Ako u vás prebiehal osobný bankrot?

alenortep_llen
4. jún 2019

Máte už niekto po oddlžení? Respektive po bankrote? Ako to u vás priebehalo? Prišiel nejaký papier? Máte už pokoj?.. Ja som prešla konkurzom koncom predminuleho roka a bol pokoj... Nikto odomna nič nechce, správcova činnosť skončila zrušením konkurzu a teraz dlh vymáha iná spoločnosť než v ktorej vznikol. Stále im píšem, že mám vyhlásený osobný bankrot ale akosi túto skutočnosť ignorujú a posielajú upomienky.

11mirka22
4. jún 2019

@alenortep_llen ignoruj ich aj ty. Ak si si vedomá, že pohľadávka spadala pod OB, a mala si ju uvedenú v zozname dlhov, nič ti nemôžu. Je to bežný postup vymahacskych spoločností, tlačiť na dlžníka. Zablokuj čísla ak ti vyvolávajú.

anjelic
4. jún 2019

Skús skontaktovať svojho správcu, on by mal vedieť poradiť.

natuska87
4. jún 2019

@11mirka22 No, toto je riešenie vedúce do pekla...

sasa1310
4. jún 2019

@11mirka22 skvelé. Škoda, že ju oni neignorovali, keď došla pýtať peniaze. To už je aký prístup? Požičiať si, ale nevraciať.

natuska87
4. jún 2019

@sasa1310 podaktorí si naozaj myslia, že inštitút OB ich definitívne oslobodí od dlhov...Aké "páčivé" riešenie...😅

11mirka22
4. jún 2019

@sasa1310 osobný bankrot je zákonný spôsob ako sa zbaviť dlhov, ktoré nie si schopný splatiť. Na to aby súd osobný bankrot schválil, musí dlžník spĺňať určite zákonom určené kritériá, a autorka témy zrejme tieto kritériá splnila. Osobný bankrot neznamená, že dlhy len tak zmiznú, iba sa stanú nevymahatelnmi. A preto žiadna spoločnosť nemôže tieto dlhy už nijako od dlžníka vymáhať. Ak tak koná napriek oznámeniu o konkurze, koná protizakonne, a vedome zastrasuje dlžníka, aby svoj dlh splatil. Preto ich treba ignorovať, nemajú žiadne zákonné právo na to.

sasa1310
4. jún 2019

@11mirka22 dlhy nezmiznú, len sú nevymáhateľné. Takže v podstate ich nemusí splatiť. Prístup je geniálny. Trestajú tých, ktorí splácajú a pomáhajú tým, ktorí sú nezodpovední. To len na okraj.

11mirka22
4. jún 2019

@sasa1310 ja som autorke poradila, čo má robiť, píšem k diskusii a nie "od veci", ako ty. Apropo, život po bankrote tiež nie je med lízať, ako si to ľudia myslia. Naozaj nemáš čo závidieť...

alenortep_llen
autor
5. jún 2019

A tým že mi skončil konkurz neskončila aj správcova činnosť? Pretože odvtedy ma nekontaktoval

anjelic
5. jún 2019

@alenortep_llen Moja známa si tým prešla a vždy, keď si niečím nie je istá, tak mu zavolá a poradí jej. Nie je to často, ale zas nechce urobiť nejakú chybu a on s tým nemá problém.

alenortep_llen
autor
6. jún 2019

@sasa1310 je fajn takto písať keď nevieš o čo ide.. Ja som si peniaze nepozicala.. Nevidela som z nich ani euro... Dlhy mam skrz otca 😉

sasa1310
6. jún 2019

@alenortep_llen nekonkretizovala som teba

axinka9
20. nov 2019

Dobrý deň. Chcela by som poradiť po akom dlhom čase ste si založili účet v banke? Ja som mala OB zverejnený 19.7.2019 doteraz sa mi správkyňa neozvala a potrebovala by som si založiť účet. Môžu mi ho zablokovať?

axinka9
20. nov 2019

A ešte sa chcem spýtať či náhodou niekto nepozná správkyňu Mgr. Marcela Turasovu zo Šale.

emer1
27. dec 2019
emer1
27. dec 2019

@alenortep_llen To sa stalo aj mne. Bola som v CPP vtedy ešte pred 2 rokmi sa poradiť ohľadom toho, tiež ma bombardovali upomienkami, písali mi aj výhražné sms-ky atď.... Vyhrážali sa exekútormi. No a jednoduchá rada je: ak ste ich oboznámili , že ste po osobnom bankrote a oni túto skutočnosť ignorujú, začnite ignorovať aj Vy ich! Absolútne na nich nereagujte, nemusíte sa vôbec báť, ste oddlzena, nikto Vám nič už nemôže urobiť, nebojte sa, ani žiadneho exekútora nikdy nedostanete, sú to len vyhrážky, žiadny súd nikdy nedá exekútora na dlh , ktorý už neexistuje,nič Vám nemôžu urobiť. Ste po bankrote a oni nemajú právo nič od Vás vymáhať . Jedna dobra rada je, urobila som to aj ja: napíšte im, že na nich podáte trestné oznamenie za obťažovanie, pretože vymáhat dlh od osoby ktorá je po bankrote je trestné, a sú na to paragrafy. Dajú pokoj😉 Len to chce klud.

emer1
27. dec 2019

@alenortep_llen Mala som taký istý problém, som dva roky po osobnom bankrote, jednoduchá rada: ignorovať, ignorovať ! Nemajú žiadne právo od Vás nič vymáhať. A nemôžu vám nič ani urobiť, vôbec sa nebojte ničoho . Napíšte im to čo ja, list kde im oznamite, že na nich podáte trestné oznámenie za neoprávnené vymáhanie dlhu a obťažovanie. A to naozaj , máte na to právo lebo oni nemajú právo nič od Vás vymáhať, bankrot je bankrot- dlh neexistuje! U mňa to zabralo. Avšak je tu stále možnosť ignorácie, ono ich to prestane baviť po čase, keď uvidia, ze Vás nezlomili😉

nikkaaa
9. aug 2023

Ahojte , chcela by som sa opytat ci niekto presiel osobnym banktorom ale pracuje a zije v zahranici . Bola som v Centrum pravnej pomoci zistit par veci ale velmi rychlo na odpinkali , dotycny nebol velmi prijemny . Vraj tu musim byt pol roka , len neviem ci predpodanim ziadosti o banktort alebo pocas , teda celkovo ? a co som citala tak viem ze asi nebudem uz platiti nic , kedze nemame majetok , len tych 500e co minpozicaju oni . Nemam exekucie ale mam splatky ktore sa nedavam aj pracujem vonku . a chcem sa este opytat teda ci mi by exekutor siahol na zahranicny ucet ak to prestanem platit. Este som citala ze vraj musim chodit na nejake sedia ? dakujem za rady

11mirka22
9. aug 2023

@nikkaaa ak žiješ a pracuješ v zahraničí, nemôžeš využiť inštitút osobného bankrotu. Ďalšia podmienka ktorú nesplnas je že nemáš exekúciu, ktorá by trvala minimálne rok.