Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    #moja_psychohygiena
    Brioska bol moj heroicky vykon 😁

    (2 fotky)

    Daska a Kira, statocne dievcatka, aspon maly usmev na tvarach...

    V práci nás poslali domov, máme prácu z domova, sem tam službu, tak aby sme sa nenudili a zmysluplne využili čas, šijeme rúška zdarma pre mesto... dodali nám materiál, my sme ušili a rúška rozdávame po okolí... už ich máme za sebou cez 400, rozdali sme v bytovke aj mimo, kto požiadal, ale hlavne snažíme sa byť doma, nevystavovať riziku seba ani ostatných, verím, že aj vy 😉

    #modrykonikpomaha #pomahamesi

    sonica
    19. apr 2017    Čítané 196x

    Ako som sa naučila zuby čistiť, nie len umývať

    Milé mamičky,

    dostala som skvelú príležitosť zúčastniť sa víkendu s CURAPROXom. Pokúsim sa Vám priblížiť dojmy z tejto akcie, aj keď slovami sa to celkom nedá. Pravda je však taká, že podobný či rovnaký víkend, by som dopriala každej mamičke.

    Keď mi prišiel prvý mail s rozpisom akcie, tak som sa na to zostala pozerať s vyvalenými očami. Prednášky, diskusie, ale čo ma dostalo, bol praktický nácvik čistenia. Fúú, čo si pod tým predstaviť? Akože budeme stáť nad umývadlom a čistiť si zuby? No poviem vám, že mi hlavou lietali všelijaké myšlienky.

    No v deň odchodu som sadla s malou dušičkou do auta a vyrazila smer Demänovská dolina, hotel Družba v Jasnej. Už aj počasie nás varovalo, že ideme do iného sveta.

    Všade za rohom Veľká noc, len tam Vianoce. Už to nás asi malo varovať, že odteraz bude všetko iné. No nič, poďme sa ubytovať a čakať na 19-stu hodinu, kedy bolo pre nás pripravené privítanie a večera. Na stole nás čakali taštičky s vecami pre naše detičky, pekne podľa veku, ktoré sa naučíme používať pri čistení zúbkov tých našich pokladov.

    Schválne budem hovoriť o tom, že sme sa učili čistiť zuby, nie umývať. Umývali sme ich doteraz.

    Privítal nás skvelý tým mladých ľudí, kde sme už tušili, že nás čaká super víkend. Už pri večeraní sme sa oťukali a padli si navzájom do oka. Posedenie pri poháriku vínka nás v tom len utvrdilo a veru, do postelí sme išli neskoro a s veľkým očakávaním.

    Po raňajkách nás čakala prvá, úvodná prednáška MUDr. Adama Mikuša. Krásny úvod, také malé zhrnutie, čo nás vlastne čaká. Otázky, odpovede, ani sme nestíhali otvárať ústa. Určite to tu bude napísané viac krát, dozvedeli sme sa veľa, veľa nových veci, niečo si len zopakovali a zhrnuli.

    Podstatný výstup prvej časti je: „len čistý zúbok sa nekazí“. A my sa naučíme, ako vyzerá čistý zúbok a ako sa k nemu dopracujeme.

    Zrazu sa otvorili dvere a vstúpili dve dámy, dnes si dovolím povedať, že dve úžasné dámy z nejakej krásnej planéty ako sme neskôr pochopili. MUDr. Serafínová s dcérou Zuzkou, dentálnou hygieničkou. Niečo malé na úvod, pár slov, malé zhrnutie a rozdelili sme sa na tri skupinky a otvorte si balíčky, ideme si čistiť zuby. Čo? To ako mysleli vážne? No mysleli.

    Tisíc slov vám nedá to, ako ukážka na vlastných zuboch, ukážka toho ako je to správne, čo čistí a čo už nemá zmysel.

    Výsledok?

    V živote som nemala tak čisté zuby ako po tomto nácviku a tešila som sa na tie ďalšie, lebo týmto to neskončilo.

    Myslíte, že plné ústa nás pri obede umlčali? Veru nie, otázky sa zodpovedali aj tam.

    Po obede sme pokračovali, presne tam, kde sme skončili. Opäť prednáška, tentokrát na tému detských zúbkov, čo s nimi, hygiena, výživa, návštevy u zubára.

    A opäť poďme si to ukázať. Postupne sme si vystriedali Nelku, Zuzku aj Adama a každý nám niečo pridal, niečo upravil na technike, odpovedal na ďalšie a ďalšie otázky a vedzte že ich veru nebolo málo. Na plánovaný wellness sme odchádzali o dobrú pol hodinku neskôr a nikomu to veru nevadilo.

    Hlavne sme odchádzali s tým, že sa nám práve zrútili svet dentálnej hygieny, ktorý sme doteraz poznali. Zahoďte pasty, ústne vody, žiadne čistenie dvakrát, trikrát, po každom jedle... Nič z toho zrazu nebola pravda... Ale zas to neberte doslovne.

