Zahlienenie a vyrážky u dvojmesačného dieťaťa. Poradíte?

olgabalazova1
6. máj 2015

Dobry den zienky potrebovala by som poradit mam 2 mesacne dieta ktoremu uz 2 krat predpisali ATB papa Nutrilon comfort. Doktorka mi hovorila ze kazde umele mlieko je postavene na KM. Dcerku mam velmi zahlienenu az jej pri dychani chrci, kaslea este ku tomu ma po celej tvari vely vyrazok a hnackuje. Mohla by to byztalergia na bielkovinu KM alebo neznasanlivost laktozy podla vasich skusenosti. U doktorky sme objednany az na mesiac do vtedy jej mozem podavat sojové ryzove alebo mam pokracovat s nutrilonom.

ynda
6. máj 2015

ja by som skúsila minimálne to sójové aspoň na nejaký čas, uvidíš, či sa to zlepší

katulienkax
6. máj 2015

Moje mali okolo dvoch mesiacov obidve vyrážky a prvá riedky stolicu dlho ale hnačka to nebola bo brusko ju nebolelo. Je mala nejaká nespokojná ma teploty?

bielavila
6. máj 2015

ahoj vyzera to, ze to bude intolerancia bielkoviny kravskeho mliecka, trvaj na skorsom vystereni, ale ak sa neda daj jej ciliprev, ten riesi tento problem

helenanovakova
6. máj 2015

dávaj Sinlac namiesto UM

bibistec
6. máj 2015

pozor na sojove moze reagovat rovnko ako na kravske, u tak maleho dietata by som neexperimentovala, existuju kvapky na intoleranciu laktozy spytaj sa v lekarni. ale asi bude mat alergiu na mlieko tak skusit alergy care nutrilon ale urcite by som konzultovala aspon s obvodackou a dupkala ci ma nevpustia na gastro ak nie k jednej lekarke tak k inej ved to dietatko je malicke treba to riesit okamzite. ale co mam ja skusenosti tak nepomaha nic iba kojenie a ty aby si vylucila mliecne vyrobky totalne. mame skusenosti od kamosky takze nic ine nepomohlo. ale nakoniec je to ok teraz. takze drzim palce a cim skor k lekarke aspon po radu

elu46
6. máj 2015

Moja malá ma intoleranciu laktózy a ja jej dávam Beba AL 110. To je bezlaktózové mlieko je vhodné od narodenia a dá sa dostať v lekárňach alebo ja kupujem cez internet. Som s týmto mliečkom spokojná, nám veľmi pomohlo. Používa sa aj pri hnačkách. V podstate si tak môžeš otestovať intoleranciu na laktózu. Ak sa to používaním tohto mlieka upraví a potom ak prejdeš na obyčajné mlieko sa to znovu zhorší, tak s veľkou pravdepodobnosťou máte intoleranciu. Tie vyrážky nemusia nutne súvisieť s mliekom.