom, čo vás motivuje pomáhať. Bez vás by sme totiž Deň narcisov ani nemohli zrealizovať. 

    No hlavne, nezabudnite si na nás v piatok spomenúť, požiadať dobrovoľníkov, aby vám pripli narcis a podporiť projekty určené na pomoc onkologickým pacientom. Ak dobrovoľníkov v uliciach nestretnete, prispieť nám môžete aj prostredníctvom SMS na číslo 848 v hodnote 2 eurá či priamym vkladom na účet, a to až do 15. apríla. Ďalšie možnosti, ako prispeť nájdete na https://www.dennarcisov.sk/ako-prispiet.

    Zo srdca vám ĎAKUJEME !  ❤ 🙂

    Aj tento rok vyjde na Deň narcisov do ulíc približne 16000 dobrovoľníkov, aby pomohli vyzbierať peniažky na projekty pre onkologických pacientov. Jedným z nich je aj Marek, ktorý je dobrovoľníkom už 8 rokov. A čo ho motivuje? Pozrite si vo videu 🙂 ❤
    #dobrovolnik #chcempomahat #dennarcisov

    Milí priatelia, Deň narcisov je už za dverami, a s ním aj koncertné turné kapely Fragile pod názvom Bratislava Narcis Tour 2017. Ak máte chuť zabaviť sa, oddýchnuť si a stráviť príjemný večer, kúpte si vstupneky ešte dnes. Rýchlo sa míňajú. 🙂 Zakúpením vstupenky podporíte 21. ročník Dňa narcisov. ĎAKUJEME 🙂
    Vstupenky kúpite tu: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=920685

    Aj Majk Spirit ďakuje dobrovoľníkom za to, že každý rok pomáhajú v uliciach vyzbierať peniažky pre onkologických pacientov. Bez nich by Deň narcisov totiž nemal takú obrovskú silu, ako má. ĎAKUJEME ! ❤
    Ak poznáte nejakého dobrovoľníka, ktorý pomáha na Deň narcisov, pošlite mu video, aby sa k nemu dostal Majkov odkaz. 👍

    Milí priatelia, pomaličky sa nám blíži deň, kedy celé Slovensko zaplavia žlté narcisy. Každý rok vyjde do ulíc približne 16 000 doborovoľníkov, ktorí zadarmo pomáhajú iným. Tento rok im chceme všetkým poďakovať, pretože bez ich pomoci by Deň narcisov ani nebol možný. A preto sme pripravili video, kde dobrovoľníkom ďakuje herec Janko Gallovič. ❤ Nezabudnite, že 7.4. odložíme jeden narcis aj pre vás. 🙂

    Hľadáme DOBROVOĽNÍKOV! 🙂
    LPR aj tento rok organizuje relaxačné pobyty pre onkologických pacientov - jednotlivcov a po druhýkrát aj rodinnú týždňovku pre rodiny s deťmi, kde rodič je onkologický pacient. Na to, aby sme im dokázali zabezpečiť program, na ktorý len tak nezabudnú, potrebujeme vašu pomoc.
    Ak ste dobrovoľník, alebo by ste sa ním radi stali, prípadne poznáte takého človeka vo svojom okolí, dajte mu o nás vedieť. Okrem množstva skúseností vám garantujeme aj krásne zážitky a dobrý pocit z toho, že ste niekomu pomohli.
    V prípade záujmu píšte na janka@lpr.sk. Ďakujeme 🙂 ❤ 😎

    Milí priatelia, ak máte chuť poriadne si zabehať, odreagovať sa, urobiť niečo pre svoje zdravie a možno aj vyhrať nejakú peknú cenu, prihláste sa na RETRO RUN, ktorý bude v sobotu 27.5.2017. Zakúpením štartovného na beh dokonca venujete 1 euro na podporu našich projektov. 🙂 ❤ Ďakujeme
    Vstupenky kúpite tu: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/10561/ret...

    liga_proti_rakovine
    Správa bola zmenená    16. mar 2017    

    Milí priatelia, ak máte vo svojom okolí rodinného príslušníka alebo známeho s onkologickým ochorením, ktorý by sa počas prekonávania ochorenia a v čase liečby či po nej potreboval poradiť so psychológom, odporučte mu našu sieť psychológov vo vybraných mestách na Slovensku, ktorých služby môžu pacienti využiť bezplatne. Tí prídu za pacientom priamo na lôžko do nemocnice, prípadne sa s ním môže pacient dohodnúť aj na návšteve v ambulancii. Kde všade máme k dispozícii psychológov, sa dozviete tu: https://www.lpr.sk/siet-psychologov/ 🙂

    Aj tento projekt dokážeme realizovať vďaka Vašim 2% z daní, bez ktorých by to nešlo. ĎAKUJEME. ❤ 🙂 👍

    Vaše 2% dokážu naozaj veľa. Aj vďaka nim sme v roku 2016 dokázali po prvýkrát zrealizovať projekt Rodinná týždňovka, ktorého sa zúčastnilo 26 rodín s deťmi, v ktorých jeden s rodičov alebo obaja sú onkologickí pacienti. Rodinkám tento pobyt pomohol oddýchnuť si, spoznať ľudí s podobným príbehom, poradiť si navzájom, zdieľať svoje skúsenosti, nasmerovať rodičov, ako o chorobe komunikovať s deťmi a dať im pocit, že v tom nie sú sami. Okrem toho si z pobytu odniesli množstvo krásnych zážitkov. Pre niektorých to bola po dlhej dobe a náročnej liečbe prvá spoločná dovolenka.
    Zrealizovať týždňový pobyt pre rodiny s deťmi by sme však nedokázali bez vašej podpory a finančnej pomoci. Jedno obrovské ĎAKUJEME patrí všetkým, ktorí sa nám rozhodli aj tento rok venovať #2percentazdani. 🙂 ❤

    liga_proti_rakovine
    Správa bola zmenená    9. mar 2017    

    Vďaka onkologickému ochoreniu sa niektorí pacienti a ich rodiny ocitnú v hmotnej núdzi. Liečba je v mnohých prípadoch finančne náročná a pacienti tak musia doslova bojovať aj v tomto smere, aby to všetko zvládli. ☹
    Vďaka Vašim 2% však v Lige proti rakovine dokážeme už niekoľko rokov poskytovať aj finančný príspevok onkologickým pacientom a ich rodinám, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. Chceme v tom pokračovať aj naďalej, no bez Vašej podpory to nedokážeme. 👍 ❤
    #ligaprotirakovine #2percentadokazuvela #dakujeme

    Milé žienky, v mene celého kolektívu LPR vám prajeme všetko najlepšie k Medzinárodnému dňu žien, hlavne veľa krásnych, šťastných a slnečných dní v kruhu svojich najbližších. 🙂 ❤️💐
    #ligaprotirakovine #denzien

    Milí priatelia, viete o tom, že Vaše 2% z daní dokážu niekomu nesmierne pomôcť? 👍
    My v Lige proti rakovine vďaka vašim 2% dokážeme poskytovať napr. náhradný domov pre rodičov detských onkologických pacientov, hospitalizovaných v Bratislave alebo v Košiciach. Deti práve počas liečby potrebujú lásku, podporu a blízkosť svojich rodičov, čo sa im snažíme už niekoľko rokov umožňovať. No bez vašej podpory by sme to nedokázali. Vaše 2% dokážu naozaj veľa. ❤ 🙂
    Ak nás chcete podporiť, postup, ako na to, nájdete na našej stránke: https://www.lpr.sk/2-percenta-z-dani/

    Máme pre vás novinku. 🙂 Každý utorok a štvrtok budú na našej Linke pomoci pre pacientov k dispozícii odborníčky v oblasti sociálno-právneho poradenstva, na ktoré sa môžete v prípade potreby obrátiť. Kontakty a presný rozpis služieb nájdete na stránke https://www.lpr.sk/linka-pomoci/ alebo napíšte priamo na mail pravnik@lpr.sk. 🙂 👍

    Milé priatelia, 4. február je známy ako Svetový deň boja proti rakovine. Pridajte sa aj Vy pod heslom #wecanican k celosvetovej komunite, ktorá sa snaží o zvýšenie povedomia o možnostiach prevencie pred vznikom rakoviny. Byť aktívny, viesť zdravý životný štýl a pravidlne športovať sú tento rok jeho hlavnými myšlienkami. Podporte ich aj vy. 🙂 Ako na to? Viac info na www.lpr.sk. 🙂

    liga_proti_rakovine