    Bavíme sa o čistení. Rozdiel medzi čistením a umývaním je obrovský. Čistíme raz za 24 hodín, bez pasty s kvalitnými kefkami, áno kefkami, nie jednou kefkou a hlavne správnou technikou. Toto všetko sme najskôr videli, počuli a potom niekedy aj pri zatvorených očiach, aby sme to lepšie vnímali trénovali. Preto som aj písala o čistení a žiadny môj, aj keď neviem ako dlhý písmenkový výlev vám nedá to ako takéto sedenie. Je neskutočne dôležité mať kvalitného zubára a dentálnu hygieničku (lebo väčšinou hygieničky sú ženy).

    Ja to šťastie mám. Na pondelok sme boli aj s dcérkou objednané k tomu svojmu a pochválila som sa, ako som strávila víkend. Čo vám poviem, z preventívnej prehliadky vznikla pol hodinová nadšená diskusia a teším sa na hygienu, kde určite budeme v rozhovore a diskusii pokračovať, lebo mám priniesť celý balíček čo sme dostali aby sme ho pekne v kľude prebrali.

    Pre mňa naj z tohto celého je, že sa učíme aj s malou čistiť zuby. Bojujeme, nie je to dokonalé, ale snažíme sa. Skamarátili sme sa so single kefkou, čo je úplne úžasný vynález. Nastupuje, keď skončíme základné vyčistenie smartkou.

    Každá máme svoju farbičku, požičiavame si zrkadielko, ukazujem malej ako kefku nakláňať, netlačiť, ako ňou krúžiť po zúbkoch. Keď skončíme smartkou, príde na rad „jednozubka“ ako povedali dievčatá na školení a ňou sa učíme zúbok po zúbku umývať ako autíčka. Najskôr kapotu, potom jedny dvere, druhé dvere a z pôvodného svetla je okno a výfuk, čo znamená, že stoličky majú päť plôch na čistenie, nie len vrch a boky.

    Pri predných zúbkoch to je motorka. Je to krásny spôsob ako deti zabaviť tak aby ich to bavilo. V balíčku pre deti boli aj krásne nálepky na každý deň, kde sme si povedali, že ja dostanem slniečko, keď jej „vyčistím“ zúbky ja a ona si bude lepiť mesiačik keď si ich sama „umyje“.

    Veľmi nás bavia šabličky – čo sú zubné nite v držiačiku na lepšiu manipuláciu v ústach. A už nie len ja, ale aj žabka vie, čo je medzizubná kefka a že pri niektorých zúbkoch už aj ona bude používať. Nechávam ju najskôr nech si sama vyčistí ako vie a keď si myslí, že je to v poriadku aby prišla.

    A ďalšou skvelou pomôckou jej ešte ukazujem, kde ešte zostali tie mršky bacily poschovávane. Nanesieme detekčný roztok, ktorý nájde tie nánosy, ktoré jej unikli a spolu si sadneme pri televízore a s mojou pomocou dočisťujeme. Aj keď ak jej nadšenie vydrží, tak za chvíľku s tým strávime stále menej času.

    A ja som si obľúbila práve tú spomínanú šabličku. Doteraz som si niť medzi zuby veru dostať nevedela. Ale Nelka ma to naučila a v práci do zásuvky pribudla k medzizubke aj práve táto šablička.

    Tento víkend mi dal naozaj veľmi veľa. Som rada, že som ho mohla stráviť v skvelej spoločnosti odborníkov, ale aj ďalších maminiek z koníka. Koník aj Curaprox nás zblížil.

    Užili sme si nielen učenie, nácvik, ale aj oddýchli, zrelaxovali sa a ja stále verím, že sa podarí opäť sa stretnúť, zhodnotiť plusy, zistiť kde sú ešte nedostatky a že to prebehne aj s našimi pokladmi, pre ktoré by to bol tiež veľký zážitok. A ak sa dielo podarí a dotiahnu sa nejaké drobnosti a detaily, že sa už teraz môžeme tešiť na ambasádorku, či aj niekoľko, ktoré budú v tomto približovaní informácií, vedomostí a predstavovaní skvelých produktov pokračovať. A možno sa odhodlám prihlásiť aj ja.

    A možno ak by niekto chcel pre svoje deti spraviť niečo a chcel by aby sa naučili starostlivosti o svoje zúbky, poviem len že je tu projekt Dentalalarm, o ktorom nájdete všetko potrebné na rovnakej stránke: www.dentalalarm.sk. Tento projekt je určený pre deti v škôlkach, a na základných školách, pričom sa prispôsobia veku dieťaťa. Ja na najbližšom rodičovskom združení túto možnosť predstavím, lebo viem, že aj moja žabka si to rada vypočuje, s prednášajúcimi si to vyskúša a zistí na čo ešte som aj ja mohla zabudnúť. Ak nič iné, prelistovaním tejto stránky sa niečo naučíte, je krásne spracovaná a moju žabku bavilo si študovať všetky tie informácie.

    Za mňa nie je čo vytknúť iTOP, bol naozaj TOP a len zopakujem ešte raz obrovské ĎAKUJEM na záver